המסלול האישי שלי

המסלול האישי שלי

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-14/1/23
elchonon עדכן/ה את הלוג ״המסלול האישי שלי״:

עדכון לוג: 19/12/19

יום חמישי

אימון עם החברים בירושלים.
בקושי ישנתי בלילה, וגם התחיל לי איזה שפעת או משהו, והרגשתי ממש מושבת ובלי תיאבון.

והיום יוצא היום שבו אני צריך להרים את המשקלים של התחרות.
אז אמרתי לעצמי, שאני לא מוותר, והולך לעשות את זה למרות הקשיים.
ועל ידי שאצליח זה יתן לי ביטחון שאצליח ביום התחרות בתנאים טובים יותר בעז"ה.

ואני חייב לומר שלא איכזבתי.
הגשמתי את כל הציפיות שלי, ואני ממש מרוצה וגאה בעצמי.
הסקוואט ממש עלה לאט, אבל שבר מקביל, ועובר צחרות.
גם הדדליפט עלה די לאט, אבל גם הוא ללא גריינד או עצירה, זה היה מעולה.
הבנץ' היה ממש קל עד שחשבתי להוסיף 5 ק"ג למוט, אבל העדפתי לא לעשות את זה.
מכיוון שאני מאמין שכישלון בביצוע תרגיל כלשהו קרוב לתחרות עלולה הכניס חוסר ביטחון בתחרות עצמה.
אני מעדיף להגיע לתחרות בטוח ביכולות שלי, ולא להכיר שום כישלונות. כך בראש שלי אין אופציה שזה לא מצליח.

אז סיימתי אימון מאוד מספר למרות הקשיים.

היה גם נחמד לפגוש את הבנצ'רים החזקים שהולכים לעשות הופעה בעז"ה בתחרות.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 31/12/19

תודה לכם עוקבים ועוקבות יקרים.

אסכם לכם את התחרות בנסיון לפרט כמה שיותר, אבל תסלחו לגבריות שלי, שאני נוטה לקצר משום מה.

נתחיל בכך שהלכתי לישון ב11 בלילה כמו ילד טוב (הכנתי את עצמי לזה כמה ימים לפני).
וקמתי ב 7 בבוקר.
הפעם לא הייתי פרייר להגיע לשקילה ב7 בבוקר, כי למדתי שבין כה וכה לא ישקלו אותי עד 9, אז חבל להקדים.
ב 9 בבוקר התחילו לשקול את המתחרים מהקל לכבד.
אז הכריזו שמי שמתח ל 85 ק"ג ישקל, אז נכנסתי להישקל בידיעה שאני מעל, אבל מה יעשו אחרי השקילה שלי? יפסלו אותי? פשוט נשקלתי מיד 86.9 וישבתי לאכול ארוחת בוקר נחמדה.

האמת שלא עניין אותי המשקל שלי כל עוד אני מעל 85, כי הנוסחא המעצבנת מהתחרות הקודמת לימדה אותי בדרך הקשה ששוה לי להיות הכי קל בקטגוריה כבדה, מאשר הכי כבד וחזק בקטגוריה נמוכה.

5 שעות ראשונות של התחרות שפטתי את ה 18 מתמודדים בנוער. פשוט תענוג.
ילדים שהשקיעו וממש חזקים. גבריאל החמוד בן 12 ששקל בערך 40 ק"ג, והרים דדליפט בערך 80. פשוט דמעות.
ויונתן הפצצה בן 19 ששקל 88 בערך ונתן סקוואט כניסה ראשונה 230.

אני התחרתי בקטגוריה פתוחה אתגר די רציני. חבר טוב בשם גרשון (גם בחור חרדי ויקר) שקל 138 ק"ג ונתן סקוואט 330 ק"ג HB בקלות כאילו זה היה צ'יפס, הקהל השתגע. היה נראה שיש לו לפחות 370. וכמובן טבעי כבר שנים. ודדליפט אני חושב 325 בקלות.

אני לא יודע אם הוא או אני מקבלים מקום ראשון, זה לא ברור, אבל אסביר בסוף.

כניסות שלי:
  • סקוואט - 195 ק"ג כניסה א'. 210 ק"ג כניסה ב'. 220 היה כשל בכניסה ג'.
  • בנצ' - 150 ק"ג כניסה א'. 160 ק"ג כניסה ב'. 165 ק"ג כניסה ג' עף בקלות הרגיש שיכולתי גם 170, אבל לצערי לא נתנו לי נסיון 4 כי לא היה זמן.
  • דדליפט, אקדים ואציין שלא הייתי בטוח מה אני מסוגל כי שבוע לפני הגב שלי היה תפוס, ולא הצלחתי לדעת במדיוק למה אני מסוגל (גם היה לי שפעת). אז החלטתי להרגיש בתחרות מה אני יכול.
260 ק"ג כניסה א'. 280 ק"ג כניסה ב'. 295 ק"ג כניסה ג'. כן שמעתם נכון. זה עף בקלות עד שהחלטתי לעשות כניסה רביעית (שלא סופרים בנקודות, אז זה רק להשוויץ) עם 300 ק"ג, הוא הגיע עד לברכיים, אבל שם נעצר, בקיצור, כשל.

טוטאל 670 ק"ג, שזה מקום 2 בתחרות אחרי ה 800 בערך של גרשון. אבל יש סיכוי שזה מקום ראשון מבחינת ניקוד.
קידמתי את הטוטאל שלי ב 30 ק"ג ב 6 חודשים והוספתי איזה 3.5 ק"ג משקל גוף. אני ממש מרוצה.

לגבי הפרסים והמדליות קרה שיבוש מאכזב, ולא יודעים מי מה ומו. אז רק בעוד יומיים ידעו איזה מקום כל אחד, וישלחו פרסים, תעודות וגביעים לבתים של המנצחים, אני ממש מקווה שאני מקום ראשון.

אבל הבאסה הכי גדולה, שלא עשו בסוף את התחרות מתח.
ממש רציתי להתחרות בו, ממש מאכזב.

היה הרבה כשלים בארגון של התחרות, ואני שוקל לא להתחרות בתחרות הקרובה ולהשקיע את הזמן שלי לפתור את הכשלים המגוכחים האלו.

1. שקילה צריכה להיות בזמן, זה לא נכון להשאיר מתחרים עוד שעה וחצי רעבים לפני תחרות.
2. לחלק לכל מתחרה את הכללים של התחרות וכיצד נקבע המנצח. זה כזה חבל שמחרה מגלה ביום התחרות שאסור לרגל לזוז בבנץ', ואם זה קורה, זה ממש מאכזב להיפסל על זה. ידע ימנע אכזבות.
וכמובן הסבר מה זה שבירת מקביל בסקוואט (הייתם חושבים שמתחרים ידעו, אז לא).
3. חישוב במקום מי המנצח בתחרות, גם דבר שהייתם חושבים שדי מובן מאליו. במיוחד לאור העובדה שנהוג להצטלם עם גביעים ולעמוד על פודיום בסוף.
4. לעזאזל, כשמבטיחים תחרות מתח, עושים תחרות מתח.

אני מאוד מקווה לזכור את הרשימה הזאת לתחרות הבאה, ולעשות את השינויים האלה בעצמי, ואם לא אצליח גם להתחרות, וגם לפעול, לפחות אפעל.

אבל בסופו של דבר, זה עונג להרגיש שיש לי 300 דדליפט (למרות שעוד לא עשיתי את זה בפועל), ויש לי 170 בנץ' תחרותי (שגם את זה לא עשיתי בפועל).

והכי מצחיק, שב 4 חודשים האחרונים אני בקושי עובד בנץ' ודדליפט, כי אני רק מנסה לקדם את הסקוואט, קרעתי לסקוואט את הצורה, אבל הוא התקדם רק 10 ק"ג לעומת הדדליפט שקפץ 15 ק"ג בלי לנסות.

לילה טוב חברים, מקווה לפגוש אתכם\ן בתחרות הבאה. באמת שווה.

קרא את שאר עדכון הלוג...
אעלה סרטונים כשאקבל סרטונים איכותיים בעז"ה.
עוד דבר ששכחתי לציין שצריך לשפר.
ממתי מתחרה צריך להודיע לפדרציה שהמשקל שהוא מרים זה שיא יראל או עולם, הם צריכים להיות מעודכנים.
זה פשוט מצחיק אותי שאני אומר לשופט שאני חושב ששברתי שיא, והוא מספר לי שעלי לבדוק לפני התחרות ולהודיע לו.
דדליפט

קרא את שאר עדכון הלוג...
ממתי מתחרה צריך להודיע לפדרציה שהמשקל שהוא מרים זה שיא יראל או עולם, הם צריכים להיות מעודכנים.
זה פשוט מצחיק אותי שאני אומר לשופט שאני חושב ששברתי שיא, והוא מספר לי שעלי לבדוק לפני התחרות ולהודיע לו.
דדליפט

פשוט מדהים.
אלחנן, אתה מראה לכל אחד מאיתנו שוב ושוב כיצד בעזרת תזונה נכונה, אימונים טובים, דבקות במטרה ובעיקר בעזרת כוח רצון מפחיד אפשר לשבור כל גבול אנושי (גם בלי סטרואידים).

אמן יגידו לך בסוף שזכית מקום ראשון.
אבל גם אם לא, אתה בהחלט ראוי לו.

בהצלחה בהמשך הדרך ותמשיך לעדכן בלוג. תענוג לקרוא.

קרא את שאר עדכון הלוג...
דדליפט

וואוווו איזה כיף!!! יישר כחחח!!! 🤩🤩
זה יהיה מוגזם לומר שזה כבוד בשבילי לעקוב אחרי הלוג הזה??🤯
כאילו, אתה אשכרה שיאן בתחומך, יא סלב 🤯

ואני חושבת שמרוב ריכוז בקריאה פספסתי את התחנה שלי ._.
עדכון : אהה חחח לא פספסתי.. תודה לאל חח זה היה מלחיץ לרגע 🤣

בהחלט מרשים, שיפור רציני!
רק לגבי חלק מהתלונות שלך, לגבי החוקים, הם צריכים להיות זמינים לכולם באינטרנט (או בנוסף בכל דרך אחרת), וזו אחריות המתחרה לדעת את החוקים, זו לא אחריות של האיגוד שהמתחרה יכיר את החוקים.
לגבי השיא, זה באמת משהו שאתה צריך להודיע לשופט מראש, כי צריך לשים שופט שרשאי לקבוע האם זה שיא או לא, למשל לא כל השופטים מוסמכים לקבוע שיא עולם.
לגבי כל השאר אתה צודק לחלוטין

רק לגבי חלק מהתלונות שלך, לגבי החוקים, הם צריכים להיות זמינים לכולם באינטרנט (או בנוסף בכל דרך אחרת), וזו אחריות המתחרה לדעת את החוקים, זו לא אחריות של האיגוד שהמתחרה יכיר את החוקים.
אתה צודק.
בל אני חושב שאם אנחנו רוצים שהפאוורליפטינג בארץ יתקדם לאנשהו, אנחנו חייבים לדאוג שהמתחרים בסוף היום (במיוחד החזקים) יצאו עם חיוך על הפנים.
וזה כבר תחרות שניה שרוב המתחרים חוזרים לבית מבואסים כי לא ידעו מספיק את החוקים.

אז נראה לי עם מאמץ קטן מעל ומעבר, אפשר להרים את הרמה למקום טיפה גבוה יותר.
למרות שאני יודע שזה נורמלי.
לגבי השיא, זה באמת משהו שאתה צריך להודיע לשופט מראש, כי צריך לשים שופט שרשאי לקבוע האם זה שיא או לא, למשל לא כל השופטים מוסמכים לקבוע שיא עולם.
לא ידעתי שזה ככה בכל תחרות.
אבל כנראה שזה טוב שאני לא מכיר את השיאים ורק מנסה את המשקלים שלי בלי קשר לאף אחד.
פשוט אם אני רוצה כניסה רביעית (בשביל הכיף) קצת קשה בלי לדעת בעצמי מה השיאים.

אז בדדליפט אמרתי לשופט שזה שיא, למרות שאין לי מושג בדיוק כי לא בדקתי, אבל הקטע המצחיק שהוא גם לא יבדוק.
בגלל שהם בעצמם לא יודעים, אני יכול להגיד מה שאני רוצה.

אז בהתחלת זה עיצבן אותי שהם לא יודעים, אחר כך הבנתי שזה מפגר וטפשי מצידם, ואני יכול להשתמש בזה לטובתי.

פעם הבאה אני אגיד להם שהסקוואט שלי זה שיא עולם 🤩

בל אני חושב שאם אנחנו רוצים שהפאוורליפטינג בארץ יתקדם לאנשהו, אנחנו חייבים לדאוג שהמתחרים בסוף היום (במיוחד החזקים) יצאו עם חיוך על הפנים.
וזה כבר תחרות שניה שרוב המתחרים חוזרים לבית מבואסים כי לא ידעו מספיק את החוקים.

אז נראה לי עם מאמץ קטן מעל ומעבר, אפשר להרים את הרמה למקום טיפה גבוה יותר.
למרות שאני יודע שזה נורמלי.
אני מניח שאתה יודע שספר חוקים של תחרות הוא לא קטן, מדובר על מספר עמודים רק כדי להסביר את ההרמות וסיבות לפסילה. להסביר את זה שנייה לפני התחרות ייקח זמן וריכוז מאנשים שלא יכולים להתרכז במלל באותו זמן, וזה כבר מאוחר מדי מכדי לשנות משהו בטכניקה שלהם. זה משהו שצריך להיות מועבר עוד לפני.
אפשר לשלוח לינק לספר החוקים במייל אישור להרשמה, זו אופציה הגיונית.

אבל הקטע המצחיק שהוא גם לא יבדוק.
בגלל שהם בעצמם לא יודעים, אני יכול להגיד מה שאני רוצה.
זה באמת עצוב שאין בקרה על זה. השופט לא צריך לדעת בעל פה את השיאים, אבל הוא צריך שתהיה לו האופציה לבדוק אותם במקום. שיא אפשר להעלות גם בחצאי קילו ולא רק בכפולות של 2.5, הם צריכים לדעת האם לאשר את זה או לא

אני מניח שאתה יודע שספר חוקים של תחרות הוא לא קטן, מדובר על מספר עמודים רק כדי להסביר את ההרמות וסיבות לפסילה. להסביר את זה שנייה לפני התחרות ייקח זמן וריכוז מאנשים שלא יכולים להתרכז במלל באותו זמן, וזה כבר מאוחר מדי מכדי לשנות משהו בטכניקה שלהם. זה משהו שצריך להיות מועבר עוד לפני.
אפשר לשלוח לינק לספר החוקים במייל אישור להרשמה, זו אופציה הגיונית.
זה בדיוק הכיוון שלי.
זה באמת עצוב שאין בקרה על זה. השופט לא צריך לדעת בעל פה את השיאים, אבל הוא צריך שתהיה לו האופציה לבדוק אותם במקום. שיא אפשר להעלות גם בחצאי קילו ולא רק בכפולות של 2.5, הם צריכים לדעת האם לאשר את זה או לא
אבל זה המצב בתחרויות בכל העולם, אולי חוץ מהIPF.

1. שקילה צריכה להיות בזמן, זה לא נכון להשאיר מתחרים עוד שעה וחצי רעבים לפני תחרות.
2. לחלק לכל מתחרה את הכללים של התחרות וכיצד נקבע המנצח. זה כזה חבל שמחרה מגלה ביום התחרות שאסור לרגל לזוז בבנץ', ואם זה קורה, זה ממש מאכזב להיפסל על זה. ידע ימנע אכזבות.
וכמובן הסבר מה זה שבירת מקביל בסקוואט (הייתם חושבים שמתחרים ידעו, אז לא).
3. חישוב במקום מי המנצח בתחרות, גם דבר שהייתם חושבים שדי מובן מאליו. במיוחד לאור העובדה שנהוג להצטלם עם גביעים ולעמוד על פודיום בסוף.
4. לעזאזל, כשמבטיחים תחרות מתח, עושים תחרות מתח.

קודם כל, סחטיין על ההתקדמות! תוצאות מעולות בהחלט!

לגבי ההצעות לשיפור -
1. חד וחלק נכון. אני לא יודע איך מתבצעת השקילה בתחרות, אבל בדר״כ השקילה צריכה לכלול נטו שקילה ולא הסברים על איך למלא כרטיס כניסות ושיחות חולין, יצא לי לראות מקומות שכל מתחרה לוקח 5 דקות ואיפה שזה עובד מצויין - כל מתחרה לוקח גג 30 שניות. אם זה ריאלי וזה לא מעורב גברים ונשים יצא לי לראות פשוט תור של גברים עם תחתונים מחכים להישקל עם הכרטיס כניסות מוכן מראש. אם לא, אפשר להנחות אנשים להוריד נעליים חגורה וכו׳ מראש ככה שזה יחסוך זמן.

2. לא ריאלי. בדר״כ זה עשרות עמודים ואף מתחרה לא ישב לקרוא את זה שעה++ לפני תחרות. מה שרצוי / נהוג לעשות בתחרויות כאלו שיש אחוז גבוה של חובבניים / תחרות ראשונה - תדריך לפני התחרות. עוברים בכלליות על פסילות נפוצות וכו׳. סתם שאלה על מה היו הטענות שלא ידעו?
באופן כללי, אם אתה משלם 350 ש״ח לתחרות ולא טורח לבדוק שום דבר מראש - האשמה על המתחרה. אם יש לך 90% מתחרים שמפקששים, צריך לשפר את ההסברה בנידון. בזמנו בתחרויות הראשונות אדטו היה מעלה סרטונים מראש עם הדברים האלה.

3. אני בטוח שהפקשוש הזה היה בהחלט לא בכוונה, אין לי ספק שזו פאשלה גדולה שאליהו לא יחזור עליה בעתיד.

4. נכון.

לסיכום - אני מניח שאתה מכיר את אליהו, יש לו תשוקה עזה לתחום ואני בטוח שהוא לוקח לתשומת ליבו את כל הפקשושים שהיו.

2. לא ריאלי. בדר״כ זה עשרות עמודים ואף מתחרה לא ישב לקרוא את זה שעה++ לפני תחרות. מה שרצוי / נהוג לעשות בתחרויות כאלו שיש אחוז גבוה של חובבניים / תחרות ראשונה - תדריך לפני התחרות. עוברים בכלליות על פסילות נפוצות וכו׳. סתם שאלה על מה היו הטענות שלא ידעו?
פעם שעברה היה אחד שלא ידע שיש בדיקות סימום.
הפעם היה בחור שלא ידע שזה ללא רצועות.
שאסור לרגליים לזוז בבנץ'.
שאסור לזרוק בדדליפט.
מה זה שבירת מקביל (יש כאלה בכל תחרות).
להמתין לפקודות שופט.
שלישבן אסור לבתרומם בבנץ'.
להוריד את הבד של רצועות היד מהאגודל.

והכי קריטי, שבכל תחרות מתחרים לא יודעים שיש נוסחא, ואיזה נוסחא, ואיך זה עובד.
יש כל תחרות איזה 20 מתחרים שחושבים שמגיע להם מדליה וכסף על הביצועים שלהם בלי שאף אחד יכול להניע אותם מזה.
באופן כללי, אם אתה משלם 350 ש״ח לתחרות ולא טורח לבדוק שום דבר מראש - האשמה על המתחרה. אם יש לך 90% מתחרים שמפקששים, צריך לשפר את ההסברה בנידון. בזמנו בתחרויות הראשונות אדטו היה מעלה סרטונים מראש עם הדברים האלה.
נראה לי שסרטונים זה רעיון טוב.
לסיכום - אני מניח שאתה מכיר את אליהו, יש לו תשוקה עזה לתחום ואני בטוח שהוא לוקח לתשומת ליבו את כל הפקשושים שהיו.
תשמע, אין לי שום ביקורת על אליהו, הוא עשה מעל ומעבר בשביל התחרויות האלה.
הוא לא ישן לילה לפני ואחרי התחרות, והוא העלה את הרמה בהרבה.
אני חייב לו תודה ענקית על מה שהלך שם, כי בלי כל העבודה שלו, לא היו מתקיימות בכלל תחרויות.

ואני שם לב שאחרי תחרות, תמיד יש ביקורת, ורק את לביקורת לפעמים שמים לב.
אבל באמת שמגיע לו שאפו ענק על התחרות. גם היה הרבה יותר קהל הפעם, שזה גם לדעתי הודות לו.

אז אני אקח את הביקורת שלי, ואנסה לראות אם יש משהו שאני יכול לעשות כדי לפתור את זה.
אולי לא אתחרה כדי לראות שינוי, אבל אני מאמין שזה פתיר אם אנסה.

פעם שעברה היה אחד שלא ידע שיש בדיקות סימום.
הפעם היה בחור שלא ידע שזה ללא רצועות.
שאסור לרגליים לזוז בבנץ'.
שאסור לזרוק בדדליפט.
מה זה שבירת מקביל (יש כאלה בכל תחרות).
להמתין לפקודות שופט.
שלישבן אסור לבתרומם בבנץ'.
להוריד את הבד של רצועות היד מהאגודל.
חוץ מהאחרון אלה טעויות חובבניות לחלוטין שכל מי שבכלל בדק אי פעם מה זה תחרות פאוורליפטינג היה יודע להימנע מהן, או בכלל אם האנשים היו מבינים שזו תחרות רצינית ולא סתם במה להשוויץ הם היו מבינים שיש סטנדרט.
הדברים האלה זה ממש לקרוא את כל המדריך למתחרה, ולא סתם משהו שניתן לכסות בתדריך

פשוט מדהים.
אלחנן, אתה מראה לכל אחד מאיתנו שוב ושוב כיצד בעזרת תזונה נכונה, אימונים טובים, דבקות במטרה ובעיקר בעזרת כוח רצון מפחיד אפשר לשבור כל גבול אנושי (גם בלי סטרואידים).
צר לי, אבל זה רחוק מלהיות הגבול האנושי.
לנושא:
אלחנן, מאצ' ריספקט מאן. אחלה דדליפט. בקרוב אצלי.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית