חיטוב או מסה?

ליאמוש

משתמש קבוע
1,719
1,616
נק' מוניטין:
3,578
1,719
1,616
התחלתי דיאטה בתחילת אוגוסט בלי ידע, בלי שמירה על חלבון וגירעון קלורי גדול מידי עם שילוב של אירובי בלי תרגילי כוח.

1.58 שקלתי 65 וכרגע שוקלת 47 אך עדיין עם אחוזי שומן גבוהים. הייתי מתארת את עצמי כ״skinny fat”
מראה רופס עם כרס וצדדים
השאלה מה לעשות מפה? לעשות מסה? להמשיך עם חיטוב? חשוב לציין שאני אוכלת בין 900-1000 קלוריות ליום....וקשה לי לעלות בקלוריות מחשש שהחילוף חומרים נפגע ושאעלה בכמות קלוריות אקבל ריבאונד של שומן...
והפסקתי לגמרי עם הספורט
ומה הדגשים למסה אצל נשים? תודה לעונים... מיואשת

השאלה מה לעשות מפה? לעשות מסה? להמשיך עם חיטוב? חשוב לציין שאני אוכלת בין 900-1000 קלוריות ליום....וקשה לי לעלות בקלוריות מחשש שהחילוף חומרים נפגע ושאעלה בכמות קלוריות אקבל ריבאונד של שומן...
והפסקתי לגמרי עם הספורט
ומה הדגשים למסה אצל נשים? תודה לעונים... מיואשת
אני כותב את דעתי, וזכותם של אחרים לחלוק עלי.
נראה לי שההגדרה skinny fat דורשת עבודת מסה. אם ישאר לך אותה כמות שומן עם עוד 5 קילו שריר, את תראי סבבה לגמרי. אני פוגש הרבה מתאמנים בלי שרירים שרוצים רק לשרוף שומן ולהשיג חיטוב. הם אף פעם לא מגיעים ליעד בגלל שתמיד יש להם צמיגים של שומן.
אם תעלי במשקל שריר, את תראי הרבה יותר רזה, מנסיון.
האימון שלך הוא אחד הדברים החשובים ביותר לחילוף חומרים תקין, תתחילי להתאמן. אני יודע שזה קשה לחזור, אבל זה חשוב, ויקדם את המטרות שלך לגוף יפה, וחילוף חומרים תקין (שיאפשר לך לאכול יותר, ולשמור על גיזרה).
1000 קלוריות זה לא מספיק, כמו שאת יודעת. תחזרי לספורט ותאכלי יותר.
אחד הדברים הקשים ביותר, זה לאכול יתר כשמרגישים שמנים. אבל זה קריטי לא להיות אובססיבי לגבי זה. תנסי שבוע להתאמן ברצינות ולאכול יותר, ואז גם אם המשקל מדווח שעלית במשקל, אל תתיחסי, מה שאת רוצה זה לעמוד מול המראה ולהיות מרוצה מעצמך. תסתכלי במראה ותראי אם את אוהבת את השינוי. אם לא, את תמיד יכולה לחזור ל 1000 קלוריות ולחזור לאן שאת היום.
אני לא יודע על אימוני נשים, אולי מישהו אחר ישתף, או שתשאלי מאמנת מהחדר כושר. אבל כל תזוזה גופנית יעזור לפיתוח שריר, ולחילוף חומרים.
בהצלחה

א. למה הפסקת עם הספורט? לא חבל?
ב. לפי כל הפוסטים שאת פותחת, את אוכלת סרטים לגבי כל מה שקשור לאוכל. תרגעי קצת, הגוף שלך לא ״ילד מפונק״. אם את יודעת +~ מה הנייטרלי שלך ואת לא אוכלת בלי בקרה קלורית אז למה שתקבלי ריבאונד?
ג. תקראי את זה:
חיטוב הגוף: מה נשים יודעות אבל לא רוצות להבין? עיצוב הגוף מאת - קילוגרם

• פותח/ת השרשור
א. למה הפסקת עם הספורט? לא חבל?
ב. לפי כל הפוסטים שאת פותחת, את אוכלת סרטים לגבי כל מה שקשור לאוכל. תרגעי קצת, הגוף שלך לא ״ילד מפונק״. אם את יודעת +~ מה הנייטרלי שלך ואת לא אוכלת בלי בקרה קלורית אז למה שתקבלי ריבאונד?
ג. תקראי את זה:
חיטוב הגוף: מה נשים יודעות אבל לא רוצות להבין? עיצוב הגוף מאת - קילוגרם

הפסקתי עם הספורט כי לא יודעת מה לעשות. אני עושה נטו אירובי ואני שורפת קלוריות ופוחדת לאכול יותר מ1000 קלוריות אז זה מכניס אותי לגירעון הרבה יותר גדול...
אני בת טיפוסית,כל דבר מכניס אותי לסרטים במיוחד שהאינטרנט מלא באנשים שזורקים דברים לאוויר ונכנסים לי לראש. שאמרו לי שברגע שאתחיל לאכול יותר קלוריות אני אעלה את הכל ואפילו כפול. מפה בא הפחד לאכול יותר. כנל לפחמימות. אני מתרחקת מדגנים קטניות וכל דבר שמכיל יותר מידי פחמימה כי אמרו שזה לא טוב.
אמרו שלא טוב לאכול אחרי שש אז אני פוחדת לאכול אחרי שש וגם הפסקתי לאכול בקידוש בימי שישי בגלל זה או פוחדת לאכול ארוחה כבדה מידי בשעות הערב..
כל מיני מיתוסים שברגע שכבר קראתי נכנסו לי לראש.
אני שוקלת את כל האוכל וסביב קלוריות כל הזמן. זה לא מתאים לי ואף פעם לא חשבתי שאהיה כזו. אבל זה כבר בראש שלי ולא יודעת איך לצאת מזה.
אני כותב את דעתי, וזכותם של אחרים לחלוק עלי.
נראה לי שההגדרה skinny fat דורשת עבודת מסה. אם ישאר לך אותה כמות שומן עם עוד 5 קילו שריר, את תראי סבבה לגמרי. אני פוגש הרבה מתאמנים בלי שרירים שרוצים רק לשרוף שומן ולהשיג חיטוב. הם אף פעם לא מגיעים ליעד בגלל שתמיד יש להם צמיגים של שומן.
אם תעלי במשקל שריר, את תראי הרבה יותר רזה, מנסיון.
האימון שלך הוא אחד הדברים החשובים ביותר לחילוף חומרים תקין, תתחילי להתאמן. אני יודע שזה קשה לחזור, אבל זה חשוב, ויקדם את המטרות שלך לגוף יפה, וחילוף חומרים תקין (שיאפשר לך לאכול יותר, ולשמור על גיזרה).
1000 קלוריות זה לא מספיק, כמו שאת יודעת. תחזרי לספורט ותאכלי יותר.
אחד הדברים הקשים ביותר, זה לאכול יתר כשמרגישים שמנים. אבל זה קריטי לא להיות אובססיבי לגבי זה. תנסי שבוע להתאמן ברצינות ולאכול יותר, ואז גם אם המשקל מדווח שעלית במשקל, אל תתיחסי, מה שאת רוצה זה לעמוד מול המראה ולהיות מרוצה מעצמך. תסתכלי במראה ותראי אם את אוהבת את השינוי. אם לא, את תמיד יכולה לחזור ל 1000 קלוריות ולחזור לאן שאת היום.
אני לא יודע על אימוני נשים, אולי מישהו אחר ישתף, או שתשאלי מאמנת מהחדר כושר. אבל כל תזוזה גופנית יעזור לפיתוח שריר, ולחילוף חומרים.
בהצלחה
תודה על התשובה המושקעת. זה עיניין של חשיבה אחרי הרבה שטויות שקראתי. זה הגיוני ואני בטוחה שנכון. אבל הפחד שאני מרגישה שאני אוכלת יותר... נוראי.. בא לי לחזור לאכול אורז או פסטה ולא לשקול כל דבר שנכנס לי לפה

קשה לי לעלות בקלוריות מחשש שהחילוף חומרים נפגע ושאעלה בכמות קלוריות אקבל ריבאונד של שומן
ה"פגיעה" בחילוף החומרים זה תהליכים טבעיים לחלוטין של הגוף, שום דבר לא נהרס, ואפשר לחזור ללא בעיה למצב הקודם, פשוט כמו בשיקום רגיל, צריך לעשות לאט ובזהירות. אל תכפילי את הקלוריות שלך ביום, אלא תעלי כל שבוע 200 קלוריות בערך עד שתגיעי לנייטרלי, ואז תישארי שם כמה שבועות עד שהכל יתאזן. תדאגי לאכול כמות מספקת של חלבון ושומן, ואת השאר תפזרי איך שבא לך.

ומה הדגשים למסה אצל נשים?
אין דגשים למסה אצל נשים, חוץ מלא להיות בפלוס קלורי גדול, כי פוטנציאל בניית השריר בנשים נמוך ואיטי יותר, אז פשוט לא להגזים

השאלה מה לעשות מפה?
זה די פשוט, מתחילה לאזן את התזונה, להגיע לנייטרלי, להתחיל להתאמן, בעיקר אימוני התנגדות כדי לבנות שריר, כי שומן יש לכולם, אבל כדי להיראות חטובה את לא צריכה פחות שומן, אלא אחוז שומן נמוך, ועליה במסת השריר לי לעלות כמעט במסת השומן יוריד את האחוז היחסי של השומן בגוף.

הפסקתי עם הספורט כי לא יודעת מה לעשות
לקחת תוכנית מהפורטל, או מאמן אם אין לך את הבסיס, ולהתחיל להתאמן, זה בין השאר יעזור לגוף להבין כמה קלוריות הוא צריך

במיוחד שהאינטרנט מלא באנשים שזורקים דברים לאוויר ונכנסים לי לראש
אז נעשה ככה, בינתיים תמחקי את כל מה שאת יודעת, תקראי פה מהפורום והפורטל מה נכון ומה לא, וברגע שיש לך איזשהו בסיס את יכולה לחזור לקרוא דברים של אנשים אחרים, אחרי שכבר תהיה לך חשיבה ביקורתית יותר כלפי מה שאנשים אומרים. תחפשי את מה שמשותף לכל ההמלצות, ולא להקשיב לכל מני דברים מיוחדים (כמו תזמונים ספציפיים, מאכלים מיוחדים, תתחילי מהבסיס הפשוט ביותר)

שאמרו לי שברגע שאתחיל לאכול יותר קלוריות אני אעלה את הכל ואפילו כפול
אם תחזרי היום לאכול בידיוק כמו שהיית אוכלת לפני הדיאטה, אז כן , את תחזרי למה שהיית ואפילו יותר, אבל בגלל שזה לא הולך לקרות בכל מקרה, אז זה לא רלוונטי. אם תגיעי לשם לאט ובזהירות, שתוך כדי את מתקנת את ההרגלים הרעים אז אין לך בעיה

אני מתרחקת מדגנים קטניות וכל דבר שמכיל יותר מידי פחמימה כי אמרו שזה לא טוב
פופוליזם של פחד, בדרך כלל אלה לא הפחמימות שהן הבעיה, אלא יותר פחמימות נסתרות במאכלים בצורת סוכרים, שמעלים את הדחיסות הקלורית של המאכלים (כמה קלוריות פר גרם מוצר שאת צורכת), והן מה שגורם לאנשים שלא עוקבים אחרי כמות הקלוריות שהם אוכלים להשמין. אם את עוקבת אחרי הקלוריות שלך אז את לא בבעיה. ודגנים וקטניות הן מקור טוב לסיבים, שדי חשובים לבריאות ולתהליך עיכול תקין.

אמרו שלא טוב לאכול אחרי שש
6 לפי שעות קיץ או חורף? לפי ישראל או גרינלנד? כי זה משנה מאוד.
כמו שהבנת זה חרטא למופת, אין פה שום אמת, אפילו לא טיפה

• פותח/ת השרשור
ה"פגיעה" בחילוף החומרים זה תהליכים טבעיים לחלוטין של הגוף, שום דבר לא נהרס, ואפשר לחזור ללא בעיה למצב הקודם, פשוט כמו בשיקום רגיל, צריך לעשות לאט ובזהירות. אל תכפילי את הקלוריות שלך ביום, אלא תעלי כל שבוע 200 קלוריות בערך עד שתגיעי לנייטרלי, ואז תישארי שם כמה שבועות עד שהכל יתאזן. תדאגי לאכול כמות מספקת של חלבון ושומן, ואת השאר תפזרי איך שבא לך.

אין דגשים למסה אצל נשים, חוץ מלא להיות בפלוס קלורי גדול, כי פוטנציאל בניית השריר בנשים נמוך ואיטי יותר, אז פשוט לא להגזים

זה די פשוט, מתחילה לאזן את התזונה, להגיע לנייטרלי, להתחיל להתאמן, בעיקר אימוני התנגדות כדי לבנות שריר, כי שומן יש לכולם, אבל כדי להיראות חטובה את לא צריכה פחות שומן, אלא אחוז שומן נמוך, ועליה במסת השריר לי לעלות כמעט במסת השומן יוריד את האחוז היחסי של השומן בגוף.

לקחת תוכנית מהפורטל, או מאמן אם אין לך את הבסיס, ולהתחיל להתאמן, זה בין השאר יעזור לגוף להבין כמה קלוריות הוא צריך

אז נעשה ככה, בינתיים תמחקי את כל מה שאת יודעת, תקראי פה מהפורום והפורטל מה נכון ומה לא, וברגע שיש לך איזשהו בסיס את יכולה לחזור לקרוא דברים של אנשים אחרים, אחרי שכבר תהיה לך חשיבה ביקורתית יותר כלפי מה שאנשים אומרים. תחפשי את מה שמשותף לכל ההמלצות, ולא להקשיב לכל מני דברים מיוחדים (כמו תזמונים ספציפיים, מאכלים מיוחדים, תתחילי מהבסיס הפשוט ביותר)

אם תחזרי היום לאכול בידיוק כמו שהיית אוכלת לפני הדיאטה, אז כן , את תחזרי למה שהיית ואפילו יותר, אבל בגלל שזה לא הולך לקרות בכל מקרה, אז זה לא רלוונטי. אם תגיעי לשם לאט ובזהירות, שתוך כדי את מתקנת את ההרגלים הרעים אז אין לך בעיה

פופוליזם של פחד, בדרך כלל אלה לא הפחמימות שהן הבעיה, אלא יותר פחמימות נסתרות במאכלים בצורת סוכרים, שמעלים את הדחיסות הקלורית של המאכלים (כמה קלוריות פר גרם מוצר שאת צורכת), והן מה שגורם לאנשים שלא עוקבים אחרי כמות הקלוריות שהם אוכלים להשמין. אם את עוקבת אחרי הקלוריות שלך אז את לא בבעיה. ודגנים וקטניות הן מקור טוב לסיבים, שדי חשובים לבריאות ולתהליך עיכול תקין.

6 לפי שעות קיץ או חורף? לפי ישראל או גרינלנד? כי זה משנה מאוד.
כמו שהבנת זה חרטא למופת, אין פה שום אמת, אפילו לא טיפה

תודה על התשובה וההשקעה, זה אכן מוריד את רמת הלחץ.(נשים...לך תבין אותנו) 200 קלוריות בשבוע?
הכוונה להתחיל לאכול 1200 כל יום או לחלק 200 קלוריות במשך השבוע?

לעולם לא אחזור לאכול כמו שאכלתי בעבר. אני גם כרגע באובססיה של שקילת כל אוכל שנכנס לי לפה שגם את זה אני מנסה להוריד. אבל כן לקחתי הרגלים טובים מהעיניין ולדעת כמויות ואיזון פחמימות...

הכוונה להתחיל לאכול 1200 כל יום או לחלק 200 קלוריות במשך השבוע?
להתחיל לאכול כל יום 1200, ובשבוע לאחר מכן 1400, עד שאת מגיעה לנייטרלי התיאורטי

אני גם כרגע באובססיה של שקילת כל אוכל שנכנס לי לפה שגם את זה אני מנסה להוריד
אין טעם להיות באובססיה, כי את גם ככה לא מדייקת בכמות קלוריות שאת שורפת ביום, זה לא אפשרי, אז חישוב בגדול זה אחלה, יותר מזה אין צורך

איזון פחמימות
כמו שאמרתי קודם אין צורך לפחד מפחמימות, הן ממש לא האויב, רק בכמויות מופרזות כשהן לוקחות מקום חשוב של חלבונים ושומן בתזונה, או כשהן גורמות לך לחרוג מהקלוריות שהצבת לעצמך

• פותח/ת השרשור

אין טעם להיות באובססיה, כי את גם ככה לא מדייקת בכמות קלוריות שאת שורפת ביום, זה לא אפשרי, אז חישוב בגדול זה אחלה, יותר מזה אין צורך

כמו שאמרתי קודם אין צורך לפחד מפחמימות, הן ממש לא האויב, רק בכמויות מופרזות כשהן לוקחות מקום חשוב של חלבונים ושומן בתזונה, או כשהן גורמות לך לחרוג מהקלוריות שהצבת לעצמך

כמה חלבון לצרוך 1.8 לכל קילו? ושומן 0.8 לכל קילו? כרגע אני לא מתאמנת אבל בקרוב מאוד אחזור...

ותודה על התשובה..

לגמרי רוצה להפסיק על ההרגל הרע של השקילות מזון והחשיבה על האוכל והתעסקות סביב זה. זה מכניס לתסביך וסתם מבאס את כל היום

כמה חלבון לצרוך 1.8 לכל קילו? ושומן 0.8 לכל קילו? כרגע אני לא מתאמנת אבל בקרוב מאוד אחזור
אלה מספרים טובים, קשה לטעות עם זה

לגמרי רוצה להפסיק על ההרגל הרע של השקילות מזון והחשיבה על האוכל והתעסקות סביב זה. זה מכניס לתסביך וסתם מבאס את כל היום
שקילות זה טוב בהתחלה, כשעוד לא מבינים כמה את מקבלת פחות או יותר מהאוכל שלך, אבל ברגע שהבנת את הפואנטה את יכולה להתחיל לספור עם העין. כמו שאמרתי קודם, את גם ככה לא הולכת לדייק עם כמות הקלוריות שאת צריכה ביום, אז גם אם פספסת בקצת את הכמות הנכונה, זה באמת לא משנה

• פותח/ת השרשור

שקילות זה טוב בהתחלה, כשעוד לא מבינים כמה את מקבלת פחות או יותר מהאוכל שלך, אבל ברגע שהבנת את הפואנטה את יכולה להתחיל לספור עם העין. כמו שאמרתי קודם, את גם ככה לא הולכת לדייק עם כמות הקלוריות שאת צריכה ביום, אז גם אם פספסת בקצת את הכמות הנכונה, זה באמת לא משנה

תודה רבה רבה, אני מקווה שהדברים יסתדרו. תודה ענקית

• פותח/ת השרשור

היי, אבל אם אני אוכלת 1000 קלוריות כרגע וכבר שבועיים לא זזה במשקל. זה לא אומר שזה הניטרלי שלי? ועכשיו אם אעלה ל1200-1300 אז אעלה במשקל?

היי, אבל אם אני אוכלת 1000 קלוריות כרגע וכבר שבועיים לא זזה במשקל. זה לא אומר שזה הניטרלי שלי? ועכשיו אם אעלה ל1200-1300 אז אעלה במשקל?
זה לא כזה רחוק מהנייטרלי התיאורטי שלך, כנראה בגלל הדיאטה קיצונית חילוף החומרים שלך האט מעט, ואת מפספסת מעט בשקילות ובפועל כנראה צורכת 100-200 קלוריות יותר ממה שאת חושבת, וככה יוצא שאת נמצאת פחות או יותר על הנייטרלי.
את כן תעלי מעט במשקל בהתחלה, זה יהיה בעיקר נוזלים, אבל הגוף שלך גם יתרגל לקלוריות ויעלה מעט בחילוף החומרים, את תרגישי יותר אנרגטית.
תני לגוף להתאושש מעט

• פותח/ת השרשור
זה לא כזה רחוק מהנייטרלי התיאורטי שלך, כנראה בגלל הדיאטה קיצונית חילוף החומרים שלך האט מעט, ואת מפספסת מעט בשקילות ובפועל כנראה צורכת 100-200 קלוריות יותר ממה שאת חושבת, וככה יוצא שאת נמצאת פחות או יותר על הנייטרלי.
את כן תעלי מעט במשקל בהתחלה, זה יהיה בעיקר נוזלים, אבל הגוף שלך גם יתרגל לקלוריות ויעלה מעט בחילוף החומרים, את תרגישי יותר אנרגטית.
תני לגוף להתאושש מעט
יכול להיות שזה כי אני צורכת יותר פחמימה?
וברגע שאני אוסיף קצת קלוריות חילוף החומרים יעלה את עצמו בהתאם לקלוריות כביכול?
שוב תודה על המענה והעזרה...

בלי שום קשר - הגיוני שדווקא עכשיו שאני משתדלת לצרוך יותר קלוריות אני הרבה יותר רעבה מבדכ? אין לי תחושת שובע, לא שאני אחרוג מהתפריט בגלל הכוח רצון המטורף שלי, אבל הגיוני?
תני לגוף להתאושש מעט
סתם מפחיד אותי שאם הצריכה עכשיו היא 1000 ואין שינוי במשקל אז כנראה שאעלה בצריכת קלוריות אעלה במשקל. או שאעלה בצריכה אז חילוף החומרים יעלה בהדרגה אחרי הרבה זמן שהייתי בגירעון (4+ חודשים)
ואם הוא נתקע ואצטרך כל חיי לאכול 1000 חחח?

יכול להיות שזה כי אני צורכת יותר פחמימה?
אני לא רואה איך זה קשור

ברגע שאני אוסיף קצת קלוריות חילוף החומרים יעלה את עצמו בהתאם לקלוריות כביכול?
אמור לעלות חזרה לנורמה

בלי שום קשר - הגיוני שדווקא עכשיו שאני משתדלת לצרוך יותר קלוריות אני הרבה יותר רעבה מבדכ? אין לי תחושת שובע, לא שאני אחרוג מהתפריט בגלל הכוח רצון המטורף שלי, אבל הגיוני?
זה בהחלט יכול להיות כתוצאה מחילוף החומרים שחוזר לנורמה

סתם מפחיד אותי שאם הצריכה עכשיו היא 1000 ואין שינוי במשקל אז כנראה שאעלה בצריכת קלוריות אעלה במשקל
תפסיקי לפחד ממספר על המשקל, זה לא אומר כלום על שום דבר

או שאעלה בצריכה אז חילוף החומרים יעלה בהדרגה אחרי הרבה זמן שהייתי בגירעון (4+ חודשים)
וזה רע?

אם הוא נתקע ואצטרך כל חיי לאכול 1000 חחח?
הוא לא נתקע, זה לא קיים

• פותח/ת השרשור
אני לא רואה איך זה קשור

אמור לעלות חזרה לנורמה

זה בהחלט יכול להיות כתוצאה מחילוף החומרים שחוזר לנורמה

תפסיקי לפחד ממספר על המשקל, זה לא אומר כלום על שום דבר

וזה רע?

הוא לא נתקע, זה לא קיים
סתם כי אם אני אוכלת 1000 ואין שינוי אז מה יקרה שאעלה בצריכה, מבין?
סתם מפחדת לעלות במשקל ושוב, בא לי לשמור כרגע על המצב הנתון אבל לאכול קצת יותר..

ומה זה אומר ב״סט פוינט״ שהגוף תמיד ינסה לחזור למשקל הקודם?

סתם כי אם אני אוכלת 1000 ואין שינוי אז מה יקרה שאעלה בצריכה, מבין?
המשקל כנראה יעלה מעט, אבל זה לא אומר שפתאום עלית בשומן.
אבל אל תיבהלי, זה פשוט חלק מהתהליך שאת רוצה לקחת

ומה זה אומר ב״סט פוינט״ שהגוף תמיד ינסה לחזור למשקל הקודם?
סט פוינט זה פשוט נקודה של שיווי משקל של הגוף, זה מתייחס יותר לאחוז שומן מאשר כל דבר אחר, אבל זה לא משהו שאת בכלל צריכה לחשוב עליו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית