הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לגבי התחלה בתוכנית SS וגם לגבי תוספים.

• פותח/ת השרשור Bosko
  • פורסם בתאריך

Bosko

משתמש מתחיל
13
0
נק' מוניטין:
0
13
0
אני בן 30, 1.70, שוקל 93 ק"ג, מבנה גוף רחב עם כרס לא קטנה בכלל וגם שוקיים גדולים (אם זה משנה, מבחינה גנטית כל המשפחה רחבה אך מוצקה ולא שמנה).

מעוניין להתחיל בתוכנית ss כדי לעבוד על כוח, לפני שאני עובד על דברים אחרים...

תוכנית תזונה כבר יש לי (רק להבהיר שברגיל אני לא אוכל הרבה בכלל - רק יוגורט בבוקר וארוחת צהריים נכבדה בשעה 4 ואולי קורנפלקס בערב, כך שהשומן שלי הוא כנראה מחוסר תזוזה בכלל מאחר ואני יושב במשרד כל היום).

קיבלתי את המולטיטריינר פאוור מקס של יורק (עם המוט המחובר והמשקולות) ואין לי כסף נוסף להשקיע (מטעמי שלום בית).

ויש לי 2 שאלות.

1. אני מודע שעדיף לעבוד עם משקולות חופשיים אך לצערי אין לי את האפשרות, ומבחינת המולטיטריינר אני מסודר לתרגילים פרט לדדליף - האם יש תרגיל אחר שיכול להחליף את הפעולה שלו שאוכל לעשותו במכשיר שיש לי?

2. אני מודע לכך שלמתאמן מתחיל יש את האפשרות לגרום לשינוי בגוף ובשרירים מהר יותר מאשר למתאמן מתקדם ולכן אני רוצה להשקיע כמה שיותר בהתחלה, וקראתי מאמרים רבים על hmb וקריאיטין, האם אתם חושבים שיהיה לי טוב לצרוך אותם מתחילת האימונים והאם אתם חושבים שהם יעזרו לי להתפתח מהר יותר?

להגיד שאתה הולך לעשות SS בלי משקולות חופשיות ומוט זה כמו להוציא רישיון לבימבה, זה פשוט לא אותו הדבר
כל הרעיון של SS זה תנועה כנגד מוט חופשי, אם אין לך את זה אז תעשה כבר משהו אחר.
כנ"ל לגבי התזונה, היא צריכה להיות מתאימה, מה התוכנית תזונה שלך?
לגבי התוספים, קריאטין אותי יכול לעזור, HMB אין לך מה לגעת בזה

• פותח/ת השרשור
להגיד שאתה הולך לעשות SS בלי משקולות חופשיות ומוט זה כמו להוציא רישיון לבימבה, זה פשוט לא אותו הדבר
כל הרעיון של SS זה תנועה כנגד מוט חופשי, אם אין לך את זה אז תעשה כבר משהו אחר.
כנ"ל לגבי התזונה, היא צריכה להיות מתאימה, מה התוכנית תזונה שלך?
לגבי התוספים, קריאטין אותי יכול לעזור, HMB אין לך מה לגעת בזה

תודה על המענה אבל השארת לי ספק, במולטיטריינר יש מוט ומשקולות אך הוא עובד על מסילה ולכן אני מבין שהתנועה היא לא באמת אותה תנועה של משקולות חופשיים, האם באמת בגלל זה לוותר על הרעיון?

תוכנית תזונה:

ארוחה 1

• 2 פרוסות לחם מלא/ 4 פרוסות לחם קל / 5-6 פירכיות אורז / 80 גרם פיבר 1 (דגנים)
• קוטג' 3% / 2 כוסות חלב
• עגבניות שרי

ארוחה 2

• 2 פרוסות לחם קל/ חצי כוס אורז מבושל
• חצי קופסת טונה בשימורים/ 3 חתיכות פסטרמה / 1 ביצה שלמה
• 1 כפיות טחינה
• 3 קפסולות אומגה 3 (אופציונלי)
• 3 ירקות

ארוחה 3

• 1 טונה בשימורים/ 5 חתיכות פסטרמה / 1 ביצה שלמה + 2 לבן (רק החלבון)
• 2 כפיות טחינה
• 3 ירקות
• חצי אבוקדו

ארוחה 4

• 2 דנונה 0 % + 6-7 חצאי אגוזי מלך
• 3 קפסולות אומגה 3 (אופציונלי)

ארוחה לאחר אימון

• 1 סקופ חלבון/טונה במים/2 דנונה 0%
• 4 תמרים/ 300 מ"ל חלב 1% + 22 תמרים

ארוחה 5

• 150 גר' חזה עוף/הודו/ דג סלמון אפוי או צלוי
• סלט 5 ירקות
• כף שמן זית

סה"כ
חלבון: 150~ גרם
פחמימה: 180 ~ גרם
שומן: 60~ גרם
קלוריות: 1850~

ע"פ הנתונים אתה בעודף משקל, עדיף שתלך על תוכנית בעלת עצימות דומה אולם בעלת נפח קל יותר בה תוכל להישאר על מאזן קלוריות נטרלי/חיובי קל.
הייתי ממליץ על התוכנית הלינארית של ביל סטאר 5X5 שהיא מתאימה להגדרות שהצבת. אולם ללא משקולות חופשיות שום תוכנית כח לא רלוונטית אליך. לכן יש לך 3 אפשריות:
1. להתאמן בחדר כושר נורמלי.
2. להחליף לציוד מתאים.
3. להתאמן עם מה שיש לך אך לחיות על הקרקע בהבנה שהתוכניות האלה לא רלוונטיות אליך.

לגבי התוספים: קריאטין- בשלב שלך אין לך מה להשתמש בו, רק כאשר תעבוד בתוכנית כח ותגיע למשקלים יפים תתחיל תיסוף בקריאטין. HMB- כפי שנכתב כאן מספר פעמים זה תוסף יקר ובשביל שתראה תוצאות צריך לקחת ממנו ממש הרבה מה שמייקר את השימוש בו ויחטב לך את הארנק לפני הגוף.

בכל אופן, אני חש שההנחה שלך לגבי התוספים אינה נכונה והושפעה במדיה. לתוספים יש השפעה מאוד זניחה (3%) למתאמן הטבעי ובמיוחד למתאמן המתחיל. לכן כדאי שתשקיע את הכסף שאתה מתכנן על התוספים בציוד נורמלי מלבד זאת שזה לא מתכלה ונשמר לשנים רבות זה גם יתן לך 100% התקדמות יותר מכל תוסף שקיים בכדור הארץ.

ע"פ הנתונים אתה בעודף משקל, עדיף שתלך על תוכנית בעלת עצימות דומה אולם בעלת נפח קל יותר בה תוכל להישאר על מאזן קלוריות נטרלי/חיובי קל.
הייתי ממליץ על התוכנית הלינארית של ביל סטאר 5X5 שהיא מתאימה להגדרות שהצבת. אולם ללא משקולות חופשיות שום תוכנית כח לא רלוונטית אליך. לכן יש לך 3 אפשריות:
1. להתאמן בחדר כושר נורמלי.
2. להחליף לציוד מתאים.
3. להתאמן עם מה שיש לך אך לחיות על הקרקע בהבנה שהתוכניות האלה לא רלוונטיות אליך.

לגבי התוספים: קריאטין- בשלב שלך אין לך מה להשתמש בו, רק כאשר תעבוד בתוכנית כח ותגיע למשקלים יפים תתחיל תיסוף בקריאטין. HMB- כפי שנכתב כאן מספר פעמים זה תוסף יקר ובשביל שתראה תוצאות צריך לקחת ממנו ממש הרבה מה שמייקר את השימוש בו ויחטב לך את הארנק לפני הגוף.

בכל אופן, אני חש שההנחה שלך לגבי התוספים אינה נכונה והושפעה במדיה. לתוספים יש השפעה מאוד זניחה (3%) למתאמן הטבעי ובמיוחד למתאמן המתחיל. לכן כדאי שתשקיע את הכסף שאתה מתכנן על התוספים בציוד נורמלי מלבד זאת שזה לא מתכלה ונשמר לשנים רבות זה גם יתן לך 100% התקדמות יותר מכל תוסף שקיים בכדור הארץ.
מסכים לחלוטין עם כל מה שנאמר פה
ובמקרה שלך גם הציוד וגם התזונה לא מתאימים לפיתוח כוח ממש
אם אתה רק מתחיל כנראה שאתה תתחזק בהתחלה גם אם אתה על תוכנית תזונה להרזיה, אבל זה יחסית מהר יעצר.
מציע לך או לעבוד עם מה שיש ולאבד מעט משקל בינתיים בשילוב עם אימונים אירוביים, ואז ברגע שתיכנס למשקל תקין להירשם למכון ולהתחיל להתאמן כמו שצריך

• פותח/ת השרשור
מסכים לחלוטין עם כל מה שנאמר פה
ובמקרה שלך גם הציוד וגם התזונה לא מתאימים לפיתוח כוח ממש
אם אתה רק מתחיל כנראה שאתה תתחזק בהתחלה גם אם אתה על תוכנית תזונה להרזיה, אבל זה יחסית מהר יעצר.
מציע לך או לעבוד עם מה שיש ולאבד מעט משקל בינתיים בשילוב עם אימונים אירוביים, ואז ברגע שתיכנס למשקל תקין להירשם למכון ולהתחיל להתאמן כמו שצריך

תודה רבה על התשובות, אך מכון כושר לא בא בחשבון, אני גר בחור, ואני דתי כך שלצערי אין לי את האפשרות.
טוב הבנתי מה אתם אומרים וחפרתי על זה קצת, המולטיטריינר הוא עם סמית משין... (אם אתם רוצים לראות: York 9101).

בכל אופן כמה שאלות נוספות ברשותכם:

1. האם מוט בהברגה 1.80 מספק (לסקאוט ודדליף)? (אולימפי פשוט יקר, שלא נדבר על המשקולות) וכמו שציינתי אני מצומצם בהוצאה.

2. גם אם אני יביא את המוט אתם עדיין לא ממליצים על תוכנית ss להתחלה?

3. האם בנץ' פרס ניתן לעשות בסמית משין או שגם אותו עדיף לעשות עם מוט חופשי? ואם מוט חופשי האם המוט של ה 1.80 שציינתי מקודם בסדר לזה?

שוב מחילה על השאלות הרבות, ותודה רבה על ההתייחסות.

תודה רבה על התשובות, אך מכון כושר לא בא בחשבון, אני גר בחור, ואני דתי כך שלצערי אין לי את האפשרות.
טוב הבנתי מה אתם אומרים וחפרתי על זה קצת, המולטיטריינר הוא עם סמית משין... (אם אתם רוצים לראות: York 9101).

בכל אופן כמה שאלות נוספות ברשותכם:

1. האם מוט בהברגה 1.80 מספק (לסקאוט ודדליף)? (אולימפי פשוט יקר, שלא נדבר על המשקולות) וכמו שציינתי אני מצומצם בהוצאה.

2. גם אם אני יביא את המוט אתם עדיין לא ממליצים על תוכנית ss להתחלה?

3. האם בנץ' פרס ניתן לעשות בסמית משין או שגם אותו עדיף לעשות עם מוט חופשי? ואם מוט חופשי האם המוט של ה 1.80 שציינתי מקודם בסדר לזה?

שוב מחילה על השאלות הרבות, ותודה רבה על ההתייחסות.
ראשית חבל מאוד, במחיר הזה יכלת לקנות כלוב + מוט חופשי. ביד 2 צלחות תואמות...

1. כן זה מתאים.
2. בגלל הנתונים שלך עדיף לך את התוכנית הלינארית של ביל סטאר ודווקא היא תוכנית מצוינת שנבנתה לשחקני פוטבול לאוף סיזן.
3. תמיד נעדיף מוט חופשי על מכונות, ספציפית התנועה עלולה להוביל לפציעה בשימוש בסמיט. לכן ברור שעדיף מוט חופשי גם אם הוא 1.80.

• פותח/ת השרשור
ראשית חבל מאוד, במחיר הזה יכלת לקנות כלוב + מוט חופשי. ביד 2 צלחות תואמות...

1. כן זה מתאים.
2. בגלל הנתונים שלך עדיף לך את התוכנית הלינארית של ביל סטאר ודווקא היא תוכנית מצוינת שנבנתה לשחקני פוטבול לאוף סיזן.
3. תמיד נעדיף מוט חופשי על מכונות, ספציפית התנועה עלולה להוביל לפציעה בשימוש בסמיט. לכן ברור שעדיף מוט חופשי גם אם הוא 1.80.

תודה על התשובות, ולא חבל... כי קיבלתי אותו לא שילמתי עליו.

תודה על התשובות, ולא חבל... כי קיבלתי אותו לא שילמתי עליו.
אם קיבלת אותו אדרבה. אני הייתי מפרסם ביד 2 (או בפייסבוק) ובודק אם יש קונים ואז מוכר במחיר שיכסה לי את המעבר לכלוב (אגב זה מה שעשיתי שהיה לי ציוד מתברג, החלפתי אותו לציוד אולימפי+כלוב. כמובן שזה דרש עוד השקעת מזומנים אבל במבט לאחור זה היה שווה 😃).

• פותח/ת השרשור
שאלה נוספת ברשותכם.

אפשר לדעת מדוע בשבילי התוכנית הליניארית עדיפה על ה ss?

שאלה נוספת ברשותכם.

אפשר לדעת מדוע בשבילי התוכנית הליניארית עדיפה על ה ss?
כי SS מחייבת פלוס קלורי, ואתה בגירעון, ששם הלינארית יותר סלחנית

• פותח/ת השרשור
כי SS מחייבת פלוס קלורי, ואתה בגירעון, ששם הלינארית יותר סלחנית

מחילה על החפירה אבל מאיפה הבנת שאני בגירעון?
ובאמת מחילה על השאלות השטותיות פשוט אני לא מבין בזה כלום

מחילה על החפירה אבל מאיפה הבנת שאני בגירעון?
ובאמת מחילה על השאלות השטותיות פשוט אני לא מבין בזה כלום
כי התפריט שלך הוא בערך 1800 קלוריות ואתה שוקל מעל 90 קילו, יש פה לפחות כמה מאות קלוריות של גירעון

• פותח/ת השרשור
כי התפריט שלך הוא בערך 1800 קלוריות ואתה שוקל מעל 90 קילו, יש פה לפחות כמה מאות קלוריות של גירעון

אתה בטוח?

הרי כתבתי בהודאה הראשונה: "רק להבהיר שברגיל אני לא אוכל הרבה בכלל - רק יוגורט בבוקר וארוחת צהריים נכבדה בשעה 4 ואולי קורנפלקס בערב, כך שהשומן שלי הוא כנראה מחוסר תזוזה בכלל, מאחר ואני יושב במשרד כל היום)."

ועם התפריט של ה 1800 קלוריות התחלתי רק לפני יומיים.

עריכה

בארוחת צהריים נכבדה הכוונה לאולי, כוס אורז/פתיתים/פירה ועוד 2-3 חתיכות שניצל או חזה או קציצות

• פותח/ת השרשור
מ-1850 קלוריות...

ראה מה כתבתי:

"אתה בטוח?

הרי כתבתי בהודאה הראשונה: "רק להבהיר שברגיל אני לא אוכל הרבה בכלל - רק יוגורט בבוקר וארוחת צהריים נכבדה בשעה 4 ואולי קורנפלקס בערב, כך שהשומן שלי הוא כנראה מחוסר תזוזה בכלל, מאחר ואני יושב במשרד כל היום)."

ועם התפריט של ה 1800 קלוריות התחלתי רק לפני יומיים.

עריכה

בארוחת צהריים נכבדה הכוונה לאולי, כוס אורז/פתיתים/פירה ועוד 2-3 חתיכות שניצל או חזה או קציצות"
אני חושב שהתפריט החדש הוא עם הרבה יותר קלוריות לא?

נניח וגם תעבור לתפריט "חיובי" SS תדרוש ממך להיות בפלוס קלורי גבוה מידי בעוד שבלניארית תוכל להסתפק בנטרלי או פלוס 200. ומהנתונים שלך אתה במשקל עודף ולא ממולץ למי שעודף משקל להתחיל SS שהיא דורשת פלוס קלורי גבוה בעיקר בהמשך.

אתה 1.70 ושוקל 93 קילו. אתה בעודף משקל.
לומר "לפני זה בקושי אכלתי ועכשיו אני בפלוס קלורי כי הנה יצא לי 1800 קלוריות" זאת קצת שטות. לפני שהתחלת לספור קלוריות בטוח אכלת יותר ממה שאתה מודה. אין מצב שהגעת לעודף משקל מקצת קורנפלקס, פירה וכמה חתיכות שניצל.

תרצה או לא, לאכול 1850 קלוריות על 93 קילו זה גירעון קלורי. וטוב שהתחלת לשים לב לאכילה שלך כי אתה תראה שאתה תרזה עם אכילה מבוקרת ללא שום נישנושים וכולי (שבטוח אכלת לפני זה בין ארוחה לארוחה).

נ.ב סליחה אם הפוסט שלי נכתב בשפה קצת תוקפנית, זה פשוט היה על מנת להעביר נקודה

• פותח/ת השרשור
נניח וגם תעבור לתפריט "חיובי" SS תדרוש ממך להיות בפלוס קלורי גבוה מידי בעוד שבלניארית תוכל להסתפק בנטרלי או פלוס 200. ומהנתונים שלך אתה במשקל עודף ולא ממולץ למי שעודף משקל להתחיל SS שהיא דורשת פלוס קלורי גבוה בעיקר בהמשך.

קיבלתי, נתחיל בליניארית תודה.

רק שאלה, מה גורם ב ss לדרוש ממני להיות בפלוס קלורי? (בשביל הידיעה)

Back
למעלה תחתית