ייעוץ ישבן עולה בבנץ'

משתמש חדש

משתמש פעיל
345
6
נק' מוניטין:
237
345
6
שלום,

רציתי לשאול האם הניתוק של הישבן מהספסל בבנץ' יכול להוות סכנה (עלול לגרום לפציעה/מפעיל לחץ על הגב תחתון)?
אני שואל כי לאחרונה זה קורה לי הרבה במשקלים גבוהים, ואני שואל מבחינה בריאותית כי אין לי כוונה להתחרות.

תודה!

לא ניראה לי שזה יגרום לך לבעיה רפואית כלשהי...
בכל אופן העניין של זה הוא תרגול נטו
תתרכז כל חזרה בלהדביק את עצמך לספה

• פותח/ת השרשור
לא ניראה לי שזה יגרום לך לבעיה רפואית כלשהי...
בכל אופן העניין של זה הוא תרגול נטו
תתרכז כל חזרה בלהדביק את עצמך לספה
משתדל, לפעמים זה קורה בלי שליטה..
מה הסיבה אם ככה שזה אסור בתחרויות?

זה אסור מסיבה הפשוטה שכאשר אתה מרים את הטוסיק בבנץ אתה נעזר בשרירי הגב לתרגיל וזה מקל עליך. לדעתי, אם העלייה של הטוסיק היא בלתי נשלטת תנסה להוריד משקלים ולהעלול לאט יותר, כאשר אתה שולט על כל מרחב התנועה של התרגיל.

שלום,

רציתי לשאול האם הניתוק של הישבן מהספסל בבנץ' יכול להוות סכנה (עלול לגרום לפציעה/מפעיל לחץ על הגב תחתון)?
אני שואל כי לאחרונה זה קורה לי הרבה במשקלים גבוהים, ואני שואל מבחינה בריאותית כי אין לי כוונה להתחרות.

תודה!
זה אכן מפעיל לחץ מיותר על הגב התחתון מהסיבה שברגע שהישבן שלך מורם כלפי מעלה, אתה גורם לזוקפי הגב לייצב אותך.
כל עוד אתה לא ליפטר שנלחם על עוד כמה ק"ג על המוט, אתה לא צריך לעשות את זה.

• פותח/ת השרשור
זה אכן מפעיל לחץ מיותר על הגב התחתון מהסיבה שברגע שהישבן שלך מורם כלפי מעלה, אתה גורם לזוקפי הגב לייצב אותך.
כל עוד אתה לא ליפטר שנלחם על עוד כמה ק"ג על המוט, אתה לא צריך לעשות את זה.
הבנתי, תודה על ההסבר

הרמת ישבן בבנץ' מקצרת את טווח התנועה, והגבול החוקי לגובה הישבן הוא הכי גבוה שאתה יכול, כל עוד הוא נוגע בספסל.

כשאתה מרים ישבן אתה לא יכול לאמוד את התרגיל ולדעת כמה הרמת, כי 100 קילו עם ישבן על הספסל ו100 קילו עם ישבן 20 ס"מ מעל הספסל זה לא אותו דבר (טווח תנועה שונה), וכשלא ניתן לאמוד את האימון שביצעת, לא ניתן לתכנן תוכנית.

תגרום לישבן שלך להשאר על הספסל, כי כל ניתוק מגע ממנו = כשל. זה בדיוק כמו לא לגעת עם המוט בחזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית