ייעוץ מתי לשים חגורה ?

55883גבר

משתמש משקיע
7,646
4,637
נק' מוניטין:
19,238
7,646
4,637
כבר הרבה מאוד זמן שאני מנסה להבין מתי צריך לשים חגורה. קראתי את המאמר על החגורה ואומרים שהיא עוזרת אבל כם אפשר בלעדיה ומומלץ בלעדיה אבל צריך לשים אותה.
יש למישהו תשובה חד משמעית מתי צריך לשים חגורה בסקוואט או בדדליפט או בכל תרגיל אחר ?

אבל מתי כן לשים ?

קודם כל, קח בחשבון שחגורה בדדליפט לא בהכרח תעזור לך, והיא יכולה אפילו להפריע לך. התרומה שלה בסקוואטים משמעותית הרבה יותר.
שים אותה מתי שאתה נתקע במשקלים בלעדיה.

• פותח/ת השרשור
קודם כל, קח בחשבון שחגורה בדדליפט לא בהכרח תעזור לך, והיא יכולה אפילו להפריע לך. התרומה שלה בסקוואטים משמעותית הרבה יותר.
שים אותה מתי שאתה נתקע במשקלים בלעדיה.

איך אני יודע שזה קורה ?

ב130 זה בסדר.

מי קבע שדווקה ב-130 זה בסדר? ליאור ממך לא ציפיתי.
זה אינדיבדואלי לכל אחד, לא כולם נולדים עם אותם נתונים פיזיולוגים.
לדעתי הפקטור היחידי כאן זה איך אתה מרגיש, אם אתה מרגיש שהברירה היחידה להתקדם במשקלים היא בהוספת חגורה? לך עלך זה.

יש כמה סיטואציות שבהן חגורה היא דבר דיי הכרחי:
1. אם יש / הייתה לך פציעה בגב (מדובר בעיקר על הדיסקים)
2. אם אתה כבר חזק, ועובד עם משקלים כבדים ורוצה להמשיך להתקדם ובמקסימום בטיחות.

למשך כל ההתקדמות הליניארית של מתאמן מתחיל, לגיטימי לא להשתמש בחגורה. מאוחר יותר זה כבר דיי חובה, במיוחד בסקוואט. בדדליפט זה באמת יכול להפריע לך כפי שצויין כבר (אגב, אני מושך בלי חגורה), אבל בסקוואט זה קריטי.

• פותח/ת השרשור
יש כמה סיטואציות שבהן חגורה היא דבר דיי הכרחי:
1. אם יש / הייתה לך פציעה בגב (מדובר בעיקר על הדיסקים)
2. אם אתה כבר חזק, ועובד עם משקלים כבדים ורוצה להמשיך להתקדם ובמקסימום בטיחות.

למשך כל ההתקדמות הליניארית של מתאמן מתחיל, לגיטימי לא להשתמש בחגורה. מאוחר יותר זה כבר דיי חובה, במיוחד בסקוואט. בדדליפט זה באמת יכול להפריע לך כפי שצויין כבר (אגב, אני מושך בלי חגורה), אבל בסקוואט זה קריטי.

מתי מישהו נחשב חזק?

מי קבע שדווקה ב-130 זה בסדר? ליאור ממך לא ציפיתי.
זה אינדיבדואלי לכל אחד, לא כולם נולדים עם אותם נתונים פיזיולוגים.
לדעתי הפקטור היחידי כאן זה איך אתה מרגיש, אם אתה מרגיש שהברירה היחידה להתקדם במשקלים היא בהוספת חגורה? לך עלך זה.
חייבים לקבוע את הרף הזה, כי אחרת נוצר מצב שאנשים שמים חגורה ב100 קילו סקוואט, ומסיימים SS על פחות מ140.
ככה לפחות נבטיח קצת כבוד לתוכנית.
אני אישית לא הייתי ממליץ לשים חגורה בפחות מ130, אלא אם כן זה מקרה חריג, שבו המתאמן שוקל 50.

נערך לאחרונה:
חייבים לקבוע את הרף הזה, כי אחרת נוצר מצב שאנשים שמים חגורה ב100 קילו סקוואט, ומסיימים SS על פחות מ140.
ככה לפחות נבטיח קצת כבוד לתוכנית.
אני אישית לא הייתי ממליץ לשים חגורה בפחות מ130, אלא אם כן זה מקרה חריג, שבו המתאמן שוקל 50.

הבנתי אותך, חשוב פשוט ליהיות ברורים בנושאים האלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית