אחר כמה חלבון אפשר לקנות בשקל

הנושא בפורום 'בישול ומתכונים' פורסם ע"י מילניום, ‏16/11/11.

טוען...
  1. 322 נק' מוניטין
    6
    מילניום

    מילניום משתמש פעיל

    מילניום
    הצטרף:
    ‏16/9/11
    הודעות:
    768
    לייקים:
    2
    בדיקה עדכנית שעשיתי בה ניתן לראות איזה חלבון הכי משתלם לנו כלכלית
    כל אחד יוכל לחשב לעצמו במה זה כרוך מבחינת שאר הרכיבים שנקבל מאותו מוצר (שומנים\קלוריות וכו')

    מוצגים מוצרים סטנדרטיים שישנם בשווקים המקומיים מסודרים מהמשתלם עד להכי יקר :

    1) חזה עוף נקי
    30 שקל לקילו נקי (נכון שאפשר למצא חזה ב 20-25 אך לא תמיד זה נקי אז זה מתקזז)
    23% חלבון
    1 שקל = 7.6 גרם חלבון


    2) ביצה שלמה L
    תבנית של 12 עולה 12 שקל
    ביצה 1 = 1 שקל
    7.3 גרם חלבון לביצה
    1 שקל = 7.3 גרם חלבון


    3) חלב
    4.5 שקל לליטר שקית תנובה
    3% חלבון
    1 שקל = 6.66 גרם חלבון


    4) טונה
    4 שקל ליחידה של 130 גרם בשמן\מים
    מסונן = 113 גרם
    23% חלבון
    1 שקל = 6.57 גרם חלבון


    5) אבקת חלבון מי גבינה
    2.3 קילו ב 300 שקל (אינטראקטיב ללא מבצע מיוחד - דיי שווה כמו עוד כמה חברות)
    76% חלבון
    1 שקל = 5.82 גרם חלבון


    6) גבינת עמק 28%
    43 שח לקילו
    23% חלבון
    1 שקל = 5.35 גרם חלבון


    7) חלבון מביצה L
    4.6 גרם לחלבון מביצה אחת
    1 שקל = 4.6 גרם חלבון


    8) גבינה לבנה 5%-9%
    אריזה של 500 גרם עולה 13
    9-9.5% חלבון
    1 שקל = 3.46 גרם חלבון

    9)בשר טרי לטחינה\בישול
    70 שקל לקילו (צוואר\צלעות\אנטריקוט לא שלם)
    21% חלבון
    1 שקל = 3 גרם חלבון

    *ניתן לראות שחזה עוף הכי משתלם משמעותית אבל זה כרוך בהכנה של קצת יותר מלהכין חביתה או לערבב חלב בשוקולית
    החמישיה הראשונה סך הכל דיי משתלמת יחסית לאחרים , אפשר לראות הבדלים של 200%~ בין המצרכים
    הבדיקה מוצגת בשקל@גרם, אפשר להסתכל על זה גם ביחס אחר כמו 10 שקל ולהזיז את הנקודה העשרונית, כך יותר קל לבדוק צריכה יומית\חודשית.

    **אני אישית צורך 1.5 ליטר חלב 3-4 ביצים וגבינץ ביומיום, בסופשים הרבה עוף ובשרים

    ***הסקר תרם לי בכך שהבנתי שאבקת חלבון יכולה להיות הכי משתלמת כי כמעת תמיד ניתן למצא מחירי מבצע או להזמין מחול ולהוזיל עוד יותר וזה הכי פחות מצריך התעסקות בהכנה ולא צריך לצרוך כמות גדולה כדי לעזור לנו להגיע לערכים שאנו צריכים ביום.

    אשמח לשמוע מה תרם לכם הסקר, כמובן גם הארות\הערות.
    שלכם עד המהפכה.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏16/11/11
    SweetBamba אוהב/ת את זה.
  2. 7,220 נק' מוניטין
    0
    adimenia

    adimenia משתמש משקיע משתמש כבוד

    adimenia
    משתמש כבוד
    הצטרף:
    ‏23/10/08
    הודעות:
    4,075
    לייקים:
    25
    מין:
    זכר
    אני אישית לא סובל חלב ובכלל לא חובב מוצרי חלב. אבל סבבה לך שיהיה בתיאבון :)
     
  3. 27,392 נק' מוניטין
    0
    EMZ

    EMZ משתמש על משתמש כבוד

    EMZ
    משתמש כבוד
    הצטרף:
    ‏12/6/09
    הודעות:
    14,464
    לייקים:
    101
    מין:
    זכר
    יש מבצעים ברשתות הגדולות על טונות בסטוקים וכן גם על קניה במשקל של גבינה צהובה. לפעמים נוצר מצב שזה החלבון הזול ביותר.
    ביחס טעם-מחיר, אין על ביצים בסופו של דבר.
     
  4. 6,099 נק' מוניטין
    0
    SPF

    SPF משתמש כבוד

    SPF
    הצטרף:
    ‏14/9/11
    הודעות:
    4,145
    לייקים:
    729
    מין:
    זכר
    אתה הכי אוהב ביצים? זה קצת מחשיד,אתה תמיד צוחק על קרמבו בעניין.:sarcastic:
     
  5. 59,904 נק' מוניטין
    0
    moo

    moo משתמש על משתמש כבוד

    moo
    משתמש כבוד
    הצטרף:
    ‏19/3/09
    הודעות:
    13,022
    לייקים:
    785
    מין:
    זכר
    חזה עוף עולה הרבה יותר זול אני קונה ב 20-25 ובמבצעים גם ב 16 שקל לקילו

    בחלבון ביצה אין 4.6 גרם חלבון, יותר קרוב ל 3-3.5

    מי קונה בשר בקר טרי ? זה סתם יקר, מיושן טחון עולה 30-40 שקל קילו

    החישוב שלך נחמד אבל אל תשכח שעם כל מוצר בא גם שומן ופחמימה ובכמויות די גדולות
    ככה שהחישוב לא נכון למי שאוכל מסודר ולא סתם דוחף אוכל בלי הבחנה (שותה ליטרים של חלב אוכל בקר לא רזה, גבינות 28% ???)

    בכל מקרה יוזמה נחמדה
     
  6. 2,199 נק' מוניטין
    0
    12344

    12344 משתמש משקיע

    12344
    הצטרף:
    ‏25/5/10
    הודעות:
    3,682
    לייקים:
    58
    איך מכינים ביצים שיצא טעים?
    חביתה זה מגעיל תשועלים וקשות אף פעם לא יוצאות טעימות :cray:
     
  7. 27,392 נק' מוניטין
    0
    EMZ

    EMZ משתמש על משתמש כבוד

    EMZ
    משתמש כבוד
    הצטרף:
    ‏12/6/09
    הודעות:
    14,464
    לייקים:
    101
    מין:
    זכר
    עם נקניקיות או בייקון.
     
  8. 499 נק' מוניטין
    0
    HaMBurGer

    HaMBurGer משתמש קבוע

    HaMBurGer
    הצטרף:
    ‏13/12/10
    הודעות:
    1,400
    לייקים:
    1
    סלמי וגבנ"ץ
     
  9. -235 נק' מוניטין
    0
    niros1979

    niros1979 משתמש מתחיל

    niros1979
    הצטרף:
    ‏19/8/11
    הודעות:
    250
    לייקים:
    1
    אחלה מציאה , מסתבר שחזה עוף הכי זול , משום מה היה לי בראש תמיד שמנת חלבון מאבקה הכי משתלמת .. מסתבר שלא .
     
  10. 322 נק' מוניטין
    0
    מילניום

    מילניום משתמש פעיל

    מילניום
    הצטרף:
    ‏16/9/11
    הודעות:
    768
    לייקים:
    2
    נכון שאפשר לשיג חזה ביותר זול וליפעמים שמנקים אותו יורד ממנו 20%, עדיין הוא נשאר הכי זול אז זה לא משנה

    אתה רציני לגבי הבשר?? תבדוק טוב כמה מיים הוכנסו אליו, כמה פוספטים וחומרים משמרים, תבדוק את מקורו שהוא בכלל לרוב מיובא ותבדוק שהוא לא הוקפא לפני כמה חודשים
    היה על זה בכלבוטק, איך אתה יכול לגעת בבקר קפוא, לא רק בגלל זה גם בגלל שזה לא אכיל/לעיס/טעים

    אם הקלוריות בחלב ובביצים ובגבינה השמנה נלקחות בחישוב הקלורי אז זה לא סתם לדחוף קלוריות

    רשמתי ביצה L היא דיי גדולה יחסית ל M

    לגבי איך להכין חביתה שיצא טעים:
    קודם כל 5-10 גרם חמאה לא יזיקו ומאוד ייטבו עם הטעם
    חביתה מאבדת מטעמה ככל שהיא מתבשלת ומיתייבשת
    לכן ברגע שהתחתית התקשתה מעט לפני שהיא מתחילה להזהיב ישר תהפוך/תערבב את החביתה שהלא מבושל יכסה את המחבת
    ברגע שאין חלקים לא מבושלים ולפני שהחביתה מתחילה להתייבש תוציא אותה
    סביר להניח שיצא לך חביתה מקושקשת קלות אך רכה וטעימה, או מראש כל פעם תבחש אותו כך תצא לך מקושקשת טעימה
     
    נערך לאחרונה ב: ‏17/11/11
  11. 19,890 נק' מוניטין
    0
    leftyland

    leftyland משתמש משקיע משתמש כבוד

    leftyland
    משתמש כבוד
    הצטרף:
    ‏29/3/09
    הודעות:
    2,798
    לייקים:
    372
    מין:
    זכר
    4 ביצים + ~20 גרם חמאה.
    להבה נמוכה, צריך לערבב כל הזמן שלא תתייבש.

    נסו ותהנו.
     
  12. 2,199 נק' מוניטין
    0
    12344

    12344 משתמש משקיע

    12344
    הצטרף:
    ‏25/5/10
    הודעות:
    3,682
    לייקים:
    58
    מה?
    אתה מתכוון לחביתה?
    אפשר הסבר יותר מפורט? אני לא מבין בזה כל כך.
     
  13. 8,616 נק' מוניטין
    0
    אבי כהן

    אבי כהן משתמש משקיע משתמש כבוד

    אבי כהן
    משתמש כבוד
    הצטרף:
    ‏13/11/08
    הודעות:
    3,320
    לייקים:
    400
    מין:
    זכר
    12344 חביתה אתה עוד לא יודע להכין וסקוואט ודדליפט קטן עליך...
    מה אני אגיד לך, עולם משונה : ))
     
  14. 2,199 נק' מוניטין
    0
    12344

    12344 משתמש משקיע

    12344
    הצטרף:
    ‏25/5/10
    הודעות:
    3,682
    לייקים:
    58
    סדר עדיפויות
     
  15. 6,099 נק' מוניטין
    0
    SPF

    SPF משתמש כבוד

    SPF
    הצטרף:
    ‏14/9/11
    הודעות:
    4,145
    לייקים:
    729
    מין:
    זכר
    אני חושב שאתה מתבלבל, התחקיר בכלבוטק על הפוספטים והחומרים המשמרים היה לגבי דגים שמיובאים מסין, לא?

    התכוונת לתחקיר הזה?
    http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000527526&fid=2
     
    נערך לאחרונה ב: ‏17/11/11
  16. 322 נק' מוניטין
    0
    מילניום

    מילניום משתמש פעיל

    מילניום
    הצטרף:
    ‏16/9/11
    הודעות:
    768
    לייקים:
    2
    לא אחי
    היה על בשר
    כל הבשר הקפוא תוצרת הארץ זה בשר קפוא שהופשר, לא נמכר והוקפא שוב
    שאר הבשר הקפוא הינו מיובא מדרום אמריקה, אל תחשבו שזה טוב כי אלו החלקים שהם זורקים לזבל אז מצאו שניתן למכור אותם בישראל בכסף, לרוב תאריך האריזה וההקפאה שלהם הוא למעלה מ 3 חודשים.
    וגם הראו שלא כדאי בכלל לקנות בשר טחון גם אם הוא מוצהר כטרי כי זה יכול להיות ממש משאריות שישבו בחוץ הרבה אז טחנו אותם

    אתה רוצה בשר לקציצה, קח צלעות\צוואר\נתחי אנטריקוט שעולים 70 שח לקילו ותבקש שיטחנו על המקום
    אחרכך תכין מהם מה שאתה רוצה או תקפיא אותם
     
    נערך לאחרונה ב: ‏17/11/11
  17. 6,099 נק' מוניטין
    0
    SPF

    SPF משתמש כבוד

    SPF
    הצטרף:
    ‏14/9/11
    הודעות:
    4,145
    לייקים:
    729
    מין:
    זכר
    אהה, ראיתי את התחקיר על הבשר שאתה מדבר עליו עם זה שהביאו את הוטרינרית שהחרימו את המשאית עם הבשר.
    אבל אתה אמרת שמוסיפים פוספטים וחומרים משמרים ומים באופן מוגזם אז חשבתי שאתה מדבר על הכתבה של הדגים.

    אני בכלל קונה את הבשר שלי רק מ "בלדי" ברחובות, הוא אולי קצת יקר, אבל הבשר שלו איכותי וטרי ואני לא מתפשר.
     
  18. 966 נק' מוניטין
    0
    Reflect

    Reflect משתמש משקיע

    Reflect
    הצטרף:
    ‏14/10/10
    הודעות:
    2,114
    לייקים:
    1
    ואוו כל הכבוד על ההשוואה. מעולה לאנשים שמרכיבים תפריט :)

    דרך אגב, אין על ביצים. למי שמחפש מתכון טוב שאני מכין כל יום בבוקר: על מחבת קרמית זורק 2 פרוסות גבינ"צ 28%, מעליהם שופך 2-3 ביצים בלי לערבב, נותן להם להתבשל כמה שניות כדי שיהפכו לעין, זורק כמה פרוסות סלמי/בייקון ומכסה על להבה נמוכה. מי שאוהב יכול להוסיף גם פרוסות עגבניה - מוסיף המון.

    לא להוסיף תבלינים בכלל :)
     
  19. 7,220 נק' מוניטין
    0
    adimenia

    adimenia משתמש משקיע משתמש כבוד

    adimenia
    משתמש כבוד
    הצטרף:
    ‏23/10/08
    הודעות:
    4,075
    לייקים:
    25
    מין:
    זכר
    הוא דיבר על מיושן לא על קפוא. מי בכלל מסתכל על קפוא. רן לא פלא שאתה שמן חח חמאה גבינה צהובה וסלמי בחביתה.. החברה בוויצמן מסטלבטים עליך כל הזמן :P:
     
  20. 322 נק' מוניטין
    0
    מילניום

    מילניום משתמש פעיל

    מילניום
    הצטרף:
    ‏16/9/11
    הודעות:
    768
    לייקים:
    2
    הם רושמים מיושן כי זה קפוא, מיושן זה משהו אחר, יישן בשר אמור לייקר אותו בכלל (ניתן לקרא בגוגל)

    בקיצור בשר ב 30 שקל אומר הכל...

    בשר טוב, זה לא.

    למי שזה טוב, שיהיה בריא.
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!

טוען...