ציטרולין מלאט - תוסף לשיפור ביצועים באימוני התנגדות?

Yuval Maimon

דיאטן קליני ותזונאי ספורט
1,073
1,433
מנהל
נק' מוניטין:
2,005
1,073
1,433
סקירה: ציטרולין מלאט - תוסף לשיפור ביצועים באימוני התנגדות?

ציטרולין היא חומצה אמינית (חלבון) המהווה רכיב פופולרי בתוספי קדם-אימון שונים עקב יכולתה להגביר הפקת NO (חנקן חמצני) - תרכובת המעודדת הרחבה של כלי הדם, פינוי לקטט מוגבר וייעול תהליכים שונים בשרירי השלד. ציטרולין נמכרת בשתי גרסאות: בתערובת עם מלאט (משווק כ-Citrulline Malate) או לבדה (משווק כ-L-citrulline), כאשר הגרסה הנחקרת יותר היא ציטרולין-מלאט.

בעקבות הפוטנציאל שלה לדחות עייפות בזמן פעילות (גופנית), ציטרולין-מלאט נחקרה בהקשר של שיפור ביצועים באימוני התנגדות. התוצאות עד כה היו סותרות, מכיוון שלא כל המחקרים הראו השפעה חיובית.

על מנת להבין טוב יותר כיצד היא משפיעה, נערכה סקירה של מספר מחקרים בהם ציטרולין-מלאט נבדקה כתוסף לשיפור ביצועים באימוני התנגדות.
בסקירה נכללו 8 מחקרים בהם השתתפו בסך הכל 137 מתאמנים, רובם המוחלט גברים (111) ובעלי ותק באימונים של 6 חודשים לפחות.

התרגילים שנבחרו למבדק היו מגוונים: פשיטת ברכיים, כפיפות מרפקים, לחיצת חזה, האק סקוואט, לחיצת רגליים, מתח (בסופינציה) ושכיבות שמיכה. כל תרגיל בוצע ל-3 עד 10 סטים, במשקל של 80-60% מהמשקל המקסימלי שניתן להרים בחזרה אחת (1RM).

הפרמטר העיקרי שנמדד בכל תרגיל היה מספר החזרות עד לכשל.

כל משתתף ביצע שני מבדקי ביצועים - לאחר נטילת 6-8 גרם ציטרולין-מלאט ולאחר נטילת תוסף דמה (פלצבו). התוסף נצרך במנה בודדת 40-60 דקות טרם המבדק. במילים אחרות, השיפור בביצועים נבדק רק תחת תיסוף קצר-טווח.

התוצאות:
לאחר שקלול של כל המחקרים, נראה כי תיסוף של ציטרולין-מלאט שיפר את מספר החזרות עד לכשל, אך שיפור זה נצפה רק עבור תרגילי פלג גוף תחתון.
בנוסף, השונות בתגובה לתוסף הייתה משמעותית (±5 חזרות). כנראה שהתוסף מעניק יתרון קטן במקרה הטוב, מה שרלוונטי יותר לאתלטים מקצועיים, מכיוון שעבורם גם שיפור ביצועים מזערי יכול להיות קריטי.
עבור המתאמן החובב, התמורה מהתוסף לא שווה את המחיר, במיוחד בהשוואה לאלטרנטיבות כמו קריאטין, קפאין או סודיום ביקרבונט.

רפרנס: Acute Effect of Citrulline Malate on Repetition Performance During Strength Training: A Systematic Review and Meta-Analysis in: International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism - Ahead of print

_ציטרולין מאלאט פייסבוק-משופר.png

סקירה: ציטרולין מלאט - תוסף לשיפור ביצועים באימוני התנגדות?

ציטרולין היא חומצה אמינית (חלבון) המהווה רכיב פופולרי בתוספי קדם-אימון שונים עקב יכולתה להגביר הפקת NO (חנקן חמצני) - תרכובת המעודדת הרחבה של כלי הדם, פינוי לקטט מוגבר וייעול תהליכים שונים בשרירי השלד. ציטרולין נמכרת בשתי גרסאות: בתערובת עם מלאט (משווק כ-Citrulline Malate) או לבדה (משווק כ-L-citrulline), כאשר הגרסה הנחקרת יותר היא ציטרולין-מלאט.

בעקבות הפוטנציאל שלה לדחות עייפות בזמן פעילות (גופנית), ציטרולין-מלאט נחקרה בהקשר של שיפור ביצועים באימוני התנגדות. התוצאות עד כה היו סותרות, מכיוון שלא כל המחקרים הראו השפעה חיובית.

על מנת להבין טוב יותר כיצד היא משפיעה, נערכה סקירה של מספר מחקרים בהם ציטרולין-מלאט נבדקה כתוסף לשיפור ביצועים באימוני התנגדות.
בסקירה נכללו 8 מחקרים בהם השתתפו בסך הכל 137 מתאמנים, רובם המוחלט גברים (111) ובעלי ותק באימונים של 6 חודשים לפחות.

התרגילים שנבחרו למבדק היו מגוונים: פשיטת ברכיים, כפיפות מרפקים, לחיצת חזה, האק סקוואט, לחיצת רגליים, מתח (בסופינציה) ושכיבות שמיכה. כל תרגיל בוצע ל-3 עד 10 סטים, במשקל של 80-60% מהמשקל המקסימלי שניתן להרים בחזרה אחת (1RM).

הפרמטר העיקרי שנמדד בכל תרגיל היה מספר החזרות עד לכשל.

כל משתתף ביצע שני מבדקי ביצועים - לאחר נטילת 6-8 גרם ציטרולין-מלאט ולאחר נטילת תוסף דמה (פלצבו). התוסף נצרך במנה בודדת 40-60 דקות טרם המבדק. במילים אחרות, השיפור בביצועים נבדק רק תחת תיסוף קצר-טווח.

התוצאות:
לאחר שקלול של כל המחקרים, נראה כי תיסוף של ציטרולין-מלאט שיפר את מספר החזרות עד לכשל, אך שיפור זה נצפה רק עבור תרגילי פלג גוף תחתון.
בנוסף, השונות בתגובה לתוסף הייתה משמעותית (±5 חזרות). כנראה שהתוסף מעניק יתרון קטן במקרה הטוב, מה שרלוונטי יותר לאתלטים מקצועיים, מכיוון שעבורם גם שיפור ביצועים מזערי יכול להיות קריטי.
עבור המתאמן החובב, התמורה מהתוסף לא שווה את המחיר, במיוחד בהשוואה לאלטרנטיבות כמו קריאטין, קפאין או סודיום ביקרבונט.

רפרנס: Acute Effect of Citrulline Malate on Repetition Performance During Strength Training: A Systematic Review and Meta-Analysis in: International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism - Ahead of print

צפה בקובץ המצורף 66840

נייס, מה לגבי הנגזרת? לא ידוע על השפעה של L-Citrulline?

• פותח/ת השרשור
למיטב הבנתי יש יתרון למלאט

כן השאלה אם אפשר להסיק מהסקירה שההשפעה של הנגזרת תהיה זהה או שבאמת יש השפעה כלשהי לחומצה?

יש השערות שמלאט משפרת ביצועים בפני עצמה, אבל אין על זה מחקרים ואין גם השוואות של ציטרולין מול ציטרולין + מלאט (ספקולציות...). עדיף לקחת את מה שנחקר יותר אם אין מספיק מידע.

אני חושב,תקן אותי אם אני טועה.. @Yuval Maimon

שחברות התוספים יודעות משו שאנחנו לא יודעים?
הרי הם מוכרים מוצרים בודדים בתפזורת.
כמו צטרולין,גלוטמין,ל קרניטין,ארגינין
האם אלו באמת עובדים?

אז למה בעצם לרכוש קדם אימון(שלם)
למה לא להרכיב בעצמי,עם מינונים שנחקרו מדעית?

האם אלו באמת עובדים?

גלית את הסוד 😲

תאכלס זה נוחות וטעם

ויש מרכיבים שלא הצלתי למצוא בנפרד אבל תאכלס לא קריטי.

האם אלו באמת עובדים?

אפשרי, בעבר הייתי עושה את זה אבל לעשות הסבה פתאומית לרוקח באמצע החיים פחות התאים לי באותה תקופה.

האם אלו באמת עובדים?

הייתה תקופה שהייתי עושה ככה, היה יוצא לרוב זול יותר.
אבל מיליון קופסאות של כדורים שונים בבית.. בסוף מתחילים להתבלבל וכו'.

לדעתי עדיף משהו מוכן וזהו, זה לא שווה את המאמץ.

גלית את הסוד 😲

תאכלס זה נוחות וטעם

ויש מרכיבים שלא הצלתי למצוא בנפרד אבל תאכלס לא קריטי.
תיארתי לי!
אני יעבוד על זה!!
למה מחליטים לי על 6 גרם ציטרולין
אני רוצה 12 גרם!
ו 8 גרם קריאטין
ו6 גרם בטא אלינין
3 גרם ארגינין
250 מג ברון
300מג קפאין

תיארתי לי!
אני יעבוד על זה!!
למה מחליטים לי על 6 גרם ציטרולין
אני רוצה 12 גרם!
ו 8 גרם קריאטין
ו6 גרם בטא אלינין
3 גרם ארגינין
250 מג ברון
300מג קפאין

פשוט מינון אפקטיבי שלהם

אני אישית לוקח 12 גרם Citruline malat 2:1 שזה אומר 8 גרם ו4 חומצה מאלית

ו5 גרם קריאטין

אם אתה רוצה להתחיל לפני כל אימון להתעסק בשטויות האלו בהצלחה, אבל יש פירות יותר נמוכים שאתה יכול לקטוף כדי לראות התקדמות, כמו שיפור השינה שלך, ותזונה מספקת. תוספי תזונה הם בסופו של דבר שם להחמיא לאימונים נכונים עם בקרת עומסים והתאוששות נכונה ולא לפצות על כך

@Yuval Maimon

sci hub לא עובד איך אני אמור לקרוא את המחקר הזה :( למי יש כסף לשלם על מחקר

פשוט מינון אפקטיבי שלהם

אני אישית לוקח 12 גרם Citruline malat 2:1 שזה אומר 8 גרם ו4 חומצה מאלית

ו5 גרם קריאטין

אם אתה רוצה להתחיל לפני כל אימון להתעסק בשטויות האלו בהצלחה, אבל יש פירות יותר נמוכים שאתה יכול לקטוף כדי לראות התקדמות, כמו שיפור השינה שלך, ותזונה מספקת. תוספי תזונה הם בסופו של דבר שם להחמיא לאימונים נכונים עם בקרת עומסים והתאוששות נכונה ולא לפצות על כך
ברור לי ואני מקפיד.
פשוט הקדם אימון נותן סיבה למסיבה

• פותח/ת השרשור
האם אלו באמת עובדים?

הן יודעות להרוויח כסף. כנראה שיש כאלו שבדקו את התוסף שלהן מבחינה מחקרית, אבל לא הרוב.

צטרולין - נושא האשכול
גלוטמין - בגדול מיותר
L-קרניטין - מיותר, חרטא בכל מינון
ארגינין - אם לוקחים ציטרולין אין טעם לקחת ארגינין, שניהם עובדים על אותו מסלול (מעגל האוריאה) שבסוף מתנקז להגברת ייצור של NO. הציטרולין נספג יותר טוב וגורם לפחות כאבי בטן ביחס לארגינין.

אתה יכול להרכיב קדם אימון מבוסס מדעית לבדך, אבל זה כאב ראש. יש גם חברות שמוכרות מינונים טובים של רכיבים כמו קפאין/ציטרולין/קריאטין אבל זה מייקר משמעותית את העלות.

בה"פ

___

הן יודעות להרוויח כסף. כנראה שיש כאלו שבדקו את התוסף שלהן מבחינה מחקרית, אבל לא הרוב.

צטרולין - נושא האשכול
גלוטמין - בגדול מיותר
L-קרניטין - מיותר, חרטא בכל מינון
ארגינין - אם לוקחים ציטרולין אין טעם לקחת ארגינין, שניהם עובדים על אותו מסלול (מעגל האוריאה) שבסוף מתנקז להגברת ייצור של NO. הציטרולין נספג יותר טוב וגורם לפחות כאבי בטן ביחס לארגינין.

אתה יכול להרכיב קדם אימון מבוסס מדעית לבדך, אבל זה כאב ראש. יש גם חברות שמוכרות מינונים טובים של רכיבים כמו קפאין/ציטרולין/קריאטין אבל זה מייקר משמעותית את העלות.

דווקא קראתי כמה מחקרים ששילוב של ציטרולין וארגינין ביחד משפר את האפקטיביות שלהם, אתה בטוח במה שאתה אומר?

• פותח/ת השרשור
די בטוח, השילוב הזה לא ממש הגיוני. מוזמן לצרף את המחקרים פה 😃

אנשים פה באמת שותים בבוקר סודה לשתייה עם מים על הבוקר וזה באמת משפר ביצועים?
למה לא להרכיב בעצמי
אני מרכיב בעצמי, יותר כיף יותר טוב יותר זול, חסרון? התעסקות, אם היה אינסוף כסף הייתי מעדיף לקנות איזה pre טוב שיש לו כבר טעם טעים ולסגור את הפינה במקום להתחיל לרקוח אבקות ביחד עם משקלים ובלגנים וכן אני עושה את זה
די בטוח, השילוב הזה לא ממש הגיוני. מוזמן לצרף את המחקרים פה 😃
ציטרולין גורם לכבד להפריש ארגינין ככה אני הבנתי
מתוך סברא
אם אתה לוקח ציטרולין וארגינין ביחד אז זה מעין שילוב של אסתר קצר עם ארוך, הכבד צריך לייצר ארגינין באיזשהו שלב אבל לבנתיים יש לך פצצה של ארגינין מבחוץ עבור האימון ספציפי, לאורך זמן ציטרולין ואין סיבה לקחת ארגינין, לטעמי pre workout אני יכול לראות איזשהו יתרון מסוים לתיסוף ארגינין כמעין אסתר קצר לזמן האימון, זה מתוך סברא נטו
מחכה למחקרים שהבחור יביא
אני אישית לוקח 12 גרם
זה מינון מכובד ביותר, צריך לצאת לך וורידים מהמצח במינון כזה
מה אתה חושב על "פאמפ מלח"?

אנשים פה באמת שותים בבוקר סודה לשתייה עם מים על הבוקר וזה באמת משפר ביצועים?

אני מרכיב בעצמי, יותר כיף יותר טוב יותר זול, חסרון? התעסקות, אם היה אינסוף כסף הייתי מעדיף לקנות איזה pre טוב שיש לו כבר טעם טעים ולסגור את הפינה במקום להתחיל לרקוח אבקות ביחד עם משקלים ובלגנים וכן אני עושה את זה

ציטרולין גורם לכבד להפריש ארגינין ככה אני הבנתי
מתוך סברא
אם אתה לוקח ציטרולין וארגינין ביחד אז זה מעין שילוב של אסתר קצר עם ארוך, הכבד צריך לייצר ארגינין באיזשהו שלב אבל לבנתיים יש לך פצצה של ארגינין מבחוץ עבור האימון ספציפי, לאורך זמן ציטרולין ואין סיבה לקחת ארגינין, לטעמי pre workout אני יכול לראות איזשהו יתרון מסוים לתיסוף ארגינין כמעין אסתר קצר לזמן האימון, זה מתוך סברא נטו
מחכה למחקרים שהבחור יביא

זה מינון מכובד ביותר, צריך לצאת לך וורידים מהמצח במינון כזה
מה אתה חושב על "פאמפ מלח"?
שו פאמפ מלח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית