גב מעוגל

• פותח/ת השרשור Oslq
  • פורסם בתאריך

Oslq

משתמש מתחיל
4
1
נק' מוניטין:
1
4
1

הגוף שלי נראה ככה פחות או יותר כמו בתמונה של הסרטון, יוצא לי לשבת 8-10 ביום (לימודים, עבודות)

בסרטון הוא מראה שתי תוכניות אחת לפלג גוף עליון ואחת לתחתון וכל אחת מהן עם 4 תרגילים, הוא ממליץ בסרטון לעשות פעמיים ביום כל תכנית, אחרי כל שעה

זאת אומרת שאני יושב שעה עושה את התכנית הראשונה אחרי שעה את השנייה אחרי עוד שעה את הראשונה ואז אחרי שעה את השנייה זאת אומרת ב4 שעות אני עושה את ארבעתם

השאלה היא אם יוצא לי לשבת 10 שעות אז כדאי לעשות 10 פעמים את זה ( זה כמה דקות כל תכנית)

חוץ מזה אני עושה 3 אימון כוח בשבוע פעם אחת אירובי ופעמיים יוגה

זה יכול לפגוע בהתאוששות?

ועצם זה שאני אמשיך לשבת למרות שאני אעשה את התרגילים האלה זה יפתור את הבעיה?

וחוץ מזה יש המלצות מסוימות למישהו שיושב כל כך הרבה?

תנסה לחזק את שרירי הגב התחתון ההמסטרינג וגלוטס (המסטרינג חלש לדעתי תורם לpelvic tilt ממה שאני בדקתי כשהיה לי התחלה של זה)
יוגה זה אחלה אבל יש מתיחות ביוגה שאם אתה עושה אותם לא נכון אתה רק גורע.

אני כמוך יושב ללמוד 7-8 שעות ביום, היה לי את מה שאתה מתאר כשרק התחלתי להתאמן וזה נפתר בעזרת מתיחות + חיזוק של הגב התחתון והתחת

בהתאוששות זה לא אמור לפגוע אם אתה מרגיש שזה עוזר לעשות את זה הרבה פעמים ביום תעשה, אני הייתי ממליץ לך לקום כל שעה שעתיים להמתח בקטנה וכל יום במרוכז לעשות את מה שהוא מראה בסרטון
אה?
הוא ביקש המלצה לאדם שיושב הרבה, עניתי שאם כבר הוא יושב הרבה אז לפחות כמו שצריך.
יש לשבת ויש לשבת.
אנשים באים עם שאלות רציניות לפורום שזה הייעוד שלו עם אחלה של אנשים עם אחלה של ידע ואתה משלשל למקלדת את השטויות האלה כל פעם

אנשים באים עם שאלות רציניות לפורום שזה הייעוד שלו עם אחלה של אנשים עם אחלה של ידע ואתה משלשל למקלדת את השטויות האלה כל פעם
מצטער, לא מצליח לרדת לסוף דעתך.
אומר זאת,
עניתי רק על חלק קטן מאוד על מנת שלא להטעות בנאדם שמחפש תשובות רציניות, בפורום רציני, מלא באנשים רציניים.
עניתי רק על מה שאני יודע.
מיותר? אולי, אני לא יודע מה הוא יודע.
לא מיותר כמו התגובה שלך והדיון הזה, היה בטוח.
שיהיה לך המשך ערב טוב ובוקר אף יותר.

מצטער, לא מצליח לרדת לסוף דעתך.
אומר זאת,
עניתי רק על חלק קטן מאוד על מנת שלא להטעות בנאדם שמחפש תשובות רציניות, בפורום רציני, מלא באנשים רציניים.
עניתי רק על מה שאני יודע.
מיותר? אולי, אני לא יודע מה הוא יודע.
לא מיותר כמו התגובה שלך והדיון הזה, היה בטוח.
שיהיה לך המשך ערב טוב ובוקר אף יותר.
עוד שלשול מבית היוצר

ישיבה זקופה זה רציונל שעדיף לכוון אליו, אבל זה לא רק ישיבה אלא גם עמידה.
אפשר לעשות זאת ע"י חיזוק שרירי היציבה וזוקפי הגב.
כדי לא לפגוע בגב בזמן הישיבה, כדאי לשנות קצת מנח מפעם לפעם.
תשב על כיסא נוח ותמקם טוב את המקלדת והעכבר.

ועוד טיפ,
לשבת הרבה על כדור פיזיו, מעולה ליציבה.

וחוץ מזה יש המלצות מסוימות למישהו שיושב כל כך הרבה?

ממליץ להשקיע בכיסא אורגונומי שמתאים לך. בנוסף יש מאמן שיש לו 2 דפים באינסטגרם עם סרטונים של תרגילים לטיפול בשתי תופעות דומות, תראה איזה מהן יותר דומה למה שיש לך. יש שם אחלה של תרגילים:ֿ
1.Login • Instagram - Upper crossed syndrome
2. Login • Instagram - Lower crossed syndrome
(חושב שזה יכול לעזור להרבה אנשים כאן)

שב כמו שצריך.
אה?
הוא ביקש המלצה לאדם שיושב הרבה, עניתי שאם כבר הוא יושב הרבה אז לפחות כמו שצריך.
יש לשבת ויש לשבת.
בערך כמו להגיד למישהו שמבקש ביקורת לטכניקה בדדליפט לצורך העניין - "תעשה דדליפט כמו שצריך"

בערך כמו להגיד למישהו שמבקש ביקורת לטכניקה בדדליפט לצורך העניין - "תעשה דדליפט כמו שצריך"
לדעתי לא.
מאמין שכשאתה לומד לעשות דדליפט אתה לומד לפי טכניקה נכונה ובגלל שכולם יושבים וזה דבר מובן אליו...פחות.
אולי יש דגשים שנכון לשים לב אליהם.
פשוט שישים לב לאיך הוא יושב, ולא רק לבעיות שיש לו כשהוא עומד(:
במיוחד אם הוא חושב שזה נובע מישיבה ממושכת...
לא תמיד מה שברור לך ברור לאחר, אני רק וידאתי כדי לצאת חובה, חח.

• פותח/ת השרשור
לא תמיד ידעתי שיש להרבה דברים שאנחנו עושים "טכניקה נכונה" שמונעת דברים מסוימים
אז אולי פעם העמידה והישיבה שלי לא היו כמו שצריך וכנראה שמזה זה נבע למרות שלא חקרתי ממה זה נובע
אבל עכשיו אני מאמין שהכל טוב, כי זה משהו שאני עובד עליו ביום יום וכאבים אין לי

יש לשבת ויש לשבת.

אל תדאג אני יושב

תודה לכולם על התשובות, אני אעבוד על זה

אז אולי פעם העמידה והישיבה שלי לא היו כמו שצריך וכנראה שמזה זה נבע למרות שלא חקרתי ממה זה נובע

אל תדאג אני יושב

אלוף, בהצלחה.

אל תדאג אני יושב

גם אם אין כאבים זה לא אומר שזה בסדר כמובן אם באמת הגב שלך נראה ככה וזה לא בראש שלך
זה קורה ככה
ישיבה ממושכת > החלשות של השרירים שאמור לייצב את הposture (הגוף מתרגל לישיבה ולומד להיות "טוב" בזה) > ישיבה לא טובה
זאת אומרת, העיניין לא מתחיל מישיבה לא טובה אלא נגמר שם ומדרדר ככול שהזמן עובר.

אתה יכול לקחת את העצות לכאן ולכאן, אם אין כאבים ואתה אומר שאתה עושה יוגה והכל בסדר לא הייתי דואג יותר מידי.
אבל, אם יש לך באמת את העקמת בגב התחתון והעקמת בגב העליון הכאבים יגיעו סמוך עליי..
אצלי זה התחיל בעקמת למטה, הסתדר אחריי שהתחלתי להתאמן ולעשות מתיחות. ועכשיו שהתחלתי ללמוד אני שם לב לעקמת קלה בגב העליון וכאבי צוואר

בקיצור, אל תזניח את זה, אבל זה דיי נפוץ ואפשר לתקן את זה בקלות יחסית אם לא מושכים את זה 20 שנה
ואגב, הדברים האלה פוגעים בטכניקות של תרגליים כמו דד ליפט וסקוואט וגורמים לך לעשות שם טעויות כי הגב מפצה על החולשות של השרירים שצריכים לעבוד והם חלשים מידי.

בהצלחה אחי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית