הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הכנסתי תעצמי לבלגן אחד גדול

גל 22

משתמש מתחיל
28
3
נק' מוניטין:
2
28
3
יוצאת מהפרעות אכילה, התחלתי מ700 לאט לטט והעלתי ל1100 תקופה יפה מדיכאון אכלתי במשך שבועיים ממש מעט וירדתי 700 גרם. כרגע אני 47.7. הלכתי לתזונאית שלי והיא לא אהבה תרעיון. כרגע אני על 950 קלוריות. היא ביקשה ממני חהוביף תדברים הבאים:
שקדים
טחינה
אבוקדו
אגוזים
כל יום 2 כפות חמאת בוטנים או ממרח שקדים או חלבה
סלמון פעמיים בשבוע
טונה בשמן
לא לאכול מעדנים מתחת ל3 אחוז
גבינות אך ורק מעל 5 אחוז
אסרה עלי להכניס מאכחים מתחת ל3 איוז שומן
באלי להסתכל על כל זה ולמות
הכל פה מפוצץ קלוריות ואינלי מושג איך לשלב אני כולה על 950
אני אעלה בשניה ולא בדרך שרציתי, זה יותר מדי שומן ובאמת יותר מדי קלוריות. אני לא רוצה בבאת אחת להכניס 2000 קלוריות ולא באלי להשמין כל כך.
מה גם שעכשיו יצא לי חהצאמן פחות, פעמיים אולי לפעמים 3 בשבוע
מה לעשות??? אני לא יודעת איך להכיל את כל זה לא באלי לעלות באופן דרסטי בשניה במשקל

אל תשלבי הכל במכה אחת. בכל יום תוסיפי משהו מהדברים האלה. אבל....את רוצה להשתקם נכון? את רוצה לצאת מזה לא? תתחילי לגרום לזה לקרות.
בכל שבוע תעלי 100-200 קלוריות. הן לא חייבות להגיע משומן לדעתי. חלבון יהיה גם מצויין וגם פחמימות. 950 זה כלום קלוריות ליום. זה לא שקשה לך לאכול ואת רוצה להוסיף דברים בלי להרגיש...דיברנו עם התיאבון של שתינו:)

• פותח/ת השרשור
אל תשלבי הכל במכה אחת. בכל יום תוסיפי משהו מהדברים האלה. אבל....את רוצה להשתקם נכון? את רוצה לצאת מזה לא? תתחילי לגרום לזה לקרות.
בכל שבוע תעלי 100-200 קלוריות. הן לא חייבות להגיע משומן לדעתי. חלבון יהיה גם מצויין וגם פחמימות. 950 זה כלום קלוריות ליום. זה לא שקשה לך לאכול ואת רוצה להוסיף דברים בלי להרגיש...דיברנו עם התיאבון של שתינו:)
רוצה מחלבון.. אך כרגע אמא שחי יושבת עליי. היא תרצה לראות שאני אוכלת שומן. ופחות חלבון. זה די באסה. איך מוסיפים לאט לאט? כאילו כואב לי לבזבז שבעים קלוריות על חמאת בוטנים באמת.. גם על 1100..
רוצה מחלבון.. אך כרגע אמא שחי יושבת עליי. היא תרצה לראות שאני אוכלת שומן. ופחות חלבון. זה די באסה. איך מוסיפים לאט לאט? כאילו כואב לי לבזבז שבעים קלוריות על חמאת בוטנים באמת.. גם על 1100..
והאם זה בהכרח אומר שבכל שבוע שאעלה מאה קלוריות.. אני לא אעלה מהר מדי באחוזי שומן..?

למה כואב הלב? כרגע את לא אוכלת בכלל. להפך. זה יקל עלייך מבחינת התהליך. כי אז פתאום לא תראי שהכמות שאת אוכלת היא גדולה ופתאום תרצי לחזור אחורה. אלו קלוריות שאת לא תרגישי. לדעתי זה מעולה....
ועליה בטוח תהיה. לא בהכרח של שומן..אבל נוזלים וכמות האוכל שאת אוכלת. אבל תתחילי....זה מפחיד בטירוף אני גם הייתי שם. ותראי איפה אני היום? אוכלת 2200 קלוריות וזה עדיין לא מספיק לי:)

זה לא בריא או מולץ לצרוך את רוב הקלוריות שלך משומן.
אולי תתיעצי עם דיאטנית בדיוק על תפריט מדויק, נראה לי שאולי אז אמא שלך תזרום עם דיאטה עם כמות ריאלית של שומן.
והאם זה בהכרח אומר שבכל שבוע שאעלה מאה קלוריות.. אני לא אעלה מהר מדי באחוזי שומן..?
דבר ראשון את תפסיקי לרדת במשקל ברגע שתאכלי מספיק, שזה דבר חיובי.
דבר שני בעליה מתונה, ובעיקר של חלבון ובליווי פעילות גופנית, תעלי בעיקר בשריר.

גלוש נראלי שכבר יצא לנו לדבר פעם...
הייתי גם במקום שלך. והאמת - גם אני חושבת שאת לא צריכה להעלות הכל בבת אחת. זה לא נכון לא לגוף ולא לנפש.
קודם כל , מעבר לדיאטנית - יש לך מעקב פסיכולוגי? זה חשוב.
דבר שני, במשך שניייייםם נמנעתי מטחינה, שקדים, אגוזים וכל דבר שומני.... אבל לאט לאט הוספתי אותן וגיליתי שהשד לא כזה נורא. רק לפני מספר חודשים הייתי על 1,000 קל' ואכלתי מכל אלה על בסיס יומיומי...
גם אני וגם את יודעות שלטכול רק 950 קל' זה לא כיף חיים. זה ממש מגביל, ויוצר מחשבות בלתי פוסקות בנוגע לאוכל (מה לאכול, ובעיקר מה לא לאכול,) ויוצר חרדות מאוכל, אובססיביות, הימנעות תכופה מדברים שאת אוהבת (או שאהבת בעבר והיום את משכנעת את עצמך שאת לא,) ופחד איום מעלייה במשקל מכל גרגר שומשום.
אני עצמי נמצאת הרבה פעמים במקום הזה. אבל אני מודעת לזה... אז זה קצת יותר קל אני מניחה... לרוב מתברר שכל הפחדים שלי הם סתם... (@ליאמוש 🙄)
תעלי את הקלוריות לאט לאט.
אני ממש ממש ממש ממליצה לך כן לשלב שומנים טובים בתזונה.
אני יודעת בתור מופרעת שזה הדבר הראשון שסילקתי, והדבר האחרון שהוספתי. וזה גרוע. כי הגוף חייב שומן טוב כדי לתפקד טוב.
ולא, לאכול שומן לא גורם לאגירת שומן. זה מיתוס.
תתחילי מ10 שקדים, רק כדי שתראי שזה לא כזה נורא 😃
שקד קטן מוצע שוקל בדיוק 1 גרם, ויש בו 5+- קלוריות. אז 50 קלוריות משקדים....

משקל ממזמן לא הפך פקטור אצלי. עליתי מ2000 ל2200 והייתה עליה של 800 גרם....האם אני פוחדת? לא. האם זה שומן טהור? גם לא...בעיקר נוזלים ונפח האוכל. במיוחד שמוסיפים פחמימות. פעם היה אכפת לי? ברור. סביר להניח שהייתי נכנסת לדיכאון קליני ולא מוכנה לתקשר עם היום. להיות על 950 זה חרא. את מאבדת את השמחת חיים. ואת האנרגיה שלך. תתחילי להתעורר על החיים שלך. לעלות קלוריות יעשה לך רק טוב. פאק איט 3 קילו יותר 3 קילו פחות. אוכל זה לנפש!

משקל ממזמן לא הפך פקטור אצלי. עליתי מ2000 ל2200 והייתה עליה של 800 גרם....האם אני פוחדת? לא. האם זה שומן טהור? גם לא...בעיקר נוזלים ונפח האוכל. במיוחד שמוסיפים פחמימות. פעם היה אכפת לי? ברור. סביר להניח שהייתי נכנסת לדיכאון קליני ולא מוכנה לתקשר עם היום. להיות על 950 זה חרא. את מאבדת את השמחת חיים. ואת האנרגיה שלך. תתחילי להתעורר על החיים שלך. לעלות קלוריות יעשה לך רק טוב. פאק איט 3 קילו יותר 3 קילו פחות. אוכל זה לנפש!

תודה ליאמוש D:
המילים האלה ממש עוזרות גם לי כרגע :>

תקשיבי, גל, מבחינתי ליאם היא מנטורית!
אני חושבת שבלעדי הדחיפה שלה לא הייתי מגיעה ל1,600 שאני אוכלת היום (ובלעדי עוד המון אנשים מדהימים פה בפורום!!!!!) אם את רוצה להעלות בקלוריות ולהרגיש ממש טוב עם זה - פה זה המקום שלך לקבל תמיכה 🙃
(אגב, הדבר הכי מדהים בעיניי זה שהתחלתי את התהליך של העלייה בקלוריות בסיום הליווי הפסיכולוגי והדיאטני שלי, ולדעתי זה רק בזכות הכלים המדהימים שקיבלתי שם. אל תדלגי על ליווי פסיכולוגי!! ואל תלכי לדיאטנית קלינית רגילה ומטופשת. לכי לדיאטנית של הפרעות אכילה!)

ותודה על הפניית תשומת הלב 😛

זה חוסר אחריות מוחלט להמליץ לה לא להקשיב לדיאטנית ולהעלות לאט או ממזונות מסויימים,
אתם לא אנשי מקצוע,
אתם לא יודעים מה המצב הבריאותי שלה- מבחינת אם היא סובלת מאמנוריאה וכו,
ובלי ביקורתיות אלא מתוך ניסיון- גם את גל כנראה לא יכולה להעיד מספיק טוב על המצב שלך בעצמך.
ממליצה לך להתמסר לאיש מקצוע ולבטוח בו,
לשלב עם זה טיפול רגשי כלשהו כדי שיהיו לך כלים להתמודדות, וגם כי זו בעיקר בעיה בצורת החשיבה.
ולי באופן אישי עזר לא להכנס לפורומים כאלו בשנה הראשונה כי היה לי קשה לנתק את הדיבור על קלוריות משקל וחיטוב ממני.
מאחלת לך רק מלא בריאות וטוב!

תודה ליאמוש D:
המילים האלה ממש עוזרות גם לי כרגע :>

תקשיבי, גל, מבחינתי ליאם היא מנטורית!
אני חושבת שבלעדי הדחיפה שלה לא הייתי מגיעה ל1,600 שאני אוכלת היום (ובלעדי עוד המון אנשים מדהימים פה בפורום!!!!!) אם את רוצה להעלות בקלוריות ולהרגיש ממש טוב עם זה - פה זה המקום שלך לקבל תמיכה 🙃
(אגב, הדבר הכי מדהים בעיניי זה שהתחלתי את התהליך של העלייה בקלוריות בסיום הליווי הפסיכולוגי והדיאטני שלי, ולדעתי זה רק בזכות הכלים המדהימים שקיבלתי שם. אל תדלגי על ליווי פסיכולוגי!! ואל תלכי לדיאטנית קלינית רגילה ומטופשת. לכי לדיאטנית של הפרעות אכילה!)

ותודה על הפניית תשומת הלב 😛
אוי כל כך כיף לי לשמוע! יאלה 1800 קדימה קדימה..
זה פשוט נובע ממקום שכל כך מכיר. בכיתי במשך ימים על זה שדפקתי את החילוף חומרים ולנצח אצטרך לאכול 1000 קלוריות, נמנעתי מכל כך הרבה מאכלים והייתי בטוחה שרק ברוקולי וחזה עוף זה מה שיגרום לי להישאר רזה. זה לא. הרגשתי וניראתי חרא. איבדתי את כל השמחת חיים. אנרגיה. חוש הומור. בכללי לאכול בשבילי היה טקס כי כשאוכלים מעט אז נורא משתוקקים. לא מאחלת לשונאים שלי להגיע להרגשה כזו.
עד שעליתי בהדרגה וזה לכ חשוב מאיפה הקלוריות יגיעו כרגע. העיקר לעלות. לתת לגוף את האנרגיה והכוחות לזוז ולהתאפס על עצמו. גם אם ממש קשה מנטלית. כי אם את לא תלחמי על זה. אף אחד לא ילחם
זה חוסר אחריות מוחלט להמליץ לה לא להקשיב לדיאטנית ולהעלות לאט או ממזונות מסויימים,
אתם לא אנשי מקצוע,
ובלי ביקורתיות אלא מתוך ניסיון- גם את גל כנראה לא יכולה להעיד מספיק טוב על המצב שלך בעצמך.
לשלב עם זה טיפול רגשי כלשהו כדי שיהיו לך כלים להתמודדות, וגם כי זו בעיקר בעיה בצורת החשיבה.
ולי באופן אישי עזר לא להכנס לפורומים כאלו בשנה הראשונה כי היה לי קשה לנתק את הדיבור על קלוריות משקל וחיטוב ממני.
איפה קראת שלא אמרנו לה להקשיב לדיאטנית?
חוץ מזה שלא לכל אחד שחושב את עצמו דיאטן אפשר לקרוא דיאטן. לעלות כמות כזו בוודאות יגרום לה להשמנה דרסטית. זו לא המטרה....ייעצנו שלפחות תתחיל בלעלות קלוריות. וגם לא כולן רוצות לקבל עזרה. אני לא רציתי. זה אומר שאי אפשר לצאת מזה לבד? זה תלוי כמה את רוצה את זה.

אתם לא אנשי מקצוע,

אני רק אניח את זה פה:
אל תדלגי על ליווי פסיכולוגי!! ואל תלכי לדיאטנית קלינית רגילה ומטופשת. לכי לדיאטנית של הפרעות אכילה!)

כי אני באמת חושבת שיש הבדל עצום בין דיאטנית קלינית לבין דיאטנית של הפרעות אכילה.
זה חשוב והכרחי שהיא תלך לבעל מקצוע.
ואולי באמת לא כדאי שתתעסק יותר מדיי בכושר כי להפרעת אכילה יש נטייה להחליף פנים ולהפוך לאורתורקסיה (אנשים שמכורים לכושר ולתזונה בריאה)
ואין דבר מעיק ומסביל יותר מאורתורקס שבטוח שהוא בשיא הבריאות והחיוניות, ולמעשה הוא סתם קוץ בתחת שנראה כמו רוח רפאים.
*וטבעונים 🤣

אוי כל כך כיף לי לשמוע! יאלה 1800 קדימה קדימה..
אעע כפרעלייך עוד לא התאזנתי על 1,600 איך אני אעלה ? 😳

זה פשוט נובע ממקום שכל כך מכיר. בכיתי במשך ימים על זה שדפקתי את החילוף חומרים ולנצח אצטרך לאכול 1000 קלוריות, נמנעתי מכל כך הרבה מאכלים והייתי בטוחה שרק ברוקולי וחזה עוף זה מה שיגרום לי להישאר רזה. זה לא. הרגשתי וניראתי חרא. איבדתי את כל השמחת חיים. אנרגיה. חוש הומור. בכללי לאכול בשבילי היה טקס כי כשאוכלים מעט אז נורא משתוקקים. לא מאחלת לשונאים שלי להגיע להרגשה כזו.
עד שעליתי בהדרגה וזה לכ חשוב מאיפה הקלוריות יגיעו כרגע. העיקר לעלות. לתת לגוף את האנרגיה והכוחות לזוז ולהתאפס על עצמו. גם אם ממש קשה מנטלית. כי אם את לא תלחמי על זה. אף אחד לא ילחם

מדוייק.
איפה קראת שלא אמרנו לה להקשיב לדיאטנית?
חוץ מזה שלא לכל אחד שחושב את עצמו דיאטן אפשר לקרוא דיאטן. לעלות כמות כזו בוודאות יגרום לה להשמנה דרסטית. זו לא המטרה....ייעצנו שלפחות תתחיל בלעלות קלוריות. וגם לא כולן רוצות לקבל עזרה. אני לא רציתי. זה אומר שאי אפשר לצאת מזה לבד? זה תלוי כמה את רוצה את זה.

ואני כן חושבת שעדיף לקבל עזרה מקצועית.
נכון, אפשר גם בלי, אבל אם מישהו מושיט יד לעזרה צריך קודם כל לתפוס אותה, ואז להעביר אותה למישהו חזק שיוכל אשכרה למשוך את הבנאדם החוצה מהבור.

אני רק אניח את זה פה:

כי אני באמת חושבת שיש הבדל עצום בין דיאטנית קלינית לבין דיאטנית של הפרעות אכילה.
זה חשוב והכרחי שהיא תלך לבעל מקצוע.
ואולי באמת לא כדאי שתתעסק יותר מדיי בכושר כי להפרעת אכילה יש נטייה להחליף פנים ולהפוך לאורתורקסיה (אנשים שמכורים לכושר ולתזונה בריאה)
ואין דבר מעיק ומסביל יותר מאורתורקס שבטוח שהוא בשיא הבריאות והחיוניות, ולמעשה הוא סתם קוץ בתחת שנראה כמו רוח רפאים.
*וטבעונים 🤣

אעע כפרעלייך עוד לא התאזנתי על 1,600 איך אני אעלה ? 😳

מדוייק.

ואני כן חושבת שעדיף לקבל עזרה מקצועית.
נכון, אפשר גם בלי, אבל אם מישהו מושיט יד לעזרה צריך קודם כל לתפוס אותה, ואז להעביר אותה למישהו חזק שיוכל אשכרה למשוך את הבנאדם החוצה מהבור.
חס וחלילה....פשוט אמרתי שזה לא חובה. וגם אם תלכי לדיאטנית ולא תרצי את זה מספיק...זה לא יקרה. קודם כל לשנות את התפיסה.....ודיברנו למה לא התאזנת!!!!!

ודיברנו למה לא התאזנת!!!!!

חחח כן, אבל מאחר ואין לי דרך לדעת בוודאות, אני חושבת שאשאר על 1,600 לתקופה כדי לעקוב :>
אני יודעת שזה הדבר החכם לעשות, והדבר נכון ביותר בעבורי כרגע. (אמרתי וכשכשתי בזנבי במרץ)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית