הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה על מולטי ויטמין

thomas shelby

משתמש פעיל
356
161
נק' מוניטין:
214
356
161
שלום לכולם
רציתי לדעת מה הם תוספי התזונה שמומלץ לקחת באופן יום יומי? (למען הסדר הטוב אני אשאל את מה שאני רוצה לדעת בכמה סעיפים)

רקע עליי: עושה אימוני כוח במכון מעל לשנה, ונמצא בקבוצת כושר קרבי שקורעת לי את הצורה 3 פעמים בשבוע.
אני לוקח 400 mg של מגנזיום ציטארט ביום (2 כדורים), ומשתמש באבקת חלבון של ALFA כדי להשלים חלבון שלא צרכתי במשך היום.
בעבר לקחתי קריאטין אבל כיום אני לא צורך.

אני משער שאני לא מכניס בתזונה שלי מספיק B12 וברזל, ובטוח בזה שאני לא אוכל מספיק ירקות ופירות ושאני לא מקבל מספיק ויטמינים ביום יום.

קראתי שמולטי ויטמין מאוד מומלץ לאנשים כמוני ולכן אני מעוניין לקנות מולטי ויטמין.

1) האם מולטי ויטמין שמכיל ברזל מומלץ? (לפי מה שהבנתי עודף ברזל עושה המון בעיות ולכן לא כדאי לצרוך מולטי ויטמין עם ברזל)
אשמח שתרשמו לי איזה מולטי ויטמין אתם צורכים כדי שאקנה גם.

לפי מה שהבנתי, ישנם ויטמינים ששום מולטי ויטמין לא יצליח לספק לי את הכמות היומית הדרושה, ולכן כדאי לי לקחת גם מולטי ויטמין וגם לקחת כדורים ספיציפיים של אותם ויטמינים/ מינרלים.

במידה ואני טועה אשמח שתתקנו אותי,
במידה ואני צודק אשמח שתענו לי על השאלה הבאה:

2) מהם הויטמינים/מינרלים האלו? ראיתי שאנשים רושמים: מגנזיום, B12, ויטמין D, סידן, ויטמין C, ברזל, אומגה 3. (מבחינת מגנזיום אני מסודר)
האם רק את ארבעת הויטמינים/מינרלים האלה עליי לקחת בכדורים ספציפיים משלהם?

3) אשמח לדעת האם קיים סיכוי להרעלה של אחד הויטמינים/מינרלים האלו במידה ואני צורך בתזונה שלי מספיק מהם וגם לוקח תוספת שלהם בכדורים?

4) אשמח שמישהו ירשום לי במפורט את הויטמינים/מינרלים שמומלץ לצרוך ואת המינון. לדוגמא:
ויטמין סי - 400 מג (סתם דוגמא)
אומגה 3 - שלוש כדורים ביום
וכדומה...

תודה רבה חברים מקווה שהבנתם מה הכוונה שלי. אשמח לתשובות ולהערות.

מציע לך לבצע בדיקת דם כדי שתדע באמת אם יש לך חוסרים ומה בדיוק אתה צריך להשלים. יש ויטמינים שבמצב של עודף יוצאים בשתן (ויטמינים מסיסים במים) כמו קבוצת B / C. ויש ויטמינים מסיסי שומן כמו E A וכו' שהגוף שלך לא ממש יודע איך להיפטר מהם אז אתה יכול להגיע לoverdose.

1) בנוגע לברזל - שוב, זה תלוי אם חסר לך ברזל או שלא. ככלל עדיף ויטמין ללא ברזל כי להרבה גברים יש ברזל יציב וגבוה ככה שיותר מידי לא טוב.

2) פשוט תריץ חיפוש בגוגל, מה יותר פשוט מזה? תוכל לדעת לפרטי פרטים מה כל אחד מהם עושה ולמה צריך לקחת אם בכלל צריך.

3) עניתי על זה. רק אגיד שהרבה הרבה יותר קל להגיע להרעלה מתוספי מזון מאשר תזונה.

4) אני מציע לך להשתדל לא לקחת משהו מיוחד אם לא חסר לך כלום. פשוט תשמור על תזונה נאותה ותאכל ירקות ותזונה מגוונת. אם חסר לך משהו ספציפי, נניח ברזל או B12 סתם דוגמה, אז אולי תחשוב על תוספים. יש המלצות על אומגה 3 אבל אני פחות בעניין, תעשה את החיפוש שלך בנושא.

אבל עדיין אתה יכול לקחת את המגנזיום שאתה לוקח ולראות איך זה משפיע עליך, אולי אבץ..דברים שספורטאים יכולים להרוויח מהם לפעמים. יש אנשים שהאקסטרה הזה עוזר להם, אבל לא הייתי מפציץ את עצמי בתוספים בלי סיבה. מה שכן כנראה חסר לחתך גדול באוכלוסייה זה ויטמין D ככה שתבקש בבדיקת דם גם לבדוק ויטמין D. אם יש חוסר אין כ''כ ברירה בחורף מלבד תוסף.

• פותח/ת השרשור
היי MonkeyD
דבר ראשון תודה על המענה אחי

דבר שני, בנוגע לסעיף 2, כשרשמתי "מהם הויטמינים/מינרלים האלו" - כשרשמתי מהם לא התכוונתי לתפקיד שלהם, אלא מהם הויטמינים ששום מולטי ויטמין לא יצליח לספק לי את הכמות היומית הדרושה.

דבר שלישי, רשמת שאתה מציע לי להשתדל לא לקחת משהו מיוחד אם לא חסר לי כלום, אז זאת בדיוק השאלה שלי, מהם הויטמינים/מינרלים שבמקרה של עודף מהם אין תופעות לוואי משמעותיים ועדיף לקחת כדורים של אותם ויטמינים/מינרלים ולסבול מתופעות לוואי מינוריות אבל להיות בטוח שיש לי מספיק מן הויטמין/מינרל הזה בגוף.

בקיצור מונקי מקווה שהבנתי אותך, אשמח שעוד אנשים יענו לי

היי MonkeyD
דבר ראשון תודה על המענה אחי

דבר שני, בנוגע לסעיף 2, כשרשמתי "מהם הויטמינים/מינרלים האלו" - כשרשמתי מהם לא התכוונתי לתפקיד שלהם, אלא מהם הויטמינים ששום מולטי ויטמין לא יצליח לספק לי את הכמות היומית הדרושה.

דבר שלישי, רשמת שאתה מציע לי להשתדל לא לקחת משהו מיוחד אם לא חסר לי כלום, אז זאת בדיוק השאלה שלי, מהם הויטמינים/מינרלים שבמקרה של עודף מהם אין תופעות לוואי משמעותיים ועדיף לקחת כדורים של אותם ויטמינים/מינרלים ולסבול מתופעות לוואי מינוריות אבל להיות בטוח שיש לי מספיק מן הויטמין/מינרל הזה בגוף.

בקיצור מונקי מקווה שהבנתי אותך, אשמח שעוד אנשים יענו לי

עוד מעט אני קונה B12 חדש למלא מאגרים אני אוכל להסביר טוב יותר...עד אז:

@kotzer

1) האם מולטי ויטמין שמכיל ברזל מומלץ? (לפי מה שהבנתי עודף ברזל עושה המון בעיות ולכן לא כדאי לצרוך מולטי ויטמין עם ברזל)
אשמח שתרשמו לי איזה מולטי ויטמין אתם צורכים כדי שאקנה גם.
אם אתה לא צורך כמעט ירקות אז מולטי כן מומלץ. לרוב במולטי לא יהיה הרבה ברזל אם בכלל, ואם אתה לוקח אחד שמיועד לגברים אז כנראה לא יהיה שם יותר מדי

2) מהם הויטמינים/מינרלים האלו? ראיתי שאנשים רושמים: מגנזיום, B12, ויטמין D, סידן, ויטמין C, ברזל, אומגה 3. (מבחינת מגנזיום אני מסודר)
האם רק את ארבעת הויטמינים/מינרלים האלה עליי לקחת בכדורים ספציפיים משלהם?
מגנזיום ואומגה 3 אתה לא תצליח להשיג הרבה ממולטי. מגנזיום אתה לא חייב לקחת אבל לרוב זה עוזר, ואומגה 3 גם לא חייב

3) אשמח לדעת האם קיים סיכוי להרעלה של אחד הויטמינים/מינרלים האלו במידה ואני צורך בתזונה שלי מספיק מהם וגם לוקח תוספת שלהם בכדורים?
ברזל אם תיקח יותר מדי במכה זה גם ככה לא יספג הרוב , לאורך זמן גם נדיר שתגיע לעודף. ויטמין D אפשר להגיע לעודף, אבל צריך כמויות עצומות, ככה שאתה די בטוח

4) אשמח שמישהו ירשום לי במפורט את הויטמינים/מינרלים שמומלץ לצרוך ואת המינון. לדוגמא:
יש לך את ה-RDA בשביל זה, אבל הוא לא לוקח בחשבון תוספים, אלא כמות כוללת מכל המקורות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית