ייעוץ שרירי חזה תחתון

• פותח/ת השרשור idoj
  • פורסם בתאריך

idoj

משתמש מתחיל
140
5
נק' מוניטין:
0
140
5
הכיצד מפתחים??יש לכם תרגילים מסויימים לפיתוח שרירי חזה תחתון???
אשמח מאוד אם תעזרו

הוא עובד בלחיצת חזה וכו'. יש תרגילים שהם במיוחד לחזה תחתון . כמו לחיצה/פרפר בשיפוע שלילי. וכו'. אתה בטוח שאתה צריך תרגילים שהם במיוחד לחזה תחתון?

יש במיטה בשיפוע שלילי.
ואתה מוריד את המוט ישר לחזה עליון ומעלה בצורה ישרה ואז אתה תרגיש את המתיחה.
אבל אם תוריד את המוט לחזה תחתון אתה לא תרגיש ממש.

בנץ' כבד ומקבילים עם משקל יפתחו לך את החזה מצוין. אל תדאג, תרים כבד והחזה כבר יגדל! 😃

יש במיטה בשיפוע שלילי.
ואתה מוריד את המוט ישר לחזה עליון ומעלה בצורה ישרה ואז אתה תרגיש את המתיחה.
אבל אם תוריד את המוט לחזה תחתון אתה לא תרגיש ממש.

חבל שזה בולשיט.

אני בעד, כמה שיותר בולשיט ככה נשאר לנו ציוד נחוץ פנוי רק בשבילנו

LOL

חשבתי על זה שבוע שעבר כשהתארגנתי לפני האימון, ושמעתי אחד שעמד ליידי שואל את המדריך עם איזה תרגיל להתחיל את התוכנית שלו והמדריך אמר לו להתחיל עם סקוואט.
כולי אכלתי סרטים על הכלוב ואז שהגעתי לשם ראיתי אותו בסמיט מאשין 😃

הוא עובד בלחיצת חזה וכו'. יש תרגילים שהם במיוחד לחזה תחתון . כמו לחיצה/פרפר בשיפוע שלילי. וכו'. אתה בטוח שאתה צריך תרגילים שהם במיוחד לחזה תחתון?
רק חבל ש:
א. אין דבר כזה חזה תחתון
ב. אין אף תרגיל שעובד על חזה תחתון

רק חבל ש:
א. אין דבר כזה חזה תחתון
ב. אין אף תרגיל שעובד על חזה תחתון

שאומרים חזה תחתון הכוונה היא לסיבים התחתונים של החזה גדול. אלה שהכיוון שלהם הוא קצת אלכסוני כלפי מעלה. נכון יש מקומות שלא מציינים אותו בתור ראש נפרד ויש מקומות שכן מציינים.
אין דרך לבודד אותו מן הסתם אך עם תעבוד בשיפוע שלילי כנראה שתדגיש יותר את העבודה על הסיבים האלו.

חבל שזה בולשיט.

חח כן אני יודע המאמן אמר לי לעשות פעם 4 תרגילים לחזה בנץ הוא אמר שז ה לאמצע של החזה שיפוע שלילי זה לחזה תחתון שיפוע חיובי זה לחזה עליון ופרפר חחחחח פעם האמנתי לו עד שנכנסתי לפה.
אבל יש בזה יתרון אני אומר לילדים שזה יותר טוב מבנץ והם מתחילים לעשות.
כמו שמוו אמר כמה שיותר בולשייט יותר ציוד נחוץ פנוי 👏👏

חח כן אני יודע המאמן אמר לי לעשות פעם 4 תרגילים לחזה בנץ הוא אמר שז ה לאמצע של החזה שיפוע שלילי זה לחזה תחתון שיפוע חיובי זה לחזה עליון ופרפר חחחחח פעם האמנתי לו עד שנכנסתי לפה.
אבל יש בזה יתרון אני אומר לילדים שזה יותר טוב מבנץ והם מתחילים לעשות.
כמו שמוו אמר כמה שיותר בולשייט יותר ציוד נחוץ פנוי 👏👏

אם אתה יודע שזה שטויות, אז למה אתה ממליץ על זה לזה שפתח את הנושא??
אתה לא זה שכל הזמן מחפש לא לעשות סקוואט ועוד ואומר שיותר בולשיט יותר ציוד פנוי??

נערך לאחרונה:
כי זה התרגיל שאני מכיר יש מצב שזה עובד ויש מצב שזה לא עובד על החזה תחתון לא בדקתי את זה אבל הרבה אומרים שזה עובד (לא פה במקומות אחרים )
ואני מת לעשות סקוואט אתה לא מבין כמה אבל אין לנו כלוב , יש סמית שזה מסריח לא כיף לעשות שם מגעיל.
והתכוונתי לציוד נחוץ שזה המיטה של הבנץ.
מבין גיסנו ?

שאומרים חזה תחתון הכוונה היא לסיבים התחתונים של החזה גדול. אלה שהכיוון שלהם הוא קצת אלכסוני כלפי מעלה. נכון יש מקומות שלא מציינים אותו בתור ראש נפרד ויש מקומות שכן מציינים.
אין דרך לבודד אותו מן הסתם אך עם תעבוד בשיפוע שלילי כנראה שתדגיש יותר את העבודה על הסיבים האלו.
אי אפשר לתת דגש או לעבוד על ה"סיבים התחתונים של החזה", זה לא קיים ואף ספר נורמאלי לא יגיד שיש דבר כזה חזה תחתון כי אין.
יש LOWER PECTORALIS שזה בעצם כמעט כל החזה ויש לך UPPER PECTORALIS שזה חלק מאוד קטן של החזה בחלקו העליון, אתה יכול לראות את זה בבירור כאן:
http://www.exrx.net/Muscles/PectoralisSternal.html
http://www.exrx.net/Muscles/PectoralisClavicular.html

ותקרא את הלינק הזה, היה על זה דיון בעבר:
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=5877

תסתכל בתמונה אתה יכול לראות שיש סיבים אופקיים ומתחתם יש סיבים באלכסון כלפי מעלה . אמרתי מקודם שלא בכל מקום מתייחסים לזה כראש נפרד וכו'. אני לא יודע מה בדקו במחקר שדיברתם עליו בשרשור ההוא אבל לפחות מבחינה תאורטית זה הגיוני שאם תעבוד בלחיצת חזה בשיפוע שלילי(אחיזה רחבה -לא רוחב כתפיים) אז אתה תעבוד זה יתאים בדיוק לכיוון הסיבים של החזה תחתון .
עוד דבר אם אין הבדל בכלל מה קורה בפשיטת כתף האם כל החזה עוזר לרחב גבי ?? בטח שלא הראש העליון ואני גם לא בטוח שהסיבים האופקיים. לעומת זאת בכפיפת כתף עובד רק הסיבים העליונים.

תסתכל בתמונה אתה יכול לראות שיש סיבים אופקיים ומתחתם יש סיבים באלכסון כלפי מעלה . אמרתי מקודם שלא בכל מקום מתייחסים לזה כראש נפרד וכו'. אני לא יודע מה בדקו במחקר שדיברתם עליו בשרשור ההוא אבל לפחות מבחינה תאורטית זה הגיוני שאם תעבוד בלחיצת חזה בשיפוע שלילי(אחיזה רחבה -לא רוחב כתפיים) אז אתה תעבוד זה יתאים בדיוק לכיוון הסיבים של החזה תחתון .
עוד דבר אם אין הבדל בכלל מה קורה בפשיטת כתף האם כל החזה עוזר לרחב גבי ?? בטח שלא הראש העליון ואני גם לא בטוח שהסיבים האופקיים. לעומת זאת בכפיפת כתף עובד רק הסיבים העליונים.

תקרא את המחקר.

עכשיו רק התחלתי לקרוא ורשום שם שהיה הבדל גדול בגיוס יחידות מוטוריות של הlower pec בדיקליין בנצ'.
לעומת זאת אין הבדל בupper pec . השאלה היא למה הם מתכוונים פה lower pec - סיבים תחתונים או סטרנל הד?

עכשיו רק התחלתי לקרוא ורשום שם שהיה הבדל גדול בגיוס יחידות מוטוריות של הlower pec בדיקליין בנצ'.
לעומת זאת אין הבדל בupper pec . השאלה היא למה הם מתכוונים פה lower pec - סיבים תחתונים או סטרנל הד?

תקרא קצת מעבר ל-abstract ותראה.

קראתי את כל המחקר ו..
במחקר הזה הם לא מצאו כמעט הבדל בגיוס היחידות מוטוריות בחזה עליון בין לחיצה ב30 מעלות חיובי ל15 מעלות שלילי(יתרון קל לשיפוע חיובי) לעומת זאת הם מציינים שבמחקר של "ברנט" גיוס החזה עליון היה גדול יותר משמעותית בבנצ' רגיל ובשיפוע חיובי לעומת שיפוע שלילי.(ב"ברנט" השיפועים היו +40 ו מינוס 18 ).
במחקר זה הם מצאו שגיוס יחידות מוטוריות בסיבים תחתונים של החזה היה גדול בצורה משמעותית בשיפוע שלילי לעומת השיפוע החיובי.
באופן כללי הם מצאו שבשיפוע -15 יש גיוס רב יותר של יחידות מוטוריות בשריר החזה מאשר ב+30 . יש בזה היגיון כי בלחיצת כתפיים החזה כמעט ולא משתתף לעומת בקירוב כתף בקרוס קבל שהחזה משתתף הרבה יותר. ובברנט גם מצאו שבאחיזה רחבה גיוס רב יותר של יח' מוטוריות בחזה מאשר בצרה -מה שהגיוני וידוע.

מסקנות שלי אחרי קריאה - דעתי לא משתנה כל החזה עובד בשלושת הלחיצות אם השיפוע יהיה חיובי כנראה שהחזה עליון יעבוד יותר מאשר בשיפוע שלילי (במחקר של ברנט שהשיפועים היו יותר קיצוניים ראו הבדלים יותר גדולים). אם השיפוע יהיה שלילי הסיבים התחתונים יעבדו הרה יותר מאשר בשיפוע חיובי.
המחקר הזה מתאים לתאורייה של כיוון הסיבים וכן רואים הבדל.
בכל מקרה זה לא שאני ממליץ לכם להתחיל לעשות לחיצות בכל השיפועים מספיק לחיצת חזה רגילה לדעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית