בעיות שינה חייב עזרה

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
טוב אני כבר מיואש ולא יודע מה לעשות
כל החיים שאני זוכר את עצמי בתור אחד שלוקח לו הרבה זמן להירדם, כבר מאז שאני קטן אבל בשנה וחצי האחרונות זה כבר נהיה יותר גרוע, לוקח לי שעה וחצי שעתיים להירדם בלילה עכשיו לפני כמה זמן עוד הייתי מצליח להשניץ שעה וחצי בצהרים אבל הקטע שאז שוב פעם היה חזור המעגל שבגלל זה אני לא מצליח להירדם בלילה, עכשיו בזמן האחרון אפילו בצהריים אני לא מצליח להירדם אבל הקטע הוא שלמרות שבקושי ישנתי בלילה וגם לא בצהריים עדיין לוקח לי מלא זמן להירדם בלילה.. יש למישהו אפשרויות לעזרה? אני כבר ממש מיואש מזה וזה הורס לי את כל האימונים

חושב להתחיל לנסות, אפשרי לקחת גם בלי המלצה של רופא? וזה לא יפתח אצלי תלות לזה בעתיד או כל מיני דברים אחרים?
מלטונין מוגדר כתוסף תזונה, והוא גם בין התוספים הבטוחים ביותר כי אי אפשר לפתח תלות.
אני חושב שבארץ זה רק במרשם רופא, אבל בכל מקום אחר בעולם זה לא, ואתה יכול להזמין גם מחו"ל וזה יהיה חוקי

מלטונין כנראה באמת יעשה את העבודה אבל אם אתה לא מעוניין/יכול כרגע ליטול:

תנסה לצמצם אורות בחדר, של המזגן, של נוריות של מכשירי חשמל אחרים

מדיטציה שעה לפני שאתה נכנס לישון יכולה לסייע כי יכול להיות שאתה נורא לחוץ כבר שאתה נכנס למיטה.
מהבעיה.

אל תיכנס למיטה חוץ ממתי שאתה הולך לישון, אל תראה טלוויזיה במיטה או תשמע מוזיקה בזמן שאתה שוכב, תנסה להירדם בלבד.

קראתי לא מזמן שמקלחות contrast לעיתים עוזרות בגלל שהחום שהגוף נשאר מעט מקורר וזה יכול לעזור להירדם, ניסיתי באופן אישי ולי זה הרגיש נכון, למרות שיכול להיות פסיכולוגי (אין רפרנס)

אם יש לך בת זוג (בשיא הרצינות) אקט לפני השינה זה כדור שינה מעולה

מה שעזר לי זה :
אותם שעות כל יום
לנסות לעשות סוג של מדיטציה שאתה מנסה להירדם , לא לחשוב על כלום רק על נשימה והשרירים ואתה נרדם

לי יש גם בעיות שינה והייתי לוקח כל מיני תוספים וכדורים שלא אידיאלי לצרוך לאורך זמן ועכשיו מלטונין במינון גבוה (20 מ״ג) סידר אותי לעת עתה.

תקרא על הגיינת שינה, זה מאוד חשוב ויכול מאוד לעזור.

אתה מנסה לראות קצת טלויזיה לפני?
מתקלח לפני השינה?
המיטה מסודרת?
כוסית ערק/פייסל?
הרפיה ידנית?

תנסה הכל, תמיד יש פתרונות
אני עד היום סובל מזה, במיוחד בתקופות לחוצות בחיים

אור כחול לא מומלץ לפני שינה. עדיף ספר.

אור כחול לא מומלץ... סרט כחול מומלץ מאוד!! 😉
דוגרי מה שהכי עזר לי בבעיות שינה יותר מכל כדור שינה ו/או סקס או עבודה ידנית זה פשוט ללמוד להירגע.
הייתי נכנס למיטה והמוח היה עובד על 120% (מחשבות מה יש לעשות מחר , מה היה היום... , האירוע בעוד שבועיים... והכל כשאתה מנסה להירדם)
בסופו של דבר למדתי לעשות מדיטציה ודימיון מודרך וכמה שזה נשמע בולשיט זה עובד!!
זה גם עוזר להוריד את הלחץ והסטרס במהלך היום...
שווה לנסות!

אור כחול לא מומלץ... סרט כחול מומלץ מאוד!! 😉
דוגרי מה שהכי עזר לי בבעיות שינה יותר מכל כדור שינה ו/או סקס או עבודה ידנית זה פשוט ללמוד להירגע.
הייתי נכנס למיטה והמוח היה עובד על 120% (מחשבות מה יש לעשות מחר , מה היה היום... , האירוע בעוד שבועיים... והכל כשאתה מנסה להירדם)
בסופו של דבר למדתי לעשות מדיטציה ודימיון מודרך וכמה שזה נשמע בולשיט זה עובד!!
זה גם עוזר להוריד את הלחץ והסטרס במהלך היום...
שווה לנסות!
זה ממש לא בולשיט. פשוט לא לכולם יש סבלנות לעשות את זה. לי היה עוזר הקטע של הנשימות. הייתי מוצא את עצמי נושם נשימה ומחזיק 10 שניות ומוציא מהאף וככה עד שהייתי נרגע ונרדם. מה שכן היה משגע אותי זה כל המחשבות של לפני. בכל מקרה, תעשה ילד - הוא ידאג לזה שתישן טוב מאוד בלילה ועל הדרך תקום כל פאקינג 3 שעות 😣

זה ממש לא בולשיט. פשוט לא לכולם יש סבלנות לעשות את זה. לי היה עוזר הקטע של הנשימות. הייתי מוצא את עצמי נושם נשימה ומחזיק 10 שניות ומוציא מהאף וככה עד שהייתי נרגע ונרדם. מה שכן היה משגע אותי זה כל המחשבות של לפני. בכל מקרה, תעשה ילד - הוא ידאג לזה שתישן טוב מאוד בלילה 🤫

פחות בקטע של אורגניזם מורכב שיבזבז לי זמן ומשאבים. 🤣

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית