שאלות של חובבן+

• פותח/ת השרשור NIV_Y
  • פורסם בתאריך

NIV_Y

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
שלום רב לכולם,
ראשית, האתר מדהים ותורם המון!
אשמח בעזרתכם להסיר כמה ספקות שעולים לי כרגע.

גרסהמקוצרת:
ברצוני להוריד עוד קצת משומן גופי, סביב הבטן בעיקר מציק לי, כי הוא עיקש ומעצבן. במקביל, רוצה במידתיות רבה להתחטב ולעצב קצת את הגוף.
מתחיל עכשיו פילאטיס פעמיים בשבוע על מנת להתחזק ולהתגמש..
בנוסף, בשלב כלשהו רוצה לחזור ולעשות גם סטים בבית של סמיכה, יד אחורית וכו'.

השאלה: אפשר להצליח להעלות את השריר עקב התרגילים מבלי להצטרך להשמין בדרך? רוצה דווקא להוריד קצת את השומן שמפריע לי (ולפי הנאמר בכתבה עליי להיות במאזן חיובי - מה שסותר את מטרתי זו...)
שוב אציין שאני לא מרים משקולות וכו', אלא נשען רק על פילאטיס ותרגילים בבית של משקל הגוף....

גרסה ארוכה:

קצת רקע (מקווה שהמידע הזה יספיק!):

בן 29, 1.71. לפחות 7 שנים לא עושה אימוני כוח (כשעשיתי, זה היה בטן וסמיכה בלבד. אוהב עצמאות וטבעיות. לא חד"כ, לא מתחבר ולא שואף להתנפח).
כיום רץ 15 ק"מ פעם-פעמיים בשבוע ורוקד פעם בשבוע.

הרקע: לפני כשנתיים כששקלתי 87 ק"ג ולאחר ייעוץ תזונתי קליל בקופ"ח עשיתי שינוי דרסטי בתזונה (הורדת מתוקים ושתייה מתוקה, מאפים, בשר מעובד וגבינות שמנות, הוספת ירקות רבים ושתיית מים) ותוך הקפדה על שגרת ריצות השלתי 13 ק"ג והצטמקתי מאוד - שקלתי 74 ק"ג.
כאמור - פיתוח שריר לא היה מעורב בכך, רק צמצום מימדים.... השינוי בא בהדרגה ובהתמדה והיה משביע רצון ומאז אורח חיי נשאר כזה (נשקל פעם ב... אבל לא אובססיבי לעניין).

היום, שנתיים אחרי תחילת התהליך, שוקל 78 ק"ג בערך (לטעמי, העלייה לא באה עקב השמנה אלא בעקבות כניסה לשיעורי הריקוד שעיבו את שרירי הרגליים אבל לא אימתתי את זה).
ממדידת קליפר שעשו לי לפני שבועיים עולה שבערך 20.5% שומן.

מה עכשיו מעסיק אותי:
קורים עכשיו שני דברים במקביל: ברצוני להוריד עוד קצת משומן גופי, סביב הבטן בעיקר מציק לי, כי הוא עיקש ומעצבן. במקביל, רוצה במידתיות רבה להתחטב ולעצב קצת את הגוף. מתחיל עכשיו פילאטיס פעמיים בשבוע על מנת להתחזק ולהתגמש גם עבור הריקוד (אולי יבוא קצת על חשבון הריצות).
בנוסף, בשלב כלשהו רוצה לחזור ולעשות גם סטים בבית של סמיכה, יד אחורית וכו' - כמו שציינתי למעלה, מתחבר ל"טבעיות" שבעניין.
כאמור, כלל האימון האנאירובי שאני עושה הוא נטו מבוסס על משקל הגוף וללא משוקלות וכו'- גם לא מעניין אותי (פרט לפילאטיס מכשירים שהוא עם קפיץ).
אציין שאין לי מטרה לבנות גוף מאוד שרירי, רוצה טיפה לעצב ולחזק אותו - כאמור, במקביל לצמצום שומן עיקש סביב הבטן עד כמה שאפשר.

איפה הספקות שלי??
לאחר קריאה והחכמה של הכתבה הזו:

הורדה בשומן תוך כדי העלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף

שאלתי היא- האם מה שאני שואף אליו ריאלי?! כלומר להצליח להעלות את השריר עקב התרגילים מבלי להצטרך להשמין בדרך? רוצה דווקא להוריד קצת את השומן שמפריע לי (ולפי הנאמר בכתבה עליי להיות במאזן חיובי - מה שסותר את מטרתי זו...)
שוב אציין שאני לא מרים משקולות וכו', אלא נשען רק על פילאטיס ותרגילים בבית של משקל הגוף....

לעזרתכם הרבה ולטיפים אודה!

תודה מראש, ניב

מפילאטיס ותרגילים עם משקל גוף אתה לא תבנה מסת שריר.

אתה תהיה חייב להרים משקולות או לחלופין לעבוד עם התנגדות שתוכל להעלות לאורך זמן כדי לאתגר את הגוף. גם אם נניח ותקנה פלטות של 5,10, 20 קילו ונניח תשים אותם עלייך בעת שתעשה תרגילים שונים לאורך זמן זה לא ממש יהיה פרקטי.

לכן לרוב אנחנו תמיד מציעים להרשם לחדר כושר כי שם יש לך את כל מה שאתה צריך. יש כאלו שקונים ציוד מאסיבי לבית אבל כלכלית זה לא ממש משתלם ועדיף כבר בכסף הזה לעשות מנוי.

• פותח/ת השרשור
קודם כל, תודה לשניכם על ההתייחסות!

שנית, מה תרגילי כוח עם משקל גוף ופילאטיס כן עושים לגוף?
שהרי לא ייתכן שאין שום השפעה (וייתכן שמה שהם כן עושים לגוף יספק את צרכיי)...

ניב

בשביל לרדת בשומן ולראות גוף מעוצב יותר צריך רק להיות בגירעון קלורי, שמירה על חלבון גבוה יחסית, ופעילות כנגד התנגדות כלשהי, זה יכול להיות פילאטיס, אבל עם עדיפות למשקולות, למרות שלא חובה.
מפילאטיס אתה לא הולך להיות שרירי, אבל להיראות חטוב זה בהחלט אפשרי

בשביל לרדת בשומן ולראות גוף מעוצב יותר צריך רק להיות בגירעון קלורי, שמירה על חלבון גבוה יחסית, ופעילות כנגד התנגדות כלשהי, זה יכול להיות פילאטיס, אבל עם עדיפות למשקולות, למרות שלא חובה.
מפילאטיס אתה לא הולך להיות שרירי, אבל להיראות חטוב זה בהחלט אפשרי
מתאמן מתחיל מאד שזה פעם ראשונה נכנס לחדר כושר ומתחיל חיטוב - האם הוא ישמור היטב יותר על מסת השריר שלו ככל שירים כבד יותר? (לדוגמה, הוא דוחק 40 בנץ' אבל יכול לדחוק 45 מבלי שתהיה פגיעה בהתאוששות הלקויה ממילא)

האם הוא ישמור היטב יותר על מסת השריר שלו ככל שירים כבד יותר?
לא,ישמור ככה יותר על כוח.
אותם עקרונות של נפח vs עצימות,תקפים גם לחיטוב.
תשקיע יותר במה שיותר חשוב לך לשמר

מתאמן מתחיל מאד שזה פעם ראשונה נכנס לחדר כושר ומתחיל חיטוב - האם הוא ישמור היטב יותר על מסת השריר שלו ככל שירים כבד יותר? (לדוגמה, הוא דוחק 40 בנץ' אבל יכול לדחוק 45 מבלי שתהיה פגיעה בהתאוששות הלקויה ממילא)
זו כנראה הדרך היחידה שלו לשמור ולעלות במסת שריר

זו כנראה הדרך היחידה שלו לשמור ולעלות במסת שריר
תודה
לא,ישמור ככה יותר על כוח.
אותם עקרונות של נפח vs עצימות,תקפים גם לחיטוב.
תשקיע יותר במה שיותר חשוב לך לשמר
לא מסכים האמת. אני באופן אישי הורדתי נפח משמעותית בחיטוב, והעצימות נשארה ואף עלתה.
נראה שלא איבדתי גודל כלל
ברוך השם.
אבל מבדקים עצמאיים שווים כלום.
בכל אופן, לי זה עובד, ברוך השם ואני מרוצה.
תודה.

אני באופן אישי הורדתי נפח משמעותית בחיטוב, והעצימות נשארה ואף עלתה.
נו ברור שעצימות תעלה שאתה מוריד נפח.

בחרת להתרכז בעצימות ..

אין שום הכרח שתאבד מסה בחיטוב,פשוט האידיאל הוא לעבוד עם נפח בשביל מסה ועצימות בשביל כוח.
בהחלט ייתכן שתתחזק בחיטוב עם עבודת נפח ושתגדל בחיטוב עם עצימות גבוה

נו ברור שעצימות תעלה שאתה מוריד נפח.

בחרת להתרכז בעצימות ..

אין שום הכרח שתאבד מסה בחיטוב,פשוט האידיאל הוא לעבוד עם נפח בשביל מסה ועצימות בשביל כוח.
בהחלט ייתכן שתתחזק בחיטוב עם עבודת נפח ושתגדל בחיטוב עם עצימות גבוה
אוקיי

1) נתן לרדת בשומן ולעלות במסת השריר במקביל, בייחוד אם אתה מתחיל, או לא רזה-מאוד. עם זאת, בהמשך תרצה להעלות את הצריכה הקלורית שלך על מנת שלא להתקע באימונים (כלומר - להמשיך להתקדם ולהעלות משקלים), ואחר-כך גם לזגזג בין תקופות של "מסה" (שבהן אתה עולה במשקל), לבין תקופות של "חיטוב" (שבהן אתה יורד במשקל הגוף, ומשתדל, על ידי אימונים וצריכת חלבון גבוהה, לשמר כמה שיותר מסת שריר, כך שמה שתאבד זה יהיה בעיקר שומן).

*לעת אתה:
-נסה לעקוב אחרי ההכנסה הקלורית שלך, ואחרי המשקל על מנת לוודא כמה אתה צריך לאכול כדי לשמר אותו (לא לעלות, ולא לרדת), ועשה זאת כשאתה אוכל 1.6g (או יותר: 2g+ זה לא מופרך) חלבון (ביום) על כל 1kg שאתה שוקל, במקביל לביצוע תכנית כוח בסיסית למתחילים.

-----

2) פילאטיס אולי יבנה לך קצת שריר, בהתחלה, אבל בשביל להתקדם צריך להמשיך לעבוד מול התנגדויות שהולכות-וגוברות לאורך זמן, ופילאטיס לא טוב בזה.

-----

3) לשאלתך: פילאטיס עובד על פילאטיס.
זה קצת "מצחיק", לא?

-כשאנחנו מתאמנים במשהו - אנחנו משתפרים בו.

בהתאם: הדרך הכי טובה להשתפר במשהו - היא לעשות, ספציפית, אותו.

למשל: הדרך הכי טובה להתאמן על ריצה בדיונות היא...לרוץ בדיונות; הדרך הכי טובה להשתפר בסקוואט היא - לעשות סקוואט.

לאן אני חותר?
-אני לא יודע מה אתה רוקד, אבל יכול להיות שהריקוד הזה לאו דווקא דורש ממך יותר גמישות או כוח ממה שכבר יש לך היום, ואז:

א. פילאטיס לאו דווקא ישפר לך את הריקוד. (הוא ישפר אותך בדברים, שהריקוד שלך לא "משתמש" בהם).

ב. אם יש דברים נקודתיים שאתה צריך, או רוצה להשתפר בהם, בשביל הריקוד שלך - עדיף שתעבוד עליהם באופן נקודתי.

-----

4) אם לא בא לך להתאמן (אימוני כוח במכון), אבל כן בא לך פילאטיס: לך על פילאטיס. מי שמתרגל פילאטיס יותר חזק ממי שלא עושה כלום. 😃

-----

5) מה אתה רוקד?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית