מאמר/הסבר לעבודה על שרירי היד

• פותח/ת השרשור frozen
  • פורסם בתאריך

frozen

משתמש משקיע
6,875
6,794
נק' מוניטין:
10,872
6,875
6,794
אהלן חברים,
מדי כמה ימים עולות פה שאלות על עבודה על יד אחורית וקדמית ושרירים קטנים אחרים,היום נכנסתי לזה לעומק ממש והעלאתי תמונות לאחד השואלים שיסבירו בדיוק איך לעבוד נכון על בייספס וטרייספס וזה מה שאנסה לעשות גם כאן.

קצת רקע
הבייספס,שרירי היד קדמית,מורכבים משני ראשים ושריר ברכיאליס קטן מתחת לראש הארוך.

אין שום תרגיל בעולם שעובד על כל הבייספס בצורה שווה,כל שינוי זווית והחזקה שונה של המשקולת ישפיעו באופן ישיר על השריר העיקרי שעובד.
יש לנו את הראש הקצר(short head) שעובד בעיקר בתרגילים שבהם הזרועות נמצאות בקדמת הגוף,לדוגמה preacher curls
יש לנו את הראש הארוך(long head) שעובד בעיקר בתרגילים בהם הידיים בנמצאות בצידי הגוף,לדוגמה hammer curls.
ויש לנו את הדובדבן שבקצפת,הברכיאליס. הברכיאליס אינו חלק מהבייספס(ביי = 2 ). הוא שריר קטן שנמצא מתחת לראש הארוך והוא תורם חלק גדול מאוד במה שנקרא "bicep peak" "הגולה" המפורסמת.
אין לנו תרגיל מיוחד שיעבוד על הברכיאליס,הוא מתפתח יחד עם שאר הזרוע. וברכיאליס מפותח,דוחף כלפי מעלה את הראש הארוך וככה נוצר bicep peak.
אז לאלו מכם שמחפשים את הגולה הגדולה, הסוד הוא בתרגילים שבהם הידיים עולות מצידי הגוף.(ראש ארוך)

מצרף למטה תמונה בקובץ.

עכשיו עוברים לטרייספס(התלת ראשי),(טריי=3)

אני לא מאמן,לא פיזיולוג ולא למדתי אנטומיה(עדיין) אבל הרבה חברים ואנשים מתייעצים איתי ורובם המוחלט,איך לא,רוצים יד גדולה יותר.
ורובם גם טועה בגדול וחושב שבשביל להגדיל את היקף היד צריך לפמפם יד קדמית.

התלת ראשי תופס כשני שליש מהזרוע,והבייספס כשליש אחד.
בפשטות,התלת ראשי אחראי על חלק גדול יותר ביד,בגודל,בהיקף,בצורה.

גם לשריר הזה כמובן יש דרכים שונות בשביל לעבוד על כל ראש ואני אעלה כאן גם קובץ בשביל זה.

מה שניסיתי להעביר כאן זה 2 נקודות עיקריות

1. יש חשיבות לצורת העבודה ביד קדמית
2.היד אחורית ממלאת חלק הרבה יותר גדול בסה"כ היקף היד והצורה.

מעלה גם קובץ שלישי נוסף שיראה לכם את החלק של היד האחורית בזרוע בכדי שתבינו כמה נפח תופס התלת ראשי.

סהכ 3 קבצים.

מקווה שהצלחתי לעזור למישהו.
מנהלים,במידה וזה נראה לכם מספיק אינפורמטיבי,אני מעדיף לנעול את הפוסט.זה לא בשביל לקבל תגובות

קבצים מצורפים

• anatomy-of-your-triceps_infographic-3.jpg
    anatomy-of-your-triceps_infographic-3.jpg
    KB 37 · צפיות: 466
  • anatomy-of-your-biceps_infographic-1-700xh.jpg
    anatomy-of-your-biceps_infographic-1-700xh.jpg
    KB 28.6 · צפיות: 395
  • Screen-Shot-2018-08-04-at-12.08.33-AM-min.jpg
    Screen-Shot-2018-08-04-at-12.08.33-AM-min.jpg
    KB 17 · צפיות: 336
ניקר שנסיון שווה יותר מתואר. כל הכבוד על ההשקעה. מסכים עם כל מילה, תמשיך להחכים אותנו.

• פותח/ת השרשור
ניקר שנסיון שווה יותר מתואר.
אכן ידידי, אני פוגש המון מדריכי כושר שעדיין מלמדים שאסור לעבור עם הברכיים את הבהונות בסקוואט
ושדדליפט זה לא בריא לגב וכו'. הרבה חדרי כושר ומכללות שמעבירות קורסים וסדנאות נשארו מאחור,אי שם ב1970

כל הכבוד על ההשקעה. מסכים עם כל מילה, תמשיך להחכים אותנו.
תודה חבר:kiss3:

אכן ידידי, אני פוגש המון מדריכי כושר שעדיין מלמדים שאסור לעבור עם הברכיים את הבהונות בסקוואט
זה היה בראש שלי שנים. רק השנה יצאתי מזה. זה מבאס שיש אנשים שהורסים לך את האימונים עם מידע שגוי.

• פותח/ת השרשור
חברים אני אשמח אם תגידו מה היה חסר לדעתכם כדי שמחר אוכל לפרסם מאמר כזה לגב ויהיו דברים שהחסרתי.

אז אשמח לשמוע אם נראה לכם שחסר תמונות/דוגמאות/תרגילים או כל דבר שאפשר להוסיף או רוצים לדעת

ושדדליפט זה לא בריא לגב וכו'. הרבה חדרי כושר ומכללות שמעבירות קורסים וסדנאות נשארו מאחור,אי שם ב1970

תודה חבר:kiss3:
למה זה לא נכון שאסור לעבור עם הברכיים את בהונות בסקוואט?

• פותח/ת השרשור
למה זה כן אסור? מה הסבירו לך שאמרו לך לא לעשות את זה?

אתה עובר את הבהונות כשאתה מתיישב על כסא,יושב על האסלה ועולה מדרגות. אין שום דבר בתנועה הזאת שפוגע בברך. זה אחד המיתוסים הכי נפוצים,אחרי "חלון הזדמנויות לאכול חלבון"
"במחקר של פריי וחו' משנת 2003, נבדקו העומסים במפרקים שונים בזמן ביצוע סקווט על ידי מתאמנים מנוסים. העומסים נבדקו בשני ביצועים שונים – פעם אחת ללא הגבלה כלשהי ופעם עם מחסום אשר מוודא שהברך לא עוברת את קו הבהונות. בסקווט אשר בו הברכיים לא עברו את בהונות כף הרגל, העומס בברך היה מעט נמוך מהסקווט ללא הגבלות (הבדל של 22%) אך העומס בגב התחתון גדל פי 10 (1000% עליה)."

פעם הבאה שמדריך אומר לך שזה מעמיס על הברכיים..תגיד לו שהשיטה שלו תשבור לך את הגב

נערך לאחרונה:
למה זה כן אסור? מה הסבירו לך שאמרו לך לא לעשות את זה?

אתה עובר את הבהונות כשאתה מתיישב על כסא,יושב על האסלה ועולה מדרגות. אין שום דבר בתנועה הזאת שפוגע בברך. זה אחד המיתוסים הכי נפוצים,אחרי "חלון הזדמנויות לאכול חלבון"
"במחקר של פריי וחו' משנת 2003, נבדקו העומסים במפרקים שונים בזמן ביצוע סקווט על ידי מתאמנים מנוסים. העומסים נבדקו בשני ביצועים שונים – פעם אחת ללא הגבלה כלשהי ופעם עם מחסום אשר מוודא שהברך לא עוברת את קו הבהונות. בסקווט אשר בו הברכיים לא עברו את בהונות כף הרגל, העומס בברך היה מעט נמוך מהסקווט ללא הגבלות (הבדל של 22%) אך העומס בגב התחתון גדל פי 10 (1000% עליה)."

פעם הבאה שמדריך אומר לך שזה מעמיס על הברכיים..תגיד לו שהשיטה שלו תשבור לך את הגב
מסכים לגמרי. קריסת ברכיים פנימה זאת הבעיה העיקרית לפציעות בברכיים וגם לא כל אחד נפצע מזה. אבל פציעות גב מסקוואט, אני ראיתי וחוויתי על עצמי הרבה יותר מגב עגול בדדליפט וכל דבר אחר שמפחידים אתנו בדרך כלל.

פרוזן אתה איש יקר, תודה על כל הידע הזה!
יש לי שאלה שנובעת קצת מחוסר הבנה אבל מעניינת אותי, אני מניח שהגנטיקה שלי אחראית לזה שאני לא וסקולרי ובמיוחד באזור הבייספ כך שאין לי יותר מדי מה לעשות עם זה, אבל האם יש תרגילים שיותר מגבירים את הוסקולריות של הוריד הדו ראשי שנקרא גם cephalic vein ויגרמו לו לבלוט? אני יודע שבליטות של ורידים נובעת בעיקר מאחוז שומן ונתרן נמוך אבל אולי יש תרגילים שמקדמים את הנושא?
תודה רבה.

• פותח/ת השרשור
שום תרגיל לא יבליט לך את הווריד יותר.
קצת פאמפ אחרי אימון ידיים יזרים יותר דם והווריד כנראה יבלוט יותר,אבל אין תנועה מסויימת או תרגיל שיעזרו לך להבליט יותר את הווריד.
זה בדיוק מה שאמרת,אחוז שומן ויובש .
אצל כל אחד הווריד הזה עובר במקום טיפה אחר בזרוע ואנחנו לא זהים,אז אל תחפש גם ואסקולריות מושלמת.

מה שאתה כן יכול לעשות זה לגדול. ככל שהשריר גדול יותר הוא צריך יותר דם,וככל שהזרימה יותר מוגברת הווריד בולט יותר

שום תרגיל לא יבליט לך את הווריד יותר.
קצת פאמפ אחרי אימון ידיים יזרים יותר דם והווריד כנראה יבלוט יותר,אבל אין תנועה מסויימת או תרגיל שיעזרו לך להבליט יותר את הווריד.
זה בדיוק מה שאמרת,אחוז שומן ויובש .
אצל כל אחד הווריד הזה עובר במקום טיפה אחר בזרוע ואנחנו לא זהים,אז אל תחפש גם ואסקולריות מושלמת.

מה שאתה כן יכול לעשות זה לגדול. ככל שהשריר גדול יותר הוא צריך יותר דם,וככל שהזרימה יותר מוגברת הווריד בולט יותר

באופן כללי יש לך המלצה לתרגילים יותר ופחות טובים לעבודה על יד קדמית?
אני לא נותן יותר מדי נפח ליד קדמית כי זה שריר קטן ולא כדאי לעבוד עליו יותר מדי אבל אני לא חושב שיש יותר מדי מרווח תמרון בכל הקשור לתרגילים על יד קדמית, אני עושה משקל מקסימלי 5 סטים 8 חזרות סך הכול על בסיס שני תרגילים - כפיפת מרפקים עם דאמבלים על ספה וכפיפת מרפקים עם מוט דאבל יו. משתדל לגוון ואחת לכמה אימונים להחליף תרגיל אחד בתרגיל אחר אבל לא מוצא יותר מדי תרגילים טובים.
יש לדעתך תרגילים יותר טובים? זה מעט מדי נפח? כי גם בתרגילים כמו מתח אני מרגיש את היד קדמית ולא רוצה להעמיס יותר מדי.

• פותח/ת השרשור
אני גם לא עושה הרבה נפח לקדמית..
רק פטישים בשיפוע לראש הארוך
וקרלז רגילים במוט לשריר הקצר.

אין יותר טוב ופחות טוב,העיקר שתהיה עבודה על 2 הראשים

יפה, רק אם אתה רוצה לדייק בשמות
יש לומר שריר דו ראשי זרועי - BICEPS BRACHI
לגבי אחיזות - אחיזה עלית, תחתית וביניים (פטישים) -- פרונציה, סופינציה ומיד פוזישן.

• פותח/ת השרשור
יפה, רק אם אתה רוצה לדייק בשמות
יש לומר שריר דו ראשי זרועי - BICEPS BRACHI
לגבי אחיזות - אחיזה עלית, תחתית וביניים (פטישים) -- פרונציה, סופינציה ומיד פוזישן.
בהחלט,אבל לא כולם מכירים את השמות הלועזים או המדעיים. יותר נוח ליצור שפה משותפת ופשוטה שכולם יבינו (זה א' ב' של קורס מ"כים)

נכון, לומר יד קדמית זו שפה משותפת למאמן ולמתאמן, אבל אם אתה רושם סוג של מאמר יש לרשום את השמות הלועזים/לטינית/עברית תקינה ובסוגריים אתה יכול לרשום (יד קדמית) - ככה זה יותר מקצועי.
הרי אם חושבים על זה - יד זו יד, אין דבר כזה יד אחורית או יד קדמית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית