בעיה בסך הקלורי

איקס

משתמש מתחיל
98
12
נק' מוניטין:
0
98
12
אני שוקל 71.8 קילו מתאמן כבר שנה וחצי כל השנה וחצי עשיתי מסה (שכל כמה זמן העלתי את המאזן התחלתי מ2800 קלוריות)
כרגע הגעתי ל4.5 אלף קלוריות הבעיה שאני לא מצליח לאכול כל כך הרבה
לפני 3 שבועות הייתי על 4000 שקלתי 72.5 לפני שבועיים אותו דבר 72.5 השבוע לא יצא לי כל כך לאכול הגעתי כל יום חוץ מאתמול ל3.5 היום מדדתי אני 71.8
כמו כל מדידה בבקור אחרי שירותים
לא יודע כבר מה לעשות אני פשוט לא מצליח להגיע ל4.5
הדרך היחידה שלי זה לעשות עוד שייק של 1000 קלוירות ביום בתור ארוחה (כבר יש לי 2) וזה לחיות משייקים
האם זה בסדר לא יודע תאמת מה לעשות

@Mike
@Tank
@kotzer

מכיוון שאין סיכוי שאדם בריא במשקל 70 ק"ג שאוכל מעל 4000 קלוריות ביום ולא מוציא את כולן, אינו עולה במשקל - יש כאן שתי אפשרויות.
1. הפחות סבירה (ממש פחות סבירה) - הפרעה הורמונלית, לדוגמה פעילות יתר של בלוטת תריס.
2. יותר סבירה (הרבה יותר סבירה) - אתה טועה בספירת קלוריות ואוכל פחות ממה שנדמה לך.

ואגב, רק ככוריוז, אלא אם אתה רץ מרתון כל יום, 4000 קלוריות יומיות זה הרבה יותר מדי למבנה גוף שלך - אלא אם אתה מכוון להפוך לבלון שומן.

• פותח/ת השרשור
מכיוון שאין סיכוי שאדם בריא במשקל 70 ק"ג שאוכל מעל 4000 קלוריות ביום ולא מוציא את כולן, אינו עולה במשקל - יש כאן שתי אפשרויות.
1. הפחות סבירה (ממש פחות סבירה) - הפרעה הורמונלית, לדוגמה פעילות יתר של בלוטת תריס.
2. יותר סבירה (הרבה יותר סבירה) - אתה טועה בספירת קלוריות ואוכל פחות ממה שנדמה לך.

ואגב, רק ככוריוז, אלא אם אתה רץ מרתון כל יום, 4000 קלוריות יומיות זה הרבה יותר מדי למבנה גוף שלך - אלא אם אתה מכוון להפוך לבלון שומן.

1. יש לי באמת בעיה בבלוטת התריס אבל זה היה אמור לגרום לי להשמין בקלות (זה מה שהרופא אמר פעילות יתר אם אני לא טועה)
2. אין אפשרות שאני טועה בספירה אני מודד כל דבר שאני אוכל אני יכול להגיד לך כמויות מדוייקות ואתה מוזמן לבד להציב אותם באתר גולינגו

1. יש לי באמת בעיה בבלוטת התריס אבל זה היה אמור לגרום לי להשמין בקלות (זה מה שהרופא אמר פעילות יתר אם אני לא טועה)
הפרעה שבאה לידי ביטוי דווקא בעלייה במשקל עוד יותר לא מסתדרת עם הצריכה הקלורית שלך. יש לך יותר פרטים?

2. אין אפשרות שאני טועה בספירה אני מודד כל דבר שאני אוכל אני יכול להגיד לך כמויות מדוייקות ואתה מוזמן לבד להציב אותם באתר גולינגו
בוא נוודא. תעלה לכאן את כל מה שאכלת אתמול (בדיוק מה שאכלת), וכמה קלוריות אתה חושב כל מנת מזון שווה ונבדוק.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הפרעה שבאה לידי ביטוי דווקא בעלייה במשקל עוד יותר לא מסתדרת עם הצריכה הקלורית שלך. יש לך יותר פרטים?

בוא נוודא. תעלה לכאן את כל מה שאכלת אתמול (בדיוק מה שאכלת), וכמה קלוריות אתה חושב כל מנת מזון שווה ונבדוק.
כל השבוע חוץ מהתאמול אכלתי אותו דבר אתמול פשוט לא אכלתי סלט
מה שאלתי השבוע זה
הכל בגרמים
200 שיבולת שועל
800 חלב
100 אבקת חלבון
300 חזה עוף
3 מצות+ ביצה
מלפפון עגבנייה פלפל + 100 שמנת חמוצה 15%
הייתי אמור לאכול עוד 350 אורז לפני בישול
הייתי מגיע ל4 שהייתי אוכל במקום 350 אורז 150 אורז ו200 פסטה אבל נמאס לי מפסטה

• פותח/ת השרשור
או שאתה ספאמר, או שיש לך משקל מזון בשקל וחצי מעליבבא.
שני משקלים שונים למה שאני אעשה על זה ספאם???
אין לי בעיה לצלם לך מדידה של אוכל ומדידה של המשקל שלי
אין לי מה להספים מבקש עזרה

כן? 350 גרם אורז לפני בישול = קילו אורז אחרי בישול.
אכלת אתמול קילו אורז?? אין סיכוי.
זו רק דוגמית.
חוזר שנית. או שאתה ספאמר, או שמשקל המזון שלך שווה לתחת.

• פותח/ת השרשור
כן? 350 גרם אורז לפני בישול = קילו אורז אחרי בישול.
אכלת אתמול קילו אורז?? אין סיכוי.
זו רק דוגמית.
חוזר שנית. או שאתה ספאמר, או שמשקל המזון שלך שווה לתחת.
לא הבנת מה רשמתי זה מה שלא הספקתי לאכול והייתי צריך לאכול בשביל להגיע ל4.5
תקרא שוב פעם

• פותח/ת השרשור
אתן לאחרים לענות. התייאשתי ממך.
כי אתה לא מקבל את המציאות אומר לך מה אכלתי שהגיע ל3.5 אלף קלוריות ואמרתי לך שנשאר לי לאכול 350 גרם לפני בישול בשביל להגיע ל4.5
אתה אומר שאני ספאמר או המשקל מקולקל....
מה אני יכול להגיד על זה...

פעילות יתר של בלוטת התריס אומרת שאתה שורף יותר אנרגיה במנוחה, מה שמאלץ אותך לצרוך יותר קלוריות, בגלל שזה המצב הייתי מציע לך לפנות לאיש מקצוע כמו @Mike שיעזור לך.
בכל מקרה יש לך הרבה ממלאי נפח, ואז זה אפשר לפתור בקלות.
תוותר למשל על המצות, סתם סותמות אותך, תחליף למשל בלחם וזה יקל עליך. תחליף את הבשר בבשר שמן יותר, וככה תוכל לוותר על כל מני פחמימות כבדות.
יש עוד הרבה פתרונות, אבל שוב, עדיף לך ללכת לאיש מקצוע

• פותח/ת השרשור
פעילות יתר של בלוטת התריס אומרת שאתה שורף יותר אנרגיה במנוחה, מה שמאלץ אותך לצרוך יותר קלוריות, בגלל שזה המצב הייתי מציע לך לפנות לאיש מקצוע כמו @Mike שיעזור לך.
בכל מקרה יש לך הרבה ממלאי נפח, ואז זה אפשר לפתור בקלות.
תוותר למשל על המצות, סתם סותמות אותך, תחליף למשל בלחם וזה יקל עליך. תחליף את הבשר בבשר שמן יותר, וככה תוכל לוותר על כל מני פחמימות כבדות.
יש עוד הרבה פתרונות, אבל שוב, עדיף לך ללכת לאיש מקצוע
אתה בטוח שזה לא הפוך כי אני זוכר שהרופא אמר לי שTSH גבוה זה דווקא להשמנה
תודה על העצות אבל אני אוכל את המצות עם הביצה מצייה ודווקא זה מדברים שמקלים עלי
על איזה בשר אתה ממליץ? (בעייתי טיפה כי אני שונא שומן)
אני די בררן באכול (נדפקתי )

אתה בטוח שזה לא הפוך כי אני זוכר שהרופא אמר לי שTSH גבוה זה דווקא להשמנה
TSH לא נותן את התמונה המלאה, צריך לבדוק T3, עדיף שתבדוק האם יש לך פעילות יתר או תת פעילות

על איזה בשר אתה ממליץ? (בעייתי טיפה כי אני שונא שומן)
אני די בררן באכול (נדפקתי )
בשר אדום, איברים פנימיים, חזיר אם אין לך בעיה עם זה.

בכל מקרה ממליץ שוב לפנות לאיש מקצוע

• פותח/ת השרשור
TSH לא נותן את התמונה המלאה, צריך לבדוק T3, עדיף שתבדוק האם יש לך פעילות יתר או תת פעילות

בשר אדום, איברים פנימיים, חזיר אם אין לך בעיה עם זה.

בכל מקרה ממליץ שוב לפנות לאיש מקצוע
אני מסתכל בבדיקות ישנות שלי T3 גבוה לפעמים גבוה מהטווח התקין( הבדיקות שאני רואה הן לפני צבא) אבל הייתי אצל אין ספור רופאים כולל בצבא כולם אמרו הכל בסדר
אני עובד כרגע במשרת סטודנט אין לי את הכסף ללכת לפרטי (במיוחד שאני חוסך לטיול לפני הסמסטר באפריל)

אני מסתכל בבדיקות ישנות שלי T3 גבוה לפעמים גבוה מהטווח התקין( הבדיקות שאני רואה הן לפני צבא) אבל הייתי אצל אין ספור רופאים כולל בצבא כולם אמרו הכל בסדר
אני עובד כרגע במשרת סטודנט אין לי את הכסף ללכת לפרטי (במיוחד שאני חוסך לטיול לפני הסמסטר באפריל)
גבוה זה אומר פעילות יתר.
ותבקש בדיקה מהקופה, בגלל שיש לך בעיות הם אמורים לאשר את הבדיקה ללא בעיה

• פותח/ת השרשור
גבוה זה אומר פעילות יתר.
בסדר תודה
גבוה זה אומר פעילות יתר.
משהו קטן ממה שראיתי בהיסטוריה שלי היה TSH וT3 גבוהים T4 גבוה אבל לא מעל הנורמה זה עדיין יכול להעיד על פעילות יתר?

בסדר תודה

משהו קטן ממה שראיתי בהיסטוריה שלי היה TSH וT3 גבוהים T4 גבוה אבל לא מעל הנורמה זה עדיין יכול להעיד על פעילות יתר?
כן, אבל זה משהו שאתה צריך לברר עם הרופא שלך

אני שוקל 71.8 קילו מתאמן כבר שנה וחצי כל השנה וחצי עשיתי מסה (שכל כמה זמן העלתי את המאזן התחלתי מ2800 קלוריות)
כרגע הגעתי ל4.5 אלף קלוריות הבעיה שאני לא מצליח לאכול כל כך הרבה
לפני 3 שבועות הייתי על 4000 שקלתי 72.5 לפני שבועיים אותו דבר 72.5 השבוע לא יצא לי כל כך לאכול הגעתי כל יום חוץ מאתמול ל3.5 היום מדדתי אני 71.8
כמו כל מדידה בבקור אחרי שירותים
לא יודע כבר מה לעשות אני פשוט לא מצליח להגיע ל4.5
הדרך היחידה שלי זה לעשות עוד שייק של 1000 קלוירות ביום בתור ארוחה (כבר יש לי 2) וזה לחיות משייקים
האם זה בסדר לא יודע תאמת מה לעשות

@Mike
@Tank
@kotzer

אחי זה בגלל שאתה שנה וחצי מסה!
הגוף כבר התרגל למלא אוכל אז הוא לא עולה יותר . אתה צריך לעשות הפסקה ממסה איזה חודש ולעשות נטרלי או חיטוב ואז לחזור לאט לאט ואתה תראה שאתה עולה שוב (אלה אם כן יש לך באמת בעיה בבלוטת התריס ואז זה משהו אחר).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית