התייעצות לגבי קניית מוט אולימפי

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
אז ככה: ראיתי באתר של מגה ספורט מוט של body solid ב 850 ש"ח. באתר של סאל ספורט ראיתי ככה:
Team barbell של again faster ב 1600
The bear ב 1350
אלייקו xf ב2750 ועוד כמה דגמים עד כמעט 5000.

השימוש הוא תרגילי כוח, לא wl. מעדיף מוט אחד להכל, כלומר שלא יהיה גמיש מדי לסקוואט מצד שני לדדליפט כנראה עדיף לא ממש קשיח.
אשמח למידע מה עדיף ולמה, וגם אם מישהו מכיר את הדגמים השונים של אלייקו ואם יש הבדל ביניהם ובכלל אם שווה לשלם הרבה יותר על אלייקו או מוט ב 850 יעשה את העבודה.

ולגבי קניה אם מישהו יכול להמליץ מקומות אחרים אשמח לדעת. גם הזמנה מחו"ל אפשרית אם זה יותר משתלם (עם משלוח, מיסים והכל)

• פותח/ת השרשור
בונה חדר לאימונים? כמה עולה מנוי?
למנהלי lbs יהיה מחיר מיוחד, למנהלי אתר חינם 😉
וכן, מתכנן על חדר כושר ביתי, מתכנן לבנות כלוב גם (כן, לבנות לא לקנות).

לי יש ציוד מרוג' פיטנס, הכל הוזמן מחו''ל ונמכר לי.
מוט אוהיו,כלוב מתקפל,פלטות באמפר.
לפי דעתי כדאי לך להזמין מחו''ל.

• פותח/ת השרשור
כמה עלה לך המוט ואיך הוא?
לי יש ציוד מרוג' פיטנס, הכל הוזמן מחו''ל ונמכר לי.
מוט אוהיו,כלוב מתקפל,פלטות באמפר.
לפי דעתי כדאי לך להזמין מחו''ל.
ולא טחנו אותך במשלוח ומיסים?

המוט של בודיסוליד לא שווה 850₪ אפשר להשיג אותו כולל משלוח 600₪ יד שניה 500₪ אבל זה מוט סיני זול אישית משתמש בו שמעתי שהוא סוחב עד 300 250 לא מדגדג לו.

אם רוצים מוט טוב יש לרוג מוט שחור/אפור הוא עולה (יותר נכון עלה לפני 6 שנים) ומתאים גם לסקוואט וגם לדדליפט.

• פותח/ת השרשור
שמעתי שהוא סוחב עד 300 250 לא מדגדג לו.
אם ככה זה בהחלט מתאים לי.
אפשר להשיג אותו כולל משלוח 600₪ יד שניה 500₪
יכול לכוון אותי לאתרים בחו"ל?
אם רוצים מוט טוב יש לרוג מוט שחור/אפור הוא עולה (יותר נכון עלה לפני 6 שנים)
עלה כמה?

בהצלחה!
לי יש מוט (במקור שחור) של Rogue. מעולה ל- PL. עלה לי בסאל ספורט באיזור 3000, לפני כ- 4 שנים.
לא הייתי הולך על סיני זול, אלא אם כן בדקת אותו אישית וראית כל מה שאתה רוצה: מיסבים שמסתובבים יפה וסגורים בטבעת קפיצית, גמישות שמתאימה לך במשקלים גבוהים, חירוץ בצורה ובעומק שנוחים לך ביד. והכי חשוב אחריות - לכמה שנים, אם אפשר.
בגדול, יחס עלות/איכות הציוד שסאל ספורט מביא הוא טוב מאד בעיני.
לגבי הכלוב - תחבר בריתוך או בברגים?

• פותח/ת השרשור
לא הייתי הולך על סיני זול, אלא אם כן בדקת אותו אישית וראית כל מה שאתה רוצה: מיסבים שמסתובבים יפה וסגורים בטבעת קפיצית, גמישות שמתאימה לך במשקלים גבוהים, חירוץ בצורה ובעומק שנוחים לך ביד. והכי חשוב אחריות - לכמה שנים, אם אפשר.
ה body solid במגה ספורט בא עם שנה אחריות לפי מה שכתוב. לגבי בדיקה אני לא בטוח כמה זה בר ביצוע במיוחד לגבי גמישות במשקלים גבוהים.
לגבי מוט רוג לא ראיתי בסאלספורט אבל יש אלייקו במחירים האלה, בטכניון הייתי מתאמן עם אלייקו ואהבתי ממש (לא יודע אם זה אותו דגם).
לגבי הכלוב - תחבר בריתוך או בברגים?
כרגע זה רק בשלב הרעיון שקיבלתי בשבוע שעבר כשראיתי מלא פרופילי פלדה זרוקים במפעל שאני עובד בו והבנתי שאפשר לקחת/לקנות בגרושים.
הסתכלתי על כלובים אצלנו במכון וזה נראה שרוב החיבורים עם ברגים, אני מעדיף לחבר עם ברגים כי זה גם משהו שאני יכול לעשות בעצמי וגם יותר פשוט להביא את הרוב מפורק ולחבר כבר איפה שאני ארצה שהוא יעמוד.

יש אלייקו במחירים האלה, בטכניון הייתי מתאמן עם אלייקו ואהבתי ממש
אני גם אוהב אותם והייתי הולך על אלייקו בעלות כזו.

כרגע זה רק בשלב הרעיון שקיבלתי בשבוע שעבר כשראיתי מלא פרופילי פלדה זרוקים במפעל שאני עובד בו והבנתי שאפשר לקחת/לקנות בגרושים.
הסתכלתי על כלובים אצלנו במכון וזה נראה שרוב החיבורים עם ברגים, אני מעדיף לחבר עם ברגים כי זה גם משהו שאני יכול לעשות בעצמי וגם יותר פשוט להביא את הרוב מפורק ולחבר כבר איפה שאני ארצה שהוא יעמוד
מעולה. זה היה חלום שלי בתקופת ההקמה של מפעל מסויים שעבדתי בו. הפרופילים שאתה יכול להשיג ככה יכולים להיות ברמה הרבה יותר גבוהה מכל כלוב תעשייתי, ואתה יכול להשתמש בכל מיני פרופילים (צריך לשים לב לאחידות בעובי החומר ולאיכות הברגים).

אם ככה זה בהחלט מתאים לי.

יכול לכוון אותי לאתרים בחו"ל?

עלה כמה?
בארץ, קניתי בזמנו מאיזה אתר. יש גם את עמי (0523414756) שממנו קניתי את הכלוב ויודע שקננו ממנו מוטות של בודיסוליד ב600 בחבילה.

לפני שאתה יוצא להזמנה כנס ליד 2 וחפש מוטות בדרך כלל יש שם המון מוטות כאלה שמחפשים מאמץ רציני.

המוט של רוג חושב עלה 2000₪/2500₪ בסאל ספורט.

לפני שאתה יוצא להזמנה כנס ליד 2 וחפש מוטות בדרך כלל יש שם המון מוטות כאלה שמחפשים מאמץ רציני.
צודק. ושם במיוחד צריך לבדוק אישית את המוט לפני סגירה על קניה (אני נפלתי ככה עם מוט שקניתי למישהו).

כמה עלה לך המוט ואיך הוא?

ולא טחנו אותך במשלוח ומיסים?
מישהו בשם רון קפלן,הזמין מכולה שלמה,בנה חד''כ בבית,ואח''כ פתח סטודיו אז הוא מכר את כל הציוד.
קניתי במחיר שמפורסם בקבלה,לא כולל משלוח, לא כולל מיסים, תוכל לדבר איתו בפייסבוק ,מאמין שיעזור לך Ron Kaplan

• פותח/ת השרשור
אני גם אוהב אותם והייתי הולך על אלייקו בעלות כזו
זאת הייתה השאלה המקורית בעצם, אם שווה להשקיע כמה אלפים במוט ומה ההבדל בין מוט יקר למוט זול.
תזכיר לי, איזה מהנדס אתה? שאני אדע אם אוכל להתייעץ איתך על הנושא 😃

• פותח/ת השרשור
אני גם אוהב אותם והייתי הולך על אלייקו בעלות כזו
זאת הייתה השאלה המקורית בעצם, אם שווה להשקיע כמה אלפים במוט ומה ההבדל בין מוט יקר למוט זול.

עניתי לך (נמחק איכשהו) שאני רק מהנדס סביבה אז אני לא סמכות מי יודע מה בחוזק חומרים. אבל הנסיון שלי עם מוט ברמה בינונית ועם מוטות ברמה נמוכה הראה שההשקעה מאד שווה את זה.

נערך לאחרונה:
זוכר בזמנו את המלצת @SmokingSnake ללכת על מוט איכותי וסוג הפלטות לא משנה. שים לב שציוד זה בור בלי תחתית תמיד יהיו הוצאות עד השלמת החלום...

הצעתי היא: אם אתה קצר בכסף לך על מוט של בודיסוליד שלא יבוא על חשבון פלטות אולם אם יש בכיסך מספיק מזומנים אל תתפשר על מוט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית