"ישראלי אמיתי לא משתמט"

Daniel2

משתמש משקיע
2,059
186
נק' מוניטין:
10,046
2,059
186
מסתבר שכל הפרסומות כחול לבן החדשות של "ישראלי אמיתי לא משתמט" הן יוזמה חדשה של כמה משרדי פרסום,והן משקיעות בו כחמישה מיליון שקלים "בעקבות הנתונים המדאיגים המצביעים על עלייה במספר המשתמטים משירות צבאי",ועל מנת "לעורר שיח ציבורי שיביא לחיזוק הנורמה של גיוס לצה"ל ויעקר מן היסוד השתמטות מהצבא"".
אוקיי,אז הבנו שהספורט הלאומי של מדינת ישראל הוא ציד משתמטים,אבל למה הציבור רואה את זה כעבירה כ"כ חמורה?בסך הכל משתמט(מי שחל עליו חוק גיוס חובה והא בוחר לא להתגייס) מבצע עבירה פלילית בהגדרה,בדיוק כמו ליסוע במהירות 120 קמ"ש.
השאלה אם השתמטות היא רע שלעצמו או רע כי נאסר,או בתאכלס -
גיוס חובה,בעד או נגד?

גיוס חובה - נגד.

עכשיו זה יתפתח ל 30 עמודים על זה שלא יהיו לנו מספיק חיילים.

• פותח/ת השרשור
אני מנחש שאתה נגד בגלל האופי הפאשיסטי של החוק הזה?
מעניין אם יש סטטיסטיקות ונתוני תקציב וכו' של הצבא,על מנת שיהיה אפשר לבחון האם באמת יש צורך בכל אזרחי המדינה כחיילים או שסתם מדובר בנטל כלכלי מיותר,והאם עדיף להקים צבא מקצועי.

א) זה חוק פאשיסיטי.
ב) צה"ל כמו שהוא עכשיו הוא ממש לא יעיל, והתקציב שלו הוא אחד הגבוהים בעולם.
ג) מנצלים את צה"ל לתפקידים שלא קשורים אליו ומתייחסים אליו כאל כוח עבודה זמין.

ציטוט מדוח וינוגרד:

בנוסף, צה"ל אמנם ממלא בישראל תפקידים משניים מגוונים ואינו רק כוח לוחם, אולם אסור שדבר זה יטשטש את העובדה כי מטרתו הראשונה והעיקרית של צה"ל היא להיות מוכן למלחמה על מנת להגן על המדינה ועל תושביה, ולהשיג בה ניצחון. חלק מן הליקויים שנמצאו בפעולת צה"ל במלחמת לבנון היו קשורים לעובדה כי לצד מטרה מרכזית זו של צה"ל, "נרתם" הצבא גם לפעולות מתמשכות שלא היו קשורות ללחימה ממש. כך לגבי פעולות שיטור ואבטחה ביו"ש, כך לגבי חלק מן ההיבטים של המלחמה בטרור וכך לגבי פעולות כגון ליווי ההתנתקות בקיץ 2005 .
הייתה גם וועדה לבחינת שירות חובה בצה"ל בזמנו:

הוועדה לבחינת שירות חובה בצה"ל ממליצה לקבוע אמות מידה לשירות חובה בצה"ל. אלו שלא יעמדו בקריטריונים יגוייסו לשירות אזרחי.

על פי המלצות הוועדה, בראשות האלוף (במיל.) גדעון שפר, חלק מבני ה-‏18 לא יגוייסו לצה"ל ויישלחו לשירות אזרחי; מנגד, שכר חיילים בשירות חובה יועלה באופן חד, והם ישתכרו כ-‏3,500 שקל בחודש. מהלך שכזה יביא לקיצוץ משמעותי במספר החיילים שישרתו בצה"ל. לטענת הוועדה, הצבא יתפקד בצורה יעילה וחסכונית יותר אם יקצץ במספר החיילים בשירות סדיר.

חבר הוועדה ד"ר יעקב שיינין אמר בראיון לקול ישראל: "כור ההיתוך הוא דבר חשוב אך איני חושב שבשנת 2004 זה תפקיד של הצבא. זה צריך להיות תפקיד של משרד החינוך. אני חושב שמה שקרה בשנות ה-‏50, שהצבא מילא את כל התפקידים בנוסף לתפקיד הביטחון, זה היה טוב לשנים הראשונות של קיום המדינה. כיום, נטל הביטחון הוא מספיק גדול".

לדברי שיינין, צה"ל צריך לגייס רק את האנשים שהוא צריך: "במקום לגייס אנשים לעבודות שוליות אפשר להפנותם לשירות אזרחי כמו שוטרי תנועה בכבישים". שיינין מציע שגם מגזרים אחרים, שאינם משרתים בצבא, יגוייסו לשירות לאומי. "היום ישנם מגזרים שונים שלא משרתים מכל מיני סיבות. הם היו יכולים לשרת בתפקידים שונים אחרים. גם המגזר הערבי יכול לשרת בשירות לאומי".
המסמך המלא: http://www.scribd.com/doc/16769078/Shefercommittee

חבל שהם עדיין מעוניינים בכפייה על אנשים שלא יתגייסו, אבל לפחות זה צעד בכיוון הנכון.

משום מה עושה רושם שאף אחד לא מפחד שלא יהיו לנו מספיק חיילים, אלא שצה"ל לא יהיה יותר "כור ההיתוך" של המדינה. ממש תפקיד חשוב.

כשהייתי גר בישראל שנאתי את המערכת הצבאית פשוט, כל פעם שהצבא הביא 'תידרוך' מה שהיה בוא זה לרוב:
'לכו לקרבי ולא לשום מקום אחר, קרבי זה המקום ואין מקום למשתמטים' (כמובן שלא במילים הללו, אבל זה המסר שתמיד היה)
הדחף של לשלוח יילדים לקרבי ולתת להם אפשרות שנייה כלא די לא מיסתדר לי.
כן ישראל נמצאת במצב ביטחוני לא מי יודע מה טוב, אבל יש פשוט דברים שהם לא יכולים לעשות.

כשהייתי גר בישראל שנאתי את המערכת הצבאית פשוט, כל פעם שהצבא הביא 'תידרוך' מה שהיה בוא זה לרוב:
'לכו לקרבי ולא לשום מקום אחר, קרבי זה המקום ואין מקום למשתמטים' (כמובן שלא במילים הללו, אבל זה המסר שתמיד היה)
הדחף של לשלוח יילדים לקרבי ולתת להם אפשרות שנייה כלא די לא מיסתדר לי.
כן ישראל נמצאת במצב ביטחוני לא מי יודע מה טוב, אבל יש פשוט דברים שהם לא יכולים לעשות.

כן ישראל מדינה פשיסטית , אבל ישראל גם נמצאת במלחמה תמידית ולכן צריכה צבא .
השאלה האם צבא מקצועי יתפקד יותר טוב , היא לא שאלה טריוואלית .
בכל מקרה משתמטים הם הזבל של הזבל , כרגע מבחינתי צבא או שירות לאומי זה כמו מיסים
אם אתה לא משלם כל השאר צריכים לשלם יותר . (טרול זדיין מראש ) .

כל עוד אנחנו מדינה קטנה ויחידה שמוקפת מכל עבריה במדינות ערביות מוסלמיות - חובה להתגייס !!
אין לנו ברירה אחרת , אין לנו ארץ אחרת !!

השאלה האם צבא מקצועי יתפקד יותר טוב , היא לא שאלה טריוואלית .
בכל מקרה משתמטים הם הזבל של הזבל , כרגע מבחינתי צבא או שירות לאומי זה כמו מיסים
אם אתה לא משלם כל השאר צריכים לשלם יותר . (טרול זדיין מראש ) .

העיניין הוא כזה- אנשים שנולדו בארץ\עלו לארץ, לא ידעו שאם הם יישארו עד גיל 18 הם ייצטרכו לעשות צבא (וגם אם יידעו, הם לא חשבו על העיניין בכובד ראש)
ככה שהם לא אשמים בשום דבר בהנחה ולא יירצו לעשות צבא ולהישתמט בעתיד לא?

מסכים איתך שהיא צריכה צבא, אבל לדעתי הם צריכים לשנות את המערכת ואיכשהו לעלות לאזרחים את המוטיבציה לשרת.
שוב פעם מה שנראה כרגע זה 'תגייס או תכנס לכלא' וזה לא ממש מעלה מוטיבציה לגיוס

אני טכנית "משתמט". אומנם יצאתי על סיבות בריאותיות, אבל אני לא חושב שזה ישנה למישהו.
בכל מקרה, אני נגד גיוס חובה, ומאותן סיבות שכבר צוינו כאן. אין סיבה שילדים ירקבו בבסיס בזמן שהם משדכים ניירות או מכינים לרב-דביל קפה רק בשביל שאותו רב-דביל יוכל לצאת לפנסיה בגיל 40-45. שיהיה צבא מקצועי, שייעלו את עצמם ושיפסיקו לבזבז כסף על פרסומות מפגרות בשביל להסיט את השיח הציבורי מזה שהצבא זה הגוף הכי לא יעיל וחסר היגיון מבחינה כספית ותפעולית, גם ככה כל שנה הם מספרים לנו איך ממש עוד שניה יהיו יותר משתמטים ממתגייסים.

ולצורך העניין, בעתיד הלא רחוק אני אתחיל שירות לאומי, שהוא לדעתי דרך הרבה יותר טובה לתרום בחזרה לקהילה שלך מאשר לשבת במשרד איפשהו ליד הבית ולהעביר את הזמן כל יום עד שאתה הולך הביתה.

נערך לאחרונה:
כל עוד החוק אומר שאתה צריך להתגייס אני חושבת שצריך לאכוף אותו.
מי שלא מתגייס או עושה שירות ליאומי לא צריך להצביע.

מי שיכל לעשות ולא עשה,מי שכשיר ולא הולך מתאמי נוחות- אדם סוג ז',אזרח סוג ז'...בדיוק כמו הבני דודים... מי שחווה מה זה לחזור מפעילות לכוון אורות של מדינת ישראל,מי שראה לא בטלוויזיה את האויב מבין על מה הוא נלחם...כל השאר -קשקשני מקלדת...
נ.ב. משה,תרשום לי גם סוכן של צה"ל

מי שיכל לעשות ולא עשה,מי שכשיר ולא הולך מתאמי נוחות- אדם סוג ז',אזרח סוג ז'...בדיוק כמו הבני דודים... מי שחווה מה זה לחזור מפעילות לכוון אורות של מדינת ישראל,מי שראה לא בטלוויזיה את האויב מבין על מה הוא נלחם...כל השאר -קשקשני מקלדת...
נ.ב. משה,תרשום לי גם סוכן של צה"ל

אז לפי דברייך, השירות שעשיתי הוא מיותר ואני קשקשן מקלדת.

כל עוד החוק אומר שאתה צריך להתגייס אני חושבת שצריך לאכוף אותו.
מי שלא מתגייס או עושה שירות ליאומי לא צריך להצביע.

למה לא צריך להצביע?
החוק פונה קודם כל לאזרחי ישראל לפני אלו שהיתגייסו

השאלה כמה מתוך המלש"בים PER שנה(בהנחה וצה"ל יהפוך לצבא מקצועי) באמת יעדיפו להתגייס תמורת כסף.
מה אם יקרה מצב שמחזורי הגיוס יהיו כל כך נמוכים שיהיה מחסור בחיילים(הן בשדה הקרב והן במערך התומך)
בסופו של דבר אנחנו לא כמו ארצות הברית שיש מיליונים על גבי מיליונים של אזרחים.

אין כמעט קשר בין נסיעה על 120 והשתמטות, אם אתה תשתמט אתה תלך ללמוד ולעבוד במשך 3 שנים שבהם אני לא אעשה כלום עם החיים שלי.
אין סיבה בעולם שזה יקרה, כמעט כל אחד יכול לקבל תפקיד, אבל אם באמת יש סיבה שבן אדם לא יכול לשרת אז כמובן שהוא לא ישרת.

קורן, אתה עשית שירות.

אנחנו מדברים יותר על כאלו שלא עשו שירות.
צה"ל צריך את הג'ובניקים, אולי לא בכמויות שיש לו היום, אבל אי אפשר להגיד שאנחנו מיותרים לחלוטין.

קורן, אתה עשית שירות.

אנחנו מדברים יותר על כאלו שלא עשו שירות.
צה"ל צריך את הג'ובניקים, אולי לא בכמויות שיש לו היום, אבל אי אפשר להגיד שאנחנו מיותרים לחלוטין.
הוא רשם שכל מי שלא חזר מ"לראות את האוייב בעיניים" חזרה לאורות ישראל קשקשן מקלדת.
חצי מהשירות שלי אני טחנתי שמירות בתותחנים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית