עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מתיחה כזו תהיה טובה?שרירי המותן כסל. הם גורמים לאגן לסתובב לאחור.
לא, הוא מושך את האגן לאחור. אם הוא לא גמיש הוא לא משחרר מספיק טווח וגורם לאגן לחזור אחורה.שריר מותן כסל מכווץ דווקא אמור לעשות לך "תחת ברווז" שזה הפוך מהבאט ווינק לא?
בהחלט, תוודא שאתה לא מאבד מהמתיחה בגלל קיעור של הגב.מתיחה כזו תהיה טובה?
![]()
לא, הוא מושך את האגן לאחור. אם הוא לא גמיש הוא לא משחרר מספיק טווח וגורם לאגן לחזור אחורה.
בסקוואט אנו עושים תחת ברווז שנקרא סיבוב אגן לפנים.
אבל הוא מתחיל מעמוד השידרה ומהחלק העליון של האגן ומתחבר לירך. הייתי מצפה שאם הוא מתכווץ הוא יגרום להיפר לורדוזה ולא ההפך.
נראלי שהתבלבלת, כופפי ירך ממש לא גורמים לBUT WINK, אלו הפושטי ירך שעושים את זה, ההאמסטרינג והמקרבים ואותם צריך למתוחשרירי המותן כסל. הם גורמים לאגן לסתובב לאחור.
אוקי, תודה רבה על העזרה:)לא, הוא מושך את האגן לאחור. אם הוא לא גמיש הוא לא משחרר מספיק טווח וגורם לאגן לחזור אחורה.
בסקוואט אנו עושים תחת ברווז שנקרא סיבוב אגן לפנים.
בהחלט, תוודא שאתה לא מאבד מהמתיחה בגלל קיעור של הגב.
לא נראה לי... ההאמסטרינגס שלי גמישים יחסית (אני יכול לגעת עם כל כף היד ברצפה כשהרגליים ישרות), לגבי המקרבים - לא בטוח, איך אפשר לבדוק זאת? מהי מתיחה טובה למקרבים?נראלי שהתבלבלת, כופפי ירך ממש לא גורמים לBUT WINK, אלו הפושטי ירך שעושים את זה, ההאמסטרינג והמקרבים ואותם צריך למתוח
שפגט מכיר?אוקי, תודה רבה על העזרה:)
לא נראה לי... ההאמסטרינגס שלי גמישים יחסית (אני יכול לגעת עם כל כף היד ברצפה כשהרגליים ישרות), לגבי המקרבים - לא בטוח, איך אפשר לבדוק זאת? מהי מתיחה טובה למקרבים?
מכיר.שפגט מכיר?
וזו לא בהכרח בעיה של גמישות
יש מתיחות מסוימת שלדעתך כדאי לעשות?לא רק ההאמסטרינגס. גם מקרבי הירך והגלודיוס מקסימוס. בקיצור, צריך למתוח את הירך האחורית, הפנימית והתחת
הנה. פה זה מסביר אילו שרירים מעורבים
סטאפ לא נכון עם היפראקסטנשןמכיר.
אז מה זה יכול להיות?
אוקי, תודה על התגובה:)סטאפ לא נכון עם היפראקסטנשן
זוקפי גב חלשים
מבנה ירך-אגן מחורבן
רוחב עמידה
כיוון הרגל
תודה רבה על התגובה. מקווה שאזכור לצלם בפעם הבאה שאעשה סקוואט.אני מזועזע מהתגובות,
למי שתהה, כופפי הירך אינם קשורים אפילו לא בקצת לסיבוב אגן לאחור בתחתית הסקוואט.
וגם לא ההמסטרינגס, כי הם מתקצרים במפרק הברך בזמן ההתארכות שלהם במפרק הירך, לכן יעבדו איזומטרית, זה כמובן משתנה באנטרופומטריה ובסוג הסקוואט אבל בכל המקרים, נדיר מאוד אם בכלל קיים סיכוי להמסטרינגס להגיע לאי ספיקה פסיבית בסקוואט.
קבוצת השרירים היחידה שאכן נמצאת במתיחה מקסימלית הם מקרבי הירך, אבל גם הם לא תמיד הגורם הבעייתי אם כי אכן יכולים להיות.
לרוב הבעיה הוא ביצוע לקוי של התרגיל, אי פתיחה של הברכיים החוצה יכולה לגרום לעצם הפימור לדחוף את האגן אחורה,
או שליטה נמוכה של המתאמן על השרירים המניעים את האגן ועמוד השדרה, שזה משהו שצריך לעבוד עליו במידה ואכן זה המקרה.
במקרים מסויימים גם אין בכלל סיבוב אגן לאחור למרות שנדמה למתבונן החיצוני שאכן יש, לכן אתה מוזמן להעלות סרטון ונראה.
אני מזועזע מהתגובות,
למי שתהה, כופפי הירך אינם קשורים אפילו לא בקצת לסיבוב אגן לאחור בתחתית הסקוואט.
וגם לא ההמסטרינגס, כי הם מתקצרים במפרק הברך בזמן ההתארכות שלהם במפרק הירך, לכן יעבדו איזומטרית, זה כמובן משתנה באנטרופומטריה ובסוג הסקוואט אבל בכל המקרים, נדיר מאוד אם בכלל קיים סיכוי להמסטרינגס להגיע לאי ספיקה פסיבית בסקוואט.
קבוצת השרירים היחידה שאכן נמצאת במתיחה מקסימלית הם מקרבי הירך, אבל גם הם לא תמיד הגורם הבעייתי אם כי אכן יכולים להיות.
לרוב הבעיה הוא ביצוע לקוי של התרגיל, אי פתיחה של הברכיים החוצה יכולה לגרום לעצם הפימור לדחוף את האגן אחורה,
או שליטה נמוכה של המתאמן על השרירים המניעים את האגן ועמוד השדרה, שזה משהו שצריך לעבוד עליו במידה ואכן זה המקרה.
במקרים מסויימים גם אין בכלל סיבוב אגן לאחור למרות שנדמה למתבונן החיצוני שאכן יש, לכן אתה מוזמן להעלות סרטון ונראה.
שרירי המותן כסל
זה מיתוס ידוע בקשר לבאט ווינק:קבוצת השרירים היחידה שאכן נמצאת במתיחה מקסימלית הם מקרבי הירך
שים לב שלמרות שמצד אחד הגב מתכופף ואכן שרירי האמסטרינג נמתחים אך בצד השני הזווית בין השוק לירך קטנה ושם "משתחרר לנו חבל" כך שהשריר נמצא כמעט בחוסר מתיחה.נראלי שהתבלבלת, כופפי ירך ממש לא גורמים לBUT WINK, אלו הפושטי ירך שעושים את זה, ההאמסטרינג והמקרבים ואותם צריך למתוח
היה מיותר מצידי לציין את ההאמסטרינג, אני מכיר את העניין של ההתקצרות בברך, אבל זה הרגל ישן(להמליץ למתוח אותם).זה מיתוס ידוע בקשר לבאט ווינק:
שים לב שלמרות שמצד אחד הגב מתכופף ואכן שרירי האמסטרינג נמתחים אך בצד השני הזווית בין השוק לירך קטנה ושם "משתחרר לנו חבל" כך שהשריר נמצא כמעט בחוסר מתיחה.
שרירי מותן כסל מתקצרים כתוצאה מאורח חיים יושבני וחוסר פעילות גופנית. לאנשים שאין להם גמישות בשרירים אלו, לא יהיה מומלץ לעשות תרגילי בטן אשר מערבים תנועה משרירים אלו כגון L/sit .
אני אעלה סרטון במשך היום שמסביר את כוונתי היטב.