איפה יש יותר חיידקים, על האסלה או על הציוד בחדר הכושר?

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
איפה יש יותר חיידקים, על האסלה או על הציוד בחדר הכושר?
מחקר עצמאי ביצע בדיקת מיקרוביולוגיה על 27 יחידות ציוד כושר בשלושה מכוני כושר כדי לבדוק כמה ואילו חיידקים חיים על המסילות ("הליכונים" בשפת העם), אופני כושר ומשקולות חופשיות.
מעל ל-70%% מהחיידקים שנמצאו על המכשירים השונים בחדר הכושר היו חיידקים שעלולים להזיק לגופינו. במספרים, נמצאו מעל מיליון (!) חיידקים לאינץ' (2.54 ס"מ) רבוע. אם נשים את זה רק בפרספקטיבה, מושב אסלה טיפוסי מכיל סה"כ 3,200 חיידקים לאינץ' מרובע.

אם נמשיך עם המספרים, משקולת יד ממוצעת מכילה פי 362 יותר חיידקים ממושב אסלה טיפוסי. מסילות ואופני כושר מכילים פי 417 יותר חיידקים ממושב אסלה טיפוסי.
ההמלצה? לנגב את המכשור עם אלכוהול במידה ויש בחדר הכושר. בארה"ב זה מאוד נפוץ בכל פינה אפשרית כמעט בחדר הכושר. משום מה בישראל עוד לא שמעו על כך......

עד כאן, הישארו נקיים

מקור: Study: Examining Gym Cleanliness

examining-germs-gym.jpg

אני תמיד רוחץ ידיים פעמיים עם סבון אחרי אימון , היה לי ברור שחדר כושר זה המקום הכי מזוהם שיש, אף אחד לא מנקה לעולם את הידיות או את המשקולות / מוטות
אם ככה מעניין מה המצב של האסלה בחדר כושר...🥷
המנקים מנקים אותה כל כמה שעות אז המצב שם סטנדרטי

המסקנה מהניסוי זה שכדי להוריד את כמות החיידקים בחדכ צריך לחרבן שם?

אף אחד לא מנקה לעולם את הידיות או את המשקולות / מוטות
תלוי איפה, מעבר לכך שכל מתאמן מנקה אחריו את הידיות במכשירים האירוביים, אצלנו המנקים עובדים כל יום מ-23 עד 2 בלילה על החדר כושר, ויום ראשון החדר כושר נפתח ב-11 בצהרים כי הם עובדים מ-6 בבוקר לעשות ניקיון יסודי, אבל ברוב חדרי הכושר לא אכפת אפילו שאנשים מתאמנים בלי מגבת..

תלוי איפה, מעבר לכך שכל מתאמן מנקה אחריו את הידיות במכשירים האירוביים, אצלנו המנקים עובדים כל יום מ-23 עד 2 בלילה על החדר כושר, ויום ראשון החדר כושר נפתח ב-11 בצהרים כי הם עובדים מ-6 בבוקר לעשות ניקיון יסודי, אבל ברוב חדרי הכושר לא אכפת אפילו שאנשים מתאמנים בלי מגבת..
מנקים אצלכם את המכשירים ? , אם כן כל הכבוד , לא ראיתי דבר כזה עדיין. עושים שואב אבק כמו מטורפים ורק מייצרים יותר אבק

מנקים אצלכם את המכשירים ? , אם כן כל הכבוד , לא ראיתי דבר כזה עדיין. עושים שואב אבק כמו מטורפים ורק מייצרים יותר אבק
אצלנו המקום מבריק, אתה לא תראה כמעט בשום מקום דבר כזה, כל שעה יש עובד ניקיון שעובר בחדר כושר, כל יום 3 שעות ניקיון על כל המכשירים, ופעם בשבוע ניקיון של 5-6 שעות נקיון יסודי, ובכל מצב אם קורה משהו אנחנו המדריכים מתקשרים לקבלה והם מביאים ניקיון.

אבל תשמע זה חדר כושר של האוניברסיטה העברית, זה עמותה עם תקציבים גדולים, זה למה המקום נחשב יוקרתי, אבל עם המחירים של המנוי אתה תעדיף לעשות מנוי במקום אחר ולנקות בעצמך 😆

אבל עם המחירים של המנוי אתה תעדיף לעשות מנוי במקום אחר ולנקות בעצמך 😆
לא בטוח, אני משלם 350 שקל בחודש רק בשביל נוחות, אני מעדיף תמיד לשלם עוד קצת ולקבל את הכי טוב.
בכל אופן אני גר בת״א, לבוא לירושלים להתאמן זה בעייתי 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית