הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המלצות ברלין

Born slippy

משתמש קבוע
1,707
836
נק' מוניטין:
3,222
1,707
836
היי 😃
אשמח אם תעזרו לי עם רעיונות טובים
לניצול הזמן בברלין.
נהיה שם 3 ימים, ולא בא לי לבזבז אותם על משהו רקוב ולהפסיד משהו שווה.

תודה מראש

בעיקרון יש 3 אזורים מרכזיים שצריך להכיר בברלין שהם:
kreuzberg - איזור המסיבות,המועדונים והפאבים
mitte- איזור האוכל
ואיזור המרכז/alexanderplatz - איפה שכל החנויות,הבאזרים והקניונים(פה גם נמצא פרימארק)

חשוב מאוד לקנות כרטיס חופשי שבועי(אם אתם שם לפחות שבוע) אם לא יש גם כרטיסים ל3 ימים וליום וכו(הכרטיסים לשבוע צריך לקנות בקופות ולא במכשירים ,עולים כ30 יורו),הם מקנים תחבורה ציבורית חופשית ברחבי העיר למעט איזורי C שזה כבר בגבולות העיר וצריך לקנות כרטיס נוסף בשבילם(או לחילופין לקנות כרטיס יקר יותר לשבוע,שזה לא משתלם ואל תעשו את זה).
אם אתם בוחרים לא לקנות כרטיס שבועי/יומי ורוצים לקנות כרטיסים לנסיעה יחידה,זה עובד ככה:
הבאן בברלין נוסע במעגל,בשתי כיוונים,הכרטיס שאתה קונה הוא פר כיוון,לכן אתה יכול לנסוע חופשי בכיוון אחד,אבל אם תרצה לחזור למקום שבו הייתה תצטרך לעלות על רכבת לכיוון השני ולכן תצטרך כרטיס נוסף(שזה יוצא לא משתלם בטווח הארוך כי אתם תשתמשו ברכבות הרבה).

מבחינת מסעדות מומלצות:

The Bird-ההמבורגר הטוב ביותר שאכלתי בחיים(אכלתי בסניף שבקרויזברג)

Burgermeister-תשעים אחוז מהזמן יש תור,אבל ברגע שתטעם(חובה להזמין צ'ילי צי'ז פרייז) אתה תבין למה יש תור.

שוק אוכל כל יום חמישי, כתובת: Eisenbahnstraße 42 - מומלץ מאוד מאוד מאוד,יש שם דברים הזויים וטעימים,אבל גם יחסית יקרים.

לא הספקנו להיות אבל מקום עם קונפסט אדיר (ברזי בירה במרכז כל שולחן, אתה מוזג לעצמך וזה סופר לך כמה מ"ל שתית וכמה אתה צריך לשלם) והמבורגרים טובים - The Pub, באזור של אלכסנדרפלאץ

Berlin Burger International (BBI - שווה לקפוץ אם אתם באזור,המבורגרים מאוד שומניים והלחמניה מתפרקת מרוב שמן,אבל טעים מאוד,מומלץ להזמין את הצ'יפס בטטה,אגדי.

KEDEWE-הקניון של האחוזון העליון,כיף להסתובב ולראות דברים שבחיים לא יהיה לך כסף לקנות אותם(כמו כובע גרב אדום ב300 יורו),יש בקומה העליונה מסעדת דליקטסים,טעים ויקר,אם בא לכם להתפנק זה אחלה מקום.

זה מה שאני זוכר כרגע,אם אני אזכר בעוד אני אוסיף.

מבחינת מקומות מומלצים:

אם אתם אוהבים רום ו/או קוקטיילים,ולא בא לכם רעש וצלצולים של מועדונים,יש אחלה מקום בשם rum trader ,קשה מאוד למצוא אותו בפעם הראשונה(מאחורי איזה בניין מגורים),אבל האווירה היא של שנות ה50,יש מקום לאולי 15-20 אנשים בפנים,וכל מי שנכנס לשם הוא מישהו שעוסק בתחום ההומני(נגנים,סופרים,ציירים וכו),קוקטיילים מדהימים,והבעלים(למרות שהוא לבוש כמו נאצי בחליפה)אוהב ישראלים.
אם תצליחו להכנס זה חוויה.

le wilde renatte- רוב המועדונים בברלין כמעט ואין סיכוי להכנס אליהם אם אתה לא דובר גרמנית אז זה כבר עניין שלכם,אבל אני אעתיק לך את מה שרשמתי בטריפ אדוויזור על המקום(אגב להוריד טריפ אדוויזור לפלאפון זה חובה).

So we met 4 German girls at a nearby bar, if it weren't for them we wouldn't be able to enter as the door(wo)man doesn't like foreigners, once inside you will have to enter another door to go even deeper down the rabbit hole- a smoke and drug infused dark room with monotone, repetitive, slow techno music. The people inside were very drunk/high so if you're into this kind of stuff you'll love it.

• פותח/ת השרשור
בעיקרון יש 3 אזורים מרכזיים שצריך להכיר בברלין שהם:
kreuzberg - איזור המסיבות,המועדונים והפאבים
mitte- איזור האוכל
ואיזור המרכז/alexanderplatz - איפה שכל החנויות,הבאזרים והקניונים(פה גם נמצא פרימארק)

חשוב מאוד לקנות כרטיס חופשי שבועי(אם אתם שם לפחות שבוע) אם לא יש גם כרטיסים ל3 ימים וליום וכו(הכרטיסים לשבוע צריך לקנות בקופות ולא במכשירים ,עולים כ30 יורו),הם מקנים תחבורה ציבורית חופשית ברחבי העיר למעט איזורי C שזה כבר בגבולות העיר וצריך לקנות כרטיס נוסף בשבילם(או לחילופין לקנות כרטיס יקר יותר לשבוע,שזה לא משתלם ואל תעשו את זה).
אם אתם בוחרים לא לקנות כרטיס שבועי/יומי ורוצים לקנות כרטיסים לנסיעה יחידה,זה עובד ככה:
הבאן בברלין נוסע במעגל,בשתי כיוונים,הכרטיס שאתה קונה הוא פר כיוון,לכן אתה יכול לנסוע חופשי בכיוון אחד,אבל אם תרצה לחזור למקום שבו הייתה תצטרך לעלות על רכבת לכיוון השני ולכן תצטרך כרטיס נוסף(שזה יוצא לא משתלם בטווח הארוך כי אתם תשתמשו ברכבות הרבה).

מבחינת מסעדות מומלצות:

The Bird-ההמבורגר הטוב ביותר שאכלתי בחיים(אכלתי בסניף שבקרויזברג)

Burgermeister-תשעים אחוז מהזמן יש תור,אבל ברגע שתטעם(חובה להזמין צ'ילי צי'ז פרייז) אתה תבין למה יש תור.

שוק אוכל כל יום חמישי, כתובת: Eisenbahnstraße 42 - מומלץ מאוד מאוד מאוד,יש שם דברים הזויים וטעימים,אבל גם יחסית יקרים.

לא הספקנו להיות אבל מקום עם קונפסט אדיר (ברזי בירה במרכז כל שולחן, אתה מוזג לעצמך וזה סופר לך כמה מ"ל שתית וכמה אתה צריך לשלם) והמבורגרים טובים - The Pub, באזור של אלכסנדרפלאץ

Berlin Burger International (BBI - שווה לקפוץ אם אתם באזור,המבורגרים מאוד שומניים והלחמניה מתפרקת מרוב שמן,אבל טעים מאוד,מומלץ להזמין את הצ'יפס בטטה,אגדי.

KEDEWE-הקניון של האחוזון העליון,כיף להסתובב ולראות דברים שבחיים לא יהיה לך כסף לקנות אותם(כמו כובע גרב אדום ב300 יורו),יש בקומה העליונה מסעדת דליקטסים,טעים ויקר,אם בא לכם להתפנק זה אחלה מקום.

זה מה שאני זוכר כרגע,אם אני אזכר בעוד אני אוסיף.

מבחינת מקומות מומלצים:

אם אתם אוהבים רום ו/או קוקטיילים,ולא בא לכם רעש וצלצולים של מועדונים,יש אחלה מקום בשם rum trader ,קשה מאוד למצוא אותו בפעם הראשונה(מאחורי איזה בניין מגורים),אבל האווירה היא של שנות ה50,יש מקום לאולי 15-20 אנשים בפנים,וכל מי שנכנס לשם הוא מישהו שעוסק בתחום ההומני(נגנים,סופרים,ציירים וכו),קוקטיילים מדהימים,והבעלים(למרות שהוא לבוש כמו נאצי בחליפה)אוהב ישראלים.
אם תצליחו להכנס זה חוויה.

le wilde renatte- רוב המועדונים בברלין כמעט ואין סיכוי להכנס אליהם אם אתה לא דובר גרמנית אז זה כבר עניין שלכם,אבל אני אעתיק לך את מה שרשמתי בטריפ אדוויזור על המקום(אגב להוריד טריפ אדוויזור לפלאפון זה חובה).

So we met 4 German girls at a nearby bar, if it weren't for them we wouldn't be able to enter as the door(wo)man doesn't like foreigners, once inside you will have to enter another door to go even deeper down the rabbit hole- a smoke and drug infused dark room with monotone, repetitive, slow techno music. The people inside were very drunk/high so if you're into this kind of stuff you'll love it.
וואוו
תודה רבה על ההשקעה!
וגם אני נרשמתי לאיזה סיור אוכל באזור... אבל זה קצת מבאס לחשוב שהמזג אוויר ממש מקפיא :/
אבל שוב תודה רבה על ההשקעה

לא נגעו כאן בחיי לילה -
רוב המועדונים / חיי לילה זה ליד תחנת וורשאוור שטראסה Warschauer Straße

הייתי לפני 5 שנים~ מאמין שדברים השתנו.
חשוב להיות מוכן לסלקציה, בכל מועדון שהיינו - יש סלקציה.
אבל הסלקציה פועלת בצורה הרבה פחות נוראית מהארץ, יש תור מסודר, ובדר"כ אומרים לך למה לא נכנסת. ממליץ בחום להתלבש עם מכופתרת וכו' כי בהרבה מקומות יש קוד לבוש. לחלק מהמקומות יותר קל להכנס עם אתה עם בחורות.
יש מועדון מאוד מפורסם ברגהיין שיצא לי לשמוע שהוא בין הטובים בעולם - לא ניסיתי. יש המון מועדונים, שווה לבדוק מה פתוח באיזה יום, לרוב לקראת הסופ"ש כולם פתוחים, ובתחילת השבוע לא.
ממליץ בנוסף לקחת פאב קרול (הכרתי שם את גרושתי לעתיד) זה כיף ולא מחייב ומכירים אנשים.

אני אישית לא עפתי על שום אטרקציה היסטורית, גן החיות מגניב, לרייכסטאג צריך להזמין סיור מראש באינטרנט אם מעניין. מצטרף להמלצה על THE PUB.

לא נגעו כאן בחיי לילה -
רוב המועדונים / חיי לילה זה ליד תחנת וורשאוור שטראסה Warschauer Straße

הייתי לפני 5 שנים~ מאמין שדברים השתנו.
חשוב להיות מוכן לסלקציה, בכל מועדון שהיינו - יש סלקציה.
אבל הסלקציה פועלת בצורה הרבה פחות נוראית מהארץ, יש תור מסודר, ובדר"כ אומרים לך למה לא נכנסת. ממליץ בחום להתלבש עם מכופתרת וכו' כי בהרבה מקומות יש קוד לבוש. לחלק מהמקומות יותר קל להכנס עם אתה עם בחורות.
יש מועדון מאוד מפורסם ברגהיין שיצא לי לשמוע שהוא בין הטובים בעולם - לא ניסיתי. יש המון מועדונים, שווה לבדוק מה פתוח באיזה יום, לרוב לקראת הסופ"ש כולם פתוחים, ובתחילת השבוע לא.
ממליץ בנוסף לקחת פאב קרול (הכרתי שם את גרושתי לעתיד) זה כיף ולא מחייב ומכירים אנשים.

אני אישית לא עפתי על שום אטרקציה היסטורית, גן החיות מגניב, לרייכסטאג צריך להזמין סיור מראש באינטרנט אם מעניין. מצטרף להמלצה על THE PUB.

אם זה לא סופ"ש (שישי-ראשון) אין יותר מדי מועדונים מעניינים, בעיקר אלה הגדולים של התיירים פתוחים (מטריקס, סודה, טרזור), הסלקציה שם פחות קפדנית, ואם אתם ממש אוהבים מועדונים אז שווה, אבל אם לא אז לא כל כך, זה יהיה די דומה למועדונים בארץ.
סופ"ש זה סיפור אחר ולדעתי ממש מומלץ ללכת לאחד ממועדוני הטכנו ה"מקומיים" (קיטקאט, ברגהיין(!), קאטרבלאו וכו'), לא לבוא עם מכופתרת ועקבים זה לא חתונה, לבוא עם בגדים שחורים לא חגיגיים (ג'ינס, סניקרס וכו'..), אפשר לדעת אם באתם מתאים אם אתם נראים כמו כל שאר התור בערך - בנוגע לתור שכנראה יהיה ויכול ממש לבאס - תכלס אפשר לחתוך להיכנס איזה שליש/רבע לפני הברזלים בנונשלנט, וזה יהיה כאילו מעולם לא חתכתם, אבל על אחריותכם. לדעתי, זה האטרקציה הכי שווה בברלין (ובעיקר ברגהיין), עולם אחר לגמרי מה שהולך שם, ועוד אני אחד שלא סובל מועדונים בד"כ.

גם הגן חיות אש. the bird אחלה מקום אבל נפתח רק בערב וישר יש תור, אני לא זוכר אם אפשר להזמין מקום אבל אם אפשר תזמינו, כי חוץ מזה אין ממש מה לעשות באיזור הזה. כל השאר די בנאלי, ומופיע בכל מדריך בערך.

• פותח/ת השרשור
המלון שלי הוא באלכסנדרפלץ.
ככה שכבר סגרתי את הפינה של הקניות.
מקווה שיצא לנו לפגוש המבורגרים שווים
ובעיקרון אנחנו שם באמצע שבוע אז אני מקווה שיהיה לאיפה לצאת.
אבל תודה על כל הטיפים עד כה 😃

בניגוד למה שאמרו פה לא ממליץ לך ללכת לברגנהיים, כן לפי מה שכולם אומרים בברלין זה המועדון הכי משוגע פה, אם לא באירופה, אבל יש לו סלקציה משוגעת(4 שעות תור בכל רגע שהמועדון פתוח), ואם את באה לשלושה ימים לא הייתי לוקח את הסיכון לחכות כל כך הרבה ואולי לא להיכנס בסוף

אהה עכשיו ראיתי שאת באה באמצע שבוע בעצם אז זה לא רלוונטי

• פותח/ת השרשור
במקום לפתוח נושא חדש, העדפתי להקפיץ את הנושא.
למישהו יש איזה סוג של ניסיון מול החברה global blue?
לפני הטיסה שלי חזרה לישראל הלכתי להחתים את הקבלות שלי במכס, אבל העמדה של החברה גלובל בלו שאמורה להחזיר לי את הכסף, הייתה סגורה.
זרקתי את כל הקבלות החתומות לאיזו תיבה שהייתה שם ורשמתי מספר כרטיס אשראי שהוא נטען.
מישהו עשה את זה בעבר?
האם ה500 יורו שלי הלכו קפוט? :(

peek and cloppenburg זה החנות היחידה לקנות בה בגדים באירופה
יש שם את כל המותגים בחצי מחיר מהמחיר בחנויות דגל (אם מחפשים מספיק זמן)
אוי פאק זה מלפני חודש
בזבזתי 17 שניות לשווא

• פותח/ת השרשור
peek and cloppenburg זה החנות היחידה לקנות בה בגדים באירופה
יש שם את כל המותגים בחצי מחיר מהמחיר בחנויות דגל (אם מחפשים מספיק זמן)
אוי פאק זה מלפני חודש
בזבזתי 17 שניות לשווא
לא מקצועי בעליל חח
אבל תודה אני אהיה במדריד חודש הבא.
אולי זה רלוונטי גם לשם 😃

במקום לפתוח נושא חדש, העדפתי להקפיץ את הנושא.
למישהו יש איזה סוג של ניסיון מול החברה global blue?
לפני הטיסה שלי חזרה לישראל הלכתי להחתים את הקבלות שלי במכס, אבל העמדה של החברה גלובל בלו שאמורה להחזיר לי את הכסף, הייתה סגורה.
זרקתי את כל הקבלות החתומות לאיזו תיבה שהייתה שם ורשמתי מספר כרטיס אשראי שהוא נטען.
מישהו עשה את זה בעבר?
האם ה500 יורו שלי הלכו קפוט? 😭
כל עוד מילאת את הטופס הרלוונטי כמו שצריך(יש בדרך כלל ליד העמדה טופס ומעטפות) את תקבלי מה שמגיע לך בוודאות, עשיתי את זה ב4 מדינות כבר.

אנשים טסים 24/7 והדלפקי קאסטם האלה עובדים בקושי 40 שעות בשבוע, רוב העבודה היא מול התיבות

הסכום שמחזירים תמיד שונה קצת מהסכום שמצפים(אבל לא יותר מדי)

• פותח/ת השרשור
כל עוד מילאת את הטופס הרלוונטי כמו שצריך(יש בדרך כלל ליד העמדה טופס ומעטפות) את תקבלי מה שמגיע לך בוודאות, עשיתי את זה ב4 מדינות כבר.

אנשים טסים 24/7 והדלפקי קאסטם האלה עובדים בקושי 40 שעות בשבוע, רוב העבודה היא מול התיבות

הסכום שמחזירים תמיד שונה קצת מהסכום שמצפים(אבל לא יותר מדי)
תודה רבה.
סוף סוף תשובה שציפיתי לקרוא.
אנשין אומרים לי שהם מחכים חודשים לכסף
השאלה כמה זמן? :/
ולמה המכס בשדה תעופה כזה חרא ומתנהג כאילו אתה גונב אותם?!
הכלבה במכס אפילו לא רצתה להסביר לי מה צריך לעשות, ולא רצתה לתת לי עט.
אני לא אתפלא אם אומרים להם להקשות בכוונה בשביל שלא יחזירו את הכספים האלה.

על כל פנים תודה על התשובה 😃

תודה רבה.
סוף סוף תשובה שציפיתי לקרוא.
אנשין אומרים לי שהם מחכים חודשים לכסף
השאלה כמה זמן? :/
ולמה המכס בשדה תעופה כזה חרא ומתנהג כאילו אתה גונב אותם?!
הכלבה במכס אפילו לא רצתה להסביר לי מה צריך לעשות, ולא רצתה לתת לי עט.
אני לא אתפלא אם אומרים להם להקשות בכוונה בשביל שלא יחזירו את הכספים האלה.

על כל פנים תודה על התשובה 😃

כי עובדי המכס הם "כאן זה לא מודיעין".

זה כמו שאנשים מתלוננים, בנתב"ג, על בודקי הבטחון ומאיימים שיתללוננו עליהם באלעל - אין קשר בין השניים.

עובדי המכס שייכים למכס ואין זה מעניינם והם כרנאה גם לא יודעים ורוצים לדעת מה צריך למלא ואיפה.

סתם שאלה - 500 יורו חייבים לך?
מה, עשית קניות ב-20,000יורו? ;-)

• פותח/ת השרשור
כי עובדי המכס הם "כאן זה לא מודיעין".

זה כמו שאנשים מתלוננים, בנתב"ג, על בודקי הבטחון ומאיימים שיתללוננו עליהם באלעל - אין קשר בין השניים.

עובדי המכס שייכים למכס ואין זה מעניינם והם כרנאה גם לא יודעים ורוצים לדעת מה צריך למלא ואיפה.

סתם שאלה - 500 יורו חייבים לך?
מה, עשית קניות ב-20,000יורו? ;-)

הלוואי והייתי מגיעה למצב שיש לי 20000 לבזבז בשלושה ימים.
אבל על כל 800 יורו יצאה בין 80 ל100 יורו החזר.
לא השארתי להם סנט חח ביקשתי החזרים על סכומים מפגרים

קבצים מצורפים

• 20170125_160859.jpg
    20170125_160859.jpg
    KB 45.8 · צפיות: 173
הלוואי והייתי מגיעה למצב שיש לי 20000 לבזבז בשלושה ימים.
אבל על כל 800 יורו יצאה בין 80 ל100 יורו החזר.
לא השארתי להם סנט חח ביקשתי החזרים על סכומים מפגרים

אל תשכחי שהם גובים עמלה מטורפת. ועוד יותר גבוהה על החזר בכרטיס אשראי.

נשמע לי קצת מוגזם, החזר של כ-10%, ולא רק כי המע"מ אינו בשיעור הזה מלכתחילה. גבוה מדי ;-)
הייתי מצפה לקבל החזר בגובה של 40 או פחות...
שימי לב שרק על קניות מעל סכום מסויים - באותה החנות, באותו היום - ניתן לקבל החזר.

תגידי תודה, אגב, שבמכס לא ביקשו ממך לפתוח את המזוודות, על-מנת שתראי להם את המוצרים שקנית.

• פותח/ת השרשור
אל תשכחי שהם גובים עמלה מטורפת. ועוד יותר גבוהה על החזר בכרטיס אשראי.

נשמע לי קצת מוגזם, החזר של כ-10%, ולא רק כי המע"מ אינו בשיעור הזה מלכתחילה. גבוה מדי ;-)
הייתי מצפה לקבל החזר בגובה של 40 או פחות...
שימי לב שרק על קניות מעל סכום מסויים - באותה החנות, באותו היום - ניתן לקבל החזר.

תגידי תודה, אגב, שבמכס לא ביקשו ממך לפתוח את המזוודות, על-מנת שתראי להם את המוצרים שקנית.
אמרו לי שהם באמת שואלים שאלות ברגע שיש סכום גבוה של החזר מיסים
אבל לא אמרו לי כלום כשחתמו על הקבלות.
בכל אופן הם צריכים להחזיר לי כמה מאות, אם זה באמת קריטי לך לדעת אני יכולה להסתכל בטבלה שבטופס ותעדכן אותך.
והם נתנו החזר רק בקניה שמעל 25 יטרו, ממה שהמוכרת הסבירה לי שמכל סכום הם לוקחים תעריף שונה ושיש מדרגות.

אבל גם להגיד לי "תתחדשי"
יהיה נחמד מצידך 😃

• פותח/ת השרשור
דאמט.
ממש בניתי על הכסף הזה ולקבל אותו. לפני העליה למטוס.
טוב נו לומדים מטעויות.

טס בסוף החודש, שלושה ימים מלאים ועוד ערב.
יש למישהו משהו להוסיף? בדרך כלל ההמלצות של הפורום טובות.
לא בקטע של מסיבות בכלל אלא מקומות לראות ומקומות לאכול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית