חוקיות של אימון לקוחות ללא תעודה

מצב
השרשור נעול

yanivgoft

משתמש משקיע
6,414
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,414
4,658
היי חברים השאלה מופנית בעיקר לעו"ד שאולי מבינים בזה.
האם מותר לי לאמן אנשים דרך האינטרנט/באימון אישי בלי תעודת מאמן במידה ואני מבהיר מראש שאין לי תעודה ואני לא אחראי אם יש נזק וכו'?

היי חברים השאלה מופנית בעיקר לעו"ד שאולי מבינים בזה.
האם מותר לי לאמן אנשים דרך האינטרנט/באימון אישי בלי תעודת מאמן במידה ואני מבהיר מראש שאין לי תעודה ואני לא אחראי אם יש נזק וכו'?
אני מצהיר שאני לא עורך דין.
ההצהרה לא שווה כלום. אני לא מכיר מישהו שהגישו נגדו תלונה במשטרה על אימון ללא תעודה.
הבעיה שלך עלולה להיות במישור הביטוחי,אם מתאמן שלך יפצע ואיך שהוא תתגלגל לתביעה אתה תהיה בבעיה.
לא תוכל לבטח את עצמך ללא תעודה.

• פותח/ת השרשור
אני מצהיר שאני לא עורך דין.
ההצהרה לא שווה כלום. אני לא מכיר מישהו שהגישו נגדו תלונה במשטרה על אימון ללא תעודה.
הבעיה שלך עלולה להיות במישור הביטוחי,אם מתאמן שלך יפצע ואיך שהוא תתגלגל לתביעה אתה תהיה בבעיה.
לא תוכל לבטח את עצמך ללא תעודה.
אני יודע זה בדיוק העניין. השאלה האם אני יכול להחתים את הבן אדם מראש שאני לא אחראי לזה והמתאמן אחראי לעצמו כי אני לא מאמן מוסמך ואז הכל יהיה בסדר?

אני יודע זה בדיוק העניין. השאלה האם אני יכול להחתים את הבן אדם מראש שאני לא אחראי לזה והמתאמן אחראי לעצמו כי אני לא מאמן מוסמך ואז הכל יהיה בסדר?
אין לזה תוקף חוקי ועוד עלול להיות לזה אפקט שלילי

• פותח/ת השרשור
אין לזה תוקף חוקי ועוד עלול להיות לזה אפקט שלילי
למה שלא יהיה לזה תוקף חוקי במידה ושנינו חותמים על זה? ועל איזה אפקט שלילי אתה מדבר? להרחיק את המתאמן? אני מוכן לשלם בכמה מתאמנים שלא רוצים להישאר ולא לחטוף תביעה במידה ומתאמן אדיוט נפצע

הבעיה היא שאין לך הסמכה שתומכת בעובדה שעשית כמיטב יכולתך למנוע פציעה, אז במידה ומתאמן נפצע, ולא יסכים לשלם בעצמו על הטיפשות שלו, הוא יתבע את הביטוח שלך, והביטוח שלך מן הסתם לא יסכים לשלם על כל הפארסה הזאת, ואז הוא יכול לקחת אותך לתביעה אישית, ששם הוא יכול בקלות לנצח, כי כביכול ללא הסמכה אתה כאילו משחק על התמימות של הלקוח, ואז תצטרך לשלם הכל מכיסך הפרטי

הבעיה היא שאין לך הסמכה שתומכת בעובדה שעשית כמיטב יכולתך למנוע פציעה, אז במידה ומתאמן נפצע, ולא יסכים לשלם בעצמו על הטיפשות שלו, הוא יתבע את הביטוח שלך, והביטוח שלך מן הסתם לא יסכים לשלם על כל הפארסה הזאת, ואז הוא יכול לקחת אותך לתביעה אישית, ששם הוא יכול בקלות לנצח, כי כביכול ללא הסמכה אתה כאילו משחק על התמימות של הלקוח, ואז תצטרך לשלם הכל מכיסך הפרטי
למה למאמן יש אחריות בנושא ? (כמובן במידה ולא נחתם בנושא דבר)

• פותח/ת השרשור
מה עם לצורך העניין הטייטל הוא לא מאמן אלא "יועץ אימונים" או משהו כזה? אני לא רשמית מאמן אלא מייעץ מה לדעתי כדאי לעשות.. חייבת להיות איזה פרצה כזאת שתפתור אותי מאחריות.

מה עם לצורך העניין הטייטל הוא לא מאמן אלא "יועץ אימונים" או משהו כזה? אני לא רשמית מאמן אלא מייעץ מה לדעתי כדאי לעשות.. חייבת להיות איזה פרצה כזאת שתפתור אותי מאחריות.
99% שלא תהיה בעיה. תעשה את החשבון שלך עם הסיכון שווה את הרווח.
תראה את זה כמו ביטוח חובה לרכב.

אם אתה רואה בזה מקצוע ההשקעה לקבל תעודה היא לא כל כך גדולה כדי ששווה לוותר עליה.

• פותח/ת השרשור
99% שלא תהיה בעיה. תעשה את החשבון שלך עם הסיכון שווה את הרווח.
תראה את זה כמו ביטוח חובה לרכב.

אם אתה רואה בזה מקצוע ההשקעה לקבל תעודה היא לא כל כך גדולה כדי ששווה לוותר עליה.
אני לא. מחפש חלטורה לעשות עוד קצת כסף.

למה למאמן יש אחריות בנושא ? (כמובן במידה ולא נחתם בנושא דבר)
מאמין רשמי יש לו אחריות כי הוא בעל סמכות, זה אומר שאם קורה משהו למתאמן זה אחריותו של המאמן שלא עשה עבודה כמו שצריך
בסופו של דבר יש את הפרצות שהצעת בעצמך, אבל הם רק מורידות את האחריות ממך מצד הביטוח, שככה הלקוח לא יוכל להגיד שעבדת עליו, אבל זה לא מגן עליך משפטית כי אתה לא בעל מקצוע שיכול לקחת אחריות
אני אתן לך דוגמא: אני מציע לשפץ לך את הדירה בעד סכום מסוים, וכחלק מההסכם בכתב בינינו רשום שאני לא בעל מקצוע מוסמך, אז הסיכון עליך. בסוף העבודה השארתי דירה חצי הרוסה והלכתי עם הכסף שלך. האם אני מוגן משפטית?

מאמין רשמי יש לו אחריות כי הוא בעל סמכות, זה אומר שאם קורה משהו למתאמן זה אחריותו של המאמן שלא עשה עבודה כמו שצריך
אחריות מה? מוסרית? פורמלית?

אחריות מה? מוסרית? פורמלית?
פורמלית
בעל מקצוע שנשכר לעבודה מסוימת ומפשל בה לוקח פורמלית את האחריות, ואם צריך משלם על הפאשלה
זה למה ברוב המקרים יש להם ביטוח שמתאים למקצוע

אז שלא יחתום על כלום.
אם הוא לא מתחייב על הפציעות של המתאמן אז כנראה הוא גם מציע מחיר זול יותר.
זה סיכון של הלקוח, לא של המאמן.

אז שלא יחתום על כלום.
אם הוא לא מתחייב על הפציעות של המתאמן אז כנראה הוא גם מציע מחיר זול יותר.
זה סיכון של הלקוח, לא של המאמן.
אני דיברתי על מאמן אמיתי, עם תעודות
אם מישהו רוצה להתאמן עם מישהו לא מוסמך מן הסתם זו אחריות שלו, אבל הקטע שהמאמן גם לא מוגן משפטית, וזה יותר תלוי בהחלטה של השופט במידה והוא יחליט לתבוע.
למה שהוא יתבע? כי ההסכם הזה בכתב ימנע מהביטוח של המאמן לשלם, ולא בטוח שהביטוח של המתאמן מכסה את הטיפול במלואו

אני דיברתי על מאמן אמיתי, עם תעודות
אם מישהו רוצה להתאמן עם מישהו לא מוסמך מן הסתם זו אחריות שלו, אבל הקטע שהמאמן גם לא מוגן משפטית, וזה יותר תלוי בהחלטה של השופט במידה והוא יחליט לתבוע.
למה שהוא יתבע? כי ההסכם הזה בכתב ימנע מהביטוח של המאמן לשלם, ולא בטוח שהביטוח של המתאמן מכסה את הטיפול במלואו
למה לעזאזל שיתבע את המאמן אם הוא לא התחייב?
זה כמו שאני אקנה מכונת כביסה בלי אחריות והיא תתקלקל אחריי שנה ואני אדרוש אחריות.

למה לעזאזל שיתבע את המאמן אם הוא לא התחייב?
זה כמו שאני אקנה מכונת כביסה בלי אחריות והיא תתקלקל אחריי שנה ואני אדרוש אחריות.
זה לא דוגמא מקבילה, אם קנית מכונת כביסה ובגלל קצר חשמלי היא שרפה לך את הבית אתה בהחלט תתבע את יצרן המכונה בלי קשר האם המכונה הייתה או לא הייתה באחריות.

לגבי תביעות כנגד מאמן צריך להבין שהבעיה היא לא שמתאמן מסוים יתבע אישית מאמן אלא הסיטואציה בה מתאמן לדוגמא ייפצע באימון ויזדקק לניתוח יקר ויתבע את חברת הביטוח שלו. לחברת הביטוח יש אינטרס ברור להעביר את האשמה ואת התשלום לגוף אחר ואז חברת הביטוח יכולה לחפש את מי לתבוע לפחות על חלק מהכסף. מאוד הגיוני יהיה לתבוע את הגוף המקצועי כלומר חדר הכושר או המאמן.
לכן כדאי שלמאמן תהיה פוליסת אחריות מקצועית.

מה הסבירות שתרחיש כזה יקרה, אי אפשר לדעת אבל הסיכון קיים.

אני חושב שאם תציע לבן אדם פשוט לבוא להתאמן איתך בתשלום אי אפשר לדבר על זה משפטית , הוא רצה לבוא להתאמן איתך לא אתה אמרת לו מה לעשות ולא אתה נתת לו תחושה של איש סמכות

• פותח/ת השרשור
אני חושב שאם תציע לבן אדם פשוט לבוא להתאמן איתך בתשלום אי אפשר לדבר על זה משפטית , הוא רצה לבוא להתאמן איתך לא אתה אמרת לו מה לעשות ולא אתה נתת לו תחושה של איש סמכות
זה נשמע טוב לאימון אישי, מה לגבי אונליין? אתה חושב ששינוי הטרמינולוגיה לייעוץ במקום אימון מספיק טוב?

זה נשמע טוב לאימון אישי, מה לגבי אונליין? אתה חושב ששינוי הטרמינולוגיה לייעוץ במקום אימון מספיק טוב?
זה נשמע פשוט וטוב, אבל ברגע שמעורב פה כסף זה כבר מסבך את הבעיה
אתה לא תתבע פה למשל מישהו בפורום על עצה גרועה, אבל אם שילמת על אחת זה כבר סיפור אחר

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית