הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ההמלצות שלכם לתכניות, כוח = מסה וכו'

• פותח/ת השרשור Guy209
  • פורסם בתאריך

Guy209

משתמש מתחיל
247
98
נק' מוניטין:
123
247
98
הדעה הרווחת פה בפורום שכדי להעלות מסת שריר בצורה הטובה ביותר יש לבצע "תכניות כוח" (SS, מדקאו, טקסס וכו'), ולהוסיף נפח משלים קל.
ע"פ התשובות שאני רואה שאתם (משתמשי ומנהלי האתר) נותנים, אני מבין שבגדול מסה = כוח. כלומר, התחזקות תוביל להיפרטרופיה.
השאלה שלי היא זו: איך יש הרבה ליפטרים שמרימים משקלים גבוהים מאוד (יחסית), אך מבחינת מראה חיצוני, לא נראה כי הם מתאמנים (בטח ובטח לא נראה כי הם בעלי מסת שריר גבוהה) ולעומת זאת, יש מתאמנים שלא מרימים משקלים כ"כ גבוהים, אך הם בעלי מסת שריר גבוהה מאוד (יחסית לליפטרים הנ"ל)?

הדעה הרווחת פה בפורום שכדי להעלות מסת שריר בצורה הטובה ביותר יש לבצע "תכניות כוח" (SS, מדקאו, טקסס וכו'), ולהוסיף נפח משלים קל.
ע"פ התשובות שאני רואה שאתם (משתמשי ומנהלי האתר) נותנים, אני מבין שבגדול מסה = כוח. כלומר, התחזקות תוביל להיפרטרופיה.
השאלה שלי היא זו: איך יש הרבה ליפטרים שמרימים משקלים גבוהים מאוד (יחסית), אך מבחינת מראה חיצוני, לא נראה כי הם מתאמנים (בטח ובטח לא נראה כי הם בעלי מסת שריר גבוהה) ולעומת זאת, יש מתאמנים שלא מרימים משקלים כ"כ גבוהים, אך הם בעלי מסת שריר גבוהה מאוד (יחסית לליפטרים הנ"ל)?
עניתי באשכולות אחרים ואענה בקצרה שוב (חפש את התשובות - יעזור לך מאוד):
עניין המראה מיוחס גם לגנטיקה, יכולת גיוס יחידות מוטוריות ובהינתן מתאמן מתקדם - מטרות על סופיות (בודיבילדר מול פאוורליפטר)

• פותח/ת השרשור
עניתי באשכולות אחרים ואענה בקצרה שוב (חפש את התשובות - יעזור לך מאוד):
עניין המראה מיוחס גם לגנטיקה, יכולת גיוס יחידות מוטוריות ובהינתן מתאמן מתקדם - מטרות על סופיות (בודיבילדר מול פאוורליפטר)
תוכל לתת לי מילות מפתח לתגובות האלו שלך (אתה מאוד פעיל בפורום וקשה מאוד למצוא הודעות בנושא מסוים, אם אני סתם מרפרף לך בהודעות)?
תודה רבה:)

תוכל לתת לי מילות מפתח לתגובות האלו שלך (אתה מאוד פעיל בפורום וקשה מאוד למצוא הודעות בנושא מסוים, אם אני סתם מרפרף לך בהודעות)?
תודה רבה:)
חפש תגובות עד מתחילת שבוע שכתבתי בפורום אימונים - יש הרבה שם

מלבד גנטיקה, הרבה מתאמני כוח צוברים מסת שריר לא רעה אך אחוזי השומן מפריעים לראות זאת מבחינה ויזואלית.
אני מתאר לעצמי שכל מתאמן שכזה באחוזי שומן נמוכים יראה מסת שריר יפה.

• פותח/ת השרשור
מלבד גנטיקה, הרבה מתאמני כוח צוברים מסת שריר לא רעה אך אחוזי השומן מפריעים לראות זאת מבחינה ויזואלית.
לא מדבר על כאלה בקטג' הגבוהות. המון ליפטרים, שמרימים משקלים יפים מאוד, עד 90 קילו (כולל כל הקטג' שמתחת), נראים בעלי מסת שריר מאוד נמוכה (מדבר כרגע על מתחרים באיגוד של אדטו, סתם כי ראיתי היום תחרות מ-2015 של האיגוד הזה), יחסית להמון אנשים, שלא שמעו על ליפטינג בחייהם, והקשר בינם לבין עצימות גבוהה הוא מקרי בלבד (לא מדבר על אנשים הלוקחים חומרים. אנשים רגילים שאני רואה בחד"כ ומכיר, גם הם לא מאוד גדולים, אך הם בעלי מסת שריר גבוהה בהרבה מהליפטרים הנ"ל, ומשקלי העבודה שלהם נמוכים מאוד יחסית).
זה טיפה סותר את הדעה הרווחת שלכם פה בפורום.

אל תשכח שיש חיטוב ארוך כדי להגיע לאחוזי שומן סבירים ששם אתה גם מאבד מסת שריר

אדם שמתאמן לכוח במשקל 80 קילו עם 15% שומן יכול למשוך דדליפט 200 וסקווט 150 בסבירות די גבוהה. מבחינת מראה חיצוני רוב הסיכויים שתפגוש אדם שנראה קצת מסיבי וקצת שמנמן.
אם תראה מישהו במשקל 70 קילו ו 12% שומן תראה אדם רזה וחטוב

בפועל אם שניהם יגיעו ל 75 קילו הם כנראה ייראו אותו דבר.

כמה הערות כלליות
1. מראה חיצוני הוא מאוד תלוי גנטיקה יש אנשים שייראו מעולה אפילו בלי אימונים ויש כאלה שלא גם אחרי אימונים מפרכים
2. פיזור מסת שריר בגוף דגש על תרגילי ידיים וחזה יגרום ליותר מסה בפלג גוף עליון בהשוואה לרגליים ואז תרא. גדול יותר. סקווט ודדליפט משפיעים על מסה בפלג גוף תחתון
3. דדליפט 200 לא דורש מסת שריר "אדירה" רוב האוכלוסיה פשוט לא מנסה להגיע למספרים האלה
4. לא משנה מה המטרה שלך אתה חייב להגיע לרמת כוח בסיסית והדרך היעילה לזה היא תוכניות כוח

• פותח/ת השרשור
אדם שמתאמן לכוח במשקל 80 קילו עם 15% שומן יכול למשוך דדליפט 200 וסקווט 150 בסבירות די גבוהה. מבחינת מראה חיצוני רוב הסיכויים שתפגוש אדם שנראה קצת מסיבי וקצת שמנמן.
אם תראה מישהו במשקל 70 קילו ו 12% שומן תראה אדם רזה וחטוב

בפועל אם שניהם יגיעו ל 75 קילו הם כנראה ייראו אותו דבר.

כמה הערות כלליות
1. מראה חיצוני הוא מאוד תלוי גנטיקה יש אנשים שייראו מעולה אפילו בלי אימונים ויש כאלה שלא גם אחרי אימונים מפרכים
2. פיזור מסת שריר בגוף דגש על תרגילי ידיים וחזה יגרום ליותר מסה בפלג גוף עליון בהשוואה לרגליים ואז תרא. גדול יותר. סקווט ודדליפט משפיעים על מסה בפלג גוף תחתון
3. דדליפט 200 לא דורש מסת שריר "אדירה" רוב האוכלוסיה פשוט לא מנסה להגיע למספרים האלה
4. לא משנה מה המטרה שלך אתה חייב להגיע לרמת כוח בסיסית והדרך היעילה לזה היא תוכניות כוח
מה היא רמת כוח בסיסית?

חחח מצחיק לראות שכל פעם כאשר עולה השאלה איך זה שמתאמנים למטרת היפרטרופיה(כלומר ה-Bro הטיפוסי) שמתאמנים לאורך זמן בנפח גבוה מגיע למסת שריר גבוהה? כל המצדדים בתוכניות כוח טוענים שזה בגלל גנטיקה טובה.

• פותח/ת השרשור
להגיע לבנץ' של לפחות משקל גוף ל3 חזרות
דדליפט וסקוואט פי 1.5 משקל גוף גם ל3 חזרוך
וזה עוד הרף המינימלי לדעתי
אוקי, וכשמישהו הגיע לרמה הזו (אפילו ל-5 חזרות לא ל-3), מה הייתה ממליץ לו לעשות?
כי אני רואה שגם לאנשים (שהמטרה היחידה שלהם היא העלאה במסת שריר) שסיימו SS (רובם עוברים את הקריטריונים האלו), הרבה אנשים ממליצים לעשות מדקאו...

חחח מצחיק לראות שכל פעם כאשר עולה השאלה איך זה שמתאמנים למטרת היפרטרופיה(כלומר ה-Bro הטיפוסי) שמתאמנים לאורך זמן בנפח גבוה מגיע למסת שריר גבוהה? כל המצדדים בתוכניות כוח טוענים שזה בגלל גנטיקה טובה.
רק שאנשים שוכחים שעל כל אחד שנראה מסיבי ומתאמן "בילדינג" יש 10 שחיפים שמנסים לחקות אותו ולא מצליחים.

רק שאנשים שוכחים שעל כל אחד שנראה מסיבי ומתאמן "בילדינג" יש 10 שחיפים שמנסים לחקות אותו ולא מצליחים.
ועל כל בילדר שנראה גדול(שלא פופולארי להגיד את זה, אבל הוא משלב חזרות גבוהות), כמה מתאמני כוח יש שנראים כאילו בחיים לא דרכו במכון כושר?

ועל כל בילדר שנראה גדול(שלא פופולארי להגיד את זה, אבל הוא משלב חזרות גבוהות), כמה מתאמני כוח יש שנראים כאילו בחיים לא דרכו במכון כושר?
כמה מתאמני כוח אתה מכיר? אצלי בחדר כושר יש שניים ושניהם נראים טוב בהרבה מכל מתאמן אחר בחדר כושר.
אם נחלק קבוצה של 100 מתאמנים ממוצעים בחדר כושר, לכאלה שעובדים תוכנית כוח מסודרת וכאלה שעובדים תוכנית "בילדינג", מה יהיה היחס לדעתך? 80-20? 90-10? לדעתי אפילו יהיה בכיוון של 95-5 לטובת הבילדינג.
כמה מתוכם נראים מסיביים?
הרי ברור לך שמה שמעניין אותנו זה היחס ולא הכמות הטוטאלית? נכון?

כמה מתאמני כוח אתה מכיר? אצלי בחדר כושר יש שניים ושניהם נראים טוב בהרבה מכל מתאמן אחר בחדר כושר.
אם נחלק קבוצה של 100 מתאמנים ממוצעים בחדר כושר, לכאלה שעובדים תוכנית כוח מסודרת וכאלה שעובדים תוכנית "בילדינג", מה יהיה היחס לדעתך? 80-20? 90-10? לדעתי אפילו יהיה בכיוון של 95-5 לטובת הבילדינג.
כמה מתוכם נראים מסיביים?
הרי ברור לך שמה שמעניין אותנו זה היחס ולא הכמות הטוטאלית? נכון?
כמובן שהיחס פה הוא המדד ולא הכמות. אם תשים לב אבל גם מה שאתה ציינת זה מקרה פרטני - זה שאצלך ספציפית בחדר כושר יש שניים ושניהם לא מנציחים את המיתוס שליפטרים או שמנים או נראה כאילו לא מתאמנים זה לא מוכיח כלום.
עכשיו אני אזרום עם מה שפותח האשכול אמר:
המון ליפטרים, שמרימים משקלים יפים מאוד, עד 90 קילו (כולל כל הקטג' שמתחת), נראים בעלי מסת שריר מאוד נמוכה (מדבר כרגע על מתחרים באיגוד של אדטו, סתם כי ראיתי היום תחרות מ-2015 של האיגוד הזה), יחסית להמון אנשים, שלא שמעו על ליפטינג בחייהם
אני חושב שזאת דוגמא מצוינת כי פה בהחלט אתה יכול לראות את היחס. יש לך בתחרות כמות לא קטנה של ליפטרים עם משקלים מאוד יפים על המוט, אבל בינינו - רב האנשים שם לא נראים מתאמנים.

מי שלא עובד כבד, עושה איזה קשקוש של ABCDE עם 15 חזרות בכל תרגיל ובכל זאת מחזיק במסת שריר מכובדת = מוזרק. ראיתי מספיק כאלה.

פותח השרשור: ממליצים לעשות תוכניות אמיתיות (למה אמיתיות? פתח ספרים של ריפטו ותבין למה או שתקרא קצת בפורום). כח ומסת שריר זה דברים שתלויים אחד בשני באופן גורף. רוב האנושות מורכבת מעצלנים שמחפשים קיצורי דרך ומקסימום תוצאות במינימום מאמץ. בגלל זה "תוכניות בילדרים", קשקוש שלא ראוי להיקרא תוכנית, תפסו כל כך בקרב האוכלוסיה הכללית.

• פותח/ת השרשור
מי שלא עובד כבד, עושה איזה קשקוש של ABCDE עם 15 חזרות בכל תרגיל ובכל זאת מחזיק במסת שריר מכובדת = מוזרק. ראיתי מספיק כאלה.

פותח השרשור: ממליצים לעשות תוכניות אמיתיות (למה אמיתיות? פתח ספרים של ריפטו ותבין למה). כח ומסת שריר זה דברים שתלויים אחד בשני באופן גורף. רוב האנושות מורכבת מעצלנים שמחפשים קיצורי דרך ומקסימום תוצאות במינימום מאמץ. בגלל זה "תוכניות בילדרים", קשקוש שלא ראוי להיקרא תוכנית, תפסו כל כך בקרב האוכלוסיה הכללית.
אני לא מדבר על מוזרקים.
התשובה שלך לא עונה על השאלה של האשכול.
קרא שוב את האשכול ואם יש לך תשובה עניינית, אני אשמח שתכתוב אותה.

כמובן שהיחס פה הוא המדד ולא הכמות. אם תשים לב אבל גם מה שאתה ציינת זה מקרה פרטני - זה שאצלך ספציפית בחדר כושר יש שניים ושניהם לא מנציחים את המיתוס שליפטרים או שמנים או נראה כאילו לא מתאמנים זה לא מוכיח כלום.
עכשיו אני אזרום עם מה שפותח האשכול אמר:

אני חושב שזאת דוגמא מצוינת כי פה בהחלט אתה יכול לראות את היחס. יש לך בתחרות כמות לא קטנה של ליפטרים עם משקלים מאוד יפים על המוט, אבל בינינו - רב האנשים שם לא נראים מתאמנים.
אצל ליפטרים מתחילים יש בעיית איזון בין פלג גוף תחתון ועליון. אני בטוח שהמתאמנים עם המשקלים המכובדים על המוט ולא נראים מתאמנים, מדובר על משקלי עבודה בדדליפט/סקוואט ולא בבנץ'. תהיה בטוח שלאותם אנשים יש מסת שריר מכובדת ברגליים.
אם יש לך דוגמא למישהו עם בנץ' גבוה שלא נראה מפותח בפלג גוף עליון, אשמח לראות דוגמה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית