נק' מוניטין:
0
- 75
- 0
במצב של צום\הרעבה, שאני לא אוכל מספר שעות (אבל כן שותה מים) ואחרי שנגמרים כל מאגרי הגליקוגן בגוף מה הגוף שורף קודם בשביל אנרגיה שומן או שריר?
תודה
תודה
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זה דווקא מאוד הגיוני, השימוש העיקרי של שומן בגוף הוא כמאגר אנרגיה במקרה של מחסור, ולכן יגיב טוב לגירויים קאטאבוליים, לשריר, בעיקר שריר מאומן, יש יותר תפקודים פונקציונאליים, אז יהיו לו יותר גירויים לשימורלפי מה שאני למדתי החלבון מתפרק קודם וההסבר הוא מאוד פשוט- אם תשים לב, גרם חלבון שווה לכ4 קלוריות בעוד שגרם שומן שווה לכ9 קלוריות. מבחינת היעילות לגוף קל יותר לפרק את החלבון (הגוף משקיע אנרגיה בשביל לקבל אנרגיה, ככל שישקיע יותר יקבל יותר ומכאן חלבון יותר קל לפירוק) ולכן במצב של הרעבה החלבון יתפרק קודם.
עריכה:
אני מסתכל עכשיו בספר ביולוגיה אחר, והטענה שם הייתה בדיוק להפך- בגלל שהאנרגיה (קלוריות) שהגוף מקבל מגרם שומן גדולה מהאנרגיה שהגוף מקבל מגרם חלבון תהיה העדפה לפרק שומן.
חחח עכשיו גם אני לא יודע מה נכון.
מצרף תמונה מהספר שטוען ששומן מתפרק קודם.
זה דווקא מאוד הגיוני, השימוש העיקרי של שומן בגוף הוא כמאגר אנרגיה במקרה של מחסור, ולכן יגיב טוב לגירויים קאטאבוליים, לשריר, בעיקר שריר מאומן, יש יותר תפקודים פונקציונאליים, אז יהיו לו יותר גירויים לשימור
גם אם תסתכל על זה מבחינת הערך הקלורי שלהם, הגיוני שהגוף יתחיל מזה עם הערך הקלורי הגבוה יותר, כי אז הוא צריך לשרוף פחות ממשהו
מאגרי הגליקוגן לא יגמרו תוך מספר שעות, אלא אם כן אתה רץ מרתון, בכל אופן, חלבון מתפרק תמיד גם כשהמאגרים שלך מלאים, בכמויות מאוד זעירות, בגרעון קלורי יהיה יותר שימוש בחלבון אבל כמו שברק כתב, זה מקור אנרגיה לא מועדף במיוחד.במצב של צום\הרעבה, שאני לא אוכל מספר שעות (אבל כן שותה מים) ואחרי שנגמרים כל מאגרי הגליקוגן בגוף מה הגוף שורף קודם בשביל אנרגיה שומן או שריר?
תודה
16 שעות לפירוק מאגרי הגליקוגן? נשמע לי הרבה אני הייתי בטוח שהוא ייתפרק לפני, אשמח לקרוא אם יש לך חומר על זה.אלה אם הצום הוא ממש ארוך זה לא משנה כי מאגרי השומן יתמלאו שוב כשתאכל. מה שכן, קיימת שיטה שנקראת intermittent fasting שמבוססת על צומים ארוכים של לפחות 16 שעות ביממה ותפסה פופולאריות אצל מפתחי גוף חובבנים בעשור האחרון ונראה שהיא עובדת ממש טוב על הרבה אנשים (הרבה אנשים מצליחים לרדת איתה לאחוז שומן חד ספרתי ושומרים על מסת שריר גבוהה).
בכל מקרה מאגרי הגליקוגן לא יתרוקנו מ16 שעות צום, צריך לחכות יותר בשביל שזה יקרה ותהליך בניית שרירים הוא תהליך יקר מאוד אנרגטית אז הוא אף פעם לא יפעל בצורה מקסימלית במאזן שלילי או כשאתה מדולל מגליקוגן.
הוא לא כתב שמאגרי הקליקוגן יתרוקנו תוך 16 שעות, הוא כתב שתוך 16 שעות הם וודאי לא יתרוקנו, יקח הרבה יותר זמן עד שהם ידלדלו ברמה משמעותית, וגם אז הגוף כבר יתחיל ליצר סוכר על ידי פירוק טריגליצרידים.16 שעות לפירוק מאגרי הגליקוגן? נשמע לי הרבה אני הייתי בטוח שהוא ייתפרק לפני, אשמח לקרוא אם יש לך חומר על זה.