הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איזון תרגילים בחדר כושר

• פותח/ת השרשור lirabi
  • פורסם בתאריך

lirabi

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
היי, אני בן 26 ומתאמן בערך מגיל 17 בחדרי כושר on and off.
המטרה הכללית שלי באימונים, מלבד כוח וחיטוב, היא הבריאות.
בד"כ כשאני מתאמן יותר משנה וחצי, מתחיל לכאוב לי משהו. לפעמים הגב, לפעמים הכתפיים, לפעמים הזרועות.
אני מקפיד מאוד להתאמן לאט ונכון, ואני מאמין שלרוב הכאבים נגרמים מחוסר איזון הולך וגובר של העומסים על השרירים.

השאלה שלי היא, איך אני מתאים את המשקלים לפי גודל השריר?
אם למשל כרגע אני דוחק 15 קילו במוט בחזה בכל צד, כמה מתח אני אמור להיות מסוגל לעשות במשקל גוף של 70? כמה מקבילים?
כמה אני אמור להרים ביד קדמית במצב כזה? כמה באחורי וכמה בכתף תיכונה? וכו'.
חיפשתי קצת באינטרנט ולא מצאתי מאמר שעוסק בזה. האם יש שיטה של אחוזים שמסבירה באופן מפורט את העניין?

השאלה שלי היא, איך אני מתאים את המשקלים לפי גודל השריר?
אתה לא, תתחיל בקטן.
תתחיל עם משקל שאתה יכול לסיים בו 12-15 חזרות בקלות ותעשה 5-10 חזרות (תלוי בתרגיל) ותתקדם 2.5 קילו כל שבוע אם מצליח, אם לא אז לא בכוח ותנסה בשבוע שלאחר מכן

ברוך הבא לפורום 😃

אתה מזכיר לי אותי שבערך מגיל 15-16 אני בחדרי כושר ON OFF ותמיד היו פציעות ומשקלים בינוניים.
אין כאן יחס קבוע מראש בין לחיצת חזה למתח או לבין כמה אתה אמור להרים עם דאמבלים בתרגיל בייספס מסכן.

הצגת כאן בקשה שכל מתאמן מתחיל שאינו מבין דבר או שניים מבקש וזה - חיטוב וכוח.
אבל זה בדיוק ההיפך מהמצב האופטימלי שיביא אותך לתוצאות הכי טובות.
בסופו של עניין נפצעים כי הטכניקה אינה טובה או עקב אי-התאוששות והעמסת יתר.
ככל שתתחזק בטכניקה נכונה - כך גם תיהיה בריא יותר. (כמובן שיהיו כאלה שיגידו שדדליפט הורס את הגב וסקוואט הורס ברכיים אבל נתעלם מזה לבינתיים..)

אתה צריך להבין כזה דבר - כמתאמן מתחיל (ולצורך העניין כשאני אומר מתאמן מתחיל אני מתכוון לכזה שפוטנציאל ההתקדמות בו גבוה והוא מסוגל להתאושש מהר יותר ולהתקדם מאימון לאימון) אתה צריך לשאוף למצב שבו אתה מתקדם במשקל העבודה שלך, והדגש צריך להיות על תרגילי הבסיס שהם - לחיצת חזה, אוברהד פרס, דדליפט וסקוואט.
כשכל הגוף גדל ומתחזק בצורה מאוזנת, כך גם שרירי הידיים\הגב והכתפיים. (כשרירים קטנים לעומת גדולים)

הדבר הראשון הוא למצוא תוכנית כזו שתקדם אותך, לאחר מכן לדאוג לתזונה נכונה.

מס' מאמרים בנושא:

המדריך השלם להעלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

הפילוסופיות בהעלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

הורדה בשומן תוך כדי העלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

תוכנית אימונים - Starting Strength (SS) - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

Starting Strength - שאלות ותשובות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון תודה על ההתייחסות
דבר שני, לא הבנתם את השאלה
חשוב לי להבהיר שאני לא מתאמן מתחיל מבחינת ההבנה. ציינתי שאני מתאמן כבר 9 שנים ומן הסתם יש לי כבר ידע בסיסי עד נרחב בתחום.
אני מכיר מגוון רחב של תרגילים, את צורתם הנכונה, את חשיבות המזון וגם התנסתי בכל מני תפריטים למיניהם.
יצא לי גם לעשות קורס מדריכי אימון גופני + חדר כושר בצבא (קורס של 3 חודשים בלבד, ומן הסתם הוא לא יותר מדי מקיף)

השאלה ששאלתי בעצם היא על כך שתכניות האימון שלי לא מאוזנות, אם בתרגילים, או אם במשקלים.
אני מחפש נוסחה כלשהי שאוכל להתאים את המשקל שאני מרים לפי גודל השריר. זא"מ אם אני דוחק 50 בחזה, מן הסתם יש משקל מקביל שאני אמור להיות מסוגל להרים עם הכתף (כמובן שגם בהתאם לתנועה).
הרי אם אני דוחק 50 בחזה, זה יהיה מגוחך שבתרגיל הרחקת כתף אני משתמש במשקולת של 5 בכל צד.

אשמח לקבל תשובה מעבר ל"אין"

הרי אם אני דוחק 50 בחזה, זה יהיה מגוחך שבתרגיל הרחקת כתף אני משתמש במשקולת של 5 בכל צד.
זה לא מגוחך בכלל, במיוחד אם אתה עושה את זה בטכניקה נכונה. אני על דחיקה של 120 קילו הייתי עושה הנפות לצדדים עם 14. מבחינת פרופורציה זה כמעט אותו הדבר.

אתה מחפש דברים לא הגיוניים, אז איך עוד נענה לך?
בעבר לחצתי 90 (לחיצה, לא דחיקה 😉) ובלחיצת כתפיים בקושי עם 35 קג. שלא נדבר על הרחקת כתף ששם זה היה 5-8
אין שום קשר.
תרגיל אחד יכול לעזור להתחזקות בתרגיל אחר, אך אין זה אומר שאם יש לך מתח עם 40 קג עליך שתוכל לעשות כפיפות מרפקים עם 60 קג.

שים לב גם באיזה תת פורום פירסמת את זה, הוא מיועד לכאלה שמתחילים לראשונה להתאמן וזקוקים לעזרה וכיוון.

אין תשובה מעבר.
חשוב לי להבהיר שאני לא מתאמן מתחיל מבחינת ההבנה. ציינתי שאני מתאמן כבר 9 שנים ומן הסתם יש לי כבר ידע בסיסי עד נרחב בתחום.
רמת מתאמן לא נקבעת לפי כמה זמן הוא נמצא במכון. לצורך העניין אני לפני כשנתיים הייתי עם ותק כמו שלך במכון והייתי ברמה של מתאמן מתחיל למרות שאז הייתי בטוח שאני ממש לא.

Back
למעלה תחתית