ייעוץ אימון ראשון

Guy158

משתמש פעיל
645
90
נק' מוניטין:
83
645
90
הייתי באימון ראשון בחד"כ...השתמשתי ב-FBW לחיטוב מהלינקייה..

קודם כל כמה שאלות -
1. כשאני מרים משקל לדוגמה לחיצת חזה (בלי משקל, רק מוט) זה קל לי, אבל מצד שני המוט זז מצד לצד..סוג של מתנדנד ולא יציב, למה זה קורה?
2. קשה לי מאוד יחסית לעשות סקוואט עם מוט (בלי תוספת משקל רק מוט), ואני רואה בחורות ששוקלות 20 קילו פחות ממני עושות עם 40 קילו על המוט..למה זה ככה? זה בגלל שאני חדש?
3. המאמן שהיה עזר לי מאוד אבל החליף לי תרגילים במכונות..לדוגמה במקום מקבילים צר ליד אחורית (שכנראה לא אצליח) הוא שלח אותי למכונה כזאת שמושכים למטה...ובמקום חתירה לגב הוא נתן לי לעשות גם באיזה מתקן שיושבים ומושכים את המוט הזה...גם לכתפיים עשיתי במכונה.
האם מכונות זה עד כדי כך גרוע?

ושוב הנושא הכי חשוב לי, למה בלחיצת חזה המוט מתנדנד מצד לצד? בלי משקל עליו רק מוט אולימפי פשוט לא קשה לי פשוט הוא זז מצד לצד..
ובסקוואט זה ממש מעצבן אותי, בלי משקל או מוט אני יכול לעשות 50 גם. אבל עם מוט לבד זה קשה לי בזמן שבחורות ששוקלות 20 קילו פחות ממני עושות עם משקל.

1. כשאני מרים משקל לדוגמה לחיצת חזה (בלי משקל, רק מוט) זה קל לי, אבל מצד שני המוט זז מצד לצד..סוג של מתנדנד ולא יציב, למה זה קורה?
כי אתה לא רגיל לבצע את התנועה. זה אמור להסתדר תוך כמה אימונים/שבועות
2. קשה לי מאוד יחסית לעשות סקוואט עם מוט (בלי תוספת משקל רק מוט), ואני רואה בחורות ששוקלות 20 קילו פחות ממני עושות עם 40 קילו על המוט..למה זה ככה? זה בגלל שאני חדש?
יכולות הרבה סיבות שקשורות לבסיס שלך, לטכניקה ועוד כמה פאקטורים מהצד שקשורים לנתונים. אי אפשר לדעת. בפורום הזה נוכל לעזור לך רק אם נראה סרטון סקוואט.
המאמן שהיה עזר לי מאוד אבל החליף לי תרגילים במכונות..
איזה מאמן חמוד
האם מכונות זה עד כדי כך גרוע?
כן. אבל זאת דרך קלה להפתר ממתאמנים נודניקים שמציקים לך עם טכניקות כי למכונות לא צריך שום טכניקות.

• פותח/ת השרשור
כי אתה לא רגיל לבצע את התנועה. זה אמור להסתדר תוך כמה אימונים/שבועות

יכולות הרבה סיבות שקשורות לבסיס שלך, לטכניקה ועוד כמה פאקטורים מהצד שקשורים לנתונים. אי אפשר לדעת. בפורום הזה נוכל לעזור לך רק אם נראה סרטון סקוואט.

איזה מאמן חמוד

כן. אבל זאת דרך קלה להפתר ממתאמנים נודניקים שמציקים לך עם טכניקות כי למכונות לא צריך שום טכניקות.
דווקא הוא עמד וניסה בערך רבע שעה להראות לי איך לעשות סקוואט נכון..הוא לא ניסה להפטר ממני להפך הוא נתן לי המון תשומת לב ואמר לי גם שבאימונים הבאים הוא יעזור לי לבנות תכנית שטיפה יותר תתאים לי.

אז אתה אומר מכונות זה באמת לא יעיל? זה לא מגרה את השריר מספיק? כי זה כן קשה.

אז אתה אומר מכונות זה באמת לא יעיל?
כן
זה לא מגרה את השריר מספיק? כי זה כן קשה.
זאת חפירה רצינית לכתוב למה מכונות לא מתאימות לאימונים למתאמנים מתחילים. בקיצור - גירוי לא אפקטיבי של מערכת העצבים וניצול זמן רחוק מאידיאלי שיראה תוצאות פחות טובות מהפוטנציאל שלך.
אם אתה רוצה את התשובה החופרת קרא את המאמר הזה:
http://startingstrength.com/articles/novice_effect_rippetoe.pdf

• פותח/ת השרשור
כן

זאת חפירה רצינית לכתוב למה מכונות לא מתאימות לאימונים למתאמנים מתחילים. בקיצור - גירוי לא אפקטיבי של מערכת העצבים וניצול זמן רחוק מאידיאלי שיראה תוצאות פחות טובות מהפוטנציאל שלך.
אם אתה רוצה את התשובה החופרת קרא את המאמר הזה:
http://startingstrength.com/articles/novice_effect_rippetoe.pdf
אני אוותר על חפירה.
תודה לך..

עוד אנשים ?

מסכים עם טנק

Back
למעלה תחתית