הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא יכול להמשיך עם SS עקב פציעה - מה לעשות?

Mike3236

משתמש מתחיל
271
28
נק' מוניטין:
34
271
28
אהלן,
אני מתאמן בערך חודש וחצי בSS שבאימונים האחרונים בקושי השלמתי את החימום לסקוואט בגלל כאבים במפרקי הירך(כמו שמתואר כאן: כאב במפרק הירך בסקוואט)
לפי מה שאמרו לבחור זה להפסיק לעשות סקוואט לזמן הקרוב ולכן הסקתי שאני לא יכול להמשיך SS כי חצי מהתוכנית הזאת זה סקוואט
עכשיו אני לא יודע מה לעשות....
המשקלי עבודה שלי לא סבירים אפילו ואני לא יודע מה לעשות הרי הכאבים האלה רק מונעים ממני להתקדם ולהמשיך...
סקוואט הגעתי ל57.5 ובאימונים האחרונים בקושי משלים חמישייה של 50 ועשיתי גם 2 אימונים בעצימות קלה ביותר בשביל "לשחרר" ולרענן את הגוף אבל זה לא עזר, וגם אז זה כאב.

פרטים עליי:
גיל 18
משקל 59
גובה 170
אני גם לא מצליח לעלות במשקל כמעט וזה כנראה משפיע איכשהו על האימונים ועל הגוף

משקלי עבודה
סקוואט 57.5 שיא
דדליפט 50
בנץ' 50
פרס 30
אני יודע שבכללי הדדליפט די נמוך והמשקלים לא הכי פרופורציונלים
אם זה חשוב אז עד עכשיו לא עשיתי ריסט לשום תרגיל כי לא היה צורך (עושים ריסט רק אחרי שלא מצליחים לעלות משקל 3 פעמים, נכון?)

אז יש עצות מה לעשות?

קודם כל, אם אתה מבצע SS נכון אז סקוואט זה לא חצי מהתוכנית אלה בערך שני שליש (בגלל זמני המנוחה הארוכים שהסקוואט דורש).
אני מכיר את הכאבים האלה והם קרו לי בעבר, אומנם לא רציני כמו אצלך ולא לתקופה ארוכה, אבל לדעתי מה שיפתור לך את הבעיה זה דווקא תנועה.
הליכות/ריצות בעצימות בינונית יוכלו כנראה לזרז את ההחלמה לאומת שכיבה/ישיבה.
בנוסף לכך, ממליץ לפנות לרופא משפחה/אורטופד ולבקש הפניה לפיזיוטרפיה. בטוח לא יזיק.

בנוסף לכך ממליץ להעלות סרטון טכניקה.

• פותח/ת השרשור
קודם כל, אם אתה מבצע SS נכון אז סקוואט זה לא חצי מהתוכנית אלה בערך שני שליש (בגלל זמני המנוחה הארוכים שהסקוואט דורש).
אני מכיר את הכאבים האלה והם קרו לי בעבר, אומנם לא רציני כמו אצלך ולא לתקופה ארוכה, אבל לדעתי מה שיפתור לך את הבעיה זה דווקא תנועה.
הליכות/ריצות בעצימות בינונית יוכלו כנראה לזרז את ההחלמה לאומת שכיבה/ישיבה.
בנוסף לכך, ממליץ לפנות לרופא משפחה/אורטופד ולבקש הפניה לפיזיוטרפיה. בטוח לא יזיק.

בנוסף לכך ממליץ להעלות סרטון טכניקה.
תודה רבה על התשובה המהירה!
אז מה לעשות לבנתיים בימי האימון? FBW קליל עם אירובי בתחילה/סוף אימון? או רק ריצות?
אבקש הפנייה מרופא המשפחה לפיזיוטרפיה אולי זה באמת יעזור
בקשר לטכניקה העלתי בעבר לפה: סרטון - איך הטכניקה שלי בסקוואט? (סרטון)
אשמח להערות בקשר לטכניקה
תודה!

תודה רבה על התשובה המהירה!
אז מה לעשות לבנתיים בימי האימון? FBW קליל עם אירובי בתחילה/סוף אימון? או רק ריצות?
אבקש הפנייה מרופא המשפחה לפיזיוטרפיה אולי זה באמת יעזור
בקשר לטכניקה העלתי בעבר לפה: סרטון - איך הטכניקה שלי בסקוואט? (סרטון)
אשמח להערות בקשר לטכניקה
תודה!
בינתיים תעשה FBW ותפסיק לעשות כל תרגיל שגורם לכאב. תתחיל להוסיף אירובי ותעדכן בהמשך אם עוזר.

• פותח/ת השרשור
בינתיים תעשה FBW ותפסיק לעשות כל תרגיל שגורם לכאב. תתחיל להוסיף אירובי ותעדכן בהמשך אם עוזר.
סבבה
אם אני אחליף את הסקוואט בלאנג'ים זה יהיה בסדר? רק הסקוואט גורם לי לכאבים
ובקשר לטכניקה בסקוואט אשמח להערות אם יש
תודה!

סבבה
אם אני אחליף את הסקוואט בלאנג'ים זה יהיה בסדר? רק הסקוואט גורם לי לכאבים
ובקשר לטכניקה בסקוואט אשמח להערות אם יש
תודה!
אם מפרק הירך כואב לך אז עדיף שתימנע מתרגילים במפרך הירך עד להחלמה מלאה.
בתרגיל לאנץ' יש פשיטה בירך לכן לא יתאים לך.
הייתי ממליץ בנתיים תרגילים פשוטים בעומסים נמוכים על מפרק הברך במכונות כגון פשיטה וכפיפת ברכיים וזה רק בתנאי שלא כואב לך

• פותח/ת השרשור
אם מפרק הירך כואב לך אז עדיף שתימנע מתרגילים במפרך הירך עד להחלמה מלאה.
בתרגיל לאנץ' יש פשיטה בירך לכן לא יתאים לך.
הייתי ממליץ בנתיים תרגילים פשוטים בעומסים נמוכים על מפרק הברך במכונות כגון פשיטה וכפיפת ברכיים וזה רק בתנאי שלא כואב לך
אם כך גם דדליפט לא מומלץ? אז כרגע לאמן את הרגליים בצורה מבודדת עבור כל שריר במכונות?

תלוי,אתה מרגיש כאבים בדדליפט? אם הבעיה במפרק הירך אתה אמור להרגיש גם בלאנץ' וגם בדדליפט כי הם עובדים בזה חזק.
תבדוק שוב עם עצימות גבוהה ,אם אתה מרגיש בהם כאב כלשהו תפסיק אותם עד להחלמה מלאה.

• פותח/ת השרשור
תלוי,אתה מרגיש כאבים בדדליפט? אם הבעיה במפרק הירך אתה אמור להרגיש גם בלאנץ' וגם בדדליפט כי הם עובדים בזה חזק.
תבדוק שוב עם עצימות גבוהה ,אם אתה מרגיש בהם כאב כלשהו תפסיק אותם עד להחלמה מלאה.
זה מה שמוזר... בלאנצ'ים אני מרגיש את זה ממש בקטנה כי אין שבירת מקביל
ובדדילפט אני בכלל לא מרגיש
אז אפשר להמשיך איתם? או שמומךץ להתרחק כרגע ובנתיים לרגליים רק מכונות ואירובי

הבנתי אז כנראה הבעיה בשבירת מקביל כמו שחשבתי.
בסקוואט עד מצב מקביל יש לך גם כאב?
לדעתי אתה יכול להמשיך דדליפט ולאנץ' אם אתה לא מרגיש כאב/טיפה כאב

• פותח/ת השרשור
הבנתי אז כנראה הבעיה בשבירת מקביל כמו שחשבתי.
בסקוואט עד מצב מקביל יש לך גם כאב?
לדעתי אתה יכול להמשיך דדליפט ולאנץ' אם אתה לא מרגיש כאב/טיפה כאב
סבבה
ויש לך טיפים איך לרפא את זה אולי? כמו שהציעו לי כבר לעשות אירובי/משהו אחר?

לפי מה שאתה מתאר יש לך דלקת/מתיחה בשריר.
כשלי היה דלקת בברכיים האורתופד אמר לא לעשות הרבה תנועה בברך ובוודאי שלא לעבוד עלייה אפילו לא בעצימות נמוכה כך שזה ממש נוגד את הדיעה של טאנק,אך אני לא רופא ויכול להגיד לך 100 אחוז מה נכון.
אבל אני מניח שאם תלך לאורתופד הוא יביא לך כדור להקלה על הכאב, לא חושב שיש פתרון לזירוז החלמה. רק הזמן יעשה את שלו.

• פותח/ת השרשור
לפי מה שאתה מתאר יש לך דלקת/מתיחה בשריר.
כשלי היה דלקת בברכיים האורתופד אמר לא לעשות הרבה תנועה בברך ובוודאי שלא לעבוד עלייה אפילו לא בעצימות נמוכה כך שזה ממש נוגד את הדיעה של טאנק,אך אני לא רופא ויכול להגיד לך 100 אחוז מה נכון.
אבל אני מניח שאם תלך לאורתופד הוא יביא לך כדור להקלה על הכאב, לא חושב שיש פתרון לזירוז החלמה. רק הזמן יעשה את שלו.
אתה דיברת על הברך אבל הבעיה בכלל במפרק הירך (מפרק בין הרגל לאגן)
והאמת שאני באמת בתנוחת ישיבה רוב היום ככה שלהזיז קצת את המקום יכול באמת לשחרר לי אותו
מה דעתך?

תעלה סרטון טכניקה לכאן. סביר להניח שהברכיים לא במקום, או שהעמידה רחבה מידי. בדרך כלל זה עובר מהר כשפותרים את הבעייה הטכנית ומורידים קצת משקל (מהמוט, לא משקל גוף).

• פותח/ת השרשור
תעלה סרטון טכניקה לכאן. סביר להניח שהברכיים לא במקום, או שהעמידה רחבה מידי. בדרך כלל זה עובר מהר כשפותרים את הבעייה הטכנית ומורידים קצת משקל (מהמוט, לא משקל גוף).
העלתי לפני חודש בערך סרטון טכניקה והבנתי שזה בסדר
הנה קישור: סרטון - איך הטכניקה שלי בסקוואט? (סרטון)
תודה מראש!

• פותח/ת השרשור
הברכיים וכנראה שגם כפות הרגליים, צריכות להיות בחוץ.
לא רואים את זה בסרטון אבל הם מופנות כלפי חוץ
אני עושה סקוואט רק עם משקל גוף ועדיין יש כאבים, אני כנראה צריך לנוח מהסקוואט, יש לך עצות אולי איך להרפות את המקום ולעזור לשיקום שלו?

לא רואים את זה בסרטון אבל הם מופנות כלפי חוץ
אני עושה סקוואט רק עם משקל גוף ועדיין יש כאבים, אני כנראה צריך לנוח מהסקוואט, יש לך עצות אולי איך להרפות את המקום ולעזור לשיקום שלו?
טכניקה נכונה ומשקל נמוך יותר, בקצת.
הברכיים לא בחוץ.

• פותח/ת השרשור
טכניקה נכונה ומשקל נמוך יותר, בקצת.
הברכיים לא בחוץ.
היום הצלחתי לעשות סקוואט והרגשתי באמת שמתי לב כשלא הוצאתי ברכיים חזק לצדדים אז כאב, ושהוצאתי לא כאב אז אפשר להמשיך כרגיל? או עדיין עדיף לנוח?

נערך לאחרונה:
היום הצלחתי לעשות סקוואט והרגשתי באמת שמתי לב כשלא הוצאתי ברכיים חזק לצדדים אז כאב, ושהוצאתי לא כאב אז אפשר להמשיך כרגיל? או עדיין עדיף לנוח?
תוריד 10% מהמשקל, אל תוותר על מיקום הברכיים, ותמשיך להוסיף 2.5 ק"ג כל אימון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית