דיון חגורה באימונים - אפשר תמיד ללא?

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
אז השבוע התחלתי להתאמן בלי חגורה לכמה זמן מתוך אילוץ, וחשבתי על העניין הזה, למה בעצם לא להתאמן קבוע בלי חגורה ולחגור רק בשלב הכנה לתחרות? נכון שמרימים פחות, אבל מתאוששים יותר מהר בין האימונים בגלל שהמשקל נמוך יותר ובכל זאת מתחזקים ואז כשחוגרים מרימים את "מלוא המשקל" (בתחרות ובהכנה אליה)

• פותח/ת השרשור
כי כנראה שבלי חגורה תתקע מוקדם יותר, ומשם קצב ההתקדמות ירד.
מוקדם יותר הכוונה במשקל נמוך יותר? נכון, כי מן הסתם בלי חגורה אפשר להרים פחות מאשר עם חגורה, אבל כל התחזקות שקורית בלי חגורה מועבר להתחזקות ברגע שאתה חוזר לחגור. כלומר אם בנאדם שיש לו סקוואט של 180 מפסיק לחגור, נגיד שעכשיו המקסימום שלו זה 155 (25 קילו פחות). הוא מתחיל להתאמן בלי חגורה, מוסיף 25 קילו לסקוואט, אפשר להניח שהוא התחזק ב 25 קילו לא? כלומר כשהוא יחזור לחגורה אני מניח שהוא יוכל לתת 205. ובזמן הזה הוא עבד מצד אחד עם משקלים מקסימליים (יותר נכון עם האחוזים הדרושים לפי התכנון) ומצד שני המשקלים בכל זאת נמוכים יותר ממה שהוא יכל להרים אבל הוא כן הרוויח את ההתחזקות עם פחות עומס על הגוף, וההתחזקות מתורגמת אחרי זה להתחזקות כשהוא חוגר בהכנה לתחרות.
(זה רק דברים שחשבתי עליהם ונראו לי הגיוניים, אולי הם לא הכי נכונים)

אם אני מתקדם באותו קצב כמו עם חגורה (2.5 קילו בשבוע, בחודש או ווטאבר) אז למה מתקדמים פחות?
אתה תתקדם פחות, כי תבצע פחות נפח ועצימות מאדם שמתאמן עם חגורה, העומס על השרירים יהיה נמוך יותר.
ולא חגורה לא מקטינה את ההפעלה של שרירי הליבה, המחקרים לא מאששים את הטענה הזאת (באלו שנעשו בשיטת EMG).
פספת פה את העיקרון של Progressive Overload, צפה בסירטון אם אתה לא מכיר את המושג וקרא את המאמר The Belt Bible של גרג אם אתה רוצה לנבור קצת יותר במחקרים.

מוקדם יותר הכוונה במשקל נמוך יותר? נכון, כי מן הסתם בלי חגורה אפשר להרים פחות מאשר עם חגורה, אבל כל התחזקות שקורית בלי חגורה מועבר להתחזקות ברגע שאתה חוזר לחגור. כלומר אם בנאדם שיש לו סקוואט של 180 מפסיק לחגור, נגיד שעכשיו המקסימום שלו זה 155 (25 קילו פחות). הוא מתחיל להתאמן בלי חגורה, מוסיף 25 קילו לסקוואט, אפשר להניח שהוא התחזק ב 25 קילו לא? כלומר כשהוא יחזור לחגורה אני מניח שהוא יוכל לתת 205. ובזמן הזה הוא עבד מצד אחד עם משקלים מקסימליים (יותר נכון עם האחוזים הדרושים לפי התכנון) ומצד שני המשקלים בכל זאת נמוכים יותר ממה שהוא יכל להרים אבל הוא כן הרוויח את ההתחזקות עם פחות עומס על הגוף, וההתחזקות מתורגמת אחרי זה להתחזקות כשהוא חוגר בהכנה לתחרות.
(זה רק דברים שחשבתי עליהם ונראו לי הגיוניים, אולי הם לא הכי נכונים)

אולי הוא יוכל לתת 205 אחרי ההתחזקות ללא, אבל ההיגיון שלי אומר שהוא יגיע ל205 מהר יותר אם ישתמש בחגורה לאורך כל התהליך.

אתה מציע להתאמן לתחרות בלי הציוד שאיתו תתחרה?
איך הגוף שלך יסתגל למשקל הזה על הגב בלי שבאמת תשים אותו על הגב?
ולתת 1rm עם חגורה זה סקיל שונה מלתת 1rm בלי. ככל שאתה מתרחק מאופן העבודה התחרותי - אתה מתאמן פחות ספציפי.
זה פשוט פחות אידיאלי.

איך שאני רואה את זה אם אתה מתחזק בלי חגורה אתה אוטומטי מתחזק אם חגורה.
בלי חגורה אתה עובד יותר טוב על שרירי המיצבים כגון הבטן.
לא יודע מה איתכם בשבילי חגורה זה עוד 10 קילו למוט או עוד כמה חזרות ..
מה שהייתי מציע זה לעשות באימוני נפח לעשות בלי חגורה,ושאתה מרגיש גמור ועדיין נשאר לך עוד סט אז לשם חגורה.
באימוני עצימות בזמן חימום להיות בלי עד הסט שאתה שאתה רוצה להרים.

• פותח/ת השרשור
ולא חגורה לא מקטינה את ההפעלה של שרירי הליבה, המחקרים לא מאששים את הטענה הזאת (באלו שנעשו בשיטת EMG).
לא אמרתי שהיא מקטינה, זו לא הסיבה שחשבתי על זה, חשבתי על זה בקטע של להעמיס פחות ועדיין להתחזק כמו שאמרתי, ואז לתרגם את זה להתחזקות עם חגורה. PROGRESSIVE OVERLOAD אפשר ליצור גם בצורה הזאת.
בכל אופן אני אקרא בהמשך את ה BELT BIBLE
אולי הוא יוכל לתת 205 אחרי ההתחזקות ללא, אבל ההיגיון שלי אומר שהוא יגיע ל205 מהר יותר אם ישתמש בחגורה לאורך כל התהליך.
גם נקודה טובה, יכול להיות. חבל שאין דרך לדעת...
אתה מציע להתאמן לתחרות בלי הציוד שאיתו תתחרה?
איך הגוף שלך יסתגל למשקל הזה על הגב בלי שבאמת תשים אותו על הגב?
ולתת 1rm עם חגורה זה סקיל שונה מלתת 1rm בלי. ככל שאתה מתרחק מאופן העבודה התחרותי - אתה מתאמן פחות ספציפי.
זה פשוט פחות אידיאלי.
הצעתי להתאמן ככה כשאין תחרות קרובה ובהכנה לתחרות להתחיל לחגור (נגיד חודש לפני).
למשל מישהו שמתחרה עם רוצה לרוב מתאמן בלי רצועות ובהכנה לתחרות מתחיל לשים אותן. אני מבין שרצועות וחגורה זה ממש לא אותו דבר, ואני לא הכי בטוח שזה רעיון טוב לעשות מה שאמרתי, לכן שאלתי כאן.

הצעתי להתאמן ככה כשאין תחרות קרובה ובהכנה לתחרות להתחיל לחגור (נגיד חודש לפני).
למשל מישהו שמתחרה עם רוצה לרוב מתאמן בלי רצועות ובהכנה לתחרות מתחיל לשים אותן. אני מבין שרצועות וחגורה זה ממש לא אותו דבר, ואני לא הכי בטוח שזה רעיון טוב לעשות מה שאמרתי, לכן שאלתי כאן.
https://www.lbs.co.il/threads/68758/#post-924338

איך שאני רואה את זה אם אתה מתחזק בלי חגורה אתה אוטומטי מתחזק אם חגורה.
אני מקווה שאתה יודע שזה עובד גם הפוך, ואפילו יותר מכך, והנה ההוכחה:
לא יודע מה איתכם בשבילי חגורה זה עוד 10 קילו למוט או עוד כמה חזרות ..
תוספת של 10 ק"ג לסקוואט מחגורה זה מעט, בהנחה שאנחנו לא מדברים על בין 40 ל-50 ק"ג. אם חגורה מוסיפה לך רק 10 ק"ג, זה אומר שלא התאמנת איתה מספיק כדי לרכוש את הסקיל של סחיטת החזרות הכבדות והקשות באמת (וכן, הן יותר קשות מחזרות קשות בלי חגורה).
בלי חגורה אתה עובד יותר טוב על שרירי המיצבים כגון הבטן.
תסביר את המכניזם ותוכיח.

מה שהייתי מציע זה לעשות באימוני נפח לעשות בלי חגורה,ושאתה מרגיש גמור ועדיין נשאר לך עוד סט אז לשם חגורה.
באימוני עצימות בזמן חימום להיות בלי עד הסט שאתה שאתה רוצה להרים.
תסביר למה לא לעבוד עם החגורה בכל הסטים (אני לא מדבר על חימום עם מוט ריק - אין טעם לבזבז זמן לשים חגורה בשבילו), וככה להרים בכל סט יותר.

לא אמרתי שהיא מקטינה, זו לא הסיבה שחשבתי על זה, חשבתי על זה בקטע של להעמיס פחות ועדיין להתחזק כמו שאמרתי, ואז לתרגם את זה להתחזקות עם חגורה. PROGRESSIVE OVERLOAD אפשר ליצור גם בצורה הזאת.
בכל אופן אני אקרא בהמשך את ה BELT BIBLE
הכוונה שהתנועה עם או בלי חגורה היא כמעט אותו תנועה, אם הנפח והעצימות שלך יהיו קטנים מהאידיאל שאתה יכול לעבוד אותו אז אין סיבה שתרים יותר בתנועה הספציפית שאליה אתה מכוון.
זה למה תרצה יותר עומס בניגוד להנחה שלך.

הסבר של ריפטו

Less obvious is the role of belts and knee wraps. A properly designed and adjusted belt is
useful as a safety device when you're squatting heavy weights. A belt protects the spine by
increasing the amount of pressure that can be applied to it by the muscles that support it. The belt
itself reinforces the "cylinder" of the ab muscles around the spine. At the same time, the belt acts as
a proprioceptive cue for a harder abdominal muscle contraction: you can actually squeeze harder
with a belt on than you can without one, just as you can push harder against a loaded barbell than
you can against a broomstick. This effect ultimately produces both stronger abs, due to the stronger
isometric contraction facilitated by the belt, and a stronger squat, due to the heavier loads made
possible by the more stable spine.

לחגורה יש הרבה יתרונות, לפי מה שהבנתי מהפרק, ממליץ לך לקרוא וכדאי מאוד לעבוד עם חגורה לפי מה שהוא מסביר אין סיבה לא לעבוד עם חגורה בכלל

הכל תלוי באיך שאתה רוצה להתחרות: אם אתה מתחרה עם חגורה תתאמן עם חגורה, אם אתה מתחרה בלי חגורה תתאמן בלי חגורה. זאת התורה כולה.

בדדליפט יש כאלה שהחגורה יותר מפריעה להם מאשר עוזרת, בסקוואט לא שמעתי על מישהו כזה
נכון בגדול אבל לדעתי זה מאוד מאוד ייחודי ואין הרבה כאלה שלא יכולים לנצל את החגורה לעזרה בדדליפט. אפשר לנסות פוזיציות שונות או חגורות שונות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית