הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוספי תזונה לבריאות

• פותח/ת השרשור Ori135
  • פורסם בתאריך

Ori135

משתמש פעיל
734
96
נק' מוניטין:
72
734
96
שלום לכולם
איזה תוספי מזון מומלצים למסה לבריאות ולא לשיפור האימון?
כרגע אני לוקח 1.8 גרם של DHA וEPA (שלוש כדורים של 600 מג)
אבקת חלבון (טוב אני יודע שזה לא ממש תוסף אלה זה אוכל)

מה עוד צריך?
ברזל? סידן? מולטי ויטמין ? מגנזיום? אבץ? ויטמין c ויטמין d?

אני שוקל איזה 73 ככה מטר 80 מסה 3000 קלוריות

אוכל כל יום תפוח ו6 ירקות שונים

אם זה משנה לאבץ אני לא מאונן

בלי להבין יותר מדי בתזונה, רק היגיון בריא, נראה לך שאתה יכול לאבד/לשמור ערכים תזונתיים בגלל אוננות?

אם בבדיקות דם רואים שהרמה תקינה אז למה לתסף בדי?
לא אמרתי שאם התנאי הזה מתקיים יש צורך.
ובכל מקרה, כדי לשמור על הרמה הזו תקינה.
יש גם שאומרים שוויטמין די ברמה גבוהה מקושר לטסטוסטרון גבוה. לא יודע אם זו סיבה מספקת לתסף בדי, ואיפה עובר הגבול בין רמה גבוהה של די לעודף שאינו בריא בהכרח.

אבל גם זה לא עד כדי כך משמעותי
מסכים. אימונים אנאירוביים לא מאופיינים בכמויות זיעה משמעותיות, בטח לא כשהן נעשים בחד"כ ממוזג.
המינרל שמופרש בכמויות הכי גדולות בזיעה הוא מלח, פעם חישבתי ויצא לי 2.5 גרם מלח בליטר זיעה.

מולטי ויטמין וויטמין די בעדיפות ראשונה.
אני דווקא חולק עלייך.
לטעמי מולטי ויטמין הוא לא תמיד כדאי מכמה סיבות:
1. תזמון צריכת מרכיביו אל מול שעות היום והתזונה השוטפת - נוצר מצב של "התנגשות" בין מינרלים, אי ספיגה אופטימלית ועוד.
2. עלות אל מול מינון - בדומה ל-Pre-Workout, אם נרצה להגיע למינונים שבמולטי (יהיה הטוב ביותר אשר קיים), עדיין יהיה זול יותר לקנות את המרכיבים בנפרד, ולצרוך במינון שרוצים.
3. לא כלל התרכובות הביו-כימויות במולטי הן מהרמה הגבוהה ביותר (קרי זו שתספג ביעילות רבה ובאחוז גבוה יותר) - למשל, בהרמה מולטי ויטמינים, הסידן או המגנזיום הם מנגזרת ביו-כימית "אוקסייד" (Oxide) ולא ציטראט (Citrate).
4. יעילות - אמנם התזונה השוטפת, ברוב המוחלט, איננה מספיקה בכדי להגיע לערכי הויטמינים והמינרלים המומלצים, אך ישנו מספר לא מבוטל של כאלו שבמילא מגיעים לכמות המומלצת לצריכה מהם.

אני השתמשתי בעבר במולטי ויטמין של Twinlab, זה שלוקחים ממנו כדור 1 ביום.
לאחר מחקר קצר, הבנתי שאני מבזבז את הזמן, ועברתי לתסף בכמה ויטמינים ומינרלים בנפרד.
כך אני יכול לשלוט במינונים, בתזמון (מאוד חשוב, אפילו יותר מהמינון) וסך ההוצאה אל מול המינון קטנה.

נערך לאחרונה:
אני השתמשתי בעבר במולטי ויטמין של Twinlab, זה שלוקחים ממנו כדור 1 ביום.
לאחר מחקר קצר, הבנתי שאני מבזבז את הזמן, ועברתי לתסף בכמה ויטמינים ומינרלים בנפרד.
כך אני יכול לשלוט במינונים, בתזמון (מאוד חשוב, אפילו יותר מהמינון) וסך ההוצאה אל מול המינון קטנה.

אתה יכול לפרט על הקטע של התזמון ולמה הוא חושב?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית