עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
בגלל הדמיון הכימי אפשר היה לחשוב שמגנזיום וסידן יתחרו זה בזה בספיגה, אבל זה לא קורה. להיפך, הם הולכים טוב ביחד ויש אפילו טבליות די פופולאריות של סידן, מגנזיום ואבץ. ויטמין D מסיס בשומן לכן מומלץ ליטול לאחר ארוחה עם שומנים.מישהו??
יהושע,יש לך משהו בהישג יד על המגנזיום והסידן? (לא קרציה,אני גם אקח אותם ביחד כי אני לא באמת חושב שזה יבלבל את הגוף שלי..סתם מעוניין לדעת).בגלל הדמיון הכימי אפשר היה לחשוב שמגנזיום וסידן יתחרו זה בזה בספיגה, אבל זה לא קורה. להיפך, הם הולכים טוב ביחד ויש אפילו טבליות די פופולאריות של סידן, מגנזיום ואבץ. ויטמין D מסיס בשומן לכן מומלץ ליטול לאחר ארוחה עם שומנים.
אתה מתכוון למחקר שמראה שהם הולכים טוב ביחד? כמו שכתבתי, עצם העובדה שיש גלולות שמכילות את שניהם רומזת לכך שאין בעיה, ויש טענה שזה אפילו להיפך (אם כי היא לא מבוססת):יש לך משהו בהישג יד על המגנזיום והסידן?
קודם כל לא מדובר על "אסור" אלא לכל היותר על לא רצוי (מטעמי ספיגה או משהו). שנית, אחרי שאוכלים גבינה יש לגוף די הרבה סידן לספוג, כך שאין טעם להעמיס אותו בעוד מאותו חומר דווקא בזמן הזה. שלישית, סידן קרבונט כדאי ליטול אחרי האוכל להגברת הספיגה, סידן ציטראט נספג בלי קשר לאוכל.אסור לקחת אותו
חיפוש לא יזיק לפותח האשכול
כן אבל שוב.זה שיש גלולה שמכילה את שניהם לא אומר שזה לא נוגד.אתה מתכוון למחקר שמראה שהם הולכים טוב ביחד? כמו שכתבתי, עצם העובדה שיש גלולות שמכילות את שניהם רומזת לכך שאין בעיה, ויש טענה שזה אפילו להיפך (אם כי היא לא מבוססת):
Some companies that manufacturer magnesium/calcium combination supplements promote a 2:1 or 3:1 ratio as
being ideal for absorption of these elements. However, there is no credible research to support this claim.
מצד שני, האוניברסיטה של מרילנד אומרת שיש באמת תחרות על הספיגה:
Magnesium competes with calcium for absorption and can cause a calcium deficiency if calcium levels are already low.
איך מיישבים את שני אלה? לדיאטנים פתרונים. מן הסתם התחרות הזאת אינה מושפעת מזמני הנטילה, כי הספיגה איטית.