הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סידן וויטמין d

• פותח/ת השרשור Guyko
  • פורסם בתאריך

Guyko

משתמש מתחיל
160
4
נק' מוניטין:
4
160
4
עד היום השתמשתי במגנזיום קניתי עכשיו סידן וויטמין d
את המגנזיום אני לוקח לפני השינה
מתי לקחת את הסידן והוויטמין d שתהיה לו א הספיגה הכי טובה ?והאם אפשר לקחת את המגנזיום והסידן ביחד?
תודה
מישהו??

בגלל הדמיון הכימי אפשר היה לחשוב שמגנזיום וסידן יתחרו זה בזה בספיגה, אבל זה לא קורה. להיפך, הם הולכים טוב ביחד ויש אפילו טבליות די פופולאריות של סידן, מגנזיום ואבץ. ויטמין D מסיס בשומן לכן מומלץ ליטול לאחר ארוחה עם שומנים.

בגלל הדמיון הכימי אפשר היה לחשוב שמגנזיום וסידן יתחרו זה בזה בספיגה, אבל זה לא קורה. להיפך, הם הולכים טוב ביחד ויש אפילו טבליות די פופולאריות של סידן, מגנזיום ואבץ. ויטמין D מסיס בשומן לכן מומלץ ליטול לאחר ארוחה עם שומנים.
יהושע,יש לך משהו בהישג יד על המגנזיום והסידן? (לא קרציה,אני גם אקח אותם ביחד כי אני לא באמת חושב שזה יבלבל את הגוף שלי..סתם מעוניין לדעת).

• פותח/ת השרשור
הבנתי שהסידן מאוד בעיתי. שאסור לקחת אותו אחרי ארוחה של בשר או גבינות או משהו כזה זה נכון שזה שטויות?
ובגדול אם אני אקח לפני השינה את הסידן ואת המגנזיום אז זה בסדר ?
והכדור שיש לי זה סידן ווימין D ביחד

יש לך משהו בהישג יד על המגנזיום והסידן?
אתה מתכוון למחקר שמראה שהם הולכים טוב ביחד? כמו שכתבתי, עצם העובדה שיש גלולות שמכילות את שניהם רומזת לכך שאין בעיה, ויש טענה שזה אפילו להיפך (אם כי היא לא מבוססת):
Some companies that manufacturer magnesium/calcium combination supplements promote a 2:1 or 3:1 ratio as
being ideal for absorption of these elements. However, there is no credible research to support this claim.

מצד שני, האוניברסיטה של מרילנד אומרת שיש באמת תחרות על הספיגה:

Magnesium competes with calcium for absorption and can cause a calcium deficiency if calcium levels are already low.

איך מיישבים את שני אלה? לדיאטנים פתרונים. מן הסתם התחרות הזאת אינה מושפעת מזמני הנטילה, כי הספיגה איטית.

Magnesium and calcium work together at very precise ratios to ensure your heart functions properly. If you have a cardiac history, talk to your doctor before taking magnesium supplements

אסור לקחת אותו
קודם כל לא מדובר על "אסור" אלא לכל היותר על לא רצוי (מטעמי ספיגה או משהו). שנית, אחרי שאוכלים גבינה יש לגוף די הרבה סידן לספוג, כך שאין טעם להעמיס אותו בעוד מאותו חומר דווקא בזמן הזה. שלישית, סידן קרבונט כדאי ליטול אחרי האוכל להגברת הספיגה, סידן ציטראט נספג בלי קשר לאוכל.

• פותח/ת השרשור
רק רוצה לראות שהבנתי..
יש לי סידן קרבונט
בשביל שהספיגה שלו תהיה כמה שיותר טובה עדיף לקחת אותו לפחות שעתיים אחרי ארוחה.מה לגבי לפני?נגיד אני יכול לקחת את זה בבוקר ואז לאכול יוגורט או שעדיף שלא?
ואין בעיה לקחת מגנזיום סידן וויטמין d ביחד?
ועוד שאלה שמענינת אותי.אם אני אוכל הרבה גבינות ומוצרים עם סידן במהלך היום וגם אקח את הכדןר אז זה יכול להיות לא בריא או לפגוע בספיגה? ואם כן אם זה בסדר שאקח נגיד את הסידן רק בימים שאני אוכל פחות מוצרים עם סידן?

אתה מתכוון למחקר שמראה שהם הולכים טוב ביחד? כמו שכתבתי, עצם העובדה שיש גלולות שמכילות את שניהם רומזת לכך שאין בעיה, ויש טענה שזה אפילו להיפך (אם כי היא לא מבוססת):
Some companies that manufacturer magnesium/calcium combination supplements promote a 2:1 or 3:1 ratio as
being ideal for absorption of these elements. However, there is no credible research to support this claim.

מצד שני, האוניברסיטה של מרילנד אומרת שיש באמת תחרות על הספיגה:

Magnesium competes with calcium for absorption and can cause a calcium deficiency if calcium levels are already low.

איך מיישבים את שני אלה? לדיאטנים פתרונים. מן הסתם התחרות הזאת אינה מושפעת מזמני הנטילה, כי הספיגה איטית.

Magnesium and calcium work together at very precise ratios to ensure your heart functions properly. If you have a cardiac history, talk to your doctor before taking magnesium supplements
כן אבל שוב.זה שיש גלולה שמכילה את שניהם לא אומר שזה לא נוגד.
בכל מקרה תודה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית