ייעוץ סטיף לג דדליפט

• פותח/ת השרשור Bubble
  • פורסם בתאריך

Bubble

משתמש מתחיל
79
8
נק' מוניטין:
8
79
8
חבר רשם לי לעשות בתוכנית ab סטיף לג דדליפט... הוא הסביר לי איך לעשות וגם עשיתי אבל עדיין אני לא מרגיש שאני 100% יודע איך לעשות

למישהו יש פה סרטון שמסביר איך? חיפשי ביוטיוב אבל הם לא כל כך מובנים...

ולא הבנתי את הקטע עם הכיפוף של הרגל...

ומה ההבדל בינו לבין הדדליפט הרומני 😣

הוא הסביר לך לעשות תרגיל שבחיים לא ידעת לעשות ואתה חושב עכשיו שאתה יודע לעשות אותו וחבר שלך הסביר לך לא נכון ?

• פותח/ת השרשור
הוא הסביר לך לעשות תרגיל שבחיים לא ידעת לעשות ואתה חושב עכשיו שאתה יודע לעשות אותו וחבר שלך הסביר לך לא נכון ?
הוא הסביר לי לעשות, אני לא מרגיש שאני עדיין יודע אותו 100%... חבר שלי הסביר לי נכון הוא עושה אותו בעצמו..

אתה מדבר על דדליפט רומני, וקורא לזה סטיף לג דדליפט שלא באשמתך.
בקורסי הדרכת חדר כושר במדינת ישראל החליטו לבטל את קיומו של הסטיף לג דדליפט, ולקחת את שמו ולהדביק על הדדליפט הרומני. אני לא יודע למה, אבל זה המצב.
סרטון ההסברה הטוב ביותר שתמצא:

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אתה מדבר על דדליפט רומני, וקורא לזה סטיף לג דדליפט שלא באשמתך.
בקורסי הדרכת חדר כושר במדינת ישראל החליטו לבטל את קיומו של הסטיף לג דדליפט, ולקחת את שמו ולהדביק על הדדליפט הרומני. אני לא יודע למה, אבל זה המצב.
סרטון ההסברה הטוב ביותר שתמצא:

בהצלחה

1. תודה רבה
2. כל היוטיוב וכל הפורומים שאני מכיר אומרים שיש הבדל בין סטיף לג לדדליפט רומני...

1. תודה רבה
2. כל היוטיוב וכל הפורומים שאני מכיר אומרים שיש הבדל בין סטיף לג לדדליפט רומני...
בוודאי שיש הבדל.
רק שבקורס מדריכי חדר כושר בישראל לא לומדים על הבדל, קוראים לדדליפט רומני סטיף לג דדליפט ואת הסטיף לג דדליפט (בנוסף לדדליפט עצמו, בדרך כלל) לא מלמדים.
בגלל זה הבלבול שלך. כי שמעת מדריך חדר כושר קורא לתרגיל סטיף לג דדליפט.

דדליפט רומני זה מה שאתה רואה בסרטון. סטיף לג דדליפט זה דדליפט רגיל עם ברכיים כמה שיותר ישרות, כלומר שוקיים לא נוגעות במוט, בהתאם לגמישות שלך כל עוד עמוד השדרה נמצא במנח ניטרלי (הגמישים יכולים עם ברכיים ישרות לחלוטין, אחרים לא).

• פותח/ת השרשור
בוודאי שיש הבדל.
רק שבקורס מדריכי חדר כושר בישראל לא לומדים על הבדל, קוראים לדדליפט רומני סטיף לג דדליפט ואת הסטיף לג דדליפט (בנוסף לדדליפט עצמו, בדרך כלל) לא מלמדים.

דדליפט רומני זה מה שאתה רואה בסרטון. סטיף לג דדליפט זה דדליפט רגיל עם ברכיים כמה שיותר ישרות, כלומר שוקיים לא נוגעות במוט, בהתאם לגמישות שלך כל עוד עמוד השדרה נמצא במנח ניטרלי (הגמישים יכולים עם ברכיים ישרות לחלוטין, אחרים לא).
חבר רשם לי תתוכנית לא מדריך בחדר כושר, והוא אמר לי שיש הבדל בין זה בין הרומני... אבל עדיין לא הבנתי איך עושים את הסטיף לג..
כאילו מהכף רגל ועד הברך ישר נעול ומהברך ומעלה אפשר לקחת את זה קצת אחורה? בזווית קטנה? או שכל הרגל צריכה להיות ישרה?...

בוודאי שיש הבדל.

אז עדיף לעשות שהמוט כן נוגע בשוק, כן?

חבר רשם לי תתוכנית לא מדריך בחדר כושר, והוא אמר לי שיש הבדל בין זה בין הרומני... אבל עדיין לא הבנתי איך עושים את הסטיף לג..
כאילו מהכף רגל ועד הברך ישר נעול ומהברך ומעלה אפשר לקחת את זה קצת אחורה? בזווית קטנה? או שכל הרגל צריכה להיות ישרה?...
לא הבנתי אותך.
הסטיף לג דדליפט שהוא התכוון אליו, 99% שזה דדליפט רומני והוא פשוט טועה בשם, בין אם הוא מדריך או שהוא שמע את זה ממדריך.
הסרטון שצירפתי מסביר על הדדליפט הרומני, והסברתי מה זה סטיף לג דדליפט, אבל אין לי סרטון טוב לקשר אותך אליו.
איפה הסתבכת?

אז עדיף לעשות שהמוט כן נוגע בשוק, כן?
כלומר, האם עדיף פשוט לבצע דדליפט? כן, עד רמה שבה על מנת להמשיך להתקדם תרגילי עזר כגון סטיף לג דדליפט ו/או דדליפט רומני, יהיו נחוצים.

לסיכום:
ב-99% מהפעמים שאתם שומעים בחדר כושר את הביטוי סטיף לג דדליפט, מתכוונים לדדליפט רומני.
בנוסף,
99% מהמתאמנים לא צריכים לבצע לא סטיף לג דדליפט ולא דדליפט רומני.
בנוסף,
99% שאם אתם לא יודעים מה ההבדלים - אתם שייכים ל99% שלא צריכים לבצע לא סטיף לג דדליפט ולא דדליפט רומני.

התכוונתי אם עדיף דדליפט רומני על פני סטיף לג
אלה שני תרגילים שונים, זה לא שאחד מהם עם מגע בשוק ואחד בלי.
סטיף לג דדליפט מתחיל מהקרקע, מעצירה מוחלטת (dead stop).
דדליפט רומני מתחיל מלמעלה, יורד למטה ואז עולה בעזרת רפלקס המתיחה, שאינו מתקיים בכל סוג אחר של דדליפט, ולכן הדדליפט הרומני הוא לא באמת דדליפט. הוא תרגיל עזר מצויין לדדליפט, אבל הוא לא וריאציה שלו.

אני מדריך חדר כושר ובתכלס לא כזה יודע מה ההבדל ביניהם כי כמו שביסט אמר לא כזה הסבירו לי

מה שאני יודע, זה תחת אחורה ולמעלה,גב ניטרלי, שאין יותר אחורה ולמעלה אתה עולה.

• פותח/ת השרשור
אלה שני תרגילים שונים, זה לא שאחד מהם עם מגע בשוק ואחד בלי.
סטיף לג דדליפט מתחיל מהקרקע, מעצירה מוחלטת (dead stop).
דדליפט רומני מתחיל מלמעלה, יורד למטה ואז עולה בעזרת רפלקס המתיחה, שאינו מתקיים בכל סוג אחר של דדליפט, ולכן הדדליפט הרומני הוא לא באמת דדליפט. הוא תרגיל עזר מצויין לדדליפט, אבל הוא לא וריאציה שלו.
הוא בעיקרון נתן לי את הסטיף לג בגלל שאני עובד סקוואט ופשיטת ברכיים אז אני צריך גם תרגיל לאמסטרינג אז הוא נתן לי תסטיף לג כי זה עובד עם דגש יותר גדול על האמסטרינג

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית