ייעוץ BUT WINK וכאבים, יש סרטונים.

NonCivilized

משתמש קבוע
1,942
886
נק' מוניטין:
2,310
1,942
886
הולמס פלייס חיפה.
טוב אז יש לי BUT WINK, זה לא דבר שהיה לי כל הזמן וזה מוזר...
זה לא הפריע לי עד האימון היום, כשהכנסתי נפח (BBB ב531)
זה באמת הכאיב לי בבפנים של הגב התחתון, צילמתי סירטונים מהחימום, מהסט האחרון 3+, ושני סטים מהנפח.
שוקל 80 מטר 173 בחיטוב אבל מצליח להתקדם במשקלים, התאמנתי בעבר פעם והגעתי ל140 לחמישיה, לא זכור לי שהיה לי BUTWINK

ועוד סרטון נוסף של HB וLB
ותרגיל מוביליטי שעשיתי ששמתי לב שעזר לי אבל רק בתרגיל עצמו הצלחתי לשמור על גב טוב.

קיצר אני צריך עזרה, אני מתחיל לחזור לעצמי ולהתקדם, ואם אני לא אשתלט אני לא אוכל להתחזק.

@tuxlight

האמת, לא נראה כמו מקרה קשה מדי,
הדבר שלמען האמתה כי הפריע לי בסקוואט שלך זה שאתה מתיישב למטה
דבר יכול בהחלט לגרור את זה, תנסה להתיישב ממש אחורה, לפתוח ברכיים וממש להכנס עם הגוף ביניהן [בין הברכיים]
דבר שיכול לעזור זה להכין בוקס.. יכול להיות ערימה של פלטות או ספסל נמוך מספיק [כדי שתשבור מקביל]
לעמוד מלפני מה שתאלתר במרחק מספיק כך שרק ישיבה אחורנית תגרור נגיעה עם הישבן בספסל/קופסא/ווטאבר , ז"א.. ישיבה כלפי מטה, לא תספיק ואתה "תפספס" את הספסל
בנוסף לזה להנסות למצוא גובלים כלשהם [נגיד אצלנו אנחנו משתמשים בקרשים ללחיצת חזה] שתעמיד על הרצפה בצמוד לקצות האצבעות, ככה ברגע שתעשה סקוואט ותיגע עם הברך בגובלים האלה, תדע שהישיבה לך פחות הולכת אחורה.. ויותר למטה

דבר נוסף, לדעתי גם העצירות האלה שאתה מביא בין החזרות בבור של הסקוואט גוררות חלק מהכאב

בסופו של דבר באט-ווינק זה לרוב עניין של גמישות ו/או תשומת לב להחזקת מתח בשרשרת האחורית
תמשיך לעבוד על הגמישות בכל הפוסט-צ'יין [גב,ישבן,האמסטרינג] הייתי ממליץ גם עבודה לפני האימון קצת עם משהו דמוי פואם-רולר [כדור כוח קשיח יכול לעבוד דומה] ואחרי האמיון קצת יותר זמן [לפני האימון עצמו לא יותר מדי.. רק לשחרר קצת את העסק]
ולנסות לשפר את עניין הישיבה ולהכנס בין הברכיים

• פותח/ת השרשור
אני מחפש רוטינת מתיחות וחימום לפני אימון, לא הגעתי למשהו קונקרטי, יש לך המלצה?

אחרי קצת מחקר ראיתי שלאמבר פלקשן לפעמים הוא גם תוצאה של מבנה מפרק הירך.
ושגמישות בהאמס היא כמעט אף פעם לא הסיבה.

שמתי לב לסקוואט של חן שהוא ממש מגליש את התחת אחורה.

חבר, אתה צריך קצת פאוז סקווטים בחימום והכל יפתר.
תחזיק גב, תפסיק לצנוח לבור ותשב קצת בחימום, 60-80 קילו אמור להספיק לכמה סטים...

אצלך זה לא נראה ככה, זה בד"כ קורה אצל חברה עם עצם ירך ארוכה יחסית

לדעתי פואם-רולר בקטנה לפני האימון קצת להגמיש את איזור השרשרת האחורית.. קצת מתיחות דינאמיות [bird-dog , סיבובים של הירך וכו'..]
וחימום טוב עם משקלים נמוכים תוך כדי שימת לב להחזקת מתח בהאמס + להתיישב אחרוה וממש להרגיש את המתיחה שלו ושל המקרבים [ככה תדע שאתה מוציא ברכיים] יעבוד
אחרי אימון פשוט עוד פואם רולר ומתיחות סטטיות להאמס גם כן

כמו שמייק אמר, פאוז-סקוואטים יכולים לעזור [למרות שאתה כבר עושה] בהנחה שתצליח לשמור בהם על מתח בהאמסטרינגס ומקרבים..
רד יותר לאט, תפתח ברכיים כמו זונה.. ותרד מבוקר תוך כדי שימת לב למתח והרגשה של המתיחה

• פותח/ת השרשור
היום באימון עשיתי קצת מוביליטי עם הסתכלות הצידה לראות איך היציבה.
עמידה רחבה, לרדת לסקוואט תחת ממש אחורה, הרגשתי חזק את המקרבי ירך הפנימיים (הגיד שבמפשעה)
קיו שמאד עוזר זה כשאני שומר על אקסטנשן בגב העליון (thoracic extension) אז זה מונע ממני באט ווינק.

בנוגע לגיד של המקרב ירך, הגיוני שאני מרגיש בו מתיחה חזקה בלאו באר?

בטח, אתה זז אחורה ונכנס בין הברכיים.. המתיחה שם חזקה, בגלל זה רשמתי לך בהודעה הראשונית גם לשים לב לזה ולא רק להאמס

• פותח/ת השרשור
שמתי לב לבעיה אצלי שאני מתקשה לשמור על המינח גב העליון ישר, רק כשאני מסתכל על המראה אני יכול לומר לעצמי את זה, אבל ככה
כשאני בבוקר אני נשען קדימה ויוצר כיפוף בחלק העליון של הגב...

עדיין נראה כמו לחיצת רגליים ולא סקוואט, ההתיישבות מתחילה בתנועה נכונה אחורה ואז ישר אתה מתחיל לשבת שוב למטה
אתה גם יחסית קורס כלפי מטה

ניסיתי לשפוף עם קופסא שתאלץ אותך להתיישב אחורה?
תן עם זה אימון-2 כדי שתתרגל להתיישב אחורה כמו שצריך

• פותח/ת השרשור
עשיתי סקוואטים עם בוקס, יכול להיות שלא שמתי מספיק אחורה?
שמתי גם משהו לפני הברכיים והם לא נוגעות

שמת את הגובלים לברכיים צמודים לכף הרגל?, שמת את הבוקס רחוק מספיק ממך?

m1zttxncnykg.jpg

להלן ציור אומנתי ביותר מפי הצייר הנודע....
המוט מעל מרכז הכובד.. שובר מקביל...הגובל לברכיים צמוד לרגל.. הבוקס מספיק אחרוה כך שרק ישיבה באמת אחורה תגרור נגיעה עם התחת בו...

לך על זה...

• פותח/ת השרשור
הבנתי את זה, אבל הברכיים באמת לא עוברות את הקו אצבעות, והבוקס, טוב אני צריך יחוס למה זה לשבת אחורה באמת, אבל אני אעשה את זה.
אחרי האימון היום אגב, ראיתי בסרטונים שהבאט ווינק שלי קורה כי אני מאבד כיווץ בגב התחתון כי אני חושב שזה המתח בהאמס.
קיצר האימון היום היה טוב, אני אעדכן מחר בלוג אם באלך לראות, צריך לעבוד עוד להתיישב אחורה, אני אעשה את זה שבוע הבא בדילאוד, ואולי אפילו אבוא אליכם מתישהו לעשות אימון סקוואט!
מצאתי גם שהכי קל לי לשבור מקביל ולשמור על גב ישר עם רגליים יחסית קרובות וברכיים ממש החוצה.
תודה רבה גיל D:!!!

טוב, אני לא ממש מבין למה ממשיכים להמליץ לך להתיישב עוד ועוד אחורה, כשהעובדה היא שככל שאתה מתיישב יותר אחורה, אתה רוכן יותר קדימה (=ירך יותר כפוף) והברכיים נשארות יותר אחורה, כלומר יותר ישרות (=ברכיים יותר פשוטות, מהמילה פשיטה). בהנחה שהמוט נשאר מעל מרכז כף הרגל כמובן.
למה זה מעניין?
ירך יותר כפוף = מתיחה גדולה יותר בהאמסטרינגס
ברכיים יותר פשוטות = מתיחה גדולה יותר בהאמסטרינגס
כלומר, ישיבה יותר אחורה = מתיחה גדולה יותר בהאמסטרינגס = קושי גדול יותר להתנגד לבאט ווינק (במיוחד כשהמשקל קל - הרחבה בהמשך)

באט ווינק מתרחש בעיקר כשהברכיים לא במקומן. ובמקרה שלך, הן לא במקומן. הן אחורה מידי.
הסיבות שהצגתי הן ההסבר לכך שבפרונט סקוואט אתה רואה פחות (או בכלל לא) באט ווינק, בהיי באר קצת יותר אבל עדיין לא הרבה, ובלואו באר יותר.

במקרה שלך אתה מתחיל את התנועה עם כפיפה באגן לפני הכפיפה בברך. זה צריך להתרחש במקביל, אבל במקרה שלך הייתי אומר לך להתחיל את הכפיפה בברכיים קודם על מנת לתקן.
אתה צריך למקם את הברכיים במקומן בשליש-חצי ראשון של הירידה, והמקום שלהן הוא מעט מעבר לכף הרגל (במסלול של החוצה כמובן). ככה שבחצי-שני שליש התחתון של התנועה, הן במקומן. ממשיכות להתכופף, אבל נשארות באותו מקום.
וכמובן הרבה אוויר וחזה זקוף כל הדרך. תפסיק לצנוח. ברוחב העמידה תשחק מעט עד שאתה מוצא מה עובד הכי טוב, תתחיל מעקבים ברוחב כתפיים ותבדוק מה קורה כשאתה מרחיב מעט.

בכל מקרה,
כשהמשקל קל - הרוב המוחץ של האנשים לא יוכלו להמנע מבאט ווינק. המתיחה של ההאמסטרינגס בתחתית (ו/או ההגבלה שמתוארת כאן בסעיף 4) מתקיימת בעוצמה שלא תלויה במשקל המוט, אבל האיזון שלה (ע"י הזוקפים) מאוד תלוי במשקל - ככל שהמשקל גבוה יותר, הם יכולים להפעיל יותר כוח. בדיוק כמו שאתה יכול להפעיל יותר כוח כנגד מוט ששוקל 60 ק"ג מאשר מול מקל מטאטא.

אני מסכים איתך לגמרי שיותר פשיטה בברך תגרור אוטומטית יותר מתח בהאמסטרינג ויותר קושי להתנגד לבאט-ווינק, אנטומיה זה אנטומיה..
אבל שים לב שכרגע בסקוואט שלו, גם ההתחלתי וגם החדש
כל התנועה שלו בורחת קדימה
המוט לא ממקום מעל מרכז הכובד והרבה מהחזרות נראות כמו שילוב של לחיצת רגליים וגוד-מורנינג

לדעתי דווקא בניית יכולת להחזיק מתח בהמאסטרינג ולמידת עקרונות תנועה נכונים גם אם זה אומר יחסית מחדש
תיהיה צעד נכון יותר מאשר "לוותר" לזה קצת ולהביא את הברכיים למנח פחות כפוף בבור כדי לפתח בעיה חדשה [שכבר עכשיו קיימת] של החזקת פלג הגוף העליון ככה שיתמוך במשקל בצורה נכונה מעל מרכז הכובד.

אני עדיין חושב שכדאי לו להמשיך עוד מספר אמיונים להתנסות קצת עם בוקסים וללמוד להרגיש ולהחזיק מתח בשרשרת האחרוית ובמקרבי הירך
תוך להכניס גם דגש של לא לצנוח למטה ולרדת יותר מבוקר [דבר שיקרה לבד עם ההוספה של הבוקס + הניסיון להחזיק את המתח בפלג גוף התחתון] וככה למנוע את הקריסה קדימה של המשקל אל מעבר למרכז הכובד

אבל שים לב שכרגע בסקוואט שלו, גם ההתחלתי וגם החדש
כל התנועה שלו בורחת קדימה
מה הכוונה ב"כל התנועה שלו בורחת קדימה"?
זה דווקא בדיוק הפוך, הוא תיכף נופל אחורה.

המוט לא ממקום מעל מרכז הכובד והרבה מהחזרות נראות כמו שילוב של לחיצת רגליים וגוד-מורנינג
מה זה "הרבה מהחזרות נראות כמו שילוב של לחיצת רגליים וגוד מורנינג"? מה צריך כדי שחזרה תראה כמו לחיצת רגליים?
ואם בגוד מורנינג אתה מתכוון מוט מעבר למרכז כף הרגל, אז זה לא מתקיים, ואם אתה מתכוון לזווית גב אופקית מידי אז גם זה לא ממש מתקיים, ובכל מקרה מה שמעודד את זה זו הישיבה אחורה, שבגללה צריך לרכון יותר קדימה על מנת לא ליפול אחורה.

לדעתי דווקא בניית יכולת להחזיק מתח בהמאסטרינג ולמידת עקרונות תנועה נכונים גם אם זה אומר יחסית מחדש
תיהיה צעד נכון יותר
אני לא חושב שכמה שיותר אחורה = עקרון תנועה "יותר נכון"
כמה אנשים אתה מכיר שיכולים עם 60 ק"ג ב-LB וברכיים מעל מרכז כף הרגל ולא מעבר לאצבעות, לשבור מקביל ללא באט ווינק? אני מניח שקיימים, אבל אשמח לראות מישהו כזה.

לפתח בעיה חדשה [שכבר עכשיו קיימת] של החזקת פלג הגוף העליון ככה שיתמוך במשקל בצורה נכונה מעל מרכז הכובד.
מה הוא עושה לא נכון עם פלג הגוף העליון? מה הוא לא מחזיק בצורה נכונה?

דעתי:
לשים את הברכיים במקום זה לא ויתור, זה ללמוד לעשות סקוואט.
עם 60 קילו על המוט + ברכיים אחורה מידי, הוא יכול לבזבז כמה חודשים במקרה טוב, או אפילו לייף טיים בלנסות להמנע מבאט ווינק ולהכשל.
מה הסיבה שמלכתחילה הוא ישאף לברכיים מעל מרכז כף הרגל ולא מעבר לאצבעות?

והמוט לא מעבר למרכז כף הרגל, אלא להיפך, הוא יותר מאחוריו. אבל זה משתנה בין החזרות.
המוט במקרה הזה הוא לא מרכז הכובד של המערכת כי הוא לא כבד מספיק. לכן אם כל משקל הגוף מאחורי מרכז כף הרגל, על מנת שיהיה איזון המוט יצטרך להיות מעבר למרכז שלה - מה שלא מתרחש, כי הוא מקבל הוראה לשבת יותר אחורה, ולא רוכן קדימה מספיק על מנת לאזן. הוא לא יכול לשבת יותר אחורה כשהמוט לא שוקל מספיק, כי הוא יפול.
העובדה שבחלק מהחזרות כבר אין משקל על האצבעות שלו / שהן כבר מתנתקות מהקרקע - מראה את חוסר האיזון עליו אני מדבר.

הכוונה בכל התנועה בורחת קדימה היא שהמוט בהחלט לא נמצא מעל מרכז הכובד ובמהלך הירידה ולמטה הוא לא זז בקו ישר, אלה במין זווית לעבר האצבעות [קדימה]

לגבי הלחיצת רגליים והגוד מורנינג, יש מחסור בבאטווינק, התנועה לא מובלת ע"י האגן והמשקל זז קדימה
גם המנח בגב הופך להיות יותר אןפקי ביציאה מהבור ומפה ה"גוד מורנינג".

כמה אנשים אני מכיר שיכולים לשפוף בלי באט-ווינק עם 60 קילו והתיישבות אחורה?.... לא יודע ולמי אכפת.. בין היתר משהו שמשתפר עם החימום והמשקל שעולה שמצריך אותך יותר להחזיק מתח בשרשרת האחורית והמקרבים כמו שאמרת.
כמה אנשים אני מכיר שיכולים להתיישב אחורה בלי באט ווינק עם 180 קילו.. זה סיפור אחר.
העניין הוא כן להגיע למשקלים כבדים עם הקופסא, לא לתרגל איתה למוות עם מוט ריק ולקוות שמשהו יקרה.

מה הוא לא עושה עם הפלג גוף העליון? לא מחזיק אותו מספיק מכווץ וזקוף במהלך סט כבד, מה שגורר אחר כך "גוד מורנינג".

אני לא חושב שהברכיים לא צריכות לעבור את קו האצבעות, אני חושב שהן צריכות להתקבע ולהתייצב במקום שבוא המוט נמצא מעל מרכז כף הרגל ואתה שובר מקביל.
period.... זאת השאיפה בסקוואט... יעילות [משקל מעל מרכז כף הרגל] ותנועה מלאה.

בסרטונים שהוא העלה עד עכשיו [בסטים הכבדים] קורה מצב שהמוט במקום לנוע בקו ישר למעלה ולמטה, הוא זז באלכסון שזז קדימה
באף סרטון עד עכשיו גם הברכיים לא נמצאות מעל מרכז כף הרגל... וגם אין שאיפה לשים אותן שם...

בעבודה עם הקופסא והגובלים שצמודים לקצות האצבעות ברגליים.. הברכיים כמעט יגעו בגובלים, משמע, בהחלט לא מעל מרכז כף הרגל...
עם משקל סביר [שהבחור עובד פה באימונים עם 110-115 קילו] ביחס למשקל גוף שלו, המוט בהחלט מהווה את מרכז הכובד ובהחלט הוא צריך להיות מעל מרכז כף הרגל ליעילות.
על פניו לא נראה שיש לו מבנה גוף שונה מהותית מהנורמה [כמו נגיד אצל מאור שומינוב מהמכון שלנו עם עצם ירך ארוכה מאוד מה שגורר סקוואט שונה] ולכן ישיבה אחרוה עם החזקה של מתח שרירי בהאמס ומקרבים כאשר הברך מקובעת כמעט מעל קצות האצבעות אמורה לשים אותו במנח די נכון של סקוואט. או לכל הפחות, תרגיל אותו להרגיש מתח בהאמסטרינג ובמקרבים.

" עמידה רחבה, לרדת לסקוואט תחת ממש אחורה, הרגשתי חזק את המקרבי ירך הפנימיים (הגיד שבמפשעה)
קיו שמאד עוזר זה כשאני שומר על אקסטנשן בגב העליון (thoracic extension) אז זה מונע ממני באט ווינק. "

משמע יש פה צורך ללמוד עדיין להרגיש ולהפעיל דברים בסיסיים שאמורים לקרות בסקוואט
דווקא הישיבה אחורה עם הגבלה על זה וממש למידה של מה צריך להרגיש, מתי ואיך.... תגרור אחר כך בעת הורדת הקופסא וסקוואט רגיל, את אותם מנגנוני תנועה וקיואים במהלך ההרמה.

הכוונה בכל התנועה בורחת קדימה היא שהמוט בהחלט לא נמצא מעל מרכז הכובד ובמהלך הירידה ולמטה הוא לא זז בקו ישר, אלה במין זווית לעבר האצבעות [קדימה]
קודם כל, המוט בtop position שלו לא נמצא מעל מרכז כף הרגל. דבר שני, בוודאי שיזוז קדימה בתנאים הללו - כי הוא מתיישב הרבה מאוד אחורה וזה מה שהוא חייב לעשות על מנת לא ליפול אחורה.

לגבי הלחיצת רגליים והגוד מורנינג, יש מחסור בבאטווינק, התנועה לא מובלת ע"י האגן והמשקל זז קדימה
גם המנח בגב הופך להיות יותר אןפקי ביציאה מהבור ומפה ה"גוד מורנינג".
זה לא כל כך מתרחש, ביציאה מהבור זווית הגב נשארת זהה. בחזרות האחרונות שהוא קצת מתעייף זה אולי קורה ממש מעט, אבל אפילו לא ברמה של לציין שזה קיים. זה זניח לחלוטין, ורק כשהוא יותר עייף.

כמה אנשים אני מכיר שיכולים לשפוף בלי באט-ווינק עם 60 קילו והתיישבות אחורה?.... לא יודע ולמי אכפת.. בין היתר משהו שמשתפר עם החימום והמשקל שעולה שמצריך אותך יותר להחזיק מתח בשרשרת האחורית והמקרבים כמו שאמרת.
כמה אנשים אני מכיר שיכולים להתיישב אחורה בלי באט ווינק עם 180 קילו.. זה סיפור אחר.
העניין הוא כן להגיע למשקלים כבדים עם הקופסא, לא לתרגל איתה למוות עם מוט ריק ולקוות שמשהו יקרה.
פה קבור הכלב
כל העניין הוא שזה לא ממש אפשרי להתיישב כל כך אחורה עם 60 ק"ג + להמנע מבאט ווינק, ולכן אני טוען שאתה מאבחן כאן בעייה בלי שבאמת יש בעייה, כי זה לא מעשי שלא תהיה בעייה בהנתן התנאים הללו.

מה הוא לא עושה עם הפלג גוף העליון? לא מחזיק אותו מספיק מכווץ וזקוף במהלך סט כבד, מה שגורר אחר כך "גוד מורנינג".
השרירים שאחראים לזווית הגב (לא המנח, אלא הזווית - ביחס לקרקע) הם לא שרירים שנמצאים בפלג הגוף העליון. אלה פושטי הירך... הם חלק מפלג הגוף התחתון.

אני לא חושב שהברכיים לא צריכות לעבור את קו האצבעות, אני חושב שהן צריכות להתקבע ולהתייצב במקום שבוא המוט נמצא מעל מרכז כף הרגל ואתה שובר מקביל.
אבל זה תלוי בזווית הגב. ככל שהברך יותר קדימה - זווית הגב צריכה להיות יותר אנכית.
השאלה היא איפה האיזון הכי טוב, אבל זה לא תלוי רק במיקום הברכיים.

באף סרטון עד עכשיו גם הברכיים לא נמצאות מעל מרכז כף הרגל... וגם אין שאיפה לשים אותן שם...
25uqlax.jpg

אין לי כבר הרבה מה להגיב, אני מסכים עם חלק מההבחנות שלך אבל לא מסכים עם הדרך לצאת מזה

המוט באמת לא נמצא מעל מרכז כף הרגל בטופ-פוזישן אבל הוא גם לא רציך להיות, העניין שמרגע שמתחילים לרדת לסקוואט הוא צריך להתייצב על איזור מאוד קרוב לשם ולא לגלוש מדי קדימה או אחורה, כי אז הוא יפול או יאלץ לפצות על זה.

לגבי הגוד-מורנינג, מן הסתם שאין פה בעיה רק בפלג גוף עליון והירך זה מה שגורר את המנח של הגב, ובכל זאת, כל זוקפי הגב ובעיקר החלק העליון שלהם קובעים מאוד את מנח הגב בעלייה
הבעיה העיקרית היא שהוא עולה מהבור ע"י תנועה בברך מבלי להזיז כמעט בכלל את הירך [משמע, התנועה לא מובלת מהאגן]
והדבר הזה גורם אוטומטית למנח דומה לגוד-מורנינג ומנוף חזק יותר על הגב ועוד יותר קושי להחזיק את מה שקרס מלכתחילה

הבעיה קיימת במשקלים הגבוהים גם כן וידין טען שזה גם גורר כאבים, לכן בהחלט משהו לא בסדר בסקוואט
לאף אחד לא באמת משנה אם יש באט-ווינק ב 60 קילו, גם לי זה קורה במשקלים האלה, ככל שעולים במשקלים בחימום, אפשר יותר להחזיק את המתח השרירי ולמנוע את זה, כדי ללמוד להשתמש במתח השרירי הזה, צריך להגיע למצב שהוא קיים, ז"א מתיחה בהאמס ובמקרבים [בין היתר גם נרצה להשתמש במתיחות הזאת כדי גם לעלות בחזרה מהבור]
דרך שאני מצאתי נוחה מאוד לגרום לאנשים לשנות את הסקוואט שלהם מהר מאוד ולטובה היא בעזרת הקופסא והגובלים
תוך אימון 1 או 2 כבר ניתן לראות שהמתאמנים קולטים את עקרונות התנועה ומתחילים ליישם גם ללא קופסא
הם פעם ראשונה [כמו שידין טען] מרגישים את המתח במקומות הנכונים ולומדים לווסת את זה לתנועה נכונה מובלת אגן

לגבי המיקום של הגב ביחס לברך, מה שאתה טוען נכון אנטומית, כמו כל הטיעונים וזה פשוט קורה, ברך יותר קדימה, גב יותר זקוף, פחות מתח בהאמס ולהפך
השאלה מה אנחנו מנסים לעשות ולהרוויח
על פניו מבחינת המבנה גוף שלו אין צורך בשינוי מהותי בסקוואט
וכאשר המטרה היא לעשות סקוואט LB השאיפה היא להפעיל כמה שיותר את השרשרת האחורית והאגן
אם ככה היה נראה פרונט סקוואט, לא היה טען להעיר כלום על מתיחות בהאמסטרינג שכמעט לא נמצאת
אבל אנחנו מדברים על LB ששם המטרה היא להגדיל את הזווית בירך ולהקטין את הזווית בברך

קיצר, שיהיה אחלה המשך שבוע, לדעתי דשנו בנושא הרבה
ידין, קיבלת פה מספר המלצות מכמה חברה עם ניסיון וידע, שתף אותנו בהמשך האימונים שלך ומה עזר למה, תנסה את העיצות ותראה מה מתאים לך
השאיפה היא בסופו של דבר סקוואט עמוק,יציב ומתוח

הדגשים מבחינתי לא השתנו

- לא לצנוח למטה! [לנסות לרדת מבוקר ולהרגיש כל הזמן בשליטה [סטייל.. "אני יכול לעצור באיזו נקודה בסקוואט שתגיד לי"]]
- לנסות להרגיש יותר את המתח בהאמסטרינג ובמקרבים ולהשתמש בו [לדעתי הבוקס סקוואטס הם דרך נהדרת ללמוד את זה]
- ולשמור על הפלג גוף עליון מתוח כלפי מעלה [קיו שעבד על טל לדוגמא היה "חזה למעלה" או אפילו בחזרות כבדות "ראש אחורה" זה גרר אצלה ישר את מה שרציתי, העלאה של כלוב החזה ושמירה על הגב העליוןחזק ומתוח בתנועה]

כמו כאן...

האמת, לא נראה כמו מקרה קשה מדי,
הדבר שלמען האמתה כי הפריע לי בסקוואט שלך זה שאתה מתיישב למטה
דבר יכול בהחלט לגרור את זה, תנסה להתיישב ממש אחורה, לפתוח ברכיים וממש להכנס עם הגוף ביניהן [בין הברכיים]
דבר שיכול לעזור זה להכין בוקס.. יכול להיות ערימה של פלטות או ספסל נמוך מספיק [כדי שתשבור מקביל]
לעמוד מלפני מה שתאלתר במרחק מספיק כך שרק ישיבה אחורנית תגרור נגיעה עם הישבן בספסל/קופסא/ווטאבר , ז"א.. ישיבה כלפי מטה, לא תספיק ואתה "תפספס" את הספסל
בנוסף לזה להנסות למצוא גובלים כלשהם [נגיד אצלנו אנחנו משתמשים בקרשים ללחיצת חזה] שתעמיד על הרצפה בצמוד לקצות האצבעות, ככה ברגע שתעשה סקוואט ותיגע עם הברך בגובלים האלה, תדע שהישיבה לך פחות הולכת אחורה.. ויותר למטה

דבר נוסף, לדעתי גם העצירות האלה שאתה מביא בין החזרות בבור של הסקוואט גוררות חלק מהכאב

בסופו של דבר באט-ווינק זה לרוב עניין של גמישות ו/או תשומת לב להחזקת מתח בשרשרת האחורית
תמשיך לעבוד על הגמישות בכל הפוסט-צ'יין [גב,ישבן,האמסטרינג] הייתי ממליץ גם עבודה לפני האימון קצת עם משהו דמוי פואם-רולר [כדור כוח קשיח יכול לעבוד דומה] ואחרי האמיון קצת יותר זמן [לפני האימון עצמו לא יותר מדי.. רק לשחרר קצת את העסק]
ולנסות לשפר את עניין הישיבה ולהכנס בין הברכיים

בחזרה לאלגברה ליניארית

אתה מוציא אגן בחלק מהחזרות יותר מידי(anterior pelvic tilit) החוצה בתחילת התנועה ככה שברור שיהיה לך but wink.
תעשה בדיקה .
חוץ מזה יש הרבה חזרות שאתה יורד מתחת למקביל מה שיגרום ל 95 אחוז מהאוכלוסיה לבצע butt wink .
העלת סרטון שאתה מבצע מוביליטי עם מקל , שים לב שאתה יורד עד ל90 מעלות ועוצר שמה מה שצריך להיות , אם היית יורד כמו שאתה יורד בדרך כלל בחזרות שלך אתה היית מבצע גם שמה butt wink .
חוץ מזה טכניקה טובה מאוד לפי דעתי.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית