ייעוץ עליה במסה + אינסולין

חמוץ

משתמש פעיל
568
59
נק' מוניטין:
81
568
59
היי
אני בן 25. מטר 85 ושוקל כ60 ק"ג.
לאחרונה התחלתי להתאמן ואכן עליתי כ2-3 ק"ג.

אני מתאמן בבוקר (כחצי שעה לפני שאני קם) ולכן אני צורך לפני האימון חצי סקופ אבקת חלבון + חצי סקופ מלטודקסטרין, ואחרי האימון סקופ חלבון + סקופ וחצי מלטודקסטרין.

העניין הוא, שקשה לי (ומאמין שלאנשים כמוני) לאכול פחמימות מורכבות, ולכן גם במשך היום אני שותה הרבה חלב\שוקו כדי להשלים עוד קלוריות (הבנתי שחלב מקפיץ אינסולין, לא?).

אני חושש שכמות המלטודקסירין סביב האימון + התזונה הרגילה שלי מעלים את הסיכון שלי לפתח סוכרת מסוג 2.

האם תוכלו לשפוך לי אור על הנושא? חרשתי את האינטרנט, ולא מצאתי תשובות חותכות.
בנוסף, האם תוכלו להמליץ לי על פחמימות שלא "מקפיצות" אינסולין אך יותר פשוטות לאכילה?

דרך אגב, האם ניתן לעלות במסת השריר (וכתוצאה מכך במשקל) עם תפריט שכולל רק חלבון ושומן?
האם מאגרי הגליקוגן יתרוקנו (או שהגוף יכול להשתמש בשומן בשביל זה?).
חשבתי על זה, ויהיה לי הרבה הרבה יותר קל לצרוך קלוריות מחלבון ושומן (אוהב בשר ומוצריו, ובקלות אני יכול להוסיף שמן זית\טחינה\אגוזים וכו').

היי
אני בן 25. מטר 85 ושוקל כ60 ק"ג.
לאחרונה התחלתי להתאמן ואכן עליתי כ2-3 ק"ג.

אני מתאמן בבוקר (כחצי שעה לפני שאני קם) ולכן אני צורך לפני האימון חצי סקופ אבקת חלבון + חצי סקופ מלטודקסטרין, ואחרי האימון סקופ חלבון + סקופ וחצי מלטודקסטרין.

העניין הוא, שקשה לי (ומאמין שלאנשים כמוני) לאכול פחמימות מורכבות, ולכן גם במשך היום אני שותה הרבה חלב\שוקו כדי להשלים עוד קלוריות (הבנתי שחלב מקפיץ אינסולין, לא?).

אני חושש שכמות המלטודקסירין סביב האימון + התזונה הרגילה שלי מעלים את הסיכון שלי לפתח סוכרת מסוג 2.

האם תוכלו לשפוך לי אור על הנושא? חרשתי את האינטרנט, ולא מצאתי תשובות חותכות.
בנוסף, האם תוכלו להמליץ לי על פחמימות שלא "מקפיצות" אינסולין אך יותר פשוטות לאכילה?

דרך אגב, האם ניתן לעלות במסת השריר (וכתוצאה מכך במשקל) עם תפריט שכולל רק חלבון ושומן?
האם מאגרי הגליקוגן יתרוקנו (או שהגוף יכול להשתמש בשומן בשביל זה?).
חשבתי על זה, ויהיה לי הרבה הרבה יותר קל לצרוך קלוריות מחלבון ושומן (אוהב בשר ומוצריו, ובקלות אני יכול להוסיף שמן זית\טחינה\אגוזים וכו').

אחד הגורמים שהכי משפיעים על סכרת בסוג 2 זה השמנה והעדר פעילות גופנית.
כל עוד אתה במשקל גוף תקין (ומהנתונים שרשמתם ניתן לראות שאתה בתת משקל רציני) ופעיל גופנית, אין לך ממש ממה לדאוג מזה שאתה מנשנש קצת פחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה.
אני יכול לנסות לדחוף קצת אורז, שיבולת שועל, או אפילו קורנפלקס הצהוב בגרסא המלאה שלו (יצא חדש).

לגבי עליה במסה עם דל פחמימה, יש את הדיאטה הזו:

https://www.kilogram.co.il/848/anabolic-diet-דיאטה-דלת-פחמימות/

לא הייתי ממליץ לך עליה, בכל זאת יש יתרונות באכילת פחמימות בתקופת מסה.

אני ממליצ לך להעלות לשני סקופים לפ י אימון ו 2 אחרי האימון . במיוחד בבוקר אחרי צום של הלילה. חצי סקופ זה ממש לא ישנה כלום.

• פותח/ת השרשור
היי
קודם כל, תודה רבה על התגובות.

קצת הפחידו אותי המאמרים שאומרים שהרגישות לאינסולין "נדפקת" כשאוכלים הרבה פחמימות פשוטות. די הרגעת אותי.
אורז ושיבולת שועל קצת קשים לי לאכילה... לגבי קורנפלקס, זה די רעיון טוב (אבל זה עם חלב - מקפיץ אינסולין....)

4342, 2 סקופים של מה לפני אימון ואחרי אימון? מלטודקסטרין??

היי
קודם כל, תודה רבה על התגובות.

קצת הפחידו אותי המאמרים שאומרים שהרגישות לאינסולין "נדפקת" כשאוכלים הרבה פחמימות פשוטות. די הרגעת אותי.
אורז ושיבולת שועל קצת קשים לי לאכילה... לגבי קורנפלקס, זה די רעיון טוב (אבל זה עם חלב - מקפיץ אינסולין....)

4342, 2 סקופים של מה לפני אימון ואחרי אימון? מלטודקסטרין??

אין לך מה לדאוג מחלב בהקשר של אינדקס גליקמי במיוחד שאתה אוכל אותו עם פחמימה מורכבת, אם אתה ממש חרד אתה יכול להוסיף קצת קינמון ואגוזים.

לגבי מה ש4342 אמר לך, לא מתוך שחצנות אלא פשוט מתוך הסתכלות על ההודעות אחרות שהוא רשם, תתעלם.

• פותח/ת השרשור
חשבתי להוסיף הרבה חלב באמצע היום (בלי שום פחמימה מורכבת ושום כלום) - זה פשוט קל לי ולא משביע אותי, אבל פחדתי מהקטע של האינסולין (יש קטע של אינדקס אינסוליני גבוה בחלב, לא?)

אגב לגבי תפריט עליה במסה דל בפחמימות - לא התכוונתי ללא פחמימות בכלל (פשוט אני צריך המון המון קלוריות כנראה, וחשבתי שיהיה לי הרבה יותר פשוט לצרוך אותן דרך שומן - אפילו לשתות כמה כפות שמן זית לפני השינה:suicide:)

חשבתי להוסיף הרבה חלב באמצע היום (בלי שום פחמימה מורכבת ושום כלום) - זה פשוט קל לי ולא משביע אותי, אבל פחדתי מהקטע של האינסולין (יש קטע של אינדקס אינסוליני גבוה בחלב, לא?)

אגב לגבי תפריט עליה במסה דל בפחמימות - לא התכוונתי ללא פחמימות בכלל (פשוט אני צריך המון המון קלוריות כנראה, וחשבתי שיהיה לי הרבה יותר פשוט לצרוך אותן דרך שומן - אפילו לשתות כמה כפות שמן זית לפני השינה:suicide:)

לגבי החלב, אתה מוזמן לשתות בראש שקט:
אינדקס גליקמי במוצרי חלב.png

אין בעיה עם זה שאתה משלים קלוריות משומן, ושותה שמן זית לפני השינה (בהתאם לתפריט/מאזן קלורי כמובן).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית