ייעוץ אימון בפציעה

avielsit

משתמש מתחיל
102
5
נק' מוניטין:
7
102
5
אהלן חברים
לפני כשלושה שבעות נפצעתי בכתף ימין
כתוצאה מבנץ לקוי לדעתי..
ברגע שהרגשתי את הכאב עצרתי מיד את האימון, אני לא התאמנתי שלושה שבעות שבמהלכם נפגשתי אם אורטופד שאמר שלדעתו אין לי כלום אבל הביא לי הפניה לעשות פיזותרפיות למען הסר ספק..
הכאב בכתף הוא לא כאב רציף הוא מגיע פתאום מתנועה מסוימת..
היום חזרתי להתאמן כי אני כבר לא מסוגל לשבת בבית, האימון זה הדבר הכי חשוב שיש לי בחיים ואני לא מתכוון לוותר על זה..
במהלך האימון היום כאב לי הכתף כמעט בכל תרגיל שעשיתי (אימון חזה) אני לא מצליח לדחוק כמעט בבנץ, ממצב של80 קילו למצב של חמישים ואני לא סוגר 8 חזרות..
מה אני עושה!? להמשיך להתאמן או לעצור לגמרי עד שההחלמה תהייה 100 אחוז.?
הבעיה שאני גם מתחיל לעשות סקאווט lb וזה מכאיב לי מאוד בכתף..
משמע כמעט כל התרגילים המורכבים אני לא יכול לבצע..
חייב עצה מה לעשות..

מציעה לחכות עם חזרה לאימון עד סוף הפיזיוטרפיה. לפחות לא בתרגילים הספציפים האלה.
לי היית פציעה בגב בגלל תכניקה לקויה בסקוואט. כמה שבועות של פיזיוטרפיה פטרו את הבעיה.

• פותח/ת השרשור
תודה.. אני אשמח לעוד דעות בבקשה חברים אפשר לקבל עוד קצת חוות דעות?
זה באמת חשוב לי
אני לא יודע אם באמת כדי שאני אשב בבית עד החלמה מלאה או שזה לא יגרום להחמרה אם אני יעשה אימון לפחות לשמור קצת על הרמה..
אגב לגבי תזונה אני כרגע בבעיה..
אני בדיוק סיימתי חיטוב ועברתי לנטראלי
להשאר בנטראלי עד ההחלמה?

זו פציעה נפוצה מאוד, ואם ממשיכים להחמיר אותה מגיעים למצב של ניתוח בסופו של דבר. לנוח ואז לחזור לפצוע את הכתף זה לא הפיתרון. פיזיותרפיסט לא יהיה מסוגל לעזור לך, כי הוא לא יודע מה גורם לך לפציעה וגם אם כן אין לו איך לסייע בהחלמה, חוץ מלהגיד לך להפסיק לפצוע את הכתף (אבל הוא לא ידע מה גורם הפציעה).

מה שאתה עושה לא נכון זה לוחץ בבנץ' פרס עם המרפקים ב90 מעלות לפלג הגוף העליון (כתוצאה מכך המוט יורד לא לקו הפטמות אלא יותר לכיוון הצוואר).
אתה צריך ללחוץ עם מרפקים ב70-75 מעלות, במקרה שלך לטווח הקרוב תצטרך ללחוץ יותר לכיוון ה65. או אפילו לוותר לגמרי על הבנץ' אם כואב.

בנוסף, אתה צריך להתחיל להתאמן עם פרס בתוכנית. קרא כאן: https://www.lbs.co.il/threads/54007/page-5#post-699293

וכמובן שגם בפרס הטכניקה צריכה להיות טובה. מה שחשוב מבחינת הכתפיים זה שאתה תבצע הרמה של הכתף, תלמד לבצע את התרגיל על פי הסרטון הבא:

• פותח/ת השרשור
זו פציעה נפוצה מאוד, ואם ממשיכים להחמיר אותה מגיעים למצב של ניתוח בסופו של דבר. לנוח ואז לחזור לפצוע את הכתף זה לא הפיתרון. פיזיותרפיסט לא יהיה מסוגל לעזור לך, כי הוא לא יודע מה גורם לך לפציעה וגם אם כן אין לו איך לסייע בהחלמה, חוץ מלהגיד לך להפסיק לפצוע את הכתף (אבל הוא לא ידע מה גורם הפציעה).

מה שאתה עושה לא נכון זה לוחץ בבנץ' פרס עם המרפקים אנכיים לפלג הגוף העליון (כתוצאה מכך המוט יורד לא לקו הפטמות אלא יותר לכיוון הצוואר).
אתה צריך ללחוץ עם מרפקים ב70-75 מעלות, במקרה שלך לטווח הקרוב תצטרך ללחוץ יותר לכיוון ה65. או אפילו לוותר לגמרי על הבנץ' אם כואב.

בנוסף, אתה צריך להתחיל להתאמן עם פרס בתוכנית. קרא כאן: https://www.lbs.co.il/threads/54007/page-5#post-699293

וכמובן שגם בפרס הטכניקה צריכה להיות טובה. מה שחשוב מבחינת הכתפיים זה שאתה תבצע הרמה של הכתף, תלמד לבצע את התרגיל על פי הסרטון הבא:

קודם כל תודה רבה על התגובה..
דבר שני אני דווקא מקפיד על על הזווית של המרפקים אבל כן יש עומס על הכתף משום מה ,אני כן צריך לשפר את התכניקה שלי אבל לפי מה שאתה אומר אני צריך לוותר על התרגיל לגמרי? במידה וזה ממשיך לכאוב כמובן
וגם לא הבנתי האם אתה כן חושב שאני צריך להתאמן או באמת לנוח עד החלמה מלאה?

קודם כל תודה רבה על התגובה..
דבר שני אני דווקא מקפיד על על הזווית של המרפקים אבל כן יש עומס על הכתף משום מה ,אני כן צריך לשפר את התכניקה שלי אבל לפי מה שאתה אומר אני צריך לוותר על התרגיל לגמרי? במידה וזה ממשיך לכאוב כמובן
וגם לא הבנתי האם אתה כן חושב שאני צריך להתאמן או באמת לנוח עד החלמה מלאה?
להתאמן רק על דברים שלא גורמים לכאב בטווח הקרוב.

בבנץ' בנוסף לזווית הזרועות צריך גם להכניס שכמות (להצמיד אחת לשנייה) ולהרים חזה.

• פותח/ת השרשור
כרגע כל הלחיצות חזה למינהן כואבות..
אפילו פלייס בכאבלים מתחיל לכאוב
סקוואט lb כואב
מתח כואב
מקבילים כואב
פרס כואב
זאת אומרת שאני נשאר בלי כל התרגילים הכי בסיסים..
איזה תרגילים לדעתך אני כן אוכל לבצע על מנת לא לגרום להחמרה?
להתאמן רק על דברים שלא גורמים לכאב בטווח הקרוב.

בבנץ' בנוסף לזווית הזרועות צריך גם להכניס שכמות (להצמיד אחת לשנייה) ולהרים חזה.
.

לפי התיאור שלך זה נראה כמו תסמיני דלקת.
את אותם תרגילים שלך מפריע גם לי הפריע כשהייתה לי דלקת.
תבקש מאורטופד הפנייה לצילום לבדוק מה המצב.

כרגע כל הלחיצות חזה למינהן כואבות..
אפילו פלייס בכאבלים מתחיל לכאוב
סקוואט lb כואב
מתח כואב
מקבילים כואב
פרס כואב
זאת אומרת שאני נשאר בלי כל התרגילים הכי בסיסים..
איזה תרגילים לדעתך אני כן אוכל לבצע על מנת לא לגרום להחמרה? .
אתה בבעייה
קח כמה ימים מנוחה ותראה מה קורה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית