מידע ביקורת - נעלי הרמה Otomix דגם Power Trainer

Daniel Barack

משתמש על
9,149
5,628
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
11,357
9,149
5,628
1.jpg

2.jpg

3.jpg

חברת Otomix הינה חברת אמריקאית, שהוקמה בשנת 1988.
עיקר מוצריה הם נעליים, כאשר רובן מיועדות לענפי ספורט כמו אומנויות לחימה (אגרוף, MMA, קארטה) וכן תחום הרמת המשקולות/פאוורליפטינג/בודיבילדינג.

עד היום, מעולם לא השתמשתי באופן קבוע (אם כי באופן ארעי פעמיים או שלוש בחיי) בנעלי הרמה יעודיות.

בתקופת התיכון, השתמשתי בנעלי אולסטאר פשוטות, ששירתו אותי בצורה די טובה בתרגילי הבסיס (סקוואט, דדליפט, פרס).

עם הזמן, האוסלטאר, משום מה, הפכו ללא נוחות ועשו לי שפשופים בעקבים. ניסיתי גרב עבה, 2 זוגות גרביים, החלפת מידה, החלפת דגם - אך ללא הועיל.

בשנה האחרונה, אני לא מקפיד על נעילת נעליים עם סולייה שטוחה וקשה בתרגילים שציינתי (כן, אני יודע, זה דבילי לגמרי).
השתדלתי לנעול נעליים נוחות כשציינתי, אך לא תמיד יצא הדבר לפועל.

מלבד זאת, יש לי פציעה מוזרה בבוהן רגל שמאל - היא מעין "נפוחה" לעומת הבוהן הימינית, ובהליכות בשיפוע חיובי, קפיצות וכדומה, ממש כואב לי האיזור. אני בשלבים ראשונים של טיפול, והאבחון עדיין לא נקבע.

הפציעה החלה להעיב בעיקר על אימוני הרגליים. בד בבד, התחלתי להתעניין בנעלי הרמה/פאוורליפטינג ייעודית, בכדי להחזיר עטרה ליושנה (מזכיר לכם - האולסטאר הפשוטות, הזולות והחביבות - לא נוחות לי בעליל).

לאחר שחקרתי את העניין יותר לעומק, נפלה ההחלטה:
ביקשתי מדוד שלי שחי בארה"ב להזמין לי את נעלי Otomix. בהתחלה, ביקשתי את דגם ה-Ultimate, אך הוא לא היה במלאי.
עקב כך, הזמנתי את דגם ה-Power Trainer. לפי הביקורות והסקירות באתרי האינטרנט, אין הבדל של ממש בין שני הדגמים, אלא שהעיצוב החיצוני מעט שונה.

הדוד בא לבקר בארץ, והדבר הראשון שעשה זה להביא לי את הנעליים.

ממגע ראשוני בנעל, ניכר שהחומרים ברמה גבוהה מאוד.
התפרים בין חיבורי העור ובסולייה חזקים מאוד ואין תפרים "קופצים".
השרוכים מספיק ארוכים לקשירה בכל החורים, ויש מקום ללולאה ארוכה בסוף.

נעלתי את הנעליים, סתם לכייף, באותו הרגע שקיבלתי אותן, עם קשירה רופפת.
ההרגשה בהתחלה הייתה מוזרה, עקב הסולייה הגבוהה. זה הרגיש לרגע כמו נעל עקב 😛
עם זאת, ההרגשה חלפה במהירות.
הנעל מאוד צרה לכל אורכה, ויושבת בדיוק במידה שלי (43 ישראל/9.5 ארה"ב).
ישנה הרגשה של אטימה מלאה ולחץ מתחת לקרסול (באכילס), בדיוק כמו שאמור להרגיש.
חוץ מזה, החלק האחורי-פנימי והחלקים בצדדים של הנעל, מצויידים בספוג איכותי ונעים, וזה גורם לנעל "לתפוס" ממש את הרגל, דרך העקב, לקרסול ועל לשריכה בלשונית.
בקיצור - הנעל יושבת פיקס על הרגל וההרגשה מצויינת!!!

מאותו הרגע כבר חיכיתי בקוצר רוח שאימון רגליים יגיע, כדי לנסות את הנעל בתרגילי אמת.
באימון רגליים של היום, התפרעתי קצת ועשיתי את התרגילים הבאים:
1. סקוואט
2. לג פרס
3. פשיטה במכונה בישיבה
4. סטיפ דדליפט
5. כפיפה במכונה בישיבה
6. תאומים בלג פרס

לכל אורך האימון התנועות הרגישו מאוד נוחות.
הקשירה הפעם בנעל הייתה הדוקה יותר, ועדיין זה הרגיש הרגיש נוח וזרימת הדם לא נעצרה.
הרגל הייתה יציבה על הקרקע, מבנה הנעל ממש "עטף" את כל כף הרגל ולחץ מעט את איזור העקב והקרסול, מה שגרם לנוחיות של ממש, בעיקר בעלייה בסקוואט ובדדליפט. מלבד זאת, הכאבים שהיו בבוהן ממש לא הורגשו, ובעיקר בתרגיל לחיצת תאומים בלג פרס (ששם הייתי מתפוצץ מכאבים ברגל שמאל).

מחיר הנעליים הוא 109 דולר (בערך 380 ש"ח).
דוד שלי קנה בדיוק במחיר הזה, מאחר ולא היה צריך משלוח.
אינני יודע להגיד כמה תעלה הנעל עם משלוח עד לארץ - אתם תעשו את החישוב לבד.

בשורה התחתונה:
נעל איכותית, אחיזה מצויינת בתרגילים שמצריכים נעליים שכאלו וגם בכלל נוחה לכל האימון, עיצוב מאוד יפה.

מי שמעוניין בעוד פרטים שלא נכתבו כאן - מוזמן לשאול

חג שמח

😃

נערך לאחרונה:
יש לי את הדגם Ultimate
וחייב לציין שאני יותר ממרוצה
שנים הייתי מתאמן עם נעלי אולסטאר שהיו פוצעות את הרגליים ונקרעות די מהר
בעיקר בגלל עבודה על התאומים
עד שגיליתי את הOtomix
ומעבר לכל היתרונות שציינת גם בפו הויזואלי הנעל יפה חיצונית ונותנת הרגשה של הארדקור ללא ספק
קניתי אותה בצהוב וכחול ✌️

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית