הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ויטמין D

RussianHotGirl

משתמש משקיע
5,678
4,021
נק' מוניטין:
18,720
5,678
4,021
מכון חלודה
הזמנתי שמן דגים וויטמין D בגלל שאני לא אוכל דגים בכלל ואני נוטה לא להיחשף לשמש ושניהם מאוד זולים.
עכשיו הויטמין D הגיע ואמא שלי אמרה לי שאסור לצרוך יותר מיד ויטמין D לעומת ויטמינים שמסיסים במים אז בדקתי ברשת, ומצאתי (בעברית) המלצות שלפיהן ה-UL של ויטמין D לזכר בוגר הוא 4000 ובכללי כתוסף תזונה ההמלצה היא לצרוך עד 400IU ליום.

חיפשתי קצת ומצאתי כתבה בעברית עם רפרנסים כמו שצריך שלפיהם ה-UL של ויטמין D הוא 10,0000
וכתוסף תזונה אפשר לצרוך 2000IU-7000IU ליום. (2000 כנראה זה הכי טוב לא?)

הנה המאמר:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17209171

"the absence of toxicity in trials conducted in healthy adults that used vitamin D dose > or = 250 microg/d (10,000
IU vitamin D3) supports the confident selection of this value as the UL."​

כלומר זה זה רעיל כשזה 10,000IU או יותר.

השאלה היא האם אני צריך לדאוג ולעשות בדיקות דם ובאמת לראות אם יש לי חוסר שמצריך/מאפשר 2000IU של ויטמין D ואז לקחת ובמקרה שאין פשוט לזרוק את זה?

תודה מראש. ד"א מה שיש לי 2000IU
120 טבליות

לדעתי תיקח את זה, אני לקחתי בזמנו ויטמין D של 2000UI ובמקרה עכשיו החלפתי בטבליות חדשות של 5000UI - סתם באמת כי זה ממש בזול.. אני בספק אם היו מייצרים את זה בכלל בכמויות כאלה אם היה סיכוי שזה רעיל.

בכל אופן עכשיו חורף וגם אם נחשפת מעט לשמש, עכשיו לא תיחשף בכלל.. אז שווה לקחת לשמור על רמה תקינה

• פותח/ת השרשור
לדעתי תיקח את זה, אני לקחתי בזמנו ויטמין D של 2000UI ובמקרה עכשיו החלפתי בטבליות חדשות של 5000UI - סתם באמת כי זה ממש בזול.. אני בספק אם היו מייצרים את זה בכלל בכמויות כאלה אם היה סיכוי שזה רעיל.

בכל אופן עכשיו חורף וגם אם נחשפת מעט לשמש, עכשיו לא תיחשף בכלל.. אז שווה לקחת לשמור על רמה תקינה
אוקיי טוב לדעת .

ראיתי בזמנו המלצה שללא בדיקת דם לבדיקת הויטמין (שלא קל להוציא מקופת חולים) עד 2000 ליום זה בסדר. אבל זה מאוד תלוי כמה אתה חשוף בכללי לשמש.
אגב אם כבר מדברים, משרד הבריאות בארץ אסר על חברת סופרהב את יצור הויטמין d של ה2000 והשאיר אותם מוגבלים עד 400.

נערך לאחרונה:
היה פה דיון על ויטמין די ויהושע60 הביא איזה מאמר שבו האחוז הנספג של ויטמין D הוא ממש נמוך
ככה שקשה מאוד להגיע לOVERDOSE של הויטמין הזה

• פותח/ת השרשור
ראיתי בזמנו המלצה שללא בדיקת דם לבדיקת הויטמין (שלא קל להוציא מקופת חולים) עד 2000 ליום זה בסדר. אבל זה מאוד תלוי כמה אתה חשוף בכללי לשמש.
אגב אם כבר מדברים, משרד הבריאות בארץ אסר על חברת סופרהב את יצור הויטמין d של ה2000 והשאיר אותם מוגבלים עד 400.
כי זה ההמלצות בארץ בחו"ל זה בא גם כ-5000IU
אני לא חשוף בכלל לשמש רק בדרך למכון ;)
היה פה דיון על ויטמין די ויהושע60 הביא איזה מאמר שבו האחוז הנספג של ויטמין D הוא ממש נמוך
ככה שקשה מאוד להגיע לOVERDOSE של הויטמין הזה
גם אני ראיתי את זה אבל דיברו על ספיגה מהשמש תודה בכל מקרה.

בכל מקרה אני אקח את זה סה"כ ויטמין D :dead:

יהושע60 הביא איזה מאמר
אני? אני לא זוכר שום דבר כזה. כנראה ויטמין D לא עוזר נגד אלצהיימר.
כי זה ההמלצות בארץ בחו"ל זה בא גם כ-5000IU
אני לא חשוף בכלל לשמש רק בדרך למכון ;)
למרות שאתה חשוף לשמש רק מעט זמן, הגוף שלך מייצר יותר ויטמין D ממישהו שחשוף לשמש באותה מידה אבל חי בסקוטלנד... אני משער שזאת הסיבה להמלצות השונות בארץ ובאירופה.

• פותח/ת השרשור
אני? אני לא זוכר שום דבר כזה. כנראה ויטמין D לא עוזר נגד אלצהיימר. למרות שאתה חשוף לשמש רק מעט זמן, הגוף שלך מייצר יותר ויטמין D ממישהו שחשוף לשמש באותה מידה אבל חי בסקוטלנד... אני משער שזאת הסיבה להמלצות השונות בארץ ובאירופה.
אז יש סיבה לחשוש מOVERDOSE של ויטמין D או לא?

אז יש סיבה לחשוש מOVERDOSE של ויטמין D או לא?
אם אתה לוקח כמות נורמלית (נניח לא עובר 2000 IU ליום, למרות שלדעתי מספיק לקחת חצי מזה אלא אם כן אתה בחוסר גדול) אין חשש. מאחר ומצילים על חוף הים לא נופלים מתים כזבובים מעודף ויטמין D, יש להניח שהשמועות על הרעילות שלו מוגזמות, אם לא מופרכות לגמרי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית