מולטי ויטמין

ראם121

משתמש פעיל
452
314
נק' מוניטין:
412
452
314
בימים שאני לא צורך מספיק ירקות כמו דרשום לי בתפריט מה אתם אומרים על המולטי ויטמין הזה ?

יש ימים שלא מגיע לערכים מספקים אם זה אומר שלא אכלתי מספיק ירקות או אפילו מספיק קלוריות..
פעמים שאני בעבודה ולא הספקתי לקחת את הדברים או לקנות את הדברים שאני צריך אם זה ירקות או מזון כלשהו..

קבצים מצורפים

• 16332442735941937287512088807012.jpg
    16332442735941937287512088807012.jpg
    KB 84.2 · צפיות: 55
  • 16332442857327122980574078135673.jpg
    16332442857327122980574078135673.jpg
    KB 87.1 · צפיות: 48
המולטי ויטמין שאני משתמש בו זה 50 גרם כבד עוף + 5-6 ביצים ביום. לא צריך ירקות אם אוכלים מדי פעם איברים פנימיים וביצים. ואם כבר ירקות אז עדיף עלים ירוקים כמו קייל ותרד כי בירקות אין בכלל הרבה ויטמינים. בכל אופן, עודף ויטמינים עלול להיות מסוכן, עדיף לקחת ויטמין ספציפי רק אם מתגלה מחסור ולא לקחת סתם מולטי ויטמין.

מולטי בלי ברזל זה מצויין
וזה תלוי איזה וויטמינים. לא כולם.
עודף בויטמינים מסיסי שומן עלול להיות מסוכן כי הם מצטברים בגוף. ויטמינים מסיסים במים כמו ויטמין c יוצאים בשתן ולכן אותם לא מסוכן לתסף. צריך להיזהר. מאוד קל לקבל את כל הויטמינים מהמזון אם אוכלים תזונה נורמלית.

עודף בויטמינים מסיסי שומן עלול להיות מסוכן. ויטמינים מסיסים במים כמו ויטמין c יוצאים בשתן ולכן אותם לא מסוכן לתסף.
לא שמעתי את הדברים האלה, מאיפה אתה מבסס את הטענות שלך ?

• פותח/ת השרשור
המולטי ויטמין שאני משתמש בו זה 50 גרם כבד עוף + 5-6 ביצים ביום. לא צריך ירקות אם אוכלים מדי פעם איברים פנימיים וביצים. ואם כבר ירקות אז עדיף עלים ירוקים כמו קייל ותרד כי בירקות אין בכלל הרבה ויטמינים. בכל אופן, עודף ויטמינים עלול להיות מסוכן, עדיף לקחת ויטמין ספציפי רק אם מתגלה מחסור ולא לקחת סתם מולטי ויטמין.
חיכיתי לתגובה כזו...כמו שאמרתי יש ימים שאני לא מצליח ואין באפשרותי להגיע לערכים אפילו הקלוריים

לא שמעתי את הדברים האלה, מאיפה אתה מבסס את הטענות שלך ?
ויטמינים מסיסי שומן כמו: A, D, E, K נאגרים בגוף ועלולים להצטבר ולגרום להרעלה, הויטמינים הללו אינם יוצאים בשתן כמו ויטמינים מסיסי מים.

• פותח/ת השרשור
ויטמינים מסיסי שומן כמו: A, D, E, K נאגרים בגוף ועלולים להצטבר ולגרום להרעלה, הויטמינים הללו אינם יוצאים בשתן כמו ויטמינים מסיסי מים.
אשכרה לא אשקר שהוא צודק.

התוצאה הראשוה בגוגל זה התופעות לוואי של עודף ויטמינים שלא מסיסי מים

כאבי בטן , ראש חולשה וכו.. כל מה שהיה לי ביו יים האחורנים

חיכיתי לתגובה כזו...כמו שאמרתי יש ימים שאני לא מצליח ואין באפשרותי להגיע לערכים אפילו הקלוריים
מספיק שבימים שאתה כן אוכל טוב, אתה אוכל מעט איברים פנימיים, ביצים, אגוזים, גרעינים, ועלים ירוקים שעמוסים בויטמינים ומינרלים כדי להיות מאוזן מהבחינה הזו. עדיף להתאמץ ולאכול מדי פעם מזון עמוס בויטמינים ומינרלים, מאשר לקחת מדי פעם מולטי ויטמין שעלול לגרום נזק. מהמזון אתה לא תגיע למצב של עודף ויטמינים.
אשכרה לא אשקר שהוא צודק.

התוצאה הראשוה בגוגל זה התופעות לוואי של עודף ויטמינים שלא מסיסי מים

כאבי בטן , ראש חולשה וכו.. כל מה שהיה לי ביו יים האחורנים
היה לי בבית ארון עמוס ויטמינים שקניתי בתחילת הקורונה, זרקתי את רובם לפח לאחר שהיו לי תופעות לוואי מהם. הויטמין היחיד שאני מתסף היום זה ויטמין C, ובימים שאני מתאמן ומזיע אני מתסף גם מגנזיום טאורט וזהו.

יטמינים מסיסים במים כמו ויטמין c יוצאים בשתן ולכן אותם לא מסוכן לתסף.

זה לא כ"כ מדויק.
נכון, ויטמינים מסיסים בשומן עלולים להביא לרעילות במינונים מוגזמים.
הייתי אומר אפילו רק A,D,E, כי פוטנציאל הרעילות של ויטמין K הוא נמוך מאוד עד לא קיים, גם אין לו UL (רף צריכה עליון נסבל).

לגבי ויטמינים שמסיסים במים -
נכון שעודפים יוצאים בשתן, אבל זה לא אומר שאין איתם סכנה. צריכה מוגברת שלהם במינונים גבוהים יכולה לעשות לך אבן בכליות.
ודווקא את הוויטמינים האלה נוהגים לראות יחסית באחוזים מאוד גבוהים במולטי ויטמינים
חבל על הכסף. תאכל חצי פלפל (מתוק! לא החריף) ביום וסגרת את החסכים

אני מעדיף את פלפל חריף

זה לא כ"כ מדויק.
נכון, ויטמינים מסיסים בשומן עלולים להביא לרעילות במינונים מוגזמים.
הייתי אומר אפילו רק A,D,E, כי פוטנציאל הרעילות של ויטמין K הוא נמוך מאוד עד לא קיים, גם אין לו UL (רף צריכה עליון נסבל).

לגבי ויטמינים שמסיסים במים -
נכון שעודפים יוצאים בשתן, אבל זה לא אומר שאין איתם סכנה. צריכה מוגברת שלהם במינונים גבוהים יכולה לעשות לך אבן בכליות.
ודווקא את הוויטמינים האלה נוהגים לראות יחסית באחוזים מאוד גבוהים במולטי ויטמינים

אני מעדיף את פלפל חריף
נכון

עריכה:
אם כבר אנחנו מדברים על תוספי תזונה, חיידקים פרוביוטיים זה אחד מתוספי התזונה הקטלניים ביותר. זה אשכרה משפיע לטובה על המוח ועל מצב הרוח. אני לוקח ירקות + מי מלח ומכניס אותם לתוך כד אטום לאוויר ואחרי חודש אני מקבל ירקות מותססים טעימים אש ומלאים בחיידקים פרוביוטיים באולי 30 שקל השקעה (בשונה מתוספים שעולים מאות שקלים). ממליץ מאוד, החיידקים האלו שינו לי את החיים.

נערך לאחרונה:
אנסה להתייחס לכל מיני דברים שנזרקו כאן.

ברזל זה לא רע, אבל עודף ממנו זה מאוד מסוכן. זה נפוץ יותר אצל גברים מנשים, והוא המינרל היחיד שאפשר לדעת מבדיקת דם פשוטה אם צריך לתסף או לא.

עדיף לעשות בדיקת דם לפני שצורכים ברזל.

ברור שטכנית אפשר להגיע לערכים ממזון, אבל עם המזון המתועש, והדרישות הגבוהות יותר של ספורטאים, אני כן רואה בזה צורך, גם אני צורך מולטי.

עודף בוויטמינים מסיסים בשומן מסוכנים, אבל צריך מינון ממש גבוה שרובכם לא תגיעו אם לא תגזימו בטירוף. ממולטי לא תגיעו לכזה מצב, כבר כמה וויטמינים ADEK אפשר להכניס לקפסולה כזאת קטנה ביחד עם כל השאר?

מזון איכותי ושומני דואג לכל הוויטמינים שמסיסים בשומן, ובעלים ירוקים אכן יש וויטמינים רבים אחרים. ירקות כתומים דואגים למספיק וויטמין A איכותי, ובגלל שזה בטא קרוטן, אי אפשר להגיע להרעלה.

@ראם121 המוצר שלך לא מהמומלצים, רשימת הרכיבים ארוכה מרשימת הוויטמינים.
אני משתמש בזה Garden of Life‏, Vitamin Code‏, Raw One, מולטי-ויטמין לגברים לנטילה פעם ביום, 75 כמוסות צמחיות

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית