הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחרי עשר שנים בלי דדליפט 160X5

פנקייק

משתמש פעיל
989
1,077
נק' מוניטין:
4,023
989
1,077
לפני עשר שנים בערך נפצעתי בגב והפסקתי לדדלפט, עכשיו אני חוזר לכושר בכל ההרמות וגם בדדליפט ומנסה לשחזר את המשקלים הישנים שלי.

אני כבר בשבוע 14 בתוכנית התחזקות ובשבוע 13 עשיתי 160 לחמישיות, היה יחסית קל ואני אופטימי לגבי ההמשך.

נראה ממש קל וטכניקה יפה מאוד.

שים לב שכשאתה יורד כל כך עמוק עם הסאט אפ הברכיים זזות קדימה ומזיזים את המוט, ואז כשאתה מתחיל למשוך המותן עולה למקום המתאים עבורו ואתה מושך את המוט חזרה למקום שלו.

זה ישפיע לרעה בעתיד עם משקלים כבדים, זה יגרום לאיבוד אנרגיה, מותניים גבוהות מידי וגב מתעגל.

עדיף לך לרדת לסאט אפ שלך ולא מתחת.

זה היה דבר שהתמודדתי איתו בעצמי.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
נראה ממש קל וטכניקה יפה מאוד.

שים לב שכשאתה יורד כל כך עמוק עם הסאט אפ הברכיים זזות קדימה ומזיזים את המוט, ואז כשאתה מתחיל למשוך המון עולה למקום המתאים עבורו ואתה מושך את המוט חזרה למקום שלו.

זה ישפיע לרעה בעתיד עם משקלים כבדים, זה יגרום לאיבוד אנרגיה, מותניים גבוהות מידי וגב מתעגל.

עדיף לך לרדת לסאט אפ שלך ולא מתחת.

זה היה דבר שהתמודדתי איתו בעצמי.

תודה אלחנן, אני אנסה ליישם באימון הקרוב.

יפה מאוד!
אפשר לשאול איך נפצעת ומה הייתה הפציעה?

תודה. הפציעה היא בלטים בגב, זה ממש הפריע וגרם לכאבים והקרין לרגליים ולישבן.
אין אירוע ספציפי שאני יכול להצביע עליו שגרם לפציעה, זה ככל הנראה עומס מצטבר ואולי האימונים היו טריגר להתפרצות יותר מוקדמת.

אם נוח לך כל ההולה הופ הזה שאתה עושה לפני ההרמה, סבבה, מגניב, אבל גם ככה המוט מתחיל לזוז למעלה רק כשהוא מעל מרכז כף הרגל וכשהמותניים שלך גבוהות, אולי עדיף מראש להתחיל שם. בסוף הטכניקה סבבה ואתה מושך ממרכז כף הרגל, אני רק מציע להפטר מההרגל של ההתחלה ופשוט למקם את המוט מראש במקום הנכון.

• פותח/ת השרשור
אם נוח לך כל ההולה הופ הזה שאתה עושה לפני ההרמה, סבבה, מגניב, אבל גם ככה המוט מתחיל לזוז למעלה רק כשהוא מעל מרכז כף הרגל וכשהמותניים שלך גבוהות, אולי עדיף מראש להתחיל שם. בסוף הטכניקה סבבה ואתה מושך ממרכז כף הרגל, אני רק מציע להפטר מההרגל של ההתחלה ופשוט למקם את המוט מראש במקום הנכון.

תודה!
אני חושב שזה גם מה שאלחנן התכוון, באימון הבא אקח את הדברים האלה בחשבון.
יש מצב שבגלל שלא קשה לי מספיק אני קצת מתפזר עם הסטאפ.

תודה. הפציעה היא בלטים בגב, זה ממש הפריע וגרם לכאבים והקרין לרגליים ולישבן.
אין אירוע ספציפי שאני יכול להצביע עליו שגרם לפציעה, זה ככל הנראה עומס מצטבר ואולי האימונים היו טריגר להתפרצות יותר מוקדמת.
מה עשית כדי להתגבר על הפציעה? הבלטים עדיין שם אני מניח?

• פותח/ת השרשור
מה עשית כדי להתגבר על הפציעה? הבלטים עדיין שם אני מניח?

הם כנראה שם אבל אני משער שקצת פחות בולטים כי זה לא מפריע כמו פעם.

לא חשבתי שזו פציעה שאפשר להתגבר עליה אז השלמתי עם הויתור על סקוואט ודדליפט והתאמנתי בגישה של לעשות מה שמתאפשר מבלי להעמיס על הגב, אז בעיקר לחיצות וכל מיני מכונות. (אפשר לראות בדיוק איך התאמנתי אז בלוג הזה: פנקייק משיל שומן )

היו תקופות שעשיתי תרגילי פיזיו עם משקל גוף בעיקר, זה עזר אבל לא הרגשתי שאני יכול לחזור להרים כבד.

בשלב מסוים חזרתי לעשות סקוואט קל מאוד (רק מוט) שלאורך הזמן התקדם עד ל100 קילו ונשארתי עם המשקל הזה לתקופה מאוד ארוכה, אני חושב שזה מאוד תרם להשתקמות מהפציעה.

ההתחזקות שאני עושה עכשיו הייתה בגדר הימור, לא חשבתי שהמשקלים יתקדמו כל כך ושהגב יחזיק מעמד. אני מופתע לטובה ושמח מאוד על זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית