תוצאות בדיקת דם

achilles

משתמש מתחיל
29
14
נק' מוניטין:
39
29
14
טוב אז קיבלתי את תוצאות הבדיקות.

בבדיקות שערכתי בשנה שעברה התגלו כמה תוצאות מדאיגות של
neutrophils% מתחת לסף
lymphocytes% מעל הסף
מה שהצביע כנראה על מערכת חיסונית חלשה ועוד שלל דברים שהוציאו לי חשק לחיות (לא באמת).

למרות התוצאות המערערות, עברתי סייקל שמונה שבועות של LGD 5MG ED (שהיה מדהים) והתחלתי לתסף עם מולטי, methylfolate וקריאטין.

בתוצאות שהתקבלו היום המדדים חזרו לנורמה אבל כמה אחרים הופיעו.
Red Blood Cells מתחת לנורמה בקטנה
Iron מתחת לנורמה
Creatinine מעל הנורמה בקטנה.
הפולית הרבה מעל

יש סיבה לדאגה? מה הלאה?
אני מעוניין להתחיל עוד סייקל של LGD, מה המדדים אומרים בנוגע לזה?
תודה רבה חברים.

Untitled111.png

עשרה חודשים
אז הטסטוסטרון שלך חזר לפעול בצורה תקינה זה טוב

משתמע חסר לך ברזל וסיכוי שהrbc יעלה יחד איתו מתי שתתסף אם כי כדאי להביא את זה מהתזונה

לגבי הפוליק אסיד הגבוה הייתי מנחש שזה בגלל התוסף שלקחת שהוא קומפלקס של ויטמיני b
המלצה בשבילך לפני שאתה קופץ על עוד 'סייקל' תבדוק lh fsh פרולקטין אסטרוגן שיהיה לך ערכי ייחוס בשביל הפעם הבאה ובכלל שתדע איך נראה אצלך 'מצב אידיאלי' של חזרת הציר למען הסייקלים הבאים ולדעת איפה אתה עומד ותעמוד

• פותח/ת השרשור
אז הטסטוסטרון שלך חזר לפעול בצורה תקינה זה טוב

משתמע חסר לך ברזל וסיכוי שהrbc יעלה יחד איתו מתי שתתסף אם כי כדאי להביא את זה מהתזונה

לגבי הפוליק אסיד הגבוה הייתי מנחש שזה בגלל התוסף שלקחת שהוא קומפלקס של ויטמיני b
המלצה בשבילך לפני שאתה קופץ על עוד 'סייקל' תבדוק lh fsh פרולקטין אסטרוגן שיהיה לך ערכי ייחוס בשביל הפעם הבאה ובכלל שתדע איך נראה אצלך 'מצב אידיאלי' של חזרת הציר למען הסייקלים הבאים ולדעת איפה אתה עומד ותעמוד

ביקשתי בדיקה של כל הקשת ההורמונלית, הביא רק פרולקטין וטסט.
בנוסף כתוב לי תוצאות חלקיות, יכול להיות ששאר המדדים יעלו מחר?
ומה לגבי המדד של הCreatinine? אפשר להמשיך לקחת קריאטין חופשי?

ביקשתי בדיקה של כל הקשת ההורמונלית, הביא רק פרולקטין וטסט.
בנוסף כתוב לי תוצאות חלקיות, יכול להיות ששאר המדדים יעלו מחר?
ומה לגבי המדד של הCreatinine? אפשר להמשיך לקחת קריאטין חופשי?
אתה צריך לבקש פרופיל הורמונלי ולהתעקש על זה, אפשר למצוא רופא אחר באותו קופה שיאשר בדיקה כזאת זה לא סיפור כ"כ

מבחינתי הקיראטנין שלך בנורמה, לגבי תוצאות חלקיות, אני לא יודע מה יהיה לא מכיר את הקופה שלך
בנוסף ברזל לא תמיד חסר, לפעמים יש בעיה בספיגת הברזל
תצטרך לשלול אחד מהם או שיש חסר ממנו בתזונה או שיש בעיה בספיגה שלו

מעבר לבשר וכדומה, סלק לדוגמא זה מקור מצויין לברזל

• פותח/ת השרשור
הברזל נמוך, אבל גם הRBC, נראה לי שכדאי לך לקנות ברזל iron bisglycinate ולקחתת עם וויטמין C ולא עם אוכל.
מה שמפריע לספיגת ברזל זה עישון, קפה, סיבים תזונתיים.

Ferritin זה המדד של הספיגה לא? עכשיו אני שם לב שהוא גם על הקסקס.
בנוגע להפרעות בספיגה, עישון אין, קפה מעולם לא שתיתי, סיבים אצלי זאת קערה של שיבולת שועל בבוקר.

אני רוכש מIHERB עכשיו
California Gold Nutrition, Ferrochel Iron (Bisglycinate), 36 mg
California Gold Nutrition, Gold C, Vitamin C, 1,000 mg, 240 Veggie Capsules

נראה לי אפסיק קצת עם הmethylfolate שירגע קצת המדד של הפולית ונתחיל לתסף את החדשים. בעוד חודש, חודש וחצי נעבור בדיקות נוספות בתקווה שהפעם גם עם פרופיל הורמונלי מלא.

Ferritin זה המדד של הספיגה לא? עכשיו אני שם לב שהוא גם על הקסקס.
בנוגע להפרעות בספיגה, עישון אין, קפה מעולם לא שתיתי, סיבים אצלי זאת קערה של שיבולת שועל בבוקר.

אני רוכש מIHERB עכשיו
California Gold Nutrition, Ferrochel Iron (Bisglycinate), 36 mg
California Gold Nutrition, Gold C, Vitamin C, 1,000 mg, 240 Veggie Capsules

נראה לי אפסיק קצת עם הmethylfolate שירגע קצת המדד של הפולית ונתחיל לתסף את החדשים. בעוד חודש, חודש וחצי נעבור בדיקות נוספות בתקווה שהפעם גם עם פרופיל הורמונלי מלא.
אני חושב שזה יעזור.
אבל למה הטסט והפרולקטין גבוה? זה נורמלי אחרי סייקל?
חשבתי שאחרי סייקל זה נמוך עד שהגוף חוזר לייצר בעצמו מספיק.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שזה יעזור.
ה"סייקל" נגמר לפני עשרה חודשים, מספיק זמן לחזל"ש לא?

אני חושב שזה יעזור.
זה לא אומר יותר מדי כי זה טוטאל ולא FREE ובמקביל אנחנו לא יודעים את ערכי האסטרוגן שלו

חוץ מזה שעברו 10 חודשים והוא לא עשה 'סייקל' אלא רק הריץ סארם במינוני מינימום כדי שיעבדו לזמן שבו אפשר 'לצאת' מזה בזול (8 שבועות) אם ב10 חודשים האלה הוא המשיך לתת דרישה מצד השריר גירוי, שמר על תזונה וטובה וכו, אין סיבה שהתוצאות לא יהיו ככה, גם מדובר באופן יחסי בבחור צעיר
לגבי הפרולקטין, זה בטווח וזה ערך שצריך לזהות בו מגמה כי כמה ימים לפני הבדיקה להתנהל באופן כזה או אחר יכול להשפיע על איך שהוא ייראה בבדיקה, אל תתפוס אותי במילה אבל זה הורמון חמקמק שפורקן מיני, שעות שינה מצומצמות באיזור הבדיקה וכהנה וכהנה עלולים להשפיע עליו
אגב לגבי ברזל אישית הייתי מעזים מינונים שלא עוברים את ה30, שיענו להגדרה של 'ברזל עדין', כן יש כזה דבר.., ככה נהנים מהתיסוף של הברזל אבל חוסכים במידת האפשר תופעות לוואי כמו עצירות וכדומה
בארץ הסטנדרט לברזל עדין זה 25 מג ולפעמים 18, ממה שאני זוכר, אפשר לתסף ואפשר גם להביא בזול אם זה בסל ומרשם מהרופא, תבדוק את זה, מרשם אתה תקבל כי בבדיקות דם ערכי הברזל נמוכים

אגב לגבי ברזל אישית הייתי מעזים מינונים שלא עוברים את ה30, שיענו להגדרה של 'ברזל עדין', כן יש כזה דבר.., ככה נהנים מהתיסוף של הברזל אבל חוסכים במידת האפשר תופעות לוואי כמו עצירות וכדומה
בארץ הסטנדרט לברזל עדין זה 25 מג ולפעמים 18, ממה שאני זוכר, אפשר לתסף ואפשר גם להביא בזול אם זה בסל ומרשם מהרופא, תבדוק את זה, מרשם אתה תקבל כי בבדיקות דם ערכי הברזל נמוכים
מהנסיון שלי, ברזל עדין זה בסוג הברזל ולא המינון.
הסוג ברזל שהצעתי אפשר לקרוא לזה ברזל עדין.
36 מ"ג זה בסדר גמור ודי סטנדרטי לאנמיה חמורה (לא שזה חמור).
אבל השתמשתי בסוג הזה ובמינון הזה בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
הגיעו תוצאות בעוד שני מדדים
הTSH עמד על 8 לפני שנה, היום על 11. הגבול העליון זה 4.8! WTF
2121.png

Subclinical hypothyroidism is defined as a thyroid stimulating hormone (TSH) level of 4.6 to 10 mIU/L. A normal TSH level is 0.4 to 4.0 and full-blown hypothyroidism is 10 or higher.

נערך לאחרונה:
הגיעו תוצאות בעוד שני מדדים
הTSH עמד על 8 לפני שנה, היום על 11. הגבול העליון זה 4.8! WTF
2121.png
אבל הT4 נורמלי.
זה פחות משמעותי הTSH, אבל בצירוף הפרולקטין והטסטוסטרון, אני חושב שזה די צפוי.
אני לא מבין בחומרים, ואיך שזה משפיע על ההורמונים, אבל יש כאן השפעה אני חושב על הגוף שלך בצורה שאני לא מבין.
לא יודע איך זה עובד בקרב משתמשים, אםיש לכם או רפוא, או שסתם משחקים רולטה רוסית.

אבל הייתי פונה לרופא טוב ופותח בפניו את מה שלקחת כדי לאשש שזה באמת כלום וזה יעבור.

• פותח/ת השרשור
אבל הT4 נורמלי.
זה פחות משמעותי הTSH, אבל בצירוף הפרולקטין והטסטוסטרון, אני חושב שזה די צפוי.
אני לא מבין בחומרים, ואיך שזה משפיע על ההורמונים, אבל יש כאן השפעה אני חושב על הגוף שלך בצורה שאני לא מבין.
לא יודע איך זה עובד בקרב משתמשים, אםיש לכם או רפוא, או שסתם משחקים רולטה רוסית.

אבל הייתי פונה לרופא טוב ופותח בפניו את מה שלקחת כדי לאשש שזה באמת כלום וזה יעבור.

הבדיקות הקודמות עמדו על 8 והן נערכו לפני שלקחתי את הLGD (שזה החומר היחידי שלקחתי עד אז).

הבדיקות הקודמות עמדו על 8 והן נערכו לפני שלקחתי את הLGD (שזה החומר היחידי שלקחתי עד אז).
הTSH בסך הכל מופרש כדי לגרום לבלוטת התריס להפריש T3 וT4. ברגע שהם בסדר, הTSH הגבוה לא גורם שום בעיה בגוף.
השאלה למה זה גבוה.
אולי כתוצאה מפרולקטין גבוה או משהו כזה, אני יודע שיש פידבק בין TSH ופרולקטין, אבל לא מספיק ברור לי.

זה לא נראה מצב מסוכן, רק דבר שהייתי מבקש ממומחה לעזור לפענח ולשפוך אור ליתר ביטחון, אולי הוא ידע מה לשלול עם בדיקות נוספות או משהו כזה.

• פותח/ת השרשור
הTSH בסך הכל מופרש כדי לגרום לבלוטת התריס להפריש T3 וT4. ברגע שהם בסדר, הTSH הגבוה לא גורם שום בעיה בגוף.
השאלה למה זה גבוה.
אולי כתוצאה מפרולקטין גבוה או משהו כזה, אני יודע שיש פידבק בין TSH ופרולקטין, אבל לא מספיק ברור לי.

זה לא נראה מצב מסוכן, רק דבר שהייתי מבקש ממומחה לעזור לפענח ולשפוך אור ליתר ביטחון, אולי הוא ידע מה לשלול עם בדיקות נוספות או משהו כזה.

מריפרוף קצר, תת פעילות תת-קלינית (Subclinical hypothyroidism) - מקרים בהם ה-TSH מוגבר אבל רמת הורמון ה-Thyroxin החופשי (FT4 ‏,Free Tetraiodothyronin) היא בתחום הנורמה.

בתת-פעילות ראשונית אופיינית של בלוטת התריס, רמת ה-TSH תהיה מוגברת עם Thyroxin חופשי בטווח הנמוך של הנורמה או מתחת לנורמה. אם רמת ה-TSH מוגברת ורמת ה-Thyroxin החופשי בטווח העליון של הנורמה, יש לחשוב על אבחנות אחרות, במיוחד אם נוגדני החיסון העצמיים שליליים ואין באולטרסאונד עדות לדלקת בבלוטת התריס. במקרים אלו, ייתכן שרמת ה-TSH מוגברת עקב נוכחות נוגדנים הטרופיליים או נוגדנים אחרים שמפריעים למדידה.

בקיצור הכל יכול להיות, מיד ניגש לקבוע לאנדוקרינולוג.

אלחנן תודה רבה!

השאלה למה זה גבוה.

הייתי הולך לרופא ומבקש הזמנה של אולטרסאונד צוואר בהקדם, עם תוצאות כאלה בtsh כדאי מאוד לשלול שזה רק אי איזון הורמונלי כלשהו ושאין בעיה או חס וחלילה גידול כזה או אחר באחת האונות של בלוטת התריס

בלי קשר לחומרים.
ובלי קשר לזה שלא נבדקה רמה של t3 כדי לתת תמונה מלאה
הרי t4 מומר לt3 וt3 מנמיך את הtsh כאשר הוא 'גבוה'
יש סוג של 'משוב' בין שלושתם

במקביל תקבע תור לאנרינוקולוג אם תרצה אבל הבדיקה הזאת היא די חובה מבחינתי כדי לשלול דברים אחרים כי כמו שציינת הוא גבוה אצלך תקופה די ארוכה

• פותח/ת השרשור
הייתי הולך לרופא ומבקש הזמנה של אולטרסאונד צוואר בהקדם, עם תוצאות כאלה בtsh כדאי מאוד לשלול שזה רק אי איזון הורמונלי כלשהו ושאין בעיה או חס וחלילה גידול כזה או אחר באחת האונות של בלוטת התריס

בלי קשר לחומרים.

במקביל תקבע תור לאנרינוקולוג אם תרצה אבל הבדיקה הזאת היא די חובה מבחינתי.
קבעתי לרופא משפחה לצורך הפניה לאנדוקרינולוג, אעדכן.

קבעתי לרופא משפחה לצורך הפניה לאנדוקרינולוג, אעדכן.
הייתי ממליץ שבמקביל תבקש מרופא משפחה אם תוכל שייתן לך התחייבות לבדיקה של אולטרסאונד צוואר, ככה תבוא לאנרינוקולוג מוכן יותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית