דיון להישאר אצל ההורים/או לגור לבד בגיל 28 עוד מעט

gaga1234

משתמש פעיל
392
46
נק' מוניטין:
-3
392
46
אהלן יש לי התלבטות קטנה אני מתקרב לגיל 28 (עוד חודשיים), והגעתי למצב שאני רוצה מצד אחד להיות עצמאי ולגור לבד,
ולהתחיל להתנהל בזכות עצמי ולא להיות תלוי בהורים מבחינת הכל פרטיות וכו, ולקבל עצמאות מלאה השיקול היחיד שגורם לי לא לבצע מעבר למגורים לבד זה ההוצאות(ושככה אני יחסוך משמעותית פחות כסף)..
מבחינת עבודה וכסף אני מרוויח בסדר 8700 נטו(12.5ברוטו) +רכב חברה ככה(שאין הוצאות של רכב).
השאלה שלי האם לדעתכם למי שיש ניסיון בלגור לבד במשכורת כמו שאמרתי ונתונים כאלו:
אפשר לגור לבד ועדיין לחסוך כסף?.
המטרה שלי בסוף זה להצליח לגור לבד ולחסוך לפחות עדיין 2000-2500שקל בחודש.
כמובן שאצל ההורים אפשר לחסוך 7 וזה משמעותית יותר אבל אני רוצה פרטיות ואני בגיל שאני מרגיש בשל למעבר הזה כי אף פעם לא גרתי לבד וכל הזמן אצל ההורים וזה נמאס כבר.
שכירות באזור שלי לדירת 2חדרים בערך עולה 2800-3000 שקל.
ההתלבטות היחידה שלי זה פשוט אם אני מתייעץ עם ההורים הם יגידו לי שעדיף לי להישאר ושזה לזרוק כסף, ולחסוך כמה שיותר לדירה/עד שאכיר מישהי לחתונה וכו.
אבל מבחינת חסכונות יש לי סכום שהוא קצת פחות מ100אלף שקל להתחיל תחיים מה לדעתכם כדי לעשות במצב הזה?
אשמח לשמוע דעות של אנשים, שעברו תהליך וגרו לבד (בלי שותפים) ויודעים כמה הוצאות זה בערך והאם כדי ומומלץ.

להמשיך לגור עם ההורים.
אם אין לך את הכסף, למה שתשכיר דירה לבד? בסופו של דבר זה ירחיק אותך מקניית נכס עתידי. שמור את המאה אלף שקל האלה ותתחיל לקרוא איך הכסף שלך יכול לעשות עוד כסף במיוחד בתקופה הזו.
ממליץ לך לקרוא בפורום "הסולידית" על יציאה מוקדמת לפנסיה, דרכי חיסכון וכו'

אני בן 24 וכבר שנתיים ברצף חופרים לי כל המשפחה ויורדים עליי שאני לא עוזב את הבית

אני אישית מוכן להקריב קצת מהכבוד שלי בשביל העתיד שלי אבל כל אחד והשיקולים שלו, ונראה שהמשפחה שלך בכלל בכיוון ההפוך שהם רוצים שתישאר...

נשמע כי לחיות לבד יבזבז לך עוד כ5 אלף בחודש. למרות זאת אתה אמור להצליח לחסוך את הסכום שאתה רוצה כל חודש אלא אם כן יש לך התנהלות כלכלית גרועה.

• פותח/ת השרשור
להמשיך לגור עם ההורים.
אם אין לך את הכסף, למה שתשכיר דירה לבד? בסופו של דבר זה ירחיק אותך מקניית נכס עתידי. שמור את המאה אלף שקל האלה ותתחיל לקרוא איך הכסף שלך יכול לעשות עוד כסף במיוחד בתקופה הזו.
ממליץ לך לקרוא בפורום "הסולידית" על יציאה מוקדמת לפנסיה, דרכי חיסכון וכו'
אתה מבין מה אתה אומר בעצם?, אז אף פעם אני לא יצא לעצמאות זה לא נורמלי כבר אחי.
יש אנשים שהם סטודנטים וגרים עם שותפים ולא אצל ההורים, יש גיל מסוים שנמאס כבר ואתה רוצה תמקום שלך.
תפרטיות שלך..

יש אנשים שהם סטודנטים וגרים עם שותפים ולא אצל ההורים, יש גיל מסוים שנמאס כבר ואתה רוצה תמקום שלך.
תפרטיות שלך..
אתה מוזמן להצטרף למעגל העוני הישראלי הקלאסי ולהיות ב"עצמאות". כל אחד ומה שחשוב לו יותר בסופו של דבר.

הממ... בהחלט קשוח.
אני אישית לא גרה בבית כבר 4 שנים. בימים כתיקונם אני חוזרת אליהם רק סופ"שים, אז לגמרי יכולה להבין את עניין הפרטיות (כרגע די קשוח לי להיות אצל ההורים בזמן הקורונה 24/7)
מצד שני לא ממש הייתי צריכה להתמודד עם ההוצאות הכרוכות ביציאה מהבית. גרתי אצל קשישה במסגרת מלגה, אז טכנית קיבלתי על זה כסף חחח
השיקול הכלכלי מאוד כבד פה. אני בתור סטודנטית לא יכולה לאפשר לעצמי לשכור דירה, אבל אם אתה עובד, אז אולי כדאי לך ללכת על זה.
בייחוד אם אתה כבר בן 28 ואף פעם לא גרת בלי ההורים...
אולי כדאי לך אפילו לחפש דירה במקום קצת יותר רחוק ויותר זול, או דירה קטנה יותר, אם ממש חשוב לך לחסוך...
העיקר החוויה של לצאת מהבית. לדעתי זה ממש מבגר ומפתח. לבשל בעצמך, לעשות כביסה, קניות, כלים, לשטוף את הרצפה... אחח חיי החופש והעצמאות המתוקים!
סתם חחח ברצינות, זה כיף 😃
למרות שנחמד לי קצת להתפרזט כרגע אצל ההורים, אני רק רוצה שיהיה לי שוב את המקום שלי.

תפרטיות שלך..

למה אף פעם?
על פי התמונה שציירת לא נראה שזה כדאי בשבילך כרגע, הרי התחושת "עצמאות" הזו שאתה מדבר עליה היא הרגשה בלבד, בסופו של דבר אם לא תתפתה להוציא עוד 5 אלף שקל בחודש על השכרת דירה שזה לא משהו שמניב לך שום רווח ותחליט לשים את זה כל חודש באפיק השקעה כלשהו, אז תוך כמה שנים בודדותת תוכלל לעצמאות כלכלית.
אתה מוזמן להצטרף למעגל העוני הישראלי הקלאסי ולהיות ב"עצמאות". כל אחד ומה שחשוב לו יותר בסופו של דבר.

מסכים לגמרי.
ככל שאתה יוצא מהר יותר מההורים ללא משהו להיאחז בו כגון הון נזיל גבוה, נכס כזה או אחר החזרה שלך תהיה מהירה הרבה יותר ממה שאתה צופה.

• פותח/ת השרשור
לפי הגישה שלכם עד גיל 35 34 שיהיה לי כסף לדירה למשכנתא אני ישאר אצל ההורים?!?!, לפי מה שאתם אומרים גם אנשים בגיל 30 פלוס זה נורמלי שהם אצל ההורים?. יש מישהו פה שעשה מעבר וגר היום לבד ויכול להמליץ?.

אני פחות או יותר במצב שלך אחי ואני בן 32.

כרגע אני נמצא במצב בחיים שלי שעוד לפני חיפוש דירה, אני צריך למצוא עבודה קודם לכן במקצוע שלי.

אני בעיקרון מתכנן לאחר שאמצא עבודה(בע"ה) לחפש דירה עם גג שותף אחד(יותר מזה זה כבר צפוף מדי מבחינתי) גם כדי לחסוך בעלויות (כי הכל מתחלק ביניכם), וגם שה"נחיתה" בדירה משלך תהיה רכה יותר(לפחות ככה אני מרגיש...) ולא תהיה בודד ולא כל המחוייבויות ינחתו רק עלייך.

מה שמטריד אותי כרגע זה גם איך שוק הנדל"ן יצא מהמשבר הנוכחי - כי אני עדיין רואה בעלי נכסים שדורשים את הסכומים של לפני המגפה והם לא מודעים או מבינים שמעט מאוד אנשים ישלמו להם את מה שהם מבקשים כי כמעט כולנו נפגענו במשבר הזה ללא יוצא מהכלל.

אני רואה לא מעט מודעות הזויות בפייסבוק של בעלי דירות שמבקשים סכומים לא הגיוניים על נכסים.
לדוגמא בעלי יחידת דיור 2 חדרים שהיא בכלל מרתף שדורש הכל כולל הכל(כמובן שללא חשמל ומים שלא מחושבים כי זה רק לפי מונה) 3500 ש"ח, ואם היא משופצת אז תעלו ל-4K.

לפי הגישה שלכם עד גיל 35 34 שיהיה לי כסף לדירה למשכנתא אני ישאר אצל ההורים?!?!, לפי מה שאתם אומרים גם אנשים בגיל 30 פלוס זה נורמלי שהם אצל ההורים?. יש מישהו פה שעשה מעבר וגר היום לבד ויכול להמליץ?.
לא אמרנו שלהיות בגיל 30+ אצל ההורים זה נורמאלי. מה שנורמאלי (מה שרוב האנשים עושים) זה להיות במינוס, לחיות כל יום על השקל ולהיות משועבדים כל החיים לתשלומים וחובות.

נראה שכבר בחרת, אז בתכלס אתה עושה מזה יותר מידי ביג דיל... בעיקרון אתה צריך לדאוג רק לעצמך זה לא שיש לך משפחה או משהו, אז זה לא קשה מידי. אתה יכול לעבור לגור לבד. פשוט תבין שזה יתקע אותך כלכלית ויגזול ממך זמן לטפל בעניינים השוטפים.

אני הייתי במעונות ובתקופה הזאת לא הייתה עם ההורים. אכלתי טוב והוצאתי בערך 1500-2000 בחודש על אוכל, לפעמים פחות.

בעיקרון ההבדלים המרכזיים זה:

1. להכין אוכל לעצמך
2. לשטוף כלים לעצמך
3. לדאוג לכביסה בעצמך
4. לעשות קניות בעצמך
5. לזרוק את הזבל
6. לנקות את הבית בעצמך (זה בעיקרון לא חייב שאתה גר לבד)

לא יודע כמה אתה פעיל כרגע בבית שלך רוב האנשים עושים את הדברים האלה באופן חלקי בבית בו הם נמצאים אבל שהם לבד הם צריכים לעשות הכל.

איזה המלצות אתה מחפש? פשוט אל תתפרע בכסף ותמיד תשאיר ספיירים כי יהיו לך הרבה הוצאות לא צפויות שאם אתה גר לבד ינחתו רק עליך.

• פותח/ת השרשור
עדיין לא החלטתי אני מתלבט, אני חייב לצאת לעצמאות אני מרגיש כבר נורא, לא שרע לי בבית, פשוט אני רוצה להתחיל להתנהל לבד לבשל לעצמי לעשות הכל לבד, ושיהיה לי תפרטיות והמקום שלי ובואו נדבר תאכלס רוב הישראלים בגילאים שלי פלוס כבר לא גרים אצל ההורים אז איך כולם עושים את זה?, לפי מה שאתם אומרים אסור לעזוב בכלל עד שאין לך איזה הון למשכנתא..

נערך לאחרונה:
לדעתי אתה חייב לעבור לגור לבד. המצב שלך גם די טוב ביחס להרבה אנשים שחיים מצ'ק לצ'ק - אתה מרוויח משכורת לא רעה ביחס לעלות המגורים באיזור שלך ויש לך לא מעט חסכונות.
אני לא יודע איך הקשר שלך עם ההורים שלך ואם עוד שנה תחליט לחזור לגור אצלם (החלטה לגיטימית) אבל בינתיים עוד לא התנסית בלחיות לבד ואתה לא מורגל לסוג חיים הזה וחבל כי יכול להיות שזה יעשה לשניכם הרבה יותר טוב.
אין לי מושג מה המחסומים שבולמים אותך מלעשות את זה (חוץ מהסיבות הכלכליות). אבל זה לא נשמע שאתה מקבל החלטה טובה בלהישאר שם.

• פותח/ת השרשור
לדעתי אתה חייב לעבור לגור לבד. המצב שלך גם די טוב ביחס להרבה אנשים שחיים מצ'ק לצ'ק - אתה מרוויח משכורת לא רעה ביחס לעלות המגורים באיזור שלך ויש לך לא מעט חסכונות.
אני לא יודע איך הקשר שלך עם ההורים שלך ואם עוד שנה תחליט לחזור לגור אצלם (החלטה לגיטימית) אבל בינתיים עוד לא התנסית בלחיות לבד ואתה לא מורגל לסוג חיים הזה וחבל כי יכול להיות שזה יעשה לשניכם הרבה יותר טוב.
אין לי מושג מה המחסומים שבולמים אותך מלעשות את זה (חוץ מהסיבות הכלכליות). אבל זה לא נשמע שאתה מקבל החלטה טובה בלהישאר שם.
ההחלטה שלי להישאר שם עד עכשיו זה כדי לחסוך כסף, אתה גר לבד אגב?, באמת אשמח לתגובות מאנשים שכבר גרים לבד כרגע ומשלמים שכירות וכו, שמע אתה אומר שכדי לעשות תצעד למרות שזה אומר שכל חודש אחסוך פחות 5אלף שקל תראה תתגובות האחרות שאומרים שלא כדי השיקול לא פשוט אבל אני חייב להגיע להחלטה..

נערך לאחרונה:
ההחלטה שלי להישאר שם עד עכשיו זה כדי לחסוך כסף, אתה גר לבד אגב?, באמת אשמח לתגובות מאנשים שכבר גרים לבד כרגע ומשלמים שכירות וכו, שמע אתה אומר שכדי לעשות תצעד למרות שזה או ר שכל חודש אחסוך פחות 5אלף שקל תראה תתגובות האחרות שאומרים שלא כדי השיקול לא פשוט אבל אני חייב להגחע להחלטה..
אתה לא חייב להכריח אותך לחסוך 5 אלף שקל בחודש. אבל אתה כן חייב לדעת שאתה לא חי חיים של סבל בלהיות תקוע עם ההורים שלך.
זה אינדיבודאלי ויש הרבה אנשים שבוחרים בסופו של דבר להישאר לגור אצל ההורים גם "בגיל שלך". אבל כל עוד אתה לא מנסה להיות יותר עצמאי אתה לא צומח.
לדעתי זה הרבה יותר חשוב שתלמד לצאת מהבית ולהיות עצמאי (אפילו אם לתקופה קצרה של שנה) מאשר שתחסוך עוד כמה עשרות אלפי שקלים.

אני בן 24 וכבר שנתיים ברצף חופרים לי כל המשפחה ויורדים עליי שאני לא עוזב את הבית

אני אישית מוכן להקריב קצת מהכבוד שלי בשביל העתיד שלי אבל כל אחד והשיקולים שלו, ונראה שהמשפחה שלך בכלל בכיוון ההפוך שהם רוצים שתישאר...

נשמע כי לחיות לבד יבזבז לך עוד כ5 אלף בחודש. למרות זאת אתה אמור להצליח לחסוך את הסכום שאתה רוצה כל חודש אלא אם כן יש לך התנהלות כלכלית גרועה.
חרא של הורים
זה לא שאתה בן 30, כולה 24

אם אתה סטודנט או מתכנן ללמוד או מתכנן כל אפיק אחר שימנע ממך לפרנס את עצמך למשך תקופה ארוכה כדי להתקדם בחיים אז זאת לא בושה ואפילו מבורך לחסוך הון תועפות בלגור לבד במשך הזמן הזה.
אם מצאת עבודה קבועה ואין לך תוכניות לשנות פאזה בעתיד אפשר לומר שכבר התחלת את החיים שלך ואני חושב שאפשר לעשות את המעבר הזה לחיים עצמאיים, אולי תשאר טיפה כדי לחסוך אם אתה צריך ומרגיש שזה הדבר הנכון וההורים תומכים אבל זה שלב שלפחות צריך לשקול להתחיל בחיים עצמאיים.
האמת שהפוסט הזה ממחיש בצורה די כואבת בעיניי את הצרה של הדור שלנו, רובנו המוחלט היה בוחר לחיות בצורה עצמאית אבל זה כל כך הרבה יותר קשה מבעבר. אומרים שלדור שלנו יש כל כך הרבה שפע בידיים שלא היה בעבר אבל את הדברים הכי בסיסיים קשה מאוד לממן כאן.

האמת שהפוסט הזה ממחיש בצורה די כואבת בעיניי את הצרה של הדור שלנו, רובנו המוחלט היה בוחר לחיות בצורה עצמאית אבל זה כל כך הרבה יותר קשה מבעבר. אומרים שלדור שלנו יש כל כך הרבה שפע בידיים שלא היה בעבר אבל את הדברים הכי בסיסיים קשה מאוד לממן כאן.

בדיוק הזכרת לי שבילדות התקשתי בלימודי מחשבים(שפת פסקל, אל תשאל...) בתיכון ולקחתי מורה פרטי בשביל לצמצם את הפער מהכיתה.

בכל מקרה הלכתי פעם ראשונה לאותו בחור שהיה בסוף שנות ה-20 שלו אולי שנות ה-30(לא זוכר זמן מדויק כי זה היה לפני המון זמן אבל אם אני לא טועה זה היה אולי ב-2003)

וכשנכנסתי ראיתי דירת רווקים כמו של "פעם" - שאשכרה אתה חי לבד בכיף ואז היה אפשר להרשות לעצמך את הלייפסטייל הזה. היום אתה צריך להכנס עם שותפים כי אם לא - המון אנשים כלכלית לא יצליחו לעמוד בזה.

אני הייתי מחוץ לבית מגיל 18 למדתי בישיבה ושב גרתי.
אישתי הייתה במדינה אחרת מהמשפחה שלה מגיל 17, היא שכרה דירה עם חברות יחד, והיא מספרת שזה אחד החוויות שחבל לפספס.

יש לי אח אחד שנשאר בבית עד גיל 26, התחתן לו ויצא.
ויש לי אח שמגיל 21 שכר לעצמו דירה לבד.

גם ההורים שלי תמיד רוצים שנישאר קרובים, או אפילו שנישאר בבית איתם כמה שיותר, אבל העצמות זה משהו שאנחנו מעדיפים על פני כסף.
זה מאוד אישי ואינדבדואלי.
אתה צריך להחליט בעצמך מה יותר חשוב לך. כי לחסוך תמיד אפשר, אתה יכול לקחת את ה8700 ש"ח שלך, ולהכניס אותו ישר לחיסכון בלי להשתמש בשקל ממנו, או להשתמש ב אלף ש"ח להוצאות שך בחודש (כמו דמי כיס), או להוציא 7000 ש"ח ממנו על חיים ראוותנים במעט ממה שאתה רגיל.

זה נטו העדפה אישית.

קשה לדמיין את עצמי גר אצל ההורים בגיל שלך ועוד מרוויח כסף, כנראה שהייתי עוזר יותר בבית ומשלם להם שכירות רק כדי לא להרגיש נטל.

אני גם מכיר אנשים נשואים עם ילדים שגרים אצל ההורים, ברצינות. כל אחד ונקודת המבט שלו ואיך שהוא מרגיש הכי נוח.

עם כל ההוצאות של לא לגור עם ההורים, אני מעדיף את זה. אבל אני יכול להבין את מי שרוצה להישאר עם ההורים, אני נהניתי מזה 18 שנים בחיים שלי.
ואני עדיין ממש נהנה לבקר אותם.

אני הייתי מחוץ לבית מגיל 18 למדתי בישיבה ושב גרתי.
אישתי הייתה במדינה אחרת מהמשפחה שלה מגיל 17, היא שכרה דירה עם חברות יחד, והיא מספרת שזה אחד החוויות שחבל לפספס.

יש לי אח אחד שנשאר בבית עד גיל 26, התחתן לו ויצא.
ויש לי אח שמגיל 21 שכר לעצמו דירה לבד.

גם ההורים שלי תמיד רוצים שנישאר קרובים, או אפילו שנישאר בבית איתם כמה שיותר, אבל העצמות זה משהו שאנחנו מעדיפים על פני כסף.
זה מאוד אישי ואינדבדואלי.
אתה צריך להחליט בעצמך מה יותר חשוב לך. כי לחסוך תמיד אפשר, אתה יכול לקחת את ה8700 ש"ח שלך, ולהכניס אותו ישר לחיסכון בלי להשתמש בשקל ממנו, או להשתמש ב אלף ש"ח להוצאות שך בחודש (כמו דמי כיס), או להוציא 7000 ש"ח ממנו על חיים ראוותנים במעט ממה שאתה רגיל.

זה נטו העדפה אישית.

קשה לדמיין את עצמי גר אצל ההורים בגיל שלך ועוד מרוויח כסף, כנראה שהייתי עוזר יותר בבית ומשלם להם שכירות רק כדי לא להרגיש נטל.

אני גם מכיר אנשים נשואים עם ילדים שגרים אצל ההורים, ברצינות. כל אחד ונקודת המבט שלו ואיך שהוא מרגיש הכי נוח.

עם כל ההוצאות של לא לגור עם ההורים, אני מעדיף את זה. אבל אני יכול להבין את מי שרוצה להישאר עם ההורים, אני נהניתי מזה 18 שנים בחיים שלי.
ואני עדיין ממש נהנה לבקר אותם.

ההתנסות הראשונה שלי בלגור מחוץ לבית הייתה בגיל 17 וחצי בשירות הלאומי. אבל זה נגמר באנורקסיה ואישפוז של 4 חודש, אז לא מחשיבה את זה 🤣
אחכ הייתי שנה בבית ונקרעתי בין הרצון לצאת שוב לבין הפוסט טראומה שהייתה לי מהיציאה הקודמת.....
בגיל 19 נכנסתי לשנת מדרשה וזה היה הריפוי הכייייי טובבבב שיכלתי לבקש, ומאז אני לא בבית חחח

העניין הוא לדעת איך להתנהל ואיפה לחסוך.
בגדול אני לא עולה להורים שלי הרבה 85% אני משלמת בעצמי ודואגת לעצמי. אם זה שסידרתי לי מקום מגורים ומלגה, או תשלום לשכר לימוד.... (ה15% הנותרים זה מסעות שופינג בסופר, שאני מדי פעם עוזרת לאמא שלי ומגניבה לעצמי כמה מוצרים חחח)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית