הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כרס שהתפתחה במסה

מצב
השרשור נעול

liam123

משתמש מתחיל
31
1
נק' מוניטין:
1
31
1
אהלן, התאמנתי בעבר ולפני חודש בערך חזרתי ובחודש הזה הספקתי להעלות הרבה במשקל
אני 1.70 שוקל כרגע 74 המטרה שלי הייתה כעיקרון לסיים את המסע שאגיע ל76-77 קילו עם כמות מסה מכובדת
ועכשיו אני מוצא את עצמי אחרי חודש במסה שנעשו טעויות בה והתייחסתי אליה יותר בתור מסה מלוכלכת מאשר נקייה וקיבלתי כרס לא קטנה שהתחילה להפריע לי.

לעניין, הייתי שמח לטיפים איך להתקדם במסה בלי להעלות את הכרס יותר מדי ובכל זאת להעלות בשריר בצורה מכובדת (כי אני עדיין לא קרוב למטרה שלי) חשבתי על לעבור לחיטוב לתקופה אבל ממש לא מיציתי עם המסה..

חיטובון קל ואז מסה
או שתמשיך בפלוס מתון, וחלק מהנוזלים שעלית ירדו בשנייה

קבל את הכרס באהבה ותתן מסה כמו בנאדם. מסה נקייה קיימת באגדות.

קבל את הכרס באהבה ותתן מסה כמו בנאדם. מסה נקייה קיימת באגדות.

קשקוש שמתאים ל2012. נשארים בפלוס קלורי מתון ואז הכל טוב ויפה. אין שום מאמן רציני שממליץ על מאסה מלוכלכת.

כן, כי ב-7 שנים דברים כל כך השתנו בפיזיולוגיה של גוף האדם. אל תשאל...

מה זה בשבילך "מתון" ואיך אתה יודע למה זה "מתון"? איך אפשר לדעת איזה פלוס קלורי יספיק לי להתקדמות (בהנחה ואני מתאמן קשה, באמת) ואיזה יגרום לי להתקע או חלילה להיפצע אם אני מגביל את עצמי בשביל לשמור על הקוביות?

מי דיבר בכלל על "מסה מלוכלכת"? למה אי אפשר לקיים דיון בלי להשתמש במושגים האלה? רוב המאמנים האישיים יעשו הכל כדי לרצות את הלקוחות שלהם וביניהם כאלה שרוצים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, כמו פותח האשכול. אז הם יספרו להם מעשיות על מסה נקיה, ועל פלוס "מתון" כדי שהבחור או הבחורה ימשיכו לשלם על ה"ליווי האישי" או "ליווי האונלייןןןןןןן". זה הונאה.

מה זה בשבילך "מתון" ואיך אתה יודע למה זה "מתון"? איך אפשר לדעת איזה פלוס קלורי יספיק לי להתקדמות (בהנחה ואני מתאמן קשה, באמת) ואיזה יגרום לי להתקע או חלילה להיפצע אם אני מגביל את עצמי בשביל לשמור על הקוביות?

מי דיבר בכלל על "מסה מלוכלכת"? למה אי אפשר לקיים דיון בלי להשתמש במושגים האלה? רוב המאמנים האישיים יעשו הכל כדי לרצות את הלקוחות שלהם וביניהם כאלה שרוצים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, כמו פותח האשכול. אז הם יספרו להם מעשיות על מסה נקיה, ועל פלוס "מתון" כדי שהבחור או הבחורה ימשיכו לשלם על ה"ליווי האישי" או "ליווי האונלייןןןןןןן". זה הונאה.
ואם תהיה בפלוס קלורי של 800 קלוריות, מה מוכיח שהגוף משתמש בכל העודף הזה בשביל להתאושש ולא בשביל לאגור שומן?

יותר לכיוון שינוי במחקרים לא בגוף האדם.

מה זה בשבילך "מתון" ואיך אתה יודע למה זה "מתון"?
עלייה של 0.5-1.5% ממשקל הגוף בחודש. מחקרים.

איך אפשר לדעת איזה פלוס קלורי יספיק לי להתקדמות (בהנחה ואני מתאמן קשה, באמת) ואיזה יגרום לי להתקע או חלילה להיפצע אם אני מגביל את עצמי בשביל לשמור על הקוביות?
אף אחד לא אמר "לשמור על הקוביות" אלא עלייה מקסימלית בשריר עם עלייה מינימלית בשומן כמה שאפשר.

הפיזיולוגיה לא, הפרספקטיבה על הרבה דברים דווקא כן

מתון זה ברמה מאוזנת, כמה לאכול תחליט לבד בעצמך.

מי דיבר בכלל על "מסה מלוכלכת"? למה אי אפשר לקיים דיון בלי להשתמש במושגים האלה?

פותח האשכול

כמו שנאמר, הפיזיולוגיה לא השתנתה אבל הגישה לאימונים ותזונה - השתנתה המון. במיוחד בפאוורליפטינג תסתכל על השיאים לפני 7 שנים ועל השיאים היום. שמיים וארץ. לפני 7 שנים הטוטאל שלי היה מכתיר אותי כליפטר הכי חזק באוסטרליה עד 90 קילו, היום אני במזל מעפיל לטופ 20. המון השתנה.

כולנו מסכימים שפלוס קלורי יעזור, אבל לטחון גלידה ולשתות חלב ולהיות על אחוז שומן גבוה כי ״עושים SS אז צריך״ - זה כבר מזמן לא הדרך הכי טובה להתקדם. כל מאמן / תזונאי ברמה טובה (חוץ מריפטו כמובן...) יגיד לך אותו דבר. יש לך עשרות אם לא מאות ליפטרים שהודו בפה מלא ״הייתי מטומטם״ שבלסו ועלו בשומן בלי הגבלה. כולל חבר׳ה מהארץ.

איך זה הונאה אם אנשים מתקדמים בצורה פנומנלית ע״י אימון און ליין?

מספיק לראות מתחרים של ג׳ניה, אפי ועוד רבים שעוסקים בעיקר און ליין בארץ כדי לראות איזה יופי הם מתקדמים.

ואם תהיה בפלוס קלורי של 800 קלוריות, מה מוכיח שהגוף משתמש בכל העודף הזה בשביל להתאושש ולא בשביל לאגור שומן?

עדיף "לטעות" כלפי מעלה ולהשמין (השם ירחם! איזה אסון..) מאשר לא להתקדם במקרה הטוב או להיפצע במקרה הרע.

עדיף "לטעות" כלפי מעלה ולהשמין (השם ירחם! איזה אסון..) מאשר לא להתקדם במקרה הטוב או להיפצע במקרה הרע.
למה להשמין? ולמה לטעות? מה הבעיה לעקוב אחרי הקלוריות ולשמור על פלוס קלורי מתון?

כאשר אתה משמין לאורך זמן אתה תצטרך לעשות אחרי זה חיטוב שבדר״כ אתה לא תתקדם בזמן החיטוב, ואף תיחלש כי שמשמינים הרבה ועושים חיטוב עם ירידה גדולה - נחלשים.

יש בפורום המון דוגמאות של חבר׳ה שהלכו בדרך שאתה מציע רק בשביל למצוא את עצמם עושים חיטוב של 10-20 קילו ונחלשים בטירוף ומבלים 3-6 חודשים בתיקון הטעויות של העבר...

מעבר לזה, להיפצע? בגלל עודף קלורי מתון או אפילו תחזוקה? אתה בכלל מבין איך נפצעים? גם גרעון זה לא סיבה להיפצע.

בחיאת, תתקדם, תקשיב לעוד מאמנים ותזונאים. הגישה הזאת היא לא פחות ממטומטמת ומיותרת. עודף קלורי מתון מספיק לכל צורות האימוני כוח.

למה להשמין? ולמה לטעות? מה הבעיה לעקוב אחרי הקלוריות ולשמור על פלוס קלורי מתון?

שוב, ובפעם האלף כי לא נראה לי שאני אקבל תשובה כאן ממישהו, איך אתה יודע מה "מתון"? איך אתה יודע מה מספיק להתקדמות ומה לא? חוץ מזה, על כל ק"ג שתעלה אתה תעלה גם בשריר וגם בשומן, אם תבחר לעלות ק"ג משקל גוף בחודש אתה תעלה גם בשריר וגם בשומן ואם תבחר לעלות את הק"ג האלה כל שבוע-שבועיים זה יהיה אותו דבר, גם שריר וגם שומן, אז אני לא מבין למה אני צריך לבזבז לעצמי את הזמן ולהתחזק בצורה איטית עם עודף קלורי "מתוןןןןןן" (שוב, מה זה?) אם אפשר פשוט לאכול בקצב גבוה יותר ולהתקדם יותר? את התשובה אני יודע, אתם מפחדים לאבד את הקוביות ולצבור גם שומן ביחד עם השריר (לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה), הכל סבבה. מי שרוצה להתקדם יותר לאט שיתקדם יותר לאט, אבל לבוא ולספר לי פה סיפורים על מסה נקייה שמשיגים עם עליה "מתונה", זה בולשיט. במחילה.

כאשר אתה משמין לאורך זמן אתה תצטרך לעשות אחרי זה חיטוב שבדר״כ אתה לא תתקדם בזמן החיטוב, ואף תיחלש כי שמשמינים הרבה ועושים חיטוב עם ירידה גדולה - נחלשים.

יש בפורום המון דוגמאות של חבר׳ה שהלכו בדרך שאתה מציע רק בשביל למצוא את עצמם עושים חיטוב של 10-20 קילו ונחלשים בטירוף ומבלים 3-6 חודשים בתיקון הטעויות של העבר...

מעבר לזה, להיפצע? בגלל עודף קלורי מתון או אפילו תחזוקה? אתה בכלל מבין איך נפצעים? גם גרעון זה לא סיבה להיפצע.

בחיאת, תתקדם, תקשיב לעוד מאמנים ותזונאים. הגישה הזאת היא לא פחות ממטומטמת ומיותרת. עודף קלורי מתון מספיק לכל צורות האימוני כוח.

מי שמתקדם בזמן חיטוב זה מתאמן שנמצא עדיין בשלב של התקדמות לינארית. אין פה שום קשר להיקף החיטוב. ככל שאתה קרוב יותר לפוטנציאל הגנטי שלך <= ככל שאתה מתאמן יותר מתקדם, הגוף שלך נהיה פחות סלחן לניסיון התקדמות בתנאים גרועים ( = חיטוב או עלייה "מתונה" או "מבוקרת"). חבר'ה שנמצאים בשלב של התקדמות חודשית עם קילומטראז' רציני באימונים שמגובים במשקלי עבודה מכובדים, לא יכולים להתקדם באמת בחיטוב.

אם אני מנסה להתקדם אבל מצד שני אוכל כמו ילד סומלי, מה יקרה בדיוק לכל הרקמות שנפגעות כתוצאה מהאימון ולא מקבלות את התחזוקה שהן צריכות כדי להתאושש? ישארו אותו דבר?

אני מקשיב לטיעונים ולא לאנשים. בנתיים מה שהבאתם פה זה טיעונים חלשים מאוד, אם אפשר בכלל לקרוא להם טיעונים.

שוב, ובפעם האלף כי לא נראה לי שאני אקבל תשובה כאן ממישהו, איך אתה יודע מה "מתון"?
כבר קיבלת תשובה, והיא מאוד פשוטה למעקב ומדויקת - 0.5-1.5% ממשקל גוף בחודש.

אני לא מבין למה אני צריך לבזבז לעצמי את הזמן ולהתחזק בצורה איטית עם עודף קלורי "מתוןןןןןן"
למה אתה צריך לבזבז לעצמך את הזמן עם 3-4 חודשים חיטוב כל פעם?

אם אפשר פשוט לאכול בקצב גבוה יותר ולהתקדם יותר?
מי אמר את זה? אז אולי תאכל בפלוס של 5000 קלוריות וזהו, יש מגבלה לבניית שריר מעבר לזה לא יתרום לך שום דבר.

חבר'ה שנמצאים בשלב של התקדמות חודשית עם קילומטראז' רציני באימונים שמגובים במשקלי עבודה מכובדים, לא יכולים להתקדם באמת בחיטוב.
זה רק מחליש את הטענה שלך, אם בחיטוב אי אפשר להתקדם אז אתה חצי שנה במסה ועולה במשקלים וחצי שנה לא עושה כלום בחיטוב במקרה הטוב או הולך אחורה במקרה הרע.

אם אני מנסה להתקדם אבל מצד שני אוכל כמו ילד סומלי, מה יקרה בדיוק לכל הרקמות שנפגעות כתוצאה מהאימון ולא מקבלות את התחזוקה שהן צריכות כדי להתאושש? ישארו אותו דבר?
לא ידעתי שפלוס קלורי מתון(200-500) מעל הניטרלי בדרך כלל, זה תזונה של ילד סומלי.
תוספת של עוד 500 קלוריות תלך לאיפה בדיוק אתה חושב?

אני מקשיב לטיעונים ולא לאנשים. בנתיים מה שהבאתם פה זה טיעונים חלשים מאוד, אם אפשר בכלל לקרוא להם טיעונים.
על סמך מה בדיוק אתה שופט טיעונים ולא אנשים? תחושת בטן? הגיוני פנימי?

שוב, ובפעם האלף כי לא נראה לי שאני אקבל תשובה כאן ממישהו, איך אתה יודע מה "מתון"? איך אתה יודע מה מספיק להתקדמות ומה לא? חוץ מזה, על כל ק"ג שתעלה אתה תעלה גם בשריר וגם בשומן, אם תבחר לעלות ק"ג משקל גוף בחודש אתה תעלה גם בשריר וגם בשומן ואם תבחר לעלות את הק"ג האלה כל שבוע-שבועיים זה יהיה אותו דבר, גם שריר וגם שומן, אז אני לא מבין למה אני צריך לבזבז לעצמי את הזמן ולהתחזק בצורה איטית עם עודף קלורי "מתוןןןןןן" (שוב, מה זה?) אם אפשר פשוט לאכול בקצב גבוה יותר ולהתקדם יותר? את התשובה אני יודע, אתם מפחדים לאבד את הקוביות ולצבור גם שומן ביחד עם השריר (לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה), הכל סבבה. מי שרוצה להתקדם יותר לאט שיתקדם יותר לאט, אבל לבוא ולספר לי פה סיפורים על מסה נקייה שמשיגים עם עליה "מתונה", זה בולשיט. במחילה.

מי שמתקדם בזמן חיטוב זה מתאמן שנמצא עדיין בשלב של התקדמות לינארית. אין פה שום קשר להיקף החיטוב. ככל שאתה קרוב יותר לפוטנציאל הגנטי שלך <= ככל שאתה מתאמן יותר מתקדם, הגוף שלך נהיה פחות סלחן לניסיון התקדמות בתנאים גרועים ( = חיטוב או עלייה "מתונה" או "מבוקרת"). חבר'ה שנמצאים בשלב של התקדמות חודשית עם קילומטראז' רציני באימונים שמגובים במשקלי עבודה מכובדים, לא יכולים להתקדם באמת בחיטוב.

העניין הוא, שאתה טועה.
אם תאכל 100-200 קלוריות מעל הנייטרלי אתה תעלה את הרוב שריר ורק חלק קטן מאוד יהיה שומן (כמה גרמים).
אם תעלה לפלוס של 300-400 אתה תעלה יותר במסת השריר מאשר במצב הקודם, אך תצבור גם יותר שומן באופן יחסי. תוסיף עוד 200-300 קלוריות יומיות וכבר הכל יילך לשומן כי הגוף לא יכול לבנות עוד שריר כל יום מעבר לגבול מסוים.

עלייה מתונה לא תמנע התקדמות.
אתה באמת חושב שה-500 קלוריות המיותרות שאתה מוסיף ביום יעזרו לך יותר מאשר כוס קפה/כדורי קפאין לפני אימון?
תאמין לי, ניסיתי את שניהם, וקפאין הרבה יותר עוזר לביצועים (בלי קשר אני כבר לא שותה קפה בכלל וחושב שגם בזה אין צורך).

אז תתקדם יותר מהר, תעלה הרבה בשומן ותסבול בחיטוב שתאבד בו הרבה כוח. אתה מביא טיעונים של ילדים שהיו עושים פה SS לפני כמה שנים ומצדיקים את זה שהם עולים קילו בשבוע כדי "להתחזק מהר יותר"

הבעיה שאתה מפספס פה היא שלעלות קילו בשבוע לא יתן את אותו יחס שריר:שומן של עליה כמו קילו בחודש. כשתעלה קילו בחודש הרוב המוחלט יהיה לטובת השריר. כשתעלה קילו בשבוע הרוב המוחלט סתם ילך לך לשומן ואתה תמצא את עצמך שורף זמן בחיטובים מיותרים.
אני כמעט יכול להבטיח לך שהאימונים שאני או אופיר (MasterSplitter) עושים הרבה יותר קשים מהאימונים שאתה עושה הן מבחינת המשקלים שאנחנו מרימים והן מבחינת הנפחים שאנחנו עושים וכנראה שיש לנו גם ניסיון הרבה יותר גדול בתחום מלך. ונחש מה? כשאני אוכל מספיק כדי לעלות חצי קילו - קילו בחודש אני מתקדם מעולה, השרירים מתאוששים ואני בונה שריר. פעם אחרונה שחיטבתי בכוונה (ולא בגלל טיול אחרי צבא או מחלה) הייתה ב2014. למה זה? כי אני פאקינג עולה במשקל בקצב מתון של לא יותר מקילו בחודש בממוצע, אני מתחזק בונה שריר ולא יותר מדי שומן בתהליך וככה אני יכול להתקדם יותר טוב לאורך זמן.

הבעיה שאתה מפספס פה היא שלעלות קילו בשבוע לא יתן את אותו יחס שריר:שומן של עליה כמו קילו בחודש. כשתעלה קילו בחודש הרוב המוחלט יהיה לטובת השריר. כשתעלה קילו בשבוע הרוב המוחלט סתם ילך לך לשומן ואתה תמצא את עצמך שורף זמן בחיטובים מיותרים.
.

תוכיח.

.
אני כמעט יכול להבטיח לך שהאימונים שאני או אופיר (MasterSplitter) עושים הרבה יותר קשים מהאימונים שאתה עושה הן מבחינת המשקלים שאנחנו מרימים והן מבחינת הנפחים שאנחנו עושים וכנראה שיש לנו גם ניסיון הרבה יותר גדול בתחום מלך. ונחש מה? כשאני אוכל מספיק כדי לעלות חצי קילו - קילו בחודש אני מתקדם מעולה, השרירים מתאוששים ואני בונה שריר. פעם אחרונה שחיטבתי בכוונה (ולא בגלל טיול אחרי צבא או מחלה) הייתה ב2014. למה זה? כי אני פאקינג עולה במשקל בקצב מתון של לא יותר מקילו בחודש בממוצע, אני מתחזק בונה שריר ולא יותר מדי שומן בתהליך וככה אני יכול להתקדם יותר טוב לאורך זמן.

יופי, נגמרו הטיעונים אז התחלנו אם ה"לי יש יותר גדול אז אני צודק". זה בסדר אחי, אתם מתאמנים יותר קשה, אתם יותר סוסים, כל הכבוד, אבל זה לא מעניין ולא קשור לנושא. אתם מתחרים בליפטינג, עברתם דבר או שניים באימונים (= משקלים מכובדים) אז יש לכם אפשרות לבחור לאן פניכם מועדות. יכול להיות שיש לכם אינטרס להישאר בטווח של קטגוריה מסויימת ולנסות להתנהל סביבה אז ההמלצות האלה יכולות להיות טובות לכם (שגם לזה יש גבול ובסוף אין מנוס מ....ניחשת נכון, לעלות קטגוריה). פותח האשכול שוקל שבעים ומשהו קילו ומדבר פה על כרס קטנה בזמן שהסקוואט שלו בטח לא מגרד את ה-100. זה בנאדם שצריך לאכול ואתם מאכילים אותו סרטים על מסה מבוקרת. תיהיו לי בריאים.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית