הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אירובי בתקופת מסה

Ln_726

משתמש מתחיל
56
16
נק' מוניטין:
16
56
16
לעשות אירובי (ריצה של 20 דקות סהכ ) בתחילת האימון ובסופו זה בסדר או שזה פוגע באימון מסה ?

בתחילת אימון עדיף 5-10 דקו. אך ורק על מנת לחמם את הגוף
בסוף אפשר ורצוי להוסיף אירובי. לא יזיק.

• פותח/ת השרשור
בתחילת אימון עדיף 5-10 דקו. אך ורק על מנת לחמם את הגוף
בסוף אפשר ורצוי להוסיף אירובי. לא יזיק.
אבל אם אני במסה לא עדיף שאני אעשה במינון נמוך אירובי כי השאיפה זה עלייה במשקל לא ירידה במשקל

אבל אם אני במסה לא עדיף שאני אעשה במינון נמוך אירובי כי השאיפה זה עלייה במשקל לא ירידה במשקל

את ממש לא חייבת אירובי, אפשר גם לעשות חימום עם תרגילים במשקל נמוך -לסט אחד.
אם את מנסה "לאגור" קלוריות, חבל שסתם תשרפי אותן... בייחוד אם קשה לך לאכול.... זה יתקע אותך בהתקדמות :/

זה פשוט יוסיף למאזן הקלורי, כלומר תצטרכי לאכול מעט יותר.
תחשבי כמה אירובי בשבוע את עושה ותחלקי את זה ב7 ותוסיפי לכל יום

• פותח/ת השרשור
זה פשוט יוסיף למאזן הקלורי, כלומר תצטרכי לאכול מעט יותר.
תחשבי כמה אירובי בשבוע את עושה ותחלקי את זה ב7 ותוסיפי לכל יום
איזה סרט ... האמת אני עושה אירובי יותר לנפש מאשר פיזית זה נשמע קצת מגוחח אבל זה מוריד לי את כל המתח והלחץ

איזה סרט ... האמת אני עושה אירובי יותר לנפש מאשר פיזית זה נשמע קצת מגוחח אבל זה מוריד לי את כל המתח והלחץ
אז תמשיכי לעשות, 20 דקות באימון זה מאוד מאוד זניח. אני מעריך אולי 100-150 קלוריות גג. זה במידה שאת רצה בקצב סביר ולא הולכת.
בקיצור זניח.

איך אירובי ברמה מאוזנת יכול לפגוע בך איכשהו?

אירובי הוא לא רק פקטור של הרחבה ודרך לשרוף יותר קלוריות - לאירובי יתרונות רבים כמו התאוששות לשרירים בגלל הזרמת דם יותר טובה, לאחר אימון עצים כמו כן, הולכה של מיקרו נוטריינטים בצורה יותר יעילה, נכון שאנחנו מעלים את הצריכה הקלוריות אך ככל שמתחילים לעלות יותר במשקל הגוף אז נהיה עומס על שאר המערכות הגוף, לפעמים מערכת עצבים מערכת העיכול ומערכת קרדיוסקולרית לכן תמיד חשוב לשמור על כושר וסיבולת לב ריאה תקינים מה גם שזה עוזר להאצה בחילוף החומרים שמוביל לזה שאתה יכול לצרוך יותר לפעמים באוכל אירובי זה יותר חשוב מבחיטוב אפילו לדעתי
לעשות אירובי (ריצה של 20 דקות סהכ ) בתחילת האימון ובסופו זה בסדר או שזה פוגע באימון מסה ?
דרך אגב, מה זה אימון מסה? 😕

אז תמשיכי לעשות, 20 דקות באימון זה מאוד מאוד זניח. אני מעריך אולי 100-150 קלוריות גג. זה במידה שאת רצה בקצב סביר ולא הולכת.
בקיצור זניח.

100-15 קל' זה המון 🤯
אני אישית נחשבת עכשיו בתקופת מסה. (צורכת 1600 קל') אבל בפועל עושה יחסית הרבה אירובי במסגרת היומיום שלי (20 דק' אופניים כל יום, ופעם בשבוע הולכת לשיעור זומבה, כי אני ממש אוהבת)
יוצא שביומיום אני שורפת ככ הרבה קלוריות שאני מנחיתה את עצמי ל1300. (ועדיין אני עולה במשקל. 🤦‍♂️)

100-15 קל' זה המון 🤯
אני אישית נחשבת עכשיו בתקופת מסה. (צורכת 1600 קל') אבל בפועל עושה יחסית הרבה אירובי במסגרת היומיום שלי (20 דק' אופניים כל יום, ופעם בשבוע הולכת לשיעור זומבה, כי אני ממש אוהבת)
יוצא שביומיום אני שורפת ככ הרבה קלוריות שאני מנחיתה את עצמי ל1300. (ועדיין אני עולה במשקל. 🤦‍♂️)
אממ תלוי למי..

מה הבעיה לעשות אירובי בסוף אימון?
תחילת אימון סבבה מובן יכול לפגוע בביצועים באימון התנגדות שיבוא אחרי.

כל ה100-200 קלוריות שתשרפי במידה וזה על בסיס יומי את יכולה לקחת אותם בחשבון באוכל זה כולה עוד יוגורט / פירות / שקדים.
אם זה עושה לך כל כך טוב ובטח שזה עושה גם לגוף טוב אין שום סיבה להפסיק לעשות את זה.

האימון משקולות ישרוף יותר קלוריות מה20 דק אירובי בוודאות, בקיצור מאוד זניח.

מה הבעיה לעשות אירובי בסוף אימון?
תחילת אימון סבבה מובן יכול לפגוע בביצועים באימון התנגדות שיבוא אחרי.

כל ה100-200 קלוריות שתשרפי במידה וזה על בסיס יומי את יכולה לקחת אותם בחשבון באוכל זה כולה עוד יוגורט / פירות / שקדים.
אם זה עושה לך כל כך טוב ובטח שזה עושה גם לגוף טוב אין שום סיבה להפסיק לעשות את זה.

האימון משקולות ישרוף יותר קלוריות מה20 דק אירובי בוודאות, בקיצור מאוד זניח.

וואלה, כמה באמת אימון משקולות שורף?
ואני מדברת על אימון של שעה עם סקוואט, דד, היפ, במשקלים מאתגרים (כאילו, שמתגרים אותי 🤣)

וואלה, כמה באמת אימון משקולות שורף?
ואני מדברת על אימון של שעה עם סקוואט, דד, היפ, במשקלים מאתגרים (כאילו, שמתגרים אותי 🤣)
יש רק לשער, תלוי בהרבה גורמים ואת בחיים לא תוכלי באמת לדעת, כמה את שורפת אבל אם את סתם רוצה שיזרקו לך מספר - 200-300 (אני מניח שאת נחה בין סטים מנוחה סטנדרטית ולא לוקחת 10 דקות או עושה סופר סטים כל האימןן זה סיפורים שונים)

יש רק לשער, תלוי בהרבה גורמים ואת בחיים לא תוכלי באמת לדעת, כמה את שורפת אבל אם את סתם רוצה שיזרקו לך מספר - 200-300 (אני מניח שאת נחה בין סטים מנוחה סטנדרטית ולא לוקחת 10 דקות או עושה סופר סטים כל האימןן זה סיפורים שונים)

אימל'ה 200? 🤦‍♂️
אני אפילו לא מסתכלת על ה300. נלך על המספר הנמוך. זה עדיין הרבה. (לפני פחות מחצי שנה הייתי עושה את כל מה שתיארתי עד כה על 1,000 קל' ליום.)

אני נחה בין דקה וחצי ל2 ד' בתרבילים הקשים... עושה 5 סטים לתרגיל (בשביל נפח.) כל תרגיל הכל לוקח לי בין 12-15 דקות סהכ... לפעמים 20 אם זה ממש קשה. וההרכבה של הסט / התרגיל הבא זה גם אימון בפני עצמו חחחחח

באימון פלג גוף עליון אני עושה הרבה יותר תרגילים, רק שהשרירים האלה קטנים יותר (ידיים, כתפיים, חזה, גב.) ומספיקה יותר תרגילים בשעה. גם שם אני לא נמרחת בד"כ, ושומרת על הנפח הכי גבוה שמסוגלת להפיק...

אימל'ה 200? 🤦‍♂️
אני אפילו לא מסתכלת על ה300. נלך על המספר הנמוך. זה עדיין הרבה. (לפני פחות מחצי שנה הייתי עושה את כל מה שתיארתי עד כה על 1,000 קל' ליום.)

אני נחה בין דקה וחצי ל2 ד' בתרבילים הקשים... עושה 5 סטים לתרגיל (בשביל נפח.) כל תרגיל הכל לוקח לי בין 12-15 דקות סהכ... לפעמים 20 אם זה ממש קשה. וההרכבה של הסט / התרגיל הבא זה גם אימון בפני עצמו חחחחח

באימון פלג גוף עליון אני עושה הרבה יותר תרגילים, רק שהשרירים האלה קטנים יותר (ידיים, כתפיים, חזה, גב.) ומספיקה יותר תרגילים בשעה. גם שם אני לא נמרחת בד"כ, ושומרת על הנפח הכי גבוה שמסוגלת להפיק...

בגדול אני יכול לספר לך מה אני עושה בupper lower(או לפחות עשיתי, נפצעתי ברגל לא כתוצאה מאימונים אז דברים טיפה השתנו)

הlower שלנו כנראה שונה מאוד כי את בחורה ולי אין רצון לפתח תחת אבל הupper יכול להתאים לך אולי. דגש על מורכבים, לא צריך להמרח יותר מדי, יעיל וטוב..

: אוברהדפרס 2-4×8
מתח עם משקל (גם פולי או מתח בגרביטון זה סבבה ) 2-4×10-12
בנץ פרס עם דאמבלים 3×8-10
פנדליי רו 3×12
הרחקות לצדדים 3×15 (אולי הייתי מוותר על זה במקומך)
פרפר במכונה 2-3×15
פייספול 3×12-20
כפיפת מרפקים 3×10
לחיצה צרפתית 3×10
אימל'ה 200? 🤦‍♂️

כל תרגיל לשמו לא צריך 5 סטים הכל "בשביל הנפח עעחיייייי" sometimes less is more, מאוד מאמין בזה.

אימל'ה 200? 🤦‍♂️

אימון משקולות לא שורף כמעט כלום. אם נתייחס למשוואה האנרגטית,
בן אדם ששוקל 80 קילו והוא יחסית גבוה ישרוף על כל חזרה אחת של מתח 8 קלוריות.
נשמע הרבה? אז זהו, שלא.
כל תוויות המזון ובכל פעם שמדברים על קלוריות מתכוונים בעצם לקילו-קלוריות.
100 גרם קוטג' זה בעצם 100,000 קלוריות (100 קילו-קלוריות)
עכשיו תחשבי על זה שבשביל לשרוף 100 קילו-קלוריות אותו אדם יצטרך לבצע 12,500 חזרות במתח ואז זה נשמע פחות ריאלי 200-300 לאימון.

בגדול אני יכול לספר לך מה אני עושה בupper lower(או לפחות עשיתי, נפצעתי ברגל לא כתוצאה מאימונים אז דברים טיפה השתנו)

הlower שלנו כנראה שונה מאוד כי את בחורה ולי אין רצון לפתח תחת אבל הupper יכול להתאים לך אולי. דגש על מורכבים, לא צריך להמרח יותר מדי, יעיל וטוב..

: אוברהדפרס 2-4×8
מתח עם משקל (גם פולי או מתח בגרביטון זה סבבה ) 2-4×10-12
בנץ פרס עם דאמבלים 3×8-10
פנדליי רו 3×12
הרחקות לצדדים 3×15 (אולי הייתי מוותר על זה במקומך)
פרפר במכונה 2-3×15
פייספול 3×12-20
כפיפת מרפקים 3×10
לחיצה צרפתית 3×10

די דומה לשלי:
אני עושה לחיצות כתף עם דאמבלים,
הרחקת ידיים לצדדים (מדי פעם, לא תמיד)
לחיצות חזה דאמבלים
פרפר דאמבלים
חתירה באחיזה צרה
פולי עליון באחיזה רחבה עם הישענות קלה לאחות (קצת לכתף אחורית)
חבל ליד אחורית
כפיפות ליד קדמית
וסט או שניים של פטישים ליד קדמית.

ואני שמה דגש בעיקר על הפח, כי לפעמים עושה משקלים קצת יותר קלים עם יותר חזרות ופחות סטים, ולפעמים הולכת על הכבדים, עם פחות חזרות ויותר סטים. תלוי באיזה מצברוח אני חחח
אימון משקולות לא שורף כמעט כלום. אם נתייחס למשוואה האנרגטית,
בן אדם ששוקל 80 קילו והוא יחסית גבוה ישרוף על כל חזרה אחת של מתח 8 קלוריות.
נשמע הרבה? אז זהו, שלא.
כל תוויות המזון ובכל פעם שמדברים על קלוריות מתכוונים בעצם לקילו-קלוריות.
100 גרם קוטג' זה בעצם 100,000 קלוריות (100 קילו-קלוריות)
עכשיו תחשבי על זה שבשביל לשרוף 100 קילו-קלוריות אותו אדם יצטרך לבצע 12,500 חזרות במתח ואז זה נשמע פחות ריאלי 200-300 לאימון.

למה לא ריאלי? נניח בסקוואט אחד, אדם בגודל שלי (54 קג') שורף 5 קל', ואני עושה 5X10 סקוואטים...
אוקיי, שיט, זה יוצא 250 קל' רק לתרגיל של הסקוואט 😳🤯
מניחה שטעיתי בחישוב.
כמה קל שורפים בסקוואט?

די דומה לשלי:
אני עושה לחיצות כתף עם דאמבלים,
הרחקת ידיים לצדדים (מדי פעם, לא תמיד)
לחיצות חזה דאמבלים
פרפר דאמבלים
חתירה באחיזה צרה
פולי עליון באחיזה רחבה עם הישענות קלה לאחות (קצת לכתף אחורית)
חבל ליד אחורית
כפיפות ליד קדמית
וסט או שניים של פטישים ליד קדמית.

ואני שמה דגש בעיקר על הפח, כי לפעמים עושה משקלים קצת יותר קלים עם יותר חזרות ופחות סטים, ולפעמים הולכת על הכבדים, עם פחות חזרות ויותר סטים. תלוי באיזה מצברוח אני חחח

תנועות מרכזיות - להתקדם בהם (נניח אוברהד בנץ ומתח)

אחרי זה דחפי את הנפח ג'אנק שלך את יודעת לאן (להמשך האימון כמובן לא התכוונתי למשהו אחר מה יש לכם)

אבל אל תעמיסי סתם, כי לרוב אנשים חושבים שיותר יתן להם יותר אבל מה שהם עושים זה לא לייעל את האימון ולא נעליים
בהצלחה בכל מקרה... מה את עושה בlower?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית