בחיטוב לא משנה איכות האוכל ?

Amit201298

משתמש מתחיל
197
20
נק' מוניטין:
42
197
20
אתם רוצים להגיד לי שאם בן אדם למשל אוכל בחיטוב מספיק חלבון ונכנס לו לערכים הכל ויש לו גרעון של 500 והפחמימה שלו באה מגלידה אוראו וכל מיני חרא אחר לעומת מישהו שאוכל גם מספיק חלבון אבל הפחמימה שלו באה מאוכל איכותי כמו אורז מלא בטטה ולחם מלא ואנארף וגם הוא בגרעון של 500

לא יהיה הבדל ביניהם ? אם יהיה הבדל מה ההסבר המדעי לזה ?

ההבדל בעליה / ירידה במשקל יהיה זהה.
אבל קל מאוד לחשוב ״אוקיי אז אני אוכל גלידה בX קלוריות והכל טוב״...

הבעיה שאם תתבסס על מזון דחוס קלורי (רוב הג׳אנק פוד) אתה לא תהיה שבע מתפריט חיטוב. אתה תהיה רעב וסיכוי גבוה שלא תעמוד ברף הקלורי שהצבת.

מעבר לזה, סיכוי גבוה יותר שיהיה לך חסר חלבון, ויטמינים, מינרלים, סיבים וכו׳ וכו׳.

משנה ועוד איך.
ככל שאתה אוכל חלבון איכותי יותר כגון חזה עוף , דגים, בצים, ופחמימוץ מסוג אורז, פרכיות אורז/כוסמת השייפ בגוף יהיה יותר איכותי.

אני לא מסתכל על קלוריות רק ערכים.

משנה ועוד איך.
ככל שאתה אוכל חלבון איכותי יותר כגון חזה עוף , דגים, בצים, ופחמימוץ מסוג אורז, פרכיות אורז/כוסמת השייפ בגוף יהיה יותר איכותי.

אני לא מסתכל על קלוריות רק ערכים.
מה הקשר בין סוג הפחמימה לשייפ?

מה הקשר בין סוג הפחמימה לשייפ?
איך שאתה אוכל כך אתה נראה. מנסיון של שנים אני אומר את זה. גם אם חומרים וגם בלי. לגבי פחמימה, עדיף מורכבת בחיטוב מאשר זבל, התוצאה הסופית יותר חשובה. אני בחיים לא ספרתי קלוריות רק ערכים כך אני דוגל כל אחד והדעה שלו.

איך שאתה אוכל כך אתה נראה. מנסיון של שנים אני אומר את זה. גם אם חומרים וגם בלי. לגבי פחמימה, עדיף מורכבת בחיטוב מאשר זבל, התוצאה הסופית יותר חשובה. אני בחיים לא ספרתי קלוריות רק ערכים כך אני דוגל כל אחד והדעה שלו.
אני לא מביע ביקורת אני רק רציתי לשמוע למה זאת דעתך, אם זה מבוסס על ניסיון אישי סבבה...

פשוט הדעה הרווחת בפורום זה שמה שמשפיע בתכלס זה הפלוס קלורי (בהתחשב בעבודה שאתה מגיע לאותם ערכים)

אני לא מביע ביקורת אני רק רציתי לשמוע למה זאת דעתך, אם זה מבוסס על ניסיון אישי סבבה...

פשוט הדעה הרווחת בפורום זה שמה שמשפיע בתכלס זה הפלוס קלורי (בהתחשב בעבודה שאתה מגיע לאותם ערכים)
מבחינת ירידה במשקל אכן. אך לא מבחינת איכות שריר. לצערי לקח לי זמן ללמוד את זה. אבל בוא לא נשכח שיש גנטיקה ועוד פרמטרים ומטרות. אם זה סתם לרדת במשקל סבבה, אם זה להגיע לגוף מחוטב ויפה, אני לא חושב שזה נכון. אחרת כל מפתחי הגוף היו עושים את זה 🙄

@Gnfit אני מאמין שאתה צודק, פשוט חושב שאתה טועה בסיבה ללמה אתה צודק.
בשביל לרדת במשקל באמת מספיק רק גירעון קלורי.
בשביל לשמור על תוצאות טובות יותר צריך גם להתאמן כמה שיותר קרוב למקסימום האפשרי.
כשאתה אוכל זבל אתה נשאר רעב וחסר אנרגיות. אין לך כוח להתאמן ורמת הפעילות היומית שלך יורדת. כל זה מוביל לפחות שמירה על מסת שריר.
לדעתי זו הסיבה העיקרית ללמה תזונה טובה יותר תיתן תוצאות טובות יותר, כי מבחינת הגוף אין הבדלים אמיתיים אם הפחמימה שלו תגיע מגלידה או שיבולת שועל

@Gnfit אני מאמין שאתה צודק, פשוט חושב שאתה טועה בסיבה ללמה אתה צודק.
בשביל לרדת במשקל באמת מספיק רק גירעון קלורי.
בשביל לשמור על תוצאות טובות יותר צריך גם להתאמן כמה שיותר קרוב למקסימום האפשרי.
כשאתה אוכל זבל אתה נשאר רעב וחסר אנרגיות. אין לך כוח להתאמן ורמת הפעילות היומית שלך יורדת. כל זה מוביל לפחות שמירה על מסת שריר.
לדעתי זו הסיבה העיקרית ללמה תזונה טובה יותר תיתן תוצאות טובות יותר, כי מבחינת הגוף אין הבדלים אמיתיים אם הפחמימה שלו תגיע מגלידה או שיבולת שועל
מסכים עם רוב הדברים תשובה יפה. אבל אם נסתכל על מרכבי התזונה בגלידה למשל, יש מלא זבל כגון מייצבים, חומרים משמרים, צבעי מאכל וכו.. והם מזיקים יותר לקיבה ולגוף.לכן עדיף תמיד משהו איכותי לדעתי. היום יש כבר גלידה עם חלבון בארץ בשעה טובה, עוד מעט יהיה גם קרונפלקס, חח כך שאפשר לא לסבול.

מסכים עם רוב הדברים תשובה יפה. אבל אם נסתכל על מרכבי התזונה בגלידה למשל, יש מלא זבל כגון מייצבים, חומרים משמרים, צבעי מאכל וכו.. והם מזיקים יותר לקיבה ולגוף.לכן עדיף תמיד משהו איכותי לדעתי. היום יש כבר גלידה עם חלבון בארץ בשעה טובה, עוד מעט יהיה גם קרונפלקס, חח כך שאפשר לא לסבול.
האמת שהם לא מזיקים בכמויות הגיוניות. בכמויות גבוהות מאוד, שקשה מאוד מאוד אליהן, חלקם מזיקים

האמת שהם לא מזיקים בכמויות הגיוניות. בכמויות גבוהות מאוד, שקשה מאוד מאוד אליהן, חלקם מזיקים
אם כבר מדברים על פחמימות. נניח אדם שבחיטוב, ורוצה להגיע לכמות פחמימה מסוימת כי יש לו קושי באכילה ולא משנה לו הרעב, העיקר ספיגה מהירה לשריר, על איזה פחמימה היית ממליץ?

אם כבר מדברים על פחמימות. נניח אדם שבחיטוב, ורוצה להגיע לכמות פחמימה מסוימת כי יש לו קושי באכילה ולא משנה לו הרעב, העיקר ספיגה מהירה לשריר, על איזה פחמימה היית ממליץ?
לספיגה מלאה יש לך סוכרים פשוטים כמו מלטודקסטרין.
השאלה היא למה אתה צריך ספיגה מהירה לשריר

לספיגה מלאה יש לך סוכרים פשוטים כמו מלטודקסטרין.
השאלה היא למה אתה צריך ספיגה מהירה לשריר
יש לי התרוקנות קיבה איטית, כלומר למזון לוקח הרבה זמן להתעקל מהקיבה עד לפירוק מלא במעי, אם לפי מה שאתה טוען שסוג הפחמימה לא משנה, אני יכול לצרוך את רוב כמות הפחמימות שלי ואגיע לאותה תוצאה ? אם כן אני מוכן לתת לזה נסיון
נניח כמו סוכר ענבים לדגומה

אם אתה עוקב אחרי ״רק ערכים״ ומגיע לX Y Z פחמימה חלבון ושומן, אבל בעקיפין אתה עוקב גם אחרי הסך הקלורי שלך, אולי מבלי להתכוון.

ש לי התרוקנות קיבה איטית, כלומר למזון לוקח הרבה זמן להתעקל מהקיבה עד לפירוק מלא במעי,
לפי מה אתה קובע את זה?

אם לפי מה שאתה טוען שסוג הפחמימה לא משנה, אני יכול לצרוך את רוב כמות הפחמימות שלי ואגיע לאותה תוצאה ?
לא יודע אם הייתי אומר שרוב הפחמימות יגיעו משם, אבל אתה בהחלט יכול להרשות לעצמך להחליף חלק מהפחמימות בפשוטות יותר

לפי מה אתה קובע את זה?

לא יודע אם הייתי אומר שרוב הפחמימות יגיעו משם, אבל אתה בהחלט יכול להרשות לעצמך להחליף חלק מהפחמימות בפשוטות יותר
לפי בדיקה שנעשת בבית חולים הדסה ושערי צדק למפוי קיבה
המטרה שלי למצוא מאכלים שמתעקלים מהר לגוף, כל מאכל שהוא נוזלי הוא יותר קל עבורי.

אני מחפש למצוא את הפורמולה המתאימה לחלבון שנספג מהר ופחמימה.

כרגע אני מתבסס על פחמימה מפרכיות ואורז מבושל. חלבון- חזה עוף, יוגורט שייק חלבון איזו וכו אם יש לך רעיונות אשמח לשמוע כי זה פוגע לי באימונים בגלל שהמזון נא לאט מהקיבה. אין לי תחושת רעב בחיטוב זה מצחיק כך שלא אכפת לי הטעם אלה התוצאות

לפי בדיקה שנעשת בבית חולים הדסה ושערי צדק למפוי קיבה
הבנתי, אז זו בעיה רפואית מוכרת

אני מחפש למצוא את הפורמולה המתאימה לחלבון שנספג מהר ופחמימה.
אי אפשר לטעות עם אבקת חלבון איזולט או אפילו הידרולז ופחמימות פשוטות כמו מלטודקסטרין, או פשוטות יחסית, כמו אורז או לחם.
כן הייתי מוודא שאתה מכניס מספיק סיבים בתפריט, אבל אין מניעה לצרוך יותר פחמימות ממקורות כאלה.
מקורות חלבון הייתי מתרכז יותר על מוצרי חלב רכים או חצי קשים

הבנתי, אז זו בעיה רפואית מוכרת

אי אפשר לטעות עם אבקת חלבון איזולט או אפילו הידרולז ופחמימות פשוטות כמו מלטודקסטרין, או פשוטות יחסית, כמו אורז או לחם.
כן הייתי מוודא שאתה מכניס מספיק סיבים בתפריט, אבל אין מניעה לצרוך יותר פחמימות ממקורות כאלה.
מקורות חלבון הייתי מתרכז יותר על מוצרי חלב רכים או חצי קשים
נניח ואשתה כל שעתיים סקופ חלבון משהו כמו 3 סקופים ביום כל מנה בטווח של 3 שעות, ואת השאר ממזון זה תופס ? כי מבחינתי רק להגיע לערכים היומים. לגבי גיינר מה דעתך ?

ולגבי מוצרי חלב רכים למה אתה מתכוון ? כי אני אוכל בעיקר יוגורטים של יופלה לייט 20 גרם חלבון וקוטג פעם 1 ביום.

חזה עוף נראה לי שכדי שהוריד מהתפריט הוא קשה יותר לעיכול לא ? בצים אני לא יכול לאכול יושב לי בבטן כמו הריון חח..

*
פחמימה אני אוכל בעיקר אורז בסמתי , לחם לא נוגע מידי פעם לחם לבן כי מלא קשה לקיבה שלי.
נניח ואשתה כל שעתיים סקופ חלבון משהו כמו 3 סקופים ביום כל מנה בטווח של 3 שעות, ואת השאר ממזון זה תופס ? כי מבחינתי רק להגיע לערכים היומים. לגבי גיינר מה דעתך ?

ולגבי מוצרי חלב רכים למה אתה מתכוון ? כי אני אוכל בעיקר יוגורטים של יופלה לייט 20 גרם חלבון וקוטג פעם 1 ביום.

חזה עוף נראה לי שכדי שהוריד מהתפריט הוא קשה יותר לעיכול לא ? בצים אני לא יכול לאכול יושב לי בבטן כמו הריון חח..

*
פחמימה אני אוכל בעיקר אורז בסמתי , לחם לא נוגע מידי פעם לחם לבן כי מלא קשה לקיבה שלי.
אגב יש לי פחמימה לזמן אימון כמו אלה בתמונות, אפשרי לצורך אותם כתחליף למזון ? או שזה יעיל רק לאימון יותר.
אגב תודה רבה על העזרה שלך אני מעריך את זה מאוד

קבצים מצורפים

• 20190705_163230.jpg
    20190705_163230.jpg
    KB 69.6 · צפיות: 44
  • 20190705_163237.jpg
    20190705_163237.jpg
    KB 77 · צפיות: 49
  • 20190705_163119.jpg
    20190705_163119.jpg
    KB 37.1 · צפיות: 42
  • 20190705_163202.jpg
    20190705_163202.jpg
    KB 106.7 · צפיות: 49
נניח ואשתה כל שעתיים סקופ חלבון משהו כמו 3 סקופים ביום כל מנה בטווח של 3 שעות, ואת השאר ממזון זה תופס ? כי מבחינתי רק להגיע לערכים היומים.
אני מניח שאתה יכול לעשות את זה

לגבי גיינר מה דעתך ?
גיינר זה פשוט אבקת חלבון, לרוב שילוב של כמה סוגי חלבון, עם פחמימה, לרוב פחמימה פשוטה כמו מלטודקסטרין

יוגרטים, גבינות למריחה למיניהן, וגבינות רכות

תלוי האם הוא לא מתעכל לך טוב. בגדול אין בעיה עם חזה עוף, אבל אם אישית הוא עושה לך בעיות אז אתה יכול להחליף אותו בדברים אחרים

אתה יכול בשקט לאכול גם אורז לבן ולחם רגיל

אגב יש לי פחמימה לזמן אימון כמו אלה בתמונות, אפשרי לצורך אותם כתחליף למזון ? או שזה יעיל רק לאימון יותר.
אגב תודה רבה על העזרה שלך אני מעריך את זה מאוד
זה מלטודקסטרין.
אני לא הייתי מסתמך על זה כמקור עיקרי למזון, או בכללי להסתמך רק על תוספים כמזון, אבל כתוספים לתזונה טובה יותר זה בהחלט אפשרי.
מלטוקסטרין לא ייתן לך סיבים, ויטמינים, ומינרלים, ובגלל שהוא מתעכל כל כך מהר, אם תסתמך עליו הרבה זה ישבש לך את הרעב, אתה תהיה תמיד רעב

אני מניח שאתה יכול לעשות את זה

גיינר זה פשוט אבקת חלבון, לרוב שילוב של כמה סוגי חלבון, עם פחמימה, לרוב פחמימה פשוטה כמו מלטודקסטרין

יוגרטים, גבינות למריחה למיניהן, וגבינות רכות

תלוי האם הוא לא מתעכל לך טוב. בגדול אין בעיה עם חזה עוף, אבל אם אישית הוא עושה לך בעיות אז אתה יכול להחליף אותו בדברים אחרים

אתה יכול בשקט לאכול גם אורז לבן ולחם רגיל

זה מלטודקסטרין.
אני לא הייתי מסתמך על זה כמקור עיקרי למזון, או בכללי להסתמך רק על תוספים כמזון, אבל כתוספים לתזונה טובה יותר זה בהחלט אפשרי.
מלטוקסטרין לא ייתן לך סיבים, ויטמינים, ומינרלים, ובגלל שהוא מתעכל כל כך מהר, אם תסתמך עליו הרבה זה ישבש לך את הרעב, אתה תהיה תמיד רעב
ויטמינים אני צורך באבקה של אנימאל פאק זה מפוצץ מכל טוב מידי יום.
סיבים בעייתי לי לקיבה עדיף כמה שפחות כך האוכל מתפנה מהר יותר מהקיבה לפירוק במעיים. לגבי הפחמימה התכוונתי לתסף כדי להגיע לערכים נניח אני רוצה להיות על 180 גרם ביום, לכן קשה לי להגיע ממזון בלבד כי אני לא רעב בכלל אז חשבתי נניח אחרי אירובי או אימון לתסף במנה של 50 גרם מהפחמימה, זה יהיה מעולה אם זה אכן נספג מהר לשריר וגורם להתאוששות טובה יותר.

לגבי החזה עוף אני מרגיש שהוא יושב לי הרבה זמן בבטן כן, יותר קל לי יוגורטים, ואכן אורז לבן ולחם לבן אני אוכל בשקט.

לגבי הגיינר והפחמימה נוזלית ואבקת חלבון התכוונתי לכך שוב, לחסוך בזמן העיכול כדי להגיע להתאוששות מהירה יותר ולמלא את השריר בגליקון בגלל שאני נמצא על אחוזי שומן נמוכים אחרי אירובי או אימון אני נראה מרוקן למשך שעות כי העיכול איטי, לדגומה שתבין בבדיקה למפוי הקיבה רק אחרי 5 שעות 2 בצים עם 2 פרוסות לחם שחור התרוקנו מהקיבה!... וזה בצום של כ12 שעות היה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית