התמדדות פסיכולוגית עם עלייה במשקל ואיך זה נראה באמת בסופו של דבר

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,423
מנהל
נק' מוניטין:
58,700
103,264
12,423
התמדדות פסיכולוגית עם עלייה במשקל ואיך זה נראה באמת בסופו של דבר
אנשים רבים מחפשים "חיטוב" או "גוף שנראה טוב". מרבית האנשים לא מבינים את הדברים הבאים:
א. במה זה כרוך (אם כי הרבה פחות ממה שהרוב חושבים - זה לא מדע טילים).
ב. שעלייה במשקל היא בדרך כלל הפתרון ולא ירידה במשקל
את סעיף א' אפשר לחסל באופן דיי מיידי. כל מה שאדם צריך, במינימום, זה שני אימוני משקולות בשבוע של 30-60 דקות כל אימון. זה מספיק כדי להתקדם בד"כ בכל תהליך שאחד ירצה לעבור. הקצב עלול להיות שונה, אבל עדיין תהיה התקדמות משמעותית.
לגבי סעיף ב', התמונות המצורפות לפוסט ממחישות בדיוק מה זה אומר לעלות במשקל (במסת השריר בעיקר). נשים (וגם גברים בין היתר) רבות פונות אלי ומבקשות חיטוב. אני רואה מבוא מועד שלחטב אין כבר מה ואם נמשיך מכאן זה יראה פשוט רע/לא בהכרח בריא. מה עושים? עולים במשקל, עולים במסת השריר ואוכלים יותר. אני תמיד שואל את מי שמולי "האם יש לך את היכולת הפסיכולוגית כעת להתמודד עם עלייה במשקל?" בד"כ יש כמה שניות של דממה, כי השאלה הגיעה בהפתעה. הרבה אנשי מקצוע לא מכינים את הלקוח ומנגישים לו את מה שהולך לקרות אלא פשוט מנחיתים עליו עובדות ללא כל דיון או שיתוף פעולה. אני מתייחס בעיקר לנשים, כי אצל נשים באופן גורף אפשר לראות את הפחד מעלייה במשקל. גם אצל גברים אבל נמצא זאת, בעיקר אצל אלו שירדו כמה עשרות קילוגרמים במשקלם ומפחדים להחזיר הכל חזרה.
כמו שאפשר לראות בתמונות למטה, עלייה במשקל יכולה להתבטא באותו "חיטוב" שהרבה אנשים מחפשים. אם מעלים את מסת השריר וסך השומן כמעט לא זז (וכן זה אפשרי), אז יש אפילו ירידה באחוז שומן. מה גם, נניח והעלתם מעט שומן, זה לא משהו שאי אפשר להוריד לאחר מכם (להזכיר לכם כמה דיאטות עשיתם בעבר וכמה ירדתם/עליתם סה"כ במהלך חייכם?).

עלייה טובה במשקל גוף, הן לגבר והן לאישה יהיה באזור ה-1% בחודש לרוב המתאמנים. לדוגמה, אישה במשקל 60 ק"ג, תשאוף להעלות כ-600 גרם בחודש. מתאמנים מתקדמים יותר ירצו להעלות פחות, באזור ה-0.5% ממשקל גופם בחודש (או אלו שרוצים להעלות מאוד אבל מאוד נקי במסת השריר ישאפו גם למספרים הללו). לדוגמה, גבר במשקל 80 ק"ג ישאוף סה"כ עלייה של 400 גרם בממוצע בחודש. זה אולי נשמע מעט, אבל עלייה של 5-10% במשקל הגוף ממסת שריר בלבד זה עולם ומלואו מבחינת מראה ויזואלי.

שיהיה בתאבון 😃

(לחצו על התמונות כדי להגדיל אותן)

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg

נערך לאחרונה:
תודה על המידע מייק!
יש לי שאלה - העלאה של 1% ממשקל גוף, לבנאדם ששוקל 80 קילו, מדובר על 200 גרם בשבוע.
זה יכול להיות מאוד מתסכל וארוך להעלות רק 200 גרם בשבוע כי קשה מאוד לראות תוצאות ו"גדילה" במצב כזה, מה הדרך התמודדות שלך והחשיבה שצריכה להיות במצב כזה? בנוסף, 200 גרם בשבוע בין שקילה לשקילה יכול להיות מושפע מנוזלים והרבה דברים אחרים אז קשה לאמוד את זה בצורה שבועית.

• פותח/ת השרשור
תודה על המידע מייק!
יש לי שאלה - העלאה של 1% ממשקל גוף, לבנאדם ששוקל 80 קילו, מדובר על 200 גרם בשבוע.
זה יכול להיות מאוד מתסכל וארוך להעלות רק 200 גרם בשבוע כי קשה מאוד לראות תוצאות ו"גדילה" במצב כזה, מה הדרך התמודדות שלך והחשיבה שצריכה להיות במצב כזה? בנוסף, 200 גרם בשבוע בין שקילה לשקילה יכול להיות מושפע מנוזלים והרבה דברים אחרים אז קשה לאמוד את זה בצורה שבועית.
בגלל זה עושים ממוצעים שבועיים ולא מתבססים על שקילה אחת. נשקלים כל בוקר על בטן ריקה ועושים ממוצע שבועי ומשווים ממוצע לממוצע. מבינים שהעלאה במסת השריר של "רק" 200 גרם בשבוע מצטברת בסופו של דבר לקילוגרמים שלמים של מסה בשנה. הינה דוגמה למישהו שעלה 8 ק"ג מסת שריר (והוא לא מתאמן מתחיל בכלל) ב-6 חודשים:

Muscle Mass.png

תודה על המידע מייק!
לגבי החלק השני, ממצליץ להישקל על בסיס יומי. זה נותן יותר נקודות דגימה מה שמאפשר לראות בצורה יותר טובה התקדמות.
בכללי אתה רוצה לראות ממוצע התקדמות וגם דפוס התקדמות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית