ייעוץ חוות דעת בנוגע לתוכנית 5x5 שאני בונה

anabolics

משתמש מתחיל
45
2
נק' מוניטין:
2
45
2
אני מתכוון שבוע הבא את התוכנית של ביל סטאר 5X5 , ויש לי כמה שאלות.
אימון A-

גובה 181
משקל 71

סקוואטים 5X5
בנץ' פרס 5X5
חתירה 5X5
פשיטת גו 10X2
כפיפות בטן 15X4

אימון B-

סקוואטים 5X4 - ארבעה סטים חמש חזרות למי שלא הבין
פרס 5X4 ארבע סטים חמש חזרות
דדליפט 5X4 ארבע סטים חמש חזרות
15X3 כפיפות בטן
12X3 כפיפות מרפקים
12X3 פשיטת מרפקים

אימון C-
סקוואטים 5X5 - ואת הסט החמישי אני עושה רק 3 חזרות עם תוספת משקל כדי להתקדם.
וסט אחרון שישי במספרו ,סט באק אוף של 8 חזרות. המשקל יהיה כמו בסט השלישי 80% אחוז מהמשקל המקסימלי שאני יכול להרים.
-
לדוגמא-
5×60, 5×70, 5×80, 5×90, 3×102.5, 8×80
-
בנץ' פרס 5X5 עם עוד סט שישי באק אוף של 8 חזרות 80% אחוז מהכוח אותו עיקרון כמו בסקוואטים.
חתירה 5X5 עם עוד סט שישי באק אוף של 8 חזרות 80% מהכוח אותו עיקרון כמו בסקוואטים.
כפיפות מרפקים 12X3

רציתי לדעת מה אתם חושבים על התוכנית עד עכשיו עם התרגילי עזר האלה ,ובכללי אשמח לכל עצה.
ומפה כבר התחלתי להתבלבל
- פת נפח: מתאמנים רבים חשים שהתכנית לא מכילה מספיק נפח בתרגילי הבסיס ומבקשים להוסיף נפח בתרגילי העזר במטרה לעזור להתקדמות בתרגילי הבסיס. ללחיצות ניתן להוסיף נפח עם מקבילים, לחיצה באחיזה צמודה (ברוחב הכתפיים) ולחיצות בשיפועים שונים. למשיכות – מתח וחתירות. לזוקפי גב – היפראקסטנשן, גוד מורנינג ודדליפט לסוגיו. ולבטן – כפיפות, קראנצ'ים ועבודה איזומטרית.

אני רוצה שהכל יגדל בפרופורציה כמובן ואם אפשרי להוסיף עוד תרגילי עזר אם זה ידיים ,גב,חזה ,או מה שאתם חושבים לנכון ובאותה המידה גם לא להגזים ולהעמיס על הגוף או חס ולחלילה להיפצע באיזה ימים עדיף לי להכניס מקבילים ,לחיצה באחיזה צמודה ,ובשיפועים שונים, מתח וחתירות. אני אשמח לעצה.

נערך לאחרונה:
דבר אחד שאני לא אוהב בתוכנית הזאת שפרס מקבל רק אימון אחד בשבוע. לדעתי עדיף רוטציה ובגלל זה טקסס יותר בנויה טוב לדעתי.
גם לעשות 4 סטים של 5 ואז סט אחד כבד של 5 גם לדעתי בעייתי.

לגבי התרגילי עזר של הידיים, תראה מתי נוח לך לשים. הם תרגילי עזר ולכן הם רק צריכים לעזור לך. ברגע שאתה מרגיש שהיה לך קשה באימון נפח או עצימות אז תשנה אותם

• פותח/ת השרשור
דבר אחד שאני לא אוהב בתוכנית הזאת שפרס מקבל רק אימון אחד בשבוע. לדעתי עדיף רוטציה ובגלל זה טקסס יותר בנויה טוב לדעתי.
גם לעשות 4 סטים של 5 ואז סט אחד כבד של 5 גם לדעתי בעייתי.

לגבי התרגילי עזר של הידיים, תראה מתי נוח לך לשים. הם תרגילי עזר ולכן הם רק צריכים לעזור לך. ברגע שאתה מרגיש שהיה לך קשה באימון נפח או עצימות אז תשנה אותם
אפשר פשוט להוסיף עוד פרס בתור אימון רבעי עם כפיפות בטן, קראנצ'ים, תאומים ואיזה ריצה של 20דק.
ולמה זה נראה לך בעייתי הרי אימון A הוא די אינטנסיבי וכבד ,אימון B זה התאוששות ,ואימון C גם כבד. דווקא נראה לי די הגיוני ,או שאני רואה את זה לא נכון, בכל מקרה זה מה ביל סטאר ממליץ.

והשאלה היא איזה תרגילי עזר מומלצים ואיזה פחות, איזה אפשר להכניס לתוכנית כדי לא להגיע למצב של עומס, ואשמח לעזרה תודה.

נ.ב שאלה קצת מפגרת אבל כשמתכוונים לפרס זה OVERHEAD PRESS?

אפשר פשוט להוסיף עוד פרס בתור אימון רבעי עם כפיפות בטן, קראנצ'ים ואיזה ריצה של 20דק.
אתה לא יכול להוסיף עוד אימון. זה לא התוכנית וגם אתה לא תתאושש.

אני יודע את התוכנית של ביל, אני פשוט לא חושב שהיא תוכנית טובה.

• פותח/ת השרשור

אני יודע את התוכנית של ביל, אני פשוט לא חושב שהיא תוכנית טובה.
הבנתי ,יש לך אולי להמליץ לי על משהו שהוא הגיוני כדי לעלות במסה, אשמח ליעוץ כי אני כבר מבולבל מכל העניין אפילו שאני יושב וקורא הרבה ,אשמח לפוש קטן ממישהו שכן מבין זה יעזור אמון!

אני אהבתי את טקסס. בהנחה שאתה מחפש תוכנית לינארית

• פותח/ת השרשור
אני אהבתי את טקסס. בהנחה שאתה מחפש תוכנית לינארית
איך אני יכול לדעת מה כן מתאים לי ,בין אם זה לינארית ובין אם זה משהו אחר
,אני מחפש לעשות מסה בקצב אינטנסיבי.
השתמשת בתוכנית של טקסס בדיוק איך שהיא בנויה או עם שיפצורים שהוספת?

אם אתה יכול לעלות כל אימון במשקל אז אתה יכול לקחת משהו בסגנון SS, אם זה כבר קשה לך אז טקסס.

בהתחלה עשיתי טקסס איך שהיא, לאט לאט הוספתי קצת שינויים שלי, אבל שינויים הוספתי אחרי כמה חודשים בתוכנית כאשר אתה לומד מה עובד לך ואיך אתה מגיב לתוכנית

• פותח/ת השרשור
חברים או שעדיף לי ללכת על FBW בתור התחלה ,3 אימונים בשבוע, סטייל אחר לגמריוסקוואט פעם בשבוע
אם אתה יכול לעלות כל אימון במשקל אז אתה יכול לקחת משהו בסגנון SS, אם זה כבר קשה לך אז טקסס.

בהתחלה עשיתי טקסס איך שהיא, לאט לאט הוספתי קצת שינויים שלי, אבל שינויים הוספתי אחרי כמה חודשים בתוכנית כאשר אתה לומד מה עובד לך ואיך אתה מגיב לתוכנית

ומה היו השינויים מבחינת מסה ,גדילה וכ'ו - כמובן שזה משתנה מבנאדם לבנאדם בגלל התזונה ,שינה ,אימונים ,גנטיקה.
כי אני מתלבט אם ללכת על תוכנית כמו FBW שלושה פעמים בשבוע, עם רוטציה ברגליים - שבוע אחד סקוואט ,דד ליפט ,סקוואט , ושבוע אחרי ההפף (דד ליפט פעמיים), סך הכל אני מחפש לעלות במסה ושהגוף יגדל בפרופורציות ובאותה מידה לעלות במשקלים ,זה די ברור שתוכנית כוח כמו טקסס תעלה אותי הרבה יותר מהר ,אבל מצד שאני אני ממש מתלבט.
מה אתה אומר?

.
אפשר להוסיף אימון רביעי אבל זה מתחלק ל2 אימוני פלג גוף תחתון ו2 פלג גוף עליון יש כזאת גרסה של טקסס שמופיעה בספר ppst

• פותח/ת השרשור
אפשר להוסיף אימון רביעי אבל זה מתחלק ל2 אימוני פלג גוף תחתון ו2 פלג גוף עליון יש כזאת גרסה של טקסס שמופיעה בספר ppst
נשמע מאוד מעניין ,אבל מצד שני נראה לי גם קצת עמוס מידי. הייתי מתאמן פעם ,עכשיו חזרתי להתאמן אני לא מעוניין בSS. הכל ברור לי בביצוע של התרגילי בסיס ובטכניקה. פשוט אני לא מצליח לבחור תוכנית לעכשיו זה קצת מבלבל אותי כל העניין הזה.

גדילה תגיעה כל עוד התוכנית סבירה ואתה אוכל יחסית נכון.

לי חשוב גם להנות מהאימונים, אף תוכנית לא תתן לך תוצאות מדהימות בשנה. ולכן צריך תוכנית או לפחות סגנון שאתה מתחבר אליו לטווח רחוק.

לי אישית היה הכי כייף תוכנית סגנון טקסס. אני איתה כבר שנתיים ועדיין הבסיס שלי זה היא.
לבוא סתם לרוץ מתרגיל לתרגיל עם הלשון בחוץ לפי דעתי זה לא כייף. אני מכיר המון אנשים בחדר כושר. אז באימון כמו טקסס יוצא שיש לי זמן לדבר קצת. יש לי התקדמות שאני יכול למדוד את עצמי בזמן.

מפה זה שיקול שלך.
לטקסס אני מכיר, לביל סטאר לא. והבחור דיבר על ביל.

לי חשוב גם להנות מהאימונים, אף תוכנית לא תתן לך תוצאות מדהימות בשנה. ולכן צריך תוכנית או לפחות סגנון שאתה מתחבר אליו לטווח רחוק.

לי אישית היה הכי כייף תוכנית סגנון טקסס. אני איתה כבר שנתיים ועדיין הבסיס שלי זה היא.
לבוא סתם לרוץ מתרגיל לתרגיל עם הלשון בחוץ לפי דעתי זה לא כייף. אני מכיר המון אנשים בחדר כושר. אז באימון כמו טקסס יוצא שיש לי זמן לדבר קצת. יש לי התקדמות שאני יכול למדוד את עצמי בזמן.

מפה זה שיקול שלך.

אם זה קיים בטקסס אין סיבה שזה לא יעבוד בביל סטאר שתי התכניות די דומות היום הראשון בביל סטאר הוא גם סוג של יום נפח. לא יודע אם יש 5x5 רשמית ל4 ימים בשבוע אבל אם על טקסס שלדעתי קשה יותר מ5x5 זה קיים ועובד אין סיבה שגם כאן זה לא יעבוד

• פותח/ת השרשור

מפה זה שיקול שלך.

נקודה טובה מאוד למחשבה. אין לך פער בין פלג גוף עליון לתחתון ,יד אחורית קידמית נגיד? בראש אני מדמיין שאם תעבוד על רגליים 3 פעמים בשבוע ובנוסף לזה את כל הגוף (לרוץ מתרגיל לתרגיל) ,אז הגוף יגדל בפרופוציות ותוכל להתמקדם בכל חלק בגוף ולשנות רגילים לאותם השרירים (אם זה רחב אם זה קצר ,שיפוע כזה או כזה ), בין תוכנית עם בסיס כזה כבד כמו טקסס, אבל כמו שאני יודע תרגילים כמו סקוואט דדליפט עובדים על כל הגוף אז זה לא כל כך משנה?

אם זה קיים בטקסס אין סיבה שזה לא יעבוד בביל סטאר שתי התכניות די דומות היום הראשון בביל סטאר הוא גם סוג של יום נפח. לא יודע אם יש 5x5 רשמית ל4 ימים בשבוע אבל אם על טקסס שלדעתי קשה יותר מ5x5 זה קיים ועובד אין סיבה שגם כאן זה לא יעבוד
זה לא בדיוק נכון, התוכנית של ביל יחסית שונה. אולי זה נראה שיש להם מבנה דומה. לא חושב שמי שעשה את שניהם נגיד שהם דומות.
שוב התוכנית של ביל היא נותנת דגש לבנץ. ככה היא בנויה. הרוב עושים רוטציה בתוכנית. אני לא אוהב שהחימום שלה הוא הכל ל 5. ולדעתי יש מאט מידי נפח במשקל אמיתי.

• פותח/ת השרשור
זה לא בדיוק נכון, התוכנית של ביל יחסית שונה. אולי זה נראה שיש להם מבנה דומה. לא חושב שמי שעשה את שניהם נגיד שהם דומות.
שוב התוכנית של ביל היא נותנת דגש לבנץ. ככה היא בנויה. הרוב עושים רוטציה בתוכנית. אני לא אוהב שהחימום שלה הוא הכל ל 5. ולדעתי יש מאט מידי נפח במשקל אמיתי.
אני אשמח אם תוכל לרשום לי את התוכנית הנוכחית שלך,

נקודה טובה מאוד למחשבה. אין לך פער בין פלג גוף עליון לתחתון ,יד אחורית קידמית נגיד? בראש אני מדמיין שאם תעבוד על רגליים 3 פעמים בשבוע ובנוסף לזה את כל הגוף (לרוץ מתרגיל לתרגיל) ,אז הגוף יגדל בפרופוציות ותוכל להתמקדם בכל חלק בגוף ולשנות רגילים לאותם השרירים (אם זה רחב אם זה קצר ,שיפוע כזה או כזה ), בין תוכנית עם בסיס כזה כבד כמו טקסס, אבל כמו שאני יודע תרגילים כמו סקוואט דדליפט עובדים על כל הגוף אז זה לא כל כך משנה?
לא כל כך הבנתי מה רשמה אחרי "אני מדמיין..."

לצערי יש לי פער דווקא ברגליים, אבל זה נובע מכמה סיבות אחת במנה גוף שקלתי 60 ק"ג על 185 ס"מ גובה בגיל 20. לאחר מכן רוב האימונים שלי עד שהגעתי לפורם והבנתי איך להתאמן בשבילי אז עבדתי בעיקר פלג גוף עליון וגם הייתה לי תאונה ופציעות.

וכמו שאמרתי הוספתי קצת תרגילי עזר לידיים לאחר תקופה בטקסס.
אני אשמח אם תוכל לרשום לי את התוכנית הנוכחית שלך,
טקסס + תרגיל ליד קדמית ותרגיל ליד אחורית באימון A ו C. זה אימון של שעתיים בכייף באימון A ו C, אימון B יחסית קצר שלוקח בערך שעה.

אבל כמו שבלא מעט תכניות אנשים עושים שינויים הכרחיים כדי להמשיך ולהתקדם גם כאן לא בהכרח נצמדים לתבנית המקורית. קח למשל את הss שאם אני לא טועה לשלב סקוואט התאוששות באמצע השבוע זה לא חלק מהתכנית ולא רשום בספר ובכל זאת זה מבוצע אצל לא מעט מתאמנים. (פעם אחרונה שקראתי את הספר במלואו הייתה לפני שנה מקווה שהזיכרון שלי לא התבלבל עם הסקוואט התאוששות).

• פותח/ת השרשור

לצערי יש לי פער דווקא ברגליים, אבל זה נובע מכמה סיבות אחת במנה גוף שקלתי 60 ק"ג על 185 ס"מ גובה בגיל 20. לאחר מכן רוב האימונים שלי עד שהגעתי לפורם והבנתי איך להתאמן בשבילי אז עבדתי בעיקר פלג גוף עליון וגם הייתה לי תאונה ופציעות.

לא בדיוק הבנתי ,היה לך בעיה עם הרגליים עד שהגעת לפורום והתחלת להתאמן נכון , ואחרי זה התחלת לעבוד על פלג גוף עליון

טקסס + תרגיל ליד קדמית ותרגיל ליד אחורית באימון A ו C. זה אימון של שעתיים בכייף באימון A ו C, אימון B יחסית קצר שלוקח בערך שעה.
אימון כזה יאמן לי את הגוף בצורה שווה בתוספת יד קידמית אחורית?, ואיזה חימום אתה עושה אני אשמח לדעת.

אבל כמו שבלא מעט תכניות אנשים עושים שינויים הכרחיים כדי להמשיך ולהתקדם גם כאן לא בהכרח נצמדים לתבנית המקורית. קח למשל את הss שאם אני לא טועה לשלב סקוואט התאוששות באמצע השבוע זה לא חלק מהתכנית ולא רשום בספר ובכל זאת זה מבוצע אצל לא מעט מתאמנים. (פעם אחרונה שקראתי את הספר במלואו הייתה לפני שנה מקווה שהזיכרון שלי לא התבלבל עם הסקוואט התאוששות).
אם אני לא טועה זה רשום בספר, זה בין הדברים הראשונים שמכניסים כאשר מתחיל להיות כבד, על התוכנית של ביל אני פחות מכיר שינויים. עשיתה אותה ל 3 חודש והבנתי שאני ממש לא מתחבר אליה. התבנית של טקסס יותר מדברת אלי.
לא בדיוק הבנתי ,היה לך בעיה עם הרגליים עד שהגעת לפורום והתחלת להתאמן נכון , ואחרי זה התחלת לעבוד על פלג גוף עליון

אימון כזה יאמן לי את הגוף בצורה שווה בתוספת יד קידמית אחורית?, ואיזה חימום אתה עושה אני אשמח לדעת.

1. לפני הפורם לא הייתי מאמן כמעט רגליים (הייתי צעיר וטיפש) אחרי שהתחלתי יצא שהייתי מעורב בתאונה וגם פציעות שבגללם אני דיי לא מצליח להתקדם ברגליים עדיין לצערי. הפרס שלי היום הוא כמו הסקוואט. רק דדליפט יש לי סביר. אבל זה אני מאמין בזכות הגב.

2. כן, נגיד בבנץ של 110 ל 5X5 הייתי עושה מוט ל 5-6 ואז 60 ל 5 80 ל 3 100 ל 1 או 2 תלוי בהרגשה. לחימום לדעתי יש 3 מטרות
1. לבדוק שאין לך פציעה-> כלומר אתה עושה עם משקל נמוך ובודק שאין לך פתאום איזה כאב מוזר. עדיף לגלות אותו עם 50% מהמשקל עבודה שלך.
2. "להתרגל" למשקל על המוט.
3. להכין אותך לסט עבודה.
חימום הוא אינדיבידואלי. מכיר חברה שעושים מהר מאוד פשוט חזרה עם משקל וזה מספיק. מכיר כאלו שעולים יותר לאט במשקלים של החימום.
בסופו של דבר כל עוד אתה מגיעה לסט עבודה ואתה מרגיש מוכן אז החימום היה מוצלח.

Back
למעלה תחתית