דיון ZMA או אבץ ומגנזיום בנפרד

m0stMuscular

משתמש קבוע
1,425
188
נק' מוניטין:
231
1,425
188
רכשתי אבץ ומגנזיום בנפרד (הזמנתי מחול) וקראתי באינטרנט שיש הרבה שאומרים שעדיף ZMA על אבץ ומגנזיום בנפרד מבחינת השפעה על שינה ,
יש לי בעיות בשינה , קשה לי להירדם וקשה לקום בבוקר

מה דעתכם ? B6 אני מקבל 50 מ"ג מהמולטי ויטמין של לייף פורס שאחליף בקרוב לטווינלאב ואז אקבל 25 מג שזה עדיין מספיק לפי מה שהבנתי ,
אבל את אותו B6 מהמולטי אני לא אצרוך לפני השינה ביחד עם האבץ ומהגנזיום אז זה ישפיע ?

נתחיל בזה ש-B6 מאוד חשוב, אך יש כאלו שהוא דווקא גורם להם לנדודי שינה
ZMA נבדל מתיסוף בנפרד, רק מבחינת המגנזיום. המגנזיום ב-ZMA הוא מסוג שזמין ביולוגית מעט יותר מאשר מגנזיום ציטראט. אבל אין ממש משמעות כל כך עדיפה שמצדיק קניית ZMA ולא מגנזיום ואבץ בנפרד

• פותח/ת השרשור
נתחיל בזה ש-B6 מאוד חשוב, אך יש כאלו שהוא דווקא גורם להם לנדודי שינה
ZMA נבדל מתיסוף בנפרד, רק מבחינת המגנזיום. המגנזיום ב-ZMA הוא מסוג שזמין ביולוגית מעט יותר מאשר מגנזיום ציטראט. אבל אין ממש משמעות כל כך עדיפה שמצדיק קניית ZMA ולא מגנזיום ואבץ בנפרד
אז אפשר פשוט לתסף ביותר מגנזיום ציטראט מ 400?

לא ...
ומה החשיבות של ה b-6 בקומפלקס הזה, אפשר גם בלעדיו ?כי אומרים שהוא מעורר...
מצד שני אומרים שזה מה שגורם לvivd dreams
ל-B6 יש סינרגיה טובה עם אבץ ומגנזיום. המינרלים והויטמין הללו משתתפים בכמה תהליכים מקבילים וחלקם חולקים מכנה משותף בהליכים אחרים. מבחינת התאוששות והקלה על מערכת העצבים (נקרא לזה באופן די כולל ולא מקצועי כך), התרומה של שלושתם יחד עודפת מאשר לתסף רק במגנזיום ואבץ. מצד שני, כמו שציינתי, יש כאלה שיחוו מעט שיבושי שינה/נדודי שינה, בעיקר בשל נוכחותו של ויטמין B6. ככל שמינון B6 יהיה גבוה יותר, כך הסיכוי לחוות נדודי שינה יגדלו. עם זאת, במינונים כמו שיש ב-ZMA, הסיכוי לכך די שולי (אך קיים).

אני, אישית, מתסף רק במגנזיום ציטראט (400mg) ואבץ פיקולנט (50mg) לפני השינה. את ה-B6 הורדתי, מאחר וגרם לי לשינה לא נוחה. בכל מקרה, אני בהחלט מרגיש שינה עמוקה, וגם החלומות האינטנסיביים וההזויים, יש לומר, מהווים אינדיקציה טובה לפעילות.

• פותח/ת השרשור
ל-B6 יש סינרגיה טובה עם אבץ ומגנזיום. המינרלים והויטמין הללו משתתפים בכמה תהליכים מקבילים וחלקם חולקים מכנה משותף בהליכים אחרים. מבחינת התאוששות והקלה על מערכת העצבים (נקרא לזה באופן די כולל ולא מקצועי כך), התרומה של שלושתם יחד עודפת מאשר לתסף רק במגנזיום ואבץ. מצד שני, כמו שציינתי, יש כאלה שיחוו מעט שיבושי שינה/נדודי שינה, בעיקר בשל נוכחותו של ויטמין B6. ככל שמינון B6 יהיה גבוה יותר, כך הסיכוי לחוות נדודי שינה יגדלו. עם זאת, במינונים כמו שיש ב-ZMA, הסיכוי לכך די שולי (אך קיים).

אני, אישית, מתסף רק במגנזיום ציטראט (400mg) ואבץ פיקולנט (50mg) לפני השינה. את ה-B6 הורדתי, מאחר וגרם לי לשינה לא נוחה. בכל מקרה, אני בהחלט מרגיש שינה עמוקה, וגם החלומות האינטנסיביים וההזויים, יש לומר, מהווים אינדיקציה טובה לפעילות.
ניסית ZMA בנפרד ? וכדאי לקחת גם סידן ציטראט עם האבץ והמגנזיום ?
ועוד שאלה בנושא אחר - לקחת כדורי סידן אחרי ארוחה בשרית זה לא טוב בגלל ההתנגשות בספיגה של הברזל והסידן ? (לא אוכל מוצרי חלב זה גורם לי לאקנה)

ניסית ZMA בנפרד ? וכדאי לקחת גם סידן ציטראט עם האבץ והמגנזיום ?
ועוד שאלה בנושא אחר - לקחת כדורי סידן אחרי ארוחה בשרית זה לא טוב בגלל ההתנגשות בספיגה של הברזל והסידן ? (לא אוכל מוצרי חלב זה גורם לי לאקנה)
בראשית דרכי, השתמשתי ב-ZMA של חברת NOW Foods. בהחלט מוצר טוב, אך יקר. אז לאחר שהקופסא הסתיימה, בחרתי לקנות מגנזיום ציטראט ואבץ פיקולנט בנפרד, ואת שניהם לקחת לפני השינה. כך אני נוהג למעלה משנתיים

• פותח/ת השרשור
בראשית דרכי, השתמשתי ב-ZMA של חברת NOW Foods. בהחלט מוצר טוב, אך יקר. אז לאחר שהקופסא הסתיימה, בחרתי לקנות מגנזיום ציטראט ואבץ פיקולנט בנפרד, ואת שניהם לקחת לפני השינה. כך אני נוהג למעלה משנתיים
הבנתי אותך תודה רבה על כל העזרה בפרטי וכאן ועל התשובות המפורטות ! אתה תותח!
רק תוכל לענות לי על השאלה של הסידן ?

ו 50 מג אבץ בנוסף למה שיש במולטי ויטמין לא יכול לגרום ל OVER DOSE ?
במולטי יש 15 מג , אז לא עדיף לפצל את ה 50 ל 2 ואז לקחת 25 מג עם המגנזיום

לגבי סידן (רשמתי רבות), פשוט קח בנפרד מהאוכל. סידן "מתנגש" עם אבץ ומגנזיום, כך שממש לא כדאי לקחת אותם יחד

לגבי סידן (רשמתי רבות), פשוט קח בנפרד מהאוכל. סידן "מתנגש" עם אבץ ומגנזיום, כך שממש לא כדאי לקחת אותם יחד

• פותח/ת השרשור
וכמה מומלץ לקחת ? כרגע יש לי בבית סידן קרבונט שאני לוקח עד שיגיע הסידן ציטראט שהזמנתי מחו"ל
פשוט לקחת מתישהו במהלך היום לא עם ארוחה ולא סמוך למגנזיום ואבץ והמולטי ? (במולטי יש אבץ)

שעתיים לפני/אחרי זה סבבה ?

• פותח/ת השרשור
השבתי על זה כבר - לא מכיר באופן מדעי רלוונטי על היחס הזה. אבל אחפש בזמן הפנוי. גם אני מעוניין להשכיל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית