ייעוץ PCT לאוראלים

• פותח/ת השרשור frozen
  • פורסם בתאריך

frozen

משתמש משקיע
6,875
6,794
נק' מוניטין:
10,872
6,875
6,794
אהלן חבר'ה.
אני חוקר המון את נושא הסטרואידים והורמונים בכללי(לא מתכוון להשתמש כרגע) אבל הגעתי למבוי סתום.
קראתי מחקרים וכתבות,בעברית ובאנגלית(חלק טוענים שאין צורך בPCT וחלק אומרים שזה חובה כמו בכל סייקל)אני לא מצליח למצוא מידע אמין וטוב על PCT לאוראלים: האם דרוש בכלל PCT לסייקל של 2-3 שבועות?
ואם כן איך הוא צריך להראות?.ובואו ניקח לדוגמה שני אוראלים מאוד חזקים: טרן וסופרדרול(בהנחה שלוקחים רק אחד מהם!,כמובן שלא את שניהם ביחד)
. יש צורך לקחת משהו בנוסף?שניהם יכולים לספק תוצאות מרהיבות בתקופת זמן קצרה אבל איך צריכים להתנהג בסיום השימוש באחד מהם? אפשר לצפות לשמור על רוב המסה?

מדגיש שוב-לא מתכוון להשתמש,רק ללמוד. ככה שאפשר לחסוך את כל ה"זה לא בשבילך" וכו'
תודה מראש לכולם!

נערך לאחרונה:
אהלן חבר'ה.
אני חוקר המון את נושא הסטרואידים והורמונים בכללי(לא מתכוון להשתמש כרגע) אבל הגעתי למבוי סתום.
קראתי מחקרים וכתבות,בעברית ובאנגלית(חלק טוענים שאין צורך בPCT וחלק אומרים שזה חובה כמו בכל סייקל)אני לא מצליח למצוא מידע אמין וטוב על PCT לאוראלים: האם דרוש בכלל PCT לסייקל של 2-3 שבועות?

ואם כן איך הוא צריך להראות?.ובואו ניקח לדוגמה שני אוראלים מאוד חזקים: טרן וסופרדרול(בהנחה שלוקחים רק אחד מהם!,כמובן שלא את שניהם ביחד)
. יש צורך לקחת משהו בנוסף?שניהם יכולים לספק תוצאות מרהיבות בתקופת זמן קצרה אבל איך צריכים להתנהג בסיום השימוש באחד מהם? אפשר לצפות לשמור על רוב המסה?

מדגיש שוב-לא מתכוון להשתמש,רק ללמוד. ככה שאפשר לחסוך את כל ה"זה לא בשבילך" וכו'
תודה מראש לכולם!

סימנתי לך את החלק העיקרי, לא לוקחים אוראלים בלי בסיס. הבסיס לכל סטרואיד אוראלי , הוא טסטוסטרון.
לכן אני מייעץ לך להמשיך ולחקור את הנושא , מהידע הקטן שיש לי , לא ידוע לי על טרן בתור אוראלי. אבל , אין שום בעיה לצרוך טרן ביחד עם סופרדרול.
שזה אגב , מה שאני מתכוון לעשות בעתיד הקרוב~

• פותח/ת השרשור
סימנתי לך את החלק העיקרי, לא לוקחים אוראלים בלי בסיס. הבסיס לכל סטרואיד אוראלי , הוא טסטוסטרון.
לכן אני מייעץ לך להמשיך ולחקור את הנושא , מהידע הקטן שיש לי , לא ידוע לי על טרן בתור אוראלי. אבל , אין שום בעיה לצרוך טרן ביחד עם סופרדרול.
שזה אגב , מה שאני מתכוון לעשות בעתיד הקרוב~

כמובן,ידוע לי שטסט הוא בסיס לכל סייקל אך לא חסרים אנשים שעושים סייקלים קצרים של דיבול וכו' בלבד.
כמו כן קיים טרן אוראלי(רעיל ביותר)

כמובן,ידוע לי שטסט הוא בסיס לכל סייקל אך לא חסרים אנשים שעושים סייקלים קצרים של דיבול וכו' בלבד.
כמו כן קיים טרן אוראלי(רעיל ביותר)
וזה שעושים זה הופך את זה לבסדר ? ממש לא.
מעבר לזה שאת כל הרווחים שתשיג תפסיד תפגע בעצמך..

וזה שעושים זה הופך את זה לבסדר ? ממש לא.
מעבר לזה שאת כל הרווחים שתשיג תפסיד תפגע בעצמך..

יוסי צודק, בכל זאת אענה לשאלות :
" יש צורך לקחת משהו בנוסף?שניהם יכולים לספק תוצאות מרהיבות בתקופת זמן קצרה אבל איך צריכים להתנהג בסיום השימוש באחד מהם? אפשר לצפות לשמור על רוב המסה? "

1. כן , מומלץ ואף כדאי , לשלב טסטוסטרון אנתת. זהו הבסיס לכל סטרואיד אוראלי.
2. נכון , שניהם יכולים לספק תוצאות יוצאות דופן. מעצם היותם סטרואיד חזק , הם משביתים את הציר ההורמונלי החל מהשבוע השני. לכן יש לבצע PCT עפ"י הספר.
3.לא , אי אפשר לצפות לשמור על המסה , אבל לא על רובה. מה שיגיע מהר , גם ילך מהר. כדי לצבור מסה איכותית , יש לעבוד קשה ולהגיע לאט לאט...בלי קיצורי דרך:193ek:

אם אתה בכל זאת הולך על זה , פנק בקצת תמונות לפני ואחרי. בהצלחה חבר:s85:

• פותח/ת השרשור
הבנתי,תודה על התשובות ועל ההשקעה
אני עדיין אחכה לתשובות של "המומחים" כאן בפורום

אני חוקר המון את נושא הסטרואידים והורמונים בכללי
ראשית, שלום לך וברוך הבא לפורום.

למידה עצמית בכל תחום שהוא תמיד מבורכת. הדבר שבעתיים חשוב בתחום כה רגיש כמו סטרואידים ותרופות.
כל שנותר לי לומר לך - המשך לקרוא, לחקור, להתמקצע ולשאול.
אין תחליף ללמידה קבועה, ותמיד נאמר שידע=כוח
נושא שימוש באוראלים סולו נדון רבות בפורום.

מחקרים מהימנים, רלוונטיים ופרקטיים בתחום כמעט ולא קיימים - ובטח כשמדובר בשימוש באוראלים. הסיבה די פשוטה - בעוד שטסט, למשל, הינו הורמון המשמש כטיפול תרופתי במקרים רבים (ובמינונים מאוד שמרניים ונמוכים), סטרואידים אוראלים כמעט ולא קשורים לתחום הטיפול הרפואי, ועל כן לא נחקרים באותו הנפח.

באותה הנשימה, מרבית ה"מחקרים" הקיימים בתחום, בכל הקשור למינוני על (מינונים של סייקלים), הינם מאוד סלקטיביים ומרביתם הם Case Studies, כאשר מסקנות המחקרים, הן, לעיתים, לא תמיד חד-משמעיות או שמראות קשר ישיר לגורם מסויים.

עם זאת, עדיין יש השגות מבוססות לגבי שימוש במינוני על בסטרואידים בכלל, באוראלים בפרט.

אם כן איך הוא צריך להראות?
PCT יהיה מותאם למול סוג האוראלי, אך עדיין לא תמיד יהיה צורך ממשי לאחד כזה. ככל שמשך השימוש באוראלי יהיה קצר יותר, לצד מינון קל יותר ומכאן - פוטנציאל השבתת ציר ה-HPTA נמוך יותר, כך המגמה תהיה שלא לבצע PCT.

יש לזכור כי PCT, לרוב, מכיל SERM מסוג טמוקסיפן וכלומיד. במקרה של שימוש באוראלי סולו, כאשר בפועל כן יהיה צורך ב-PCT, לרוב השימוש יהיה אך ורק בכלומיד.
.ובואו ניקח לדוגמה שני אוראלים מאוד חזקים: טרן וסופרדרול
לטרן יש גרסא אוראלית הנקראת מטיל-טרן. האחרון מאוד נפוץ בקרב קהילת הפאוורליפטרים, וויטליפטרים וסטרונג-מן. הוא מתאפיין ברעילות מאוד גבוהה לכבד, לצד מתן כוח בשיעורים יוצאי דופן בפרקי זמן קצרים. הוא אינו יעיל מן השורה הראשונה לצבירת מאסה. סופרדרול, לעומתו, נחשב לכזה שנותן מאסה וכוח בצורה שווה ומאוזנת (מעט פחות כוח ממה שמטיל-טרן יתן) ובעל אותה מידת רעילות.

עם זאת, יש להבין כי מידת הרעילות לכבד של אוראלי מסויים איננה המדד ליכולתו להשבתת ציר ה-HPTA. במילים פשוטות אחרות, לא כל סטרואיד שימצא רעיל יותר מאחר, יהיה גם זה שישבית יותר את ה-HPTA. הסיבה לכך, נעוצה, בגדול, במאכניזם נוספים מסויימים, הקשורים לסטרואיד האוראלי עצמו.

דוגמא טובה להמחשת נקודה זו, היא השוואה שבין שימוש בסופרדרול לאנאדרול. שני האוראלים הם נגזרו DHT, אך אנאדרול בשל מבנהו הכימי ופעולתו הייחודית בגוף, וחרף היותו DHT, גורם לעליה באסטרוגן. סופרדרול אינו יגרום לעליה שכזו. בתוך כך, אנאדרול יהיה דווקא האוראלי בסבירות הגדולה יותר לפגוע בציר ה-HPTA ומכאן גם שביצוע PCT ידרש. יש לזכור כי סופרדרול נחשב לסטרואיד רגיל וחזק יותר מאנאדרול.
שניהם יכולים לספק תוצאות מרהיבות בתקופת זמן קצרה אבל איך צריכים להתנהג בסיום השימוש באחד מהם?
שוב, דובר רבות.

היכולת של הגוף לשמור על הישגים מסייקל אוראלי סולו, וגם לאחר אחד כזה שהצריך PCT והתבצע בהתאם - נמוכה. מבחינת יחס עלות/תועלת, ביצוע סייקל אוראלי סולו הינו מהמדרגה התחתונה ביותר בכל קומבינציות הסייקלים שניתן להרכיב. אם להיות כנים, גם סייקל חיטוב די סטנדרטי וחלש, המכיל רק אנאבר (ואולי גם תוספת קלן), ללא חומר הבסיס - טסט - יהיה די אווילי ולא כדאי לביצוע. בטווח הארוך (שעלול לא לאחר להגיע), התוצאות הויזואליות, בעיקר, שהושגו בסייקל אנאבר+קלן יתנדפו כלא היו.

אדם צריך לשאול את עצמו, האם בכלל שווה להכניס את עצמו למצב, שמראש עלול שלא לתרום ולקדם אותו באופן אפקטיבי, ובטח שלא לטווח הארוך.

אני אהיה מאלו שיגידו בכל פעם מחדש - לא, אין סיבה אחד שתצדיק שימוש באוראלי סולו, לאף מטרה שהיא

• פותח/ת השרשור
ואוו!!! איזה תשובה מושקעת! תודה רבה עזרת המון!
יש לי כמה שאלות נוספות לך.

בעקבות מה שרשמת על אנאדרול וסופרדרול,האם ניתן לומר שאין צורך בPCT לאחר שבועיים-שלוש של סופרדרול במינונים של 20-30 ?
מהו הבדל בין כלומיד לטמוקסיפן?למה בסייקל אוראלי בלבד לא דרוש טמוקיספן?

בעתיד הרחוק(טוב..אולי לא כלכך רחוק,אבל כמובן לא כרגע כי אינני מוכן וחכם מספיק) אני מתכנן לעצמי סייקל שיראה ככה:
1-12 TEST E 600mg ew
1-12 DECA 300\400 mg ew
1-4 SUPERDROL 30 ed
(אני יודע שלא רשמתי PCT. אני מדבר רק על החומרים עצמם)
אפשר חוות דעת? נראה תקין או כבד מידי לסייקל ראשון? אני מניח שהרוב יגידו לוותר על הדקה והסופרדרול
ובשביל מה משתמשים בכוריגון? הבנתי שהוא חיוני ונחוץ אך לא הצלחתי להבין מה תפקידו בכוח
שוב תודה רבה לך!

האם ניתן לומר שאין צורך בPCT לאחר שבועיים-שלוש של סופרדרול במינונים של 20-30
יהיה כדאי לבצע PCT קצר בן שבועיים, בו ילקח כלומיד במינון של כ-50mg (כדור 1 סטנדרטי, בהנחה ומדובר בכלומיד רפואי של טבע/ביר-זית) פעם ביום, בעדיפות ללפני השינה
מהו הבדל בין כלומיד לטמוקסיפן?למה בסייקל אוראלי בלבד לא דרוש טמוקיספן
לרוב לא ידרש, אלא אם כן רמות האסטרוגן מאוד חריגות.
בעתיד הרחוק(טוב..אולי לא כלכך רחוק,אבל כמובן לא כרגע כי אינני מוכן וחכם מספיק) אני מתכנן לעצמי סייקל שיראה ככה:
1-12 TEST E 600mg ew
1-12 DECA 300\400 mg ew
1-4 SUPERDROL 30 ed
באם מדובר בסייקל ראשון אי פעם, אזי מספיק רק טסט ל-10 עד 12 שב'.
קרא עוד כאן:
מידע - Q&A חומרים אנבוליים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית