הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע טיפים לתחרות הראשונה

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך

hanan

משתמש על
8,276
5,170
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
13,984
8,276
5,170
בדצמבר האחרון השתתפתי בפעם הראשונה בתחרות powerlifting,
אחד הקשיים מבחינתי היה שלא ידעתי איך מתנהלים בתחרות כזאת, אני אנסה בפוסט הזה לכתוב כמה טיפים ותובנות שהיו לי בעקבות התחרות.
הפוסט נכתב בלשון זכר אבל פונה גם לפאוורליפטריות

שקילה - לרוב יש שני מועדים לשקילה, יום לפני התחרות או בבוקר התחרות.
עבור מי שחותך במשקל כדי להכנס לקטגוריה כדאי להשקל ביום שלפני ולאחר מכן להשלים קלוריות, לאחרים צריך להגיע בסביבות 8 לאולם התחרות בפ"ת כדי להשקל.
לאחר השקילה מבצעים רישום למקצה יש להגדיר עבור כל מקצוע מה משקל הפתיחה (אופנר), יש כל מיני שיטות לקביעת משקל הפתיחה, לרוב מדובר על משהו בין RM3 ל- RM5, לדעתי זה חייב להיות המשקל הכי כבד שאתם יודעים בוודאות שיעלה בטכניקה מעולה.

השלב הבא הוא קביעת גובה המוטות עבור הסקווט והבנץ', ציוד התחרות הוא קצת שונה ממה שקיים בחדרי הכושר הסטנדרטיים, אז לדעתי שווה להגיע לאימון אחד או שניים של הסתגלות לציוד במכון וולקנו.

התחרות עצמה מחולקת לשני מקצים, בוקר וצהריים וכל מקצה מחולק לשתי קבוצות
כל מתחרה בהתאם לקטגורית הגיל והמשקל שלו, משובץ למקצה (בוקר או צהריים) ולקבוצה שמונה כ-10 מתחרים,
במהלך התחרות כאשר קבוצה אחת מתחממת והשנייה מתחרה באחד המקצועות עד שמשלימים 3 הרמות בכל אחד מהמקצועות.
בגדול מדובר על בין שעה וחצי עד שעתיים לכל מקצוע כולל חימום, כך שכל מקצה אורך כ-5 שעות.

משך החימום הוא כשעה ויש שתי עמדות לחימום.
לדעתי הדגש בחימום תחרותי הוא יותר להזיז את הגוף לקראת ההרמה הראשונה שכפי שכתבתי לא אמורה להיות קשה.
יש לקחת בחשבון כי די קשה לתזמן את סט החימום האחרון לפני ההרמה וייתכן כי יעברו כ-20 דקות מסיום החימום ועד התור שלך להרמה.

סדר ההרמות במקצה נקבע לפי המשקל שאותו מתחרה החליט להרים.
במחשב ליד המזכירות אפשר לראות את סדר ההרמות כדי לדעת מה מיקומך בתור.
לדעתי כדאי להתייצב ליד הכניסה לרחבה כאשר אתה השלישי בתור להתחרות (יש עוד שניים לפניך) כאשר הבא בתור נכנס להתחרות, זה הזמן לחגור חגורה, לשים מגנזיום וכל התארגנות אחרת שאתה צריך לעשות.
בסיום ההרמה של המתחרה הקודם, צוות הטוענים מכין את המשקל על המוט ואת גובה מוטות הבטחון כפי שנמדד בבוקר. לאחר שהמוט מוכן המזכירות תכרוז את השם שלך ותאמר המשקל מוכן, מרגע זה יש לך דקה להתחיל את ההרמה.
במהלך ההרמה חשוב ביותר להקשיב להנחיות השופטים ולא להתחיל את התנועה לפני שקיבלת סימן.
בסיום ההרמה השופטים קובעים האם ההרמה תקינה - Good lift או לא.
לאחר סיום ההרמה יש לסמן על פתק שנמצא ליד המזכירות את המשקל להרמה הבאה.
כל אחת מ-3 ההרמות לוקחת כ-20 דקות, כך שיש מספר דקות להתארגנות אחרי כל הרמה והדקות האלה עוברות מהר מאוד.

דגשים כלליים:
  • כדאי מאוד שיהיה איתך מישהו שיסייע, קודם כל בחגירת החגורה, מילות עידוד וכמובן צילום של ההרמות בוידאו או תמונות ובכלל זה טוב שיהיה עוד מישהו שערני לגבי הלו"ז.
  • במהלך התחרות יש צלם מקצועי אבל הוא לא מתמקד בך, אם חשוב לך שיצלמו אותך כדאי לבקש מהמסייע לצלם, יש לשים לב שמרחק הצילום גדול יחסית כך שצילום מהסלולר לא יהיה איכותי במיוחד
  • תזונה, זה יום ארוך וקשה חשוב לשתות הרבה ולאכול כך שמצד אחד תהיה לך אנרגיה ומצד שני לא תרצה להקיא.
  • לחייך, זאת אומנם תחרות אבל הכי חשוב זה להנות.
מקווה שקצת עזר, חנן

הערות/הארות/תיקונים יתקבלו בברכה

כתבה של ד"ר אדטו שעזרה לי:
אתר הפאוורליפטינג הישראלי - חודש לפני התחרות - ד"ר אדטו גל
כתבה טובה לגבי הכנה למפגש ראשון:
Tips for Your First Raw Powerlifting Meet

@PowerLifting
@White Walker

אחלה טיפים אבל אני חולק על דעתך בנוגע לכניסה ראשון. 3-5rm זה כבד מדי. כניסה ראשונה צריכה להיות המשקל שכשאתה חולה מת בלי אוכל ושינה אתה תעלה. זה צריך להיות חימום לכניסה השנייה. כך שאם אתה שופף כ185 לחמישיה ומתכנן למשל 200 קילו סקוואט בכניסה השלישית, 190 בכניסה השניה, הייתי פותח עם 175, גג 180.

• פותח/ת השרשור
אחלה טיפים אבל אני חולק על דעתך בנוגע לכניסה ראשון. 3-5rm זה כבד מדי. כניסה ראשונה צריכה להיות המשקל שכשאתה חולה מת בלי אוכל ושינה אתה תעלה. זה צריך להיות חימום לכניסה השנייה. כך שאם אתה שופף כ185 לחמישיה ומתכנן למשל 200 קילו סקוואט בכניסה השלישית, 190 בכניסה השניה, הייתי פותח עם 175, גג 180.
אני באמת לא יודע, בעיניי יש טרייד אוף בין כניסה גבוהה מדי שעלולה להכשל לבין כניסה נמוכה מדי שיהיה בה פער גדול ביחס לכניסה השנייה.
להבנתי כניסה שניה עם 190 כאשר יש לך rm5 של 185 זה מאוד שמרני. אבל באמת שקטונתי

אני באמת לא יודע, בעיניי יש טרייד אוף בין כניסה גבוהה מדי שעלולה להכשל לבין כניסה נמוכה מדי שיהיה בה פער גדול ביחס לכניסה השנייה.
להבנתי כניסה שניה עם 190 כאשר יש לך rm5 של 185 זה מאוד שמרני. אבל באמת שקטונתי
כשל או להיות קרוב לזה בכל צורה בכניסה ראשונה זה טמטום. זה כניסה שנועדה לדאוד שלא תהיה בומבד אאוט וכמעט חימום לכניסה שניה. כניסה שניה היא המטרה הראשונית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית