ייעוץ יש בעיה בריאותית לאכול 6 ביצים בארוחה ?

לא רק שאין בעיה, אין גם בעיה לאכול את כל 6 הביצים עם הצהוב.
^ זה !
--
לא מבין איך ילדים של הדור החדש עדיין נשארים עם מיתוסים של שנת 1980 אם הם אפילו לא היו קיימים בשנים האלו ?

זה לא מיתוס יש בחלמון הרבה כולסטרול וזה לחלוטין לא מומלץ לצרוך בכמות גבוהה מדי, אני אוכל גג 3 חלמון ליום , 2-3 חלמון זה הכמות הרצויה.

אם זה לא, אתה בטח יכול למצוא קצת מידע שתומך בזה, נכון?

זה לא מיתוס יש בחלמון הרבה כולסטרול וזה לחלוטין לא מומלץ לצרוך בכמות גבוהה מדי, אני אוכל גג 3 חלמון ליום , 2-3 חלמון זה הכמות הרצויה.
תקרא את זה ותבין שמה שאתה אומר זה מיתוס שמזמן הופרך
תזונה ותוספים - The great cholesterol myth; unfortunate consequences of Brown and Goldstein's mistake

כל יום 6 ביצים עם הצהוב?
אסור זה דיי הרבה כולסטרול שם.
טנק שם רפרס ללמה זה לא נכון. עכשיו תורכם, למה זה נכון.

בכיף אחי 😃
אמא שלי חיה במיתוס הזה, איך משכנעים אותה אחרת ? אני אוכל בין 2-3 ביצים עם החלמון ביום, והייתי מת ליותר, זה שומן קל וחלבון קל, עזוב שלא מסכימים לי אבקת חלבון כי "זה בטח לא בריא ומעובד".

אמא שלי חיה במיתוס הזה, איך משכנעים אותה אחרת ? אני אוכל בין 2-3 ביצים עם החלמון ביום, והייתי מת ליותר, זה שומן קל וחלבון קל, עזוב שלא מסכימים לי אבקת חלבון כי "זה בטח לא בריא ומעובד".
תתן לה לקרוא את המחקר ששמו כאן, אולי יעזור

אם אמא שלך לא מאמינה למחקרים מדעיים אז אני לא יכול לשכנע אותה. מצטער

היי. אני רק אתן דוגמה על עצמי... לפני כשנה רציתי לעלות במשקל. שתיתי בכל יום קופסת שמנת, אכלתי המון חמאה והמון בשר אדום.
ערכי הכולסטרול (גם ldl וגם hdl) עלו מאוד.
עכשיו הפסקתי, והערכים חזרו לנורמה.
2 הערות:
1. אני לא יודע מה גרם לקפיצה בערכי הכולסטרול (שומן רווי או כולסטרול).
2. אני לא יודע אם ערכי הכולסטרול בשם חשובים כ"כ.
רק נותן עובדות לגבי מה שקרה איתי.

תקרא את זה ותבין שמה שאתה אומר זה מיתוס שמזמן הופרך
כדאי (שוב) לעשות קצת סדר. יש כאן שני נושאים שאמנם קשורים אבל בשום פנים אינo זהים:

1. האם כולסטרול "רע" (LDL) הוא באמת רע?
2. האם צריכת כולסטרול מעלה את ריכוזו בדם?

1. המאמר שאל התקציר שלו הפנית (את המלא אפשר לקרוא כאן) מתייחס לשאלה הראשונה ועונה עליה בשלילה. חובה לציין כאן שזאת אינה העמדה הרשמית של הממסד הרפואי נכון להיום, כך שהמצב רחוק מלהיות "מיתוס שמזמן הופרך" למרות מה שהנעוצים מנסים לספר לכם. מאחר ופורסמו עשרות, אם לא מאות, מאמרים בנדון, מאמר אחד אינו ממש כל העדות המחקרית שכדאי להכיר לפני שמגיעים למסקנות לפיהן רוב העולם ואחותו, חוץ מכמה אנשים חכמים ב LBS ובכמה מקומות נוספים, טועים. האם טרחת לקרוא, למשל, את התגובה למאמר Comment on ‘The great cholesterol myth: unfortunate consequences of Brown and Goldstein's mistake’ ?
לא אתפלא אם יש גם הערה להערה, והערה להערה להערה, וכך הלאה. זה טיבו של מחקר נמשך בתחומים המעורפלים של תזונה ובריאות. הדרך היחידה, לדעתי, היא לסמוך על דעתם של המומחים כפי שהיא מתבטאת בהמלצות המימסד הרפואי - או ללמוד את החומר על בוריו ולהחליט שאתה מוסמך יותר מאשר, נניח, ביה"ס לבריאות הציבור של אונ. הארוארד, להסיק מכל המחקרים את המסקנות הסבירות ביותר. בהצלחה.

2. מה שהולך ומתברר באמת כמיתוס (אם כי לטעמי אפשר לחכות עוד קצת לפני שקוברים אותו סופית) הוא ההשפעה של צריכת כולסטרול על כמות הכולסטרול בדם. כרגע נראה(1) שלפחות עבור רוב האנשים ההשפעה הזאת שולית. בכל מקרה, למיטב ידיעתי הנושא לא נבדק על אנשים שאוכלים שש ביצים ליום במשך תקופה ארוכה (ניחוש שלי: יהיה להם כולסטרול גבוה. אבל זה סתם ניחוש).

נערך לאחרונה:
כדאי (שוב) לעשות קצת סדר. יש כאן שני נושאים שאמנם קשורים אבל בשום פנים אינן זהים:

1. האם כולסטרול "רע" (LDL) הוא באמת רע?
2. האם צריכת כולסטרול מעלה את ריכוזו בדם?

1. המאמר שאל התקציר שלו הפנית (את המלא אפשר לקרוא כאן) מתייחס לשאלה הראשונה ועונה עליה בשלילה. חובה לציין כאן שזאת אינה העמדה הרשמית של הממסד הרפואי נכון להיום, כך שהמצב רחוק מלהיות "מיתוס שמזמן הופרך" למרות מה שהנעוצים מנסים לספר לכם. מאחר ופורסמו עשרות, אם לא מאות, מאמרים בנדון, מאמר אחד אינו ממש כל העדות המחקרית שכדאי להכיר לפני שמגיעים למסקנות לפיהן רוב העולם ואחותו, חוץ מכמה אנשים חכמים ב LBS ובכמה מקומות נוספים, טועים. האם טרחת לקרוא, למשל, את התגובה למאמר Comment on ‘The great cholesterol myth: unfortunate consequences of Brown and Goldstein's mistake’ ?
לא אתפלא אם יש גם הערה להערה, והערה להערה להערה, וכך הלאה. זה טיבו של מחקר נמשך בתחומים המעורפלים של תזונה ובריאות. הדרך היחידה, לדעתי, היא לסמוך על דעתם של המומחים כפי שהיא מתבטאת בהמלצות המימסד הרפואי - או ללמוד את החומר על בוריו ולהחליט שאתה מוסמך יותר מאשר, נניח, ביה"ס לבריאות הציבור של אונ. הארוארד, להסיק מכל המחקרים את המסקנות הסבירות ביותר. בהצלחה.

2. מה שהולך ומתברר באמת כמיתוס (אם כי לטעמי אפשר לחכות עוד קצת לפני שקוברים אותו סופית) הוא ההשפעה של צריכת כולסטרול על כמות הכולסטרול בדם. כרגע נראה(1) שלפחות עבור רוב האנשים ההשפעה הזאת שולית. בכל מקרה, למיטב ידיעתי הנושא לא נבדק על אנשים שאוכלים שש ביצים ליום במשך תקופה ארוכה (ניחוש שלי: יהיה להם כולסטרול גבוה. אבל זה סתם ניחוש).

לפי אוניברסיטת הרווארד, מה כמות הביצים המומלצת ביום?

אני זוכר שאני גם הייתי צורך ביצים באופן קבוע והכולסטרול אצלי נשאר יציב, עם הפסקת האימונים שהתחלתי לאכול ג'אנק והרבה סוכר הכולסטרול שלי קפץ...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית