תמונה לחטב או למסות?

• פותח/ת השרשור gb10
  • פורסם בתאריך

gb10

משתמש פעיל
729
24
נק' מוניטין:
24
729
24
מעניין אותי לשמוע את דעתכם... אני בן 20 במשקל 65, והגובה שלי זה 168.

יש לי עודפי עור כי הייתי בעודף משקל (108 ק"ג) וירדתי את כולו. אני בייעוץ אישי אבל סתם מעניין אותי לדעת אם לדעתכם כדאי לעשות מסה או לחטב. מיותר לציין שאני מתאמן מתחיל, בור ועם הארץ, צ'ונג וכל שאר מילות הקסם.

תמונות רפויות.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg

נערך לאחרונה:
למסות.. אהבתי

תלוי בך בעיקר. בהרגשה.
אחוז מסת השריר הוא כל כך נמוך שאני אישית הייתי הולך על מסה, ולא מלוכלכת.
חיטוב רק כאשר יהיה בסיס כלשהו לאחר סיום החיטוב.

גם אני הייתי הולך על מסה במצב שלך.
וכל הכבוד על ההורדה!! מעל 40 קילו לרדת זה מכובד ביותר

• פותח/ת השרשור
למסות.. אהבתי

תלוי בך בעיקר. בהרגשה.
אחוז מסת השריר הוא כל כך נמוך שאני אישית הייתי הולך על מסה, ולא מלוכלכת.
חיטוב רק כאשר יהיה בסיס כלשהו לאחר סיום החיטוב.

לעצב, לחטב, למסות, לזיין, לחצל, לחמס, לבצבץ. עובד מהסביח זיין לי את המוח עם הפעלים שלו, אז זה נדבק לי. 🤣

וזהו, שאני יודע שאין לי שריר בשיט. אני נראה כמו מישהו שיצא מאושוויץ. אבל הקטע זה שהעודפי עור האלה מגעילים אותי בטירוף, ואני מפחד שאם אני אעשה עכשיו מסה אז אני אהיה "שמן" עוד פעם. יש לי גם את החרדה הזו שאני אחזור לעודף משקל, כי זה ממש הפריע לי בחיים והוריד לי את הביטחון העצמי.

מה ז"א לחטב אחרי שיש בסיס? חיטוב על גוף עם שריר עובד יותר טוב מאשר חיטוב על גוף בלי שריר?

גם אני הייתי הולך על מסה במצב שלך.
וכל הכבוד על ההורדה!! מעל 40 קילו לרדת זה מכובד ביותר

תודה. אני אעלה עוד מעט תמונה שלי כשהייתי בשיא. 😃

מה ז"א לחטב אחרי שיש בסיס? חיטוב על גוף עם שריר עובד יותר טוב מאשר חיטוב על גוף בלי שריר?
אין עובד או לא עובד. מבחינת התוצאה הסופית.
אם עכשיו אתה רזה ללא מסת שריר, אז חיטוב נוסף יותיר אותך עוד יותר שק ועצמות.
לא תרצה לחטב ובסוף החיטוב לראות צורה כלשהי מלבד עצמות? 😃

אתה לא תיהיה שמן כמו פעם, כי -
א. אתה לא תאכל כל כך הרבה (אני מניח)
ב. במקביל לעלייה בשומן שבלתי נמנעת, אתה תעלה במסת השריר וזה ייתן לגוף שלך פרופורציות וצורה.

• פותח/ת השרשור
אין עובד או לא עובד. מבחינת התוצאה הסופית.
אם עכשיו אתה רזה ללא מסת שריר, אז חיטוב נוסף יותיר אותך עוד יותר שק ועצמות.
לא תרצה לחטב ובסוף החיטוב לראות צורה כלשהי מלבד עצמות? 😃

אתה לא תיהיה שמן כמו פעם, כי -
א. אתה לא תאכל כל כך הרבה (אני מניח)
ב. במקביל לעלייה בשומן שבלתי נמנעת, אתה תעלה במסת השריר וזה ייתן לגוף שלך פרופורציות וצורה.

אוקיי, אבל...

א. אני כבר רגיל כמה שנים לאכול מעט אוכל (כי אכלתי קצת כדי לרדת 40 קילו...), ועכשיו כשאני מקבל תפריט ניטרלי זה נראה לי "הררי" מזון. יש לי פחד פסיכולוגי שאני אשמין.
ב. אני לא יודע אם אני מרים משקולות כמו שצריך, בעצימות טובה, במשקל מספק ובמספר סטים מספק. אני מפחד שהגוף לא מחשיב את אימוני הכוח שאני עושה, ובכלל לא בונה שריר וכך אני אעלה בשומן מחדש. שוב פעם, פחד פסיכולוגי.

א. אני כבר רגיל כמה שנים לאכול מעט אוכל (כי אכלתי קצת כדי לרדת 40 קילו...), ועכשיו כשאני מקבל תפריט ניטרלי זה נראה לי "הררי" מזון. יש לי פחד פסיכולוגי שאני אשמין.
פחד פסיכולודי זה משהו שצריך להתגבר עליו
ב. אני לא יודע אם אני מרים משקולות כמו שצריך, בעצימות טובה, במשקל מספק ובמספר סטים מספק. אני מפחד שהגוף לא מחשיב את אימוני הכוח שאני עושה, ובכלל לא בונה שריר וכך אני אעלה בשומן מחדש. שוב פעם, פחד פסיכולוגי.
בשביל יש לך את הייעוץ האישי, סמוך על משה

ממליץ בחום על הייעוץ האישי במקרה שכזה.

• פותח/ת השרשור
אכן. אני כבר שם. 😃

אבל למה במקור הייתי שמן והגעתי למשקל לא נורמלי? זה בגלל שאכלתי מעל התחזוקה, או שזה בגלל שרוב הקלוריות שלי הורכבו ממזון קקה כמו אוכל מטוגן, חטיפים מסוכרים ובורקסים?

רוב הקלוריות שלי הורכבו ממזון קקה כמו אוכל מטוגן, חטיפים מסוכרים ובורקסים?
הבעיה העיקרית מבחינת השמנה היא שבמאכלים מהסוג הזה (דברים מטוגנים, מתוקים, חטיפים וכו') יש הרבה מאוד קלוריות וקל לאכול הרבה מהם והם גם לא ממש משביעים אותך יחסית, כלומר קל מאוד להגיע לכמויות קלוריות מאוד גבוהות ככה. תוסיף לזה גם את העניין שיש סיכוי גבוה שלא אכלת מספיק חלבון כלומר היית יכול במצב של תת תזונה כי הגוף לא מקבל את חומרי התזונה שהוא באמת צריך ובאותו זמן היית אוכל כמות קלוריות גבוהה.

אני הייתי עושה מסה "נקייה" מאוד.
במקרה שלך אני חושב שעוד אפשר להוסיף מסת שריר ולהוריד במסת השומן

• פותח/ת השרשור
הבעיה העיקרית מבחינת השמנה היא שבמאכלים מהסוג הזה (דברים מטוגנים, מתוקים, חטיפים וכו') יש הרבה מאוד קלוריות וקל לאכול הרבה מהם והם גם לא ממש משביעים אותך יחסית, כלומר קל מאוד להגיע לכמויות קלוריות מאוד גבוהות ככה. תוסיף לזה גם את העניין שיש סיכוי גבוה שלא אכלת מספיק חלבון כלומר היית יכול במצב של תת תזונה כי הגוף לא מקבל את חומרי התזונה שהוא באמת צריך ובאותו זמן היית אוכל כמות קלוריות גבוהה.

אז אתה אומר שכנראה פשוט הייתי אוכל יותר מדי פחמימות וככה היה יוצא שהייתה לי העמסה בכל יום?

אני לא באמת זוכר איך זה היה. כי אני רזה כבר תקופה טובה.

אני כן זוכר שאם נגיד הייתי בבית מלון בקיץ, אז בארוחת בוקר הייתי אוכל חופשי בלי לשים זין. פנקייקים, לחמים, קורנפלקס. אחרי זה עוד הייתי אוכל ארטיקים, וגם בארוחת צהריים וערב פשוט טוחן בלי לשים חשבון. ובלי שום קשר הייתי אוהב חטיפים.

אבל אני לא מבין פשוט איך אתם פה בפורום לא משמינים כשאתם אוכלים כל כך הרבה. אני רואה פה בפורום אנשים שאוכלים איזה 3,500 קלוריות ביום ואיכשהו יורדים 2 קילו בשבוע... WTF?! אני לא מצליח להבין את זה. איך זה הגיוני? חחח.

אני הייתי עושה מסה "נקייה" מאוד.
במקרה שלך אני חושב שעוד אפשר להוסיף מסת שריר ולהוריד במסת השומן

מה ההבדל בין נקייה למלוכלכת? ואני בייעוץ אישי עם משה, אז הכל בסדר.

ולא הבנתי את המשפט השני. קודם מסה ואז חיטוב?

אז אתה אומר שכנראה פשוט הייתי אוכל יותר מדי פחמימות וככה היה יוצא שהייתה לי העמסה בכל יום?

אני לא באמת זוכר איך זה היה. כי אני רזה כבר תקופה טובה.

אני כן זוכר שאם נגיד הייתי בבית מלון בקיץ, אז בארוחת בוקר הייתי אוכל חופשי בלי לשים זין. פנקייקים, לחמים, קורנפלקס. אחרי זה עוד הייתי אוכל ארטיקים, וגם בארוחת צהריים וערב פשוט טוחן בלי לשים חשבון. ובלי שום קשר הייתי אוהב חטיפים.

אבל אני לא מבין פשוט איך אתם פה בפורום לא משמינים כשאתם אוכלים כל כך הרבה. אני רואה פה אנשים שכותבים "אני אוכל בבוקר שתי פיתות עם שני גביעי קוטג', בצהריים שלושה חזי עוף עם 3 כוסות אורז ובערב חביתה משלוש ביצים ושתי פיתות ואני מת מרעב!!!! אני לא עולה במשקל!!!" ואני לא מצליח להבין את זה... איך זה שאני מפחד "להשמין" כשאני כרגע בסך הכל אוכל תפריט שמעט יותר גבוה מהתחזוקה? נכון שאתם עולים בשריר, אבל משהו לא נתפס. מה, זה הכל בגלל האימונים?

ברגע שייצא לך מהראש שברגע שתאכל משהו זה יהיה שומן אתה תבין,ושעלייה זה דבר חיובי ולא בהכרח שלילי
חלק נכבד פה גם היו בעבר שמנים וזו מנטליות בעייתית,בהתחלה מנסים מסה נקייה כפי שאפשר ומתישהו מתחילים להיתקע בעלייה מהפחד להשמין.
בקצרה?תתחיל לאכול ולהרים כבד.

• פותח/ת השרשור
ברגע שייצא לך מהראש שברגע שתאכל משהו זה יהיה שומן אתה תבין,ושעלייה זה דבר חיובי ולא בהכרח שלילי
חלק נכבד פה גם היו בעבר שמנים וזו מנטליות בעייתית,בהתחלה מנסים מסה נקייה כפי שאפשר ומתישהו מתחילים להיתקע בעלייה מהפחד להשמין.
בקצרה?תתחיל לאכול ולהרים כבד.

אבל אני מפחד שבגלל שאני "נוב" אז אני לא מרים כמו שצריך, ובפועל הגוף בכלל לא מתייחס לזה, ואז הוא ישתמש בקלוריות העודפות בשביל שומן ולא בשביל שריר.

אבל אני מפחד שבגלל שאני "נוב" אז אני לא מרים כמו שצריך, ובפועל הגוף בכלל לא מתייחס לזה, ואז הוא ישתמש בקלוריות העודפות בשביל שומן ולא בשביל שריר.

עצם זה שתרים יעזור.
וכ"נוב" אתה תגדל ותרוויח יותר שריר

שמע, הייתי בבעיה בדיוק כמוך, שמן מאוד בעבר. נהייתי שחיף והגעתי למשה.
בהתחלה עשיתי שטויות עם המוט, מאוד מהר אתה נהיה טוב בזה, עולים במשקל יפה ואחרי חיטוב ראשון אתה לא תתחרט. באחריות. רק קח בחשבון שזה הרבה זמן. שנה +

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית