זריקת סטרואידים לכתף

• פותח/ת השרשור New
  • פורסם בתאריך

New

משתמש פעיל
420
12
נק' מוניטין:
23
420
12
אז ככה אני כבר 10 חודשים עם אותו כאב בכתף עשיתי mri הבאתי את זה לפזיוטרפיסט הוא אבחן דלקת ובעיה קלה במפרק acj הטיפול איתו לא הניב תוצאות ואז הלכתי לאורתופד הוא אבחן דלקת והוא טוען שהפתרון היחידי שיעזור זה זריקת סטרואידים .. עכשיו קראתי מהפורום שזה זריקה בעייתית מאוד .. אשמח לשמוע מה דעתכם בנושא הזה, האם לעשות אותה או אופציה אחרת?

אז ככה אני כבר 10 חודשים עם אותו כאב בכתף עשיתי mri הבאתי את זה לפזיוטרפיסט הוא אבחן דלקת ובעיה קלה במפרק acj הטיפול איתו לא הניב תוצאות ואז הלכתי לאורתופד הוא אבחן דלקת והוא טוען שהפתרון היחידי שיעזור זה זריקת סטרואידים .. עכשיו קראתי מהפורום שזה זריקה בעייתית מאוד .. אשמח לשמוע מה דעתכם בנושא הזה, האם לעשות אותה או אופציה אחרת?

כמה טיפולים עברת בפיזיותרפיה?

אני לא איזה מקור מוסמך או מקצועי אבל גם לי היו המון כאבים בכתף למשך תקופה מאוד ארוכה של כמה חודשים ועשיתי תרגילים של ארסטרנל או אינטרנל רוטאישן אצה יכול לראות את זה באתר exrx

הבעיה העיקרית עם הזריקה היא שבגלל שאתה לא מרגיש כאב, אתה מרגיש שאתה יכול לבצע את התרגילים שאסור לך
אבל במידה ואתה מקשיב להוראות של הרופא אין בעיה

הרופא אמר לי אחרי שבוע הכאבים לא עברו ואפילו החמירו מלפני הזריקה אז לא יודע אם להתאמן על הכאב ולחזק את המקום או לא

הרופא אמר לי אחרי שבוע הכאבים לא עברו ואפילו החמירו מלפני הזריקה אז לא יודע אם להתאמן על הכאב ולחזק את המקום או לא
יכול להיות שהזריקה לא הייתה טובה או לא בכמות טובה

הקטע המוזר הוא שכולם אומרים שזה מוריד את הכאב במייד ולי זה רק החמיר ... אחרי שבוע מהזריקה הרופא אמר לי לנצל את הזמן ולחזק את האזור על מנת שהדלקת לא תחזור אז זה מה שעשיתי ועברו כבר 3 שבועות מהזריקה והכאבים לא עוברים ונראה לי שרק עשיתי יותר נזק כי המקום רדום מהזריקה והתאמנתי עליו ( עשיתי גומיות בחדר כושר בכל הזוויות ועמידת 6 ו תרגילי משקולות לחיזוק כתף עם 3-4 קילו ) התאמנתי רק כתפיים ולא שרייריים אחרים על מנת לחזק אבל הכאבים רק מחמירים
לא יודע כמה הוא הזריק ואם הזריק למקום הנכון זה אורתופד מנתח הוא אמור לדעת מה הוא עושה
אני ישאל אותו לגבי הכמות ואעדכן .. כמה בדר״כ צריך להזריק ?
וקראתי ממאמרים שברגע שמתאמנים על המקום אחרי הזריקה זה יכול לעשות יותר נזקים כי המקום רדום אחרי הזריקה ואני כמו מפגר הקשבתי למנתח והתאמנתי כי הוא אמר לי לחזק את האזור ולהתאמן שבוע אחרי ... לא יודע מה לעשות כבר ולמי להקשיב

הקטע המוזר הוא שכולם אומרים שזה מוריד את הכאב במייד ולי זה רק החמיר ... אחרי שבוע מהזריקה הרופא אמר לי לנצל את הזמן ולחזק את האזור על מנת שהדלקת לא תחזור אז זה מה שעשיתי ועברו כבר 3 שבועות מהזריקה והכאבים לא עוברים ונראה לי שרק עשיתי יותר נזק כי המקום רדום מהזריקה והתאמנתי עליו ( עשיתי גומיות בחדר כושר בכל הזוויות ועמידת 6 ו תרגילי משקולות לחיזוק כתף עם 3-4 קילו ) התאמנתי רק כתפיים ולא שרייריים אחרים על מנת לחזק אבל הכאבים רק מחמירים
זו הבעיה, חיזוק של המקום לא אומר להתחיל אימונים אינטנסיביים למקום, אלא אימונים קלים כמו איזה תרגיל או 2 כל יום-יומיים, בעיקר מה שפיזיותרפיסט ממליץ, אבל לא לטחון עבודה על הכתף

לא יודע כמה הוא הזריק ואם הזריק למקום הנכון זה אורתופד מנתח הוא אמור לדעת מה הוא עושה
אני ישאל אותו לגבי הכמות ואעדכן .. כמה בדר״כ צריך להזריק ?
אין לי מושג כמה צריך להזריק, אבל כן יכול להיות מצב שיש טעות מסוימת בהזרקה אם זה בגלל טעות של הרופא או שזה משהו שהוא לא יכל לצפות מראש, או גם תגובה שונה מהנורמה אצלך לזריקה

וקראתי ממאמרים שברגע שמתאמנים על המקום אחרי הזריקה זה יכול לעשות יותר נזקים כי המקום רדום אחרי הזריקה ואני כמו מפגר הקשבתי למנתח והתאמנתי כי הוא אמר לי לחזק את האזור ולהתאמן שבוע אחרי ... לא יודע מה לעשות כבר ולמי להקשיב
לא אמורים להתאמן כבד, אמורים לעשות מעט פיזיותרפיה

היי.
הזרקת קורטיזון לרוב עם מעט לידוקאין (חומר מאלחש) הוא הליך שבשגרה בקרב אורתופדים , במקרים מסויימים עוזר ובמקרים רבים אחרים לא פותר שום בעיה .
מטרת ההזרקה הוא לטפל בדלקת, במידה והכאב לא עובר מובן שההליך הוא אינו דלקתי וישנה בעיה מכאנית( חיכוך לרוב), במצב כזה חשוב להבין מה הגורם לכאבים ,האם הכאב נובע מטכניקה לקויה, מנח כתפיים, חולשת שרירים ,חוסר איזון שרירי , עומס לא מבוקר , טראומה . ולעבוד בכיוון הזה רצוי עם פיזיותרפיסט ספורט.
בנוגע לזריקה ונזק, יכולה להיות רגישות אחרי ההזרקה זה דבר טבעי, מבחינת נזק לרקמות נכון שהזרקה יכול להחליש רצועות אבל בבחור צעיר ובריא לא אמורה להיות השפעה מורגשת.
לגבי עבודה עם כאבים ,לא תמיד חיזוק הכתב זה הפתרון כי יכול להיות שזו בעיה של חוסר איזון או כאב שרירים ולא בהכרח שהכתף זו החוליה החלשה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית